Musik i Nordjylland - Januar 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

ti 19 19 Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn Sangaften: Birgit Munch og Carl Christian Madsen
fr og lø 22 og 23 fr:
16 og 20

lø: 20

arena nord, frederikshavn ØRKENENS SØNNER …ER TILBAGE!!!

Med forestillingen: ”En fez i en hornlygte”

Alt håb er ude! Skeletterne vælter ud af skabene, og fortidens frygtelige dæmoner lurer bag hvert et hjørne. I en tid, der er opfyldt af angst og usikkerhed, er der brug for virkelige helte, der tager affære!

Bevæbnede med humorens tveæggede sværd, og tåbens vovemod, vil de enfoldige logebrødre forsøge at bekæmpe det mørke, der har lagt sin klamme knokkelhånd om fædrelandet. I det sparsomme skær fra en gammel hornlygte vil de begive sig ind på håbløshedens kirkegård, hvor de med sang og eksotiske kropsbevægelser vil insistere på, at lyset og humøret skal vinde!

Det bliver Frygteligt! Det bliver RÆDSELS-fuldt!

Det bliver en ”fez i en hornlygte!”

OBS! Der er mødepligt.

23 11 og 16 og 19,30 Skagen kirke Velkommen til Nytårskoncerten i Skagen

I år i en ganske særlig udgave, da koncerten grundet covid-19 er flyttet til den smukke Skagen Kirke. 
Trods flytning er Nytårskoncerten stadig en intens og tæt-på oplevelse for publikum, der får det store orkester, koret, solisterne og den store lyd helt tæt på.

Programmet er altid flot og storslået - men i 2021 bliver den traditionsrige koncert et brag af en koncert. Det er lækkerier fra filmusikkens, folkens og operaens verden, der står på programmet, og publikum kan glæde sig til ikke mindre end 6 solister.

Koncertens hovedsolist er den dansk/grønlandske sangerinde Julie Berthelsen. Berthelsen er denne aften i godt selskab med Skagens "egen" Mads Toghøj, Danmarks 2 førende operasangere; baryton Jens Søndergaard og tenor Thomas Peter Koppel, Skagen Kirkes organist, Rikke Kursch, og Skagens Ambassadør Jens-Christian Wandt, der foruden solist også er koncerten konferencier. Alle flot supporteret af det aalborgensiske kammerkor Coro Exsultate, og ikke mindst Det Jydske Underholdningsorkester under ledelse af dirigent Vagn Egon Jørgensen.

KONCERTER

Generalprøve (kun f. pensionister) kl. 11.00
Nytårskoncert kl. 16.00
Nytårskoncert kl. 19.30

OM SOLISTERNE 

Julie Berthelsen Sangerinde, radiovært, TV-vært og meget mere. Hun har udgivet en stribe albums og medvirket som bl.a.TV-vært og deltager i Dansk Melodi Grandprix, og så er hun en af de få grønlandske sangere, der har formået at skabe sig en karriere uden for Grønland. En sangkarriere, der blev skudt i gang, da Julie Berthelsen i 2002 deltog i TV2’s talentshow Popstars. Hun har siden modtaget tre Danish Music Awards, for ”Årets danske sangerinde”, ”Årets nye danske navn, og ”Årets danske pop udgivelse”, og samarbejdet med kunstnere som Poul Krebs, Søs Fenger og Nik & Jay.

Mads Toghøj ... er født og opvokset i Skagen, og kunne i 2017 fejre sit 20 års jubilæum som musiker. Et jubilæum, der blev markeret med tre udsolgte koncerter på Kappelborg. Umiddelbart efter udsendte Mads sit tredje studiealbum, Rødder. Et album, der er en stor hyldest til Skagen og alle de mennesker, der har været med til at gøre Mads til det menneske og den sangskriver, han er i dag. Centrum i hyldesten er Mads’ morfar, Thomas Jensen, der under navnet Fisker Thomas gav fiskere og andet godtfolk på havet en musikalsk stemme i 70’erne og 80’erne

Jens Søndergaard ... fik sin musikalske opdragelse i Herning Kirkes Drengekor, hvorefter studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Opera- Akademiet fulgte. Han har været engageret på Das Deutsche Nationaltheater Weimar og har medvirket i et hav af produktioner hos Oper Halle, Den Jyske Opera, Den Fynske Opera og Den Ny Opera m. fl.. I dag plejer han en fast stilling på Det Kongelige Teater. Han har taget store karrieremæssige skridt med roller som Scarpia i Tosca, Wotan i Rhinguldet og titelrollen i Eugen Onegin. Derudover har Jens adskillige koncerter i ind- og udland på bagen, hvoraf bør nævnes Ein Deutsches Requiem med Eric Ericsson samt flere lejligheder med landsdelsorkestrene. Søndergaard er i dag en af Danmarks førende barytoner, og blev i oktober fast engageret til Det Kongelige Teaters solistensemble.

Thomas Peter Koppel ... er ud af det musikalske familiedynasti og stod allerede på scenen som 8-årig i Gianni Schicchi på Sydney-Operaen. Den egentlige debut fandt sted i 1994 som Tamino i Tryllefløjten med Det Unge Operacompagnie. Han har været på Det Kongelige Teater i over to årtier og fra den lange række af såvel lyriske som mere buffo-orienterede partier bør nævnes Nick i Tjenerindens Fortælling, Tomas i Under Himlen, Antonio i Stormen, Alfred i Flagermusen og Grev Almaviva i Barberen i Sevilla. På Det Ny Teater igen Alfred og senere Camille de Rosillon i Den Glade Enke. Adskillige uropførelser i ind- og udland. Thomas har en rig koncertvirksomhed og medstiftede i 2015 OperetteKompagniet.

Rikke Kursch ... er passioneret organist og korleder, opvokset omkring Frederikshavn, og blev allerede som 18-årig organist ved Aalbæk og Raabjerg Kirker. Hun er uddannet organist og korleder på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, og har været dirigent for en lang række kor i Vendsyssel og Aalborg, samt organist ved Vor Frue Kirke i Aalborg. Siden 2015 har Rikke Kursch fyldt Skagen Kirkes rum med orglets toner, sideløbende med udvikling af kirkens stolte koncerttradition.

Jens Chr. Wandt Operasanger, konferencier, skribent, debattør, kultur-ambassadør... – titlerne er mange, men det er som tenor, at Jens-Christian Wandt har gjort sig stærkest bemærket. Som arrangør af Verdensballetten og den traditionsrige Julekoncert i Skagen, har han i mange år været et kendt ansigt her. I 2009 blev han udnævnt til Skagen Ambassadør, og i 2012 fik han tildelt Frederikshavns Kommunes Kulturpris.

Bemærk, at Nytårskoncerten grundet covid-19 præsenteres i et lidt ændret format end de forrige år. Klitkoret og Nordjyske Strygere holder pause i 2021, og ligeså Nytårstaflet efter aftenkoncerten. Ligeledes er koncerterne flyttet til Skagen Kirke.

billetter på nettet (salget åbner primo december)

billettelefonen T: 7020 2096 

Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med information ved personlig henvendelse.

23 19,30 bangsbostrand kirke, Frederikshavn lars lilholt & shaka loveless

mødtes i "Toppen af Poppen" og har derefter turneret sammen flere gange.

fr  29 19 Maskinhallen Skolegade 8, Frederikshavn 
KOPPEL / SONNE / BINZER

Lineup: 
Benjamin Koppel (saxofon), 
Laust Sonne (trommer), 
Jacob Binzer (guitar) 
Kristoffer Sonne (trommer) og 
Anders Koppel (hammondorgel)

Når fem af Danmarks mest velrenommerede musikere går på scenen sammen er der dømt musikalsk topmøde af den sjældne slags. Imellem sig har de spillet med hvad der kan kravle og gå af berømtheder fra såvel den internationale jazz-, rock- og popscene som den danske. Benjamin Koppel, Laust Sonne, Jacob Binzer, Kristoffer Sonne og Anders Koppel har årelange venskaber og samarbejde på kryds og tværs bag sig.

Glæd dig til dette dreamteam til glæde for alle, der elsker god musik – om man er til singer-songwriter-folk, popmusik, er inkarnerede jazzer eller overbevist rock-fan, vil disse fem supermusikere vil blæse liv i håret og kasketten af de fleste.

Repertoiret tager afsæt i de fem musikeres musikalske bagage og kompositoriske klenodier – og der er lagt op til grovswingende, medrivende og melodisk instrumentalmusik, der øjeblikkeligt vil rejse et folkeligt krav om både koncertgentagelse og indspilninger i fremtiden.

 
30 16 og 19,30 Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn
 Nytårs- og kyndelmissekoncert: Knud-Erik Thrane og venner  
       
   
       
   
       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - Februar 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

ma 1 20 vendsyssel teater, hjørring Gorm Bull og Palle Hjorth - HALFDAN, MORTEN OG MIG - Koncert

Koncert på en måde du aldrig har oplevet før! Gorm Bull og Palle Hjorth, to af landets bedste performere, tager dig i hånden og fører dig ind i lyrikkens spændende verden!

“Halfdan, Morten og mig” er bygget op omkring tre danske digtere. En meget kendt, en knap så kendt og en nærmest ukendt. Deres fælles mission er at fortælle om menneskelivets mange facetter. Et andet fællestræk er, at Gorm Bull har sat musik til alle digtene og arrangeret dem sammen med Palle Hjorth. 

Den meget kendte digter er vores alle sammens Halfdan Rasmussen. I forbindelse med en konkurrence om nye sange til Halfdans digte, dykkede Gorm ned i bøgerne. Da han kom op til overfladen igen, havde han skrevet en stor bunke melodier. Der er primært fokus på de fantastiske digte, som henvender sig til voksne. De kan høres på den første udgivelse af tre Halfdans 123, Noget om voksenliv 2016. 

Den knap så kendte men meget anerkendte er Morten Nielsen. Morten Nielsen har et stærkt slægtskab med Halfdan, idet de var gode venner og hinandens kritikere. Det er vedkommende, stærke og smukke digte skrevet af en ung mand i en krigstid. Morten Nielsen levede et kort intenst liv fra 1922-44, hvor han under mystiske omstændigheder blev fundet skudt efter et møde med modstandsmanden Citronen. 

Gorm og Palle har arbejdet på højtryk for at bringe den fantastiske digter frem i lyset igen, og det er nu lykkedes.

4. maj 2017 udkom bogen og albummet “Mit liv er alles - Morten Nielsen med tidens stemmer”!

Den nærmest ukendte digter er Gorm Bull. Vi får et indblik i Gorms eget ufuldstændige liv med fejl, mangler og skæve betragtninger, som du helt sikkert kan spejle dig i. Om evnen til ikke at kunne tage sig sammen, om lykke, skilsmisse, forældreroller og flygtige parforhold. Poetiske og til tider humoristiske beskrivelser af at møde det uventede og turde træde ind i det. Eller bare at bøvle med at få den skide plæneklipper til at virke. Sangene kommer primært fra albummet ”Huskekager”, Gorm Bull 2014 og den nyeste udgivelse ”Alt er nu” Bull & Hjorth 2019.

Alt i alt en poetisk rejse fremført af to musikanter med noget på hjerte…..!

to 4 20 Maskinhallen Skolegade 8, Frederikshavn SARA PARKMAN - poesi og politisk kant til folkemusiktraditionerne.

Albummet ”Matriarkerna”, som hun udsendte i 2017 i samarbejde med Samantha Ohlanders, bød f.eks. på et eksplicit arbejde med at fremskrive en kvindehistorie gennem folkemusikken og give stemme til en række stærke kvindelige musikere, som historisk har stået i skygge af mændene. ”Matriarkerna” var ud over et album også en cabaret-lignende forestilling, og Parkman har da også flere gange krydset grænserne mellem koncert- og teaterscene.

Hendes første solo-album i eget navn, “Sara Parkmans skog” (2016), modtog strålende anmeldelser i hjemlandet. Albummet viste hende som en stor sangskriver, der på personlig vis formåede at forene poesi og protest, folkemusik-tradition og moderne lydeksperimenter.

Albummet følges nu op af “Vesper”, der er betegnelsen for en aftenbøn, og albummet bevæger sig da også ind i et sakralt rum med inspiration fra salmetraditionen, bøn og kirkekor. Noget, som Parkman har tæt inde på livet, da hun selv er datter af en præst.

EP’en “Lilla Vesper”, som er gået forud for pladen, viser dog, at Parkman også går til det religiøse stof på sin helt egen og meget personlige måde.

 fr 5 19,30 Det Musiske Hus Rådhus Allé 98, Frederikshavn 
De 3 Musketerer – Én for alle, alle for én og tre for en 10’er.

Figaros og Den Ny Operas opdaterede udgave af “De tre Musketerer” tilsættes kendte hits fra opera, operette og musical og krydres med masser af komik. I denne sværvægter af en forestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Kristian Jensen, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.

De tre musketerer, Portos, Atos og Aramis, franske elitesoldater ?with a license to kill?, opdager et ondskabsfuldt komplot, der skal vælte den franske trone. De tager den unge D?Artagnan under deres vinger, og sammen kaster de fire helte sig ud i kampen for at afsløre komplottet og redde ikke bare den franske trone og Dronning Annas ære og ægteskab, men hele Europas fremtid. Det bliver som altid et festfyrværkeri af smukke sange, morsomme islæt, og vi ved, at vores gæster elsker Figaros.

Scenografi, musik eller andet: Figaros og Den Ny Opera

Pressen skrev: Der er altså noget at glæde sig til, Figaros er et unikt fænomen i dansk turné teater.

 
6 20 Tolne Gjæstgivergård Kirkevej 300, 9870 Sindal 
MIKAEL K SOLO 

Mikael K er en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og er tilmed en underfundig historiefortæller. Han synger om hverdagsagtige ting og om mennesker på en poestisk og ligefrem måde.

Mikael K mange forskellige hatte på – musiker, tekstforfatter, klummeskriver og tv-vært – men først og fremmest er han en moderne trubadur.

I 2019 har TV2-nord og TV-MidtVest sendt 10 afsnit i programrækken DIT LIV ER EN SANG med Mikael K i rollen som vært. Her har han drønet rundt med et kamerahold i nakken og mødt mennesker, han skulle portrættere og skrive nye sange om.

Den nordjyske trubadur har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange.

Mikael K har modtaget 
Danmarks Radios P4-pris 2007, 
Bjørn Afzelius-prisen 2008, 
Gelsted-Kirk-Scherfig prisen 2011 samt en 
Danish Music Award-Folk 2012/13 som Årets Sangskriver.

Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange.

 
ti 16 20 - 22 vendsyssel teater, hjørring Bente Kure og Leif Ernstsen - Mere på hjertet

Kure og ernstsen er velkendte i Nordjylland gennem deres mangeårige roller som musikere og styring af skagenfestivalens arrangementer.

En koncert med Bente Kure og Leif Ernstsen, som er meget mere end visesang og musik. Det er standup med musik, samt singer/songwriter på dansk. Det er sanselige sange, med nærvær og nerve. Det er rent ud sagt, mere på hjertet! Det er primært egne sange og melodier, men kærligheden til bl.a. Jeppe Aakjær, Benny Andersen, Halfdan Rasmussen og de andre store tekst/sangskrivere fornægter sig heller ikke.

"Når livet fortælles i poesi og musik, er det aldrig så slemt som virkeligheden. Musikken giver ordene en form, og kaotiske trusler dulmes. For budskabet trænger ind ad andre veje, og vi tøver et øjeblik. Og giver os tid til at tænke og forstå."

Bente og Leif har spillet sammen i over 33 år med en aldrig svigtende intensitet og et altid skarpt blik på, at underholdningsværdien og humoren ikke bliver underkendt undervejs.

De har gennem årene udgivet 13 CD'er, 1 LP samt spillet landet tyndt på spillesteder, festivals, kursuscentre, i kirker, foreninger og forsamlingshuse. For skolebørn, pensionister og godtfolk alverdens steder.

I de flotte anmeldelser har der bl.a. stået:

”Med sin smukt nuancerede stemme mestrer hun både det blidt poetiske og det mere kontante udtryk” og ” Han demonstrerer sine virtuose evner på harmonikaen”.

Og så er de prismodtagere:

Danish Music Award i 2004 Endnu en DMA- nominering i 2007 Aakjærprisen i 2012 Bente DMA-nomineret som 'Årets Sangskriver' i 2015

       
   
       
   
       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - Marts 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

7 17 Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn KONCERT: Poul Krebs 

”Når Poul Krebs tager på turne til en række udvalgte kirker rundt om i Danmark, er det en gammel drøm der går i opfyldelse - og om sine forventninger til turen siger sangeren selv: Det er noget helt særligt for mig, at ta mine sange ind i det danske folks kirker, hvor der er højt til loftet og tid til nærvær og eftertanke!

Poul Krebs har i løbet af sin efterhånden lange karriere optrådt i stort set alle tænkelige typer rum, også i kirker - men aldrig en hel turne igennem. At gøre det betyder nye muligheder for både storytelling og valg af repertoire. Publikum kan således se frem til både de store hits, de fortællende sange og de mere hemmelige sange, fra den side af repertoiret, hvor Poul Krebs også tager livtag med de store spørgsmål. Endelig vil Poul Krebs også præsentere helt nye sange, skrevet direkte til turen.

En klog kvinde sagde engang til mig: Ligegyldigt hvor lidt eller meget man tror, er det sundt at komme ind i et rum, hvor der er lidt højt til loftet!

Poul Krebs har denne gang valgt at holde udtrykket akustisk og intimt, og at opleve ham på den måde, er altid en ganske særlig og særligt nærværende oplevelse, hvor man kommer helt tæt på en af landets bedste og mest langtidsholdbare sangskrivere. Men for også at kunne sætte lidt ekstra farver og stemninger på sangene, tager han to af landets bedste sidemen med sig på kirketuren:

Bassisten og sangeren Troels Skjærbæk og 
pianisten Palle Hjorth.

on  10 15 Sydbyens Aktivitetshus,  LP Houmøllersvej 54, 9900 Frederikshavn 
Musikalsk foredragsshow med Dario Campeotto og pianist Mickey Pless.

Ovenpå den succesrige 60 års jubilæumsturné kan Dario Campeotto og Mickey Pless i begrænsede perioder engageres med det musikalske foredragsshow Evergreens & Røverhistorier. Her vil Dario, som den eminente fortæller han også er, fortælle anekdoter fra et langt liv i showbiz og med sikker hånd strø sangeksempler undervejs. 

Publikum kan se frem til sange fra både musicals og operetter, revy, et Tommy Seebach nummer (som en hyldest til Seebach Senior, Darios afdøde ven), masser af både italienske og danske sang-perler lige fra O Sole Mio til I Danmark er jeg født og naturligvis Angelique.

 Undervejs fortæller Dario ærligt om sit liv, om hvordan det var fra den ene dag til den anden at blive folkeeje (hvor han på de bedste dage dagligt modtog 150 fanbreve). Dario fortæller også om spændende mennesker, han har mødt på sin vej, ligesom han ærligt fortæller om knap så sjove perioder i karrieren. 

Med Darios enorme showmanship er programmet ikke 100% fast: Måske falder der en røverhistorie eller tre af, og måske bliver et pudsigt indfald til dagens største bifald.

Pianist Mickey Pless

Showet er inkl. kaffe & medaljer

Arrangør: Frederikshavn Teaterforening i samarbejde med Aktivitetsområde Vest, Frederikshavn

 
lø  13 20 Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9, Frederikshavn
WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT? 

den ultimative hyldestkoncert til en af de mest ikoniske og elskede musikartister i vores generation, Tina Turner. Dette internationale show er en fejring af hendes lange og storslåede karriere. I dette splinternye show kan publikum forvente en aften med absolut høj energi og feel-good rock’n roll, hvor Tina Turners største hits fremføres af det fantastiske vokaltalent, Elesha Paul Moses (Whitney, The Voice, X Factor) supporteret af et ti mand stort live band.

Tina Turner var ikonisk på mange måder – ikke mindst i hendes stemme, udseende og sceneoptræden. Og Elesha Pual Moses leverer Tina Turner 100% hele vejen igennem showet på overbevisende og fantastisk vis. Det er slående, hvordan hun har formået at adoptere Tina Turners energiske fremtoning på scenen. Eleshas stemme er forrygende, og hun synger de legendariske hits respektfuldt og så overbevisende, at man skulle tro, det var Tina Turner selv.

What’s Love Got To Do With It? har leveret en udsolgt debutturne i Storbritannien i 2019. Nu kan Tina Turner fans i Danmark og Sverige glæde sig til et brag en koncert, når vi med denne musikalske rejse, What’s Love Got To Do With It?, fejrer rock- og soullegendens 50-årige karrierer. Forvent et fantastisk og energisk show med alle Tina Turners største hits (inkl. Proud Mary, River Deep, Simply The Best, Private Dancer, Nutbush City Limits og mange flere) fremført af det ti mand store live band, dansere, kor og talentfulde Elesha Paul Moses i front.

 
fr 19 20 Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9, Frederikshavn

 

DIZZY MIZZ LIZZY – I INTIME RAMMER 

Nedlukningen af landet har fået Dizzy Mizz Lizzy til at tænke kreativt. Trioen tager på ”sid-ned”-turné i foråret 2021 og opfører albummet Alter Echo i sin helhed.

Nød lærer nøgen kvinde at spinde’, hedder det gamle mundheld, men betydningen er hverken slidt eller bedaget. I dag med corona-begrænsninger skal der tænkes anderledes, og det ved Dizzy Mizz Lizzy bedre end mange, så da det stod klart, at bandets arenaturné i foråret 2020 først blev skubbet til efteråret og siden til foråret 2022, blev der tænkt kreativt, og en plan b lå snart klar.

”Vi udgav vores nye album Alter Echo i marts under den første nedlukning og havde glædet os meget til at præsentere de nye sange for vores fans, men da det ikke kunne ske som planlagt, og da vi brænder for at komme ud at spille, har vi fundet på noget andet,” fortæller Tim Christensen og afslører, at Dizzy Mizz Lizzy vil tage på turne i foråret 2021 og spille en række ”sid-ned”-koncerter på spillesteder rundt omkring i landet, hvor man normalt ikke kan opleve bandet.

”Vi prøver at få det bedste ud af situationen, og når nu publikum alligevel skal sidde ned, kan de lytte mere koncentreret, og derfor vil vi præsentere hele Alter Echo fra start til slut. Den slags har vi aldrig prøvet før, og Martin, Søren og jeg glæder os sindssygt meget,” siger Tim Christensen og tilføjer, at de naturligvis også vil spille udvalgte højdepunkter fra deres tidligere plader, hvor ikke mindst debuten fra 1994 har skrevet sig ind i den danske rockhistorie med kæmpehits som Waterline og Silverflame.

Alle koncerter er grundet corona sid ned koncerter!

 lø 20 19 Ålbæk Idrætscenter Møldamsvej 11, 9982 Ålbæk
I AM ELVIS – 20 ÅRS JUBILÆUMSSHOW

Jesper Lundgaard og The Works fortolker Elvis – The King of Rockn´ Roll

Varighed ca. 1½ time inkl. pause

I am Elvis – Jesper Lundgaard med orkester i deres 20 års jubilæumsshow. Jesper Lundgaard har gennem årene besøgt utallige koncerthuse og teatre med sit prisbelønnede show; Elvis – En mand og hans musik, der på enestående vis formidler The Kings største sange og historier fra en utrolig og skelsættende karriere. Jesper Lundgaard har stemmen, passionen og energien til at fortolke de bløde, de energiske og de store sange, som Elvis fyldte det musikalske univers med. Der er garanti for livsglæde og fællessang.

Medvirkende: Jesper Lundgaard med orkester The Works

Pressen skrev:

“Enestående fortolkninger, fyldt med energi og respekt for The King . . . . . . ” “Et brag af en forestilling og sikke en stemning . . . . . . ” “Fyldt med nostalgi, charme og vi sang med . . . . . . ”

Der kan købes diverse drikkevarer før- og i pausen.

 
ti 23 19 Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn Sangaften: Tina Siel og Knud-Erik Thrane
28 19,30 Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, 9900 Frederikshavn
 Påskekoncert: Vox Cantus og Oktogin  
       
   
       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - April 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 8 19 Maskinhallen Skolegade 8, Frederikshavn   TUE WEST BAND 

Med et nyt album i hånden, tager sangskriveren og musikeren på turné, med en varieret kvartet. En musikalsk og poetisk rejse gennem nye sange og det velkendte bagkatalog. Siden debuten i 2003, har Tue West været en fast bestanddel af en stor generation af dansksprogede sangskrivere. Bag ham ligger 7 albums af forskellig karakter, med skiftende retninger og et åbenlyst behov for at afprøve muligheder og søge nye kreative horisonter. Det nye albums inspiration kigger både bagud mod 70’ernes og 80’ernes autodidakte og guitarprægede rockkoryfæer, men også fremad mod nye musikpoetiske jagtmarker, med modersmålet og den personlige stemmeføring i fokus.

Tue West udgiver nyt album i efteråret 2020, og sangene tager udgangspunkt i en ny musikalsk rute for den dansksprogede sangskriver. En rute fundet i de mørke vintermåneder, lige inden verden gik i stå.

Albummets inspiration kigger både bagud mod 70-80’ernes autodidakte og guitarprægede rockkoryfæer, men også fremad mod nye lyriske jagtmarker, med modersmålet og en vedblivende personlige stemmeføring i fokus.

Uvidende om hvad der ventede os alle i 2020 affødte den nye retning og sound en bunke sange om selviscenesat isolation, det paradoksale ved frihed og det simple og poetiske ved livet.

Bandet er :
Jeppe Gram : Trommer
Albert Raft : Bas, Keys, Saxofon, kor
Line Marianne : Keys, Bas, Vokal
Tue West : Guitar, Klaver, Vokal

fr 9 20 Det Musiske Hus Rådhus Allé 98, Frederikshavn 
BRYAN ADAMS TRIBUTE 

et af de bedste og mest autentiske tribute shows der findes, ikke kun i Danmark men også i udlandet, hvor de 5 nordjyske musikere for alvor fik fat i 2017-18 med koncerter i både Schweiz, Belgien, Holland, Tyskland og Norge.

Fredag d. 09. Maj 2021 kan kan du forvente et tændt band, der gengiver klassikere som Summer of 69, Cuts Like A Knife, Run To You, Everything I Do og mange andre Adams klassikere.

Den danske Bryan alias Claus Hassing fuldender billedet af, at man lytter til originalen, og de der har hørt bandet før, ved at BRYAN ADAMS TRIBUTE er garant for et tribute show i høj klasse.

 
fr og lø 9 og 10 fr: 20 

Lø: 16 og 20

Arena Nord, Harald Nielsens Plads 9, Frederikshavn MUSICALSUCCESEN MIDT OM NATTEN VENDER TILBAGE 

Fra februar 2021 sendes musical-succesen Midt om natten atter en gang på en omfattende Danmarksturné, som både skydes i gang og afsluttes med en længere spilleperiode i Tivolis Koncertsal.

En af de senere års helt store danske musicalsucceser, Midt om natten, vender nu tilbage. Musicalen, der indeholder en række af Kim Larsens og Gasolins største hits, spillede i 2018 og i 2019 for fulde huse i Tivolis Koncertsal og det meste af Danmark – og er i alt blev set af flere end 180.000 begejstrede publikummer. Midt om natten fik re-premiere i vinteren 2020 i en fornyet version, der lagde sig endnu tættere op ad den originale handling i den kendte og elskede danske spillefilm fra 1984 – og efter mange opfordringer vender hit-musicalen atter en gang tilbage. Der er udsigt til et rørende gensyn med Benny, Arnold, Susan Himmelblå, Tusindfryd, og alle de andre skæve eksistenser fra Haveje, ligesom en perlerække af hits fra filmen som Papirsklip, Tik Tak og Midt om natten igen vil lyde fra scenen. Musicalen bliver, ud over de mange kendte hits fra Midt om natten, toppet op med sange som Langebro,This is My Life, Tarzan Mamma Mia, Joanna og Vi er dem de andre ikke må lege med – træfsikre hits fra både Kim Larsens og Gasolins´ bagkatalog.

Midt om natten tilbage i fornyet version – endnu tættere på filmen

Interessen for musicalen Midt om natten og Kim Larsens og Gasolins hits er overvældende over hele landet, og det har derfor ikke skortet på opfordringer til at sætte musicalen op igen. Nu får publikum over hele Danmark igen mulighed for at opleve succesforestillingen. Midt om natten er en co-produktion mellem Tivoli, Langkjær Entertainment og Live Nation.

Solide kræfter på opgaven

Til at løfte genopsætningen er det lykkedes producenterne at samle et stærkt hold af både rutinerede og nye performere. Holdet tæller bl.a. Gustav Wolter, der i 2018 fik sit gennembrud i rollen som den oprørske Benny, der i filmen blev spillet af Kim Larsen selv. Derudover kan publikum bl.a. opleve Allan Mortensen som vagabonden Tusindfryd, Jimmy Jørgensen i dobbeltrollen som brugtvognsforhandleren Charles/Rockerleder. Stortalenterne Lea Thiim Harder spiller rollen som den søde som Susan Himmelblå – og desuden medvirker et stort ensemble og band, der tilsammen tæller mere end 30 personer.

Handlingen kort: Midt om natten udspiller sig i København i midten af 1980’erne: en tid, hvor frihedsdrømme, kærlighed og spirende oprør blomstrede. Vennerne Arnold og Benny opretter i protest mod det politiske styre minifristaden Haveje. Haveje skal virkeligøre drømmen om et samfund, hvor der er lighed, frihed og broderskab samt masser af kærlighed. Det sorgløse liv på Haveje varer dog kun kort. Snart sætter stoffer, rockere, boligspekulanter og ikke mindst købmandens kønne datter, Susan Himmelblå, det tætte venskab mellem Arnold og Benny på en alvorlig prøve.

Hele Danmarks spillemand hyldes I 1968 blev Kim Larsen folkeskolelærer, og kort efter dannede han sammen med Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Bjørn Uglebjerg gruppen Gasolin’. Siden overtog Søren Berlev trommestikkerne. Gasolin’ udgav 12 albums i perioden 1969 frem til opløsningen på Bornholm i 1978. I 1973 udgav Kim Larsen sin første soloplade med titlen Værsgo, der i dag er med i Statens Kulturkanon. Kim Larsens mange udgivelser som solist og i grupperne Gasolin´, Bellami og Kim Larsen & Kjukken har gjort ham til folkeeje. Sange som Køb Bananer, Rabalderstræde og Som et strejf af en dråbe er kendt af de fleste.

Han var medforfatter til filmen Midt om natten fra 1984, som han selv spillede hovedrollen i sammen med Erik Clausen. Med 922.000 solgte biografbilletter er filmen blandt de mest sete danske biograffilm nogensinde. Albummet Midt om natten, der udkom året før filmen er solgt, i svimlende 650.000 eksemplarer. Det er fortsat det bedst sælgende danske album nogensinde. Det er musikken herfra, krydret med andre af de største Kim Larsen- og Gasolin-hits, som udgør musiksiden i musical-versionen.

MUSICALSUCCESEN VENDER TILBAGE I NY VERSION Langkjær Entertainment og Live Nation præsenterer i samarbejde med Tivoli forestillingen Midt om Natten.

En af de senere års helt store danske musicalsucceser, Midt om Natten, vender nu tilbage. Musicalen, der indeholder en række af Kim Larsen og Gasolins største hits, spillede i 2018 for fulde huse i Tivolis Koncertsal og det meste af Danmark – og blev set af flere end 150.000 begejstrede publikummer. Nu vender hit-musicalen tilbage, og denne gang i en fornyet version, der lægger sig endnu tættere op ad den originale handling i den danske biografsucces, så der er udsigt til et rørende gensyn med Benny, Arnold, Tusindfryd, Susan Himmelblå og alle de andre skæve eksistensen fra Haveje. Ligesom en perlerække af hits fra filmen som Papirsklip, Tik Tak og Midt om natten igen vil lyde fra scenen. Musicalen bliver, ud over de mange kendte hits fra Midt om natten, toppet op med sange som Langebro, Kvinde Min, Tarzan Mamma Mia, Rita og Vi er dem de andre ikke må lege med – træfsikre hits fra både Kim Larsen og Gasolins´ bagkatalog.

MIDT OM NATTEN TILBAGE I FORNYET VERSION – TÆTTERE PÅ FILMEN Interessen for musicalen Midt om Natten og Kim Larsen og Gasolins hits var i foråret 2018 overvældende over hele landet. Alene i Tivolis Koncertsal blev forestillingen set af 90.000 publikummer. Mange måtte gå forgæves, og det har derfor ikke skortet på opfordringer, til at sætte musicalen op igen. Nu får publikum over hele Danmark igen mulighed for at genopleve succesforestillingen – nu i en fornyet udgave med et endnu tættere afsæt i det originale filmmanuskript af Kim Larsen, Erik Balling og Henning Bahs – og meget mere plads til Kim Larsens gyldne evergreens. Midt om natten er en Co-produktion mellem Tivoli, Langkjær Entertainment og Live Nation.

18 16 Det Musiske Hus Rådhus Allé 98, Frederikshavn Frederikshavn Teaterforening præsenterer: LENE SIEL 

En eftermiddag med skønne toner i Det Musiske Hus. Vores bysbarn Lene Siel sætter os alle i en stemning hvor roen, nærværet og de skønne toner får hverdagens mange gøremål til at bliver skubbet lidt til side.

Der vil være 2 numre sammen med Fladstrand Koret – og det dygtige kor vil understrege de smukke toner i salen.

to 22 20 Maskinhallen Skolegade, frederikshavn ELISABETH TILBAGE PÅ LIVE SCENEN – 

som opfølgning på udgivelsen af sit nyeste og roste album ’Rettidig Ømhed’ som udkom 16. august 2017 – på hendes 60-års fødselsdag. Elisabeth er klar til at præsentere sangene fra det nye album (plus naturligvis højdepunkter fra det omfattende bagkatalog af sange til både Voxpop, solo-karrieren og andre artister) 

LIVE med sit orkester bestående af fire unge århusianske mænd med en gennemsnitsalder på ca. 42 somre! Allerede på albummets åbningsnummer ’Natten er bare nat’ hører man tydeligt, at Elisabeth og hendes uimponerede musikere ikke har glemt rocken. Elisabeth sparker døren ind og synger ærligt om den moderne kvinde, der hos Elisabeth er faretruende tæt på at sætte sig selv over styr i sine krav til det hele. ”Musikalsk er Elisabeth ganske direkte på albummet, der består af enkle og guitarbårne rockmelodier, som uden besvær antænder de ulmende sange. 

Elisabeth selv har en imponerende frisk og stærk vokal, der uden problemer sætter retningen på et uforfærdet album fra en stærk sangskriver” GAFFA Elisabeth Gjerluff Nielsen var svær at overse, da hun i begyndelsen af 80erne brød igennem med det forrygende pop/rockband Voxpop som skabte opmærksomhed med deres skarpe tekster og betragtninger samt energiske sceneoptræden.

Voxpop blev springbrættet til en solokarriere som startede i 1984 med albummet ’Elisabeth’, som bl.a. indeholdt storhittet ’En sømand som dig’ og ’Hud mod hud’. Siden kom ’Lystens Ø’ og ’Sotto Voce’ hvor titelsangen også blev et stort hit. Siden er der med jævne mellemrum udkommet albums fra Elisabeth, og den nyeste roste udgivelse ’Rettidig Ømhed’ er sangerindens 10. voksen-album, og udkom 16. august 2017 – på sangerindens 60-års fødselsdag. 

Elisabeth Gjerluff Nielsen har sideløbende med sin egen musik-karriere også været flittig som tekstforfatter for andre og har bl.a. skrevet store sange som ”Jeg vil la lyset brænde”, ”Brændende Læber” og ”Holder øje med dig” til Ray Dee Ohh, Søs Fenger, Lis Sørensen og mange andre.

24 20 Det Musiske Hus Rådhus Allé 98, Frederikshavn ALBUM 3:  FLEETWOOD MAC, RUMOURS

ALBUM er et fælles musikprojekt mellem en række spillesteder, professionelle musikere, talenter og unge teknikere – i Nordjylland.

Vi har tidligere spillet Eagles, Hotel California og David Bowie, Ziggy Stardust. Denne gang tager vi på landevejen med Fleetwood Macs klasiker og 40 millioner splgte album: Rumours.

Glæd jer til en aften med et helt album – fra start til slut – en pause – og derefter et sæt med hits.

Samme aften vil du også fra bandet høre Nordjysk, originalkomponeret musik – som er en vigtig del af ALBUM. Vi arbejder for at bringe de Nordjyske musikere og talenter ud på scenenerne – midlet er klassikerne – målet er at præsentere publikum for musik, de ikke har hørt før.

ALBUM 3 spiller:
15. april Aabybro
16. april Aars
22. april Støvring
23. april Frederikshavn


Tekst fra Wikipedia (Eng)

Rumours er Fleetwood Macs elvte studioalbum. Det blev udgivet den 4. februar 1977. Bandet ønskede at tappe ind i den kommercielle succes, de havde opnået, men kæmpede internt med skænderier, skilsmisser og afhængighed af stoffer før indspilningen startede. Rumours studio-sessionerne var stærkt præget af de interne stridigheder, og det kom til at præge albummets tekster – men forsinkede færdiggørelsen.

Rumours blev yderligere forsinket i mixningen, men blev endelig klar i starten af 1977. Herefter fulgte en verdensomspændende tour. Rumours nåede til tops på både US Billboard 200 og Britiske bestseller lister og blev bandets mest succesrige udgivelse. Sangene “Go Your Own Way”, “Dreams”, “Don’t Stop” og “You Make Loving Fun” blev udgivet som singler, som alle nåede i USA top 10.

Albummet fik Grammy Award for årets album i 1978, og siden har Rumours solgt over 40 millioner eksemplarer over hele verden, hvilket gør det til et af de bedst sælgende albums gennem alle tider. Albummet fik bred anerkendelse fra kritikere, med ros centreret om sin produktionskvalitet og harmonier, der ofte var afhængige af samspillet mellem de tre vokalister hvilket har inspireret masser af musikere og bands efterfølgende.

fr  30 20 Maskinhallen Skolegade 8, Frederikshavn 
SHADES OF BLUE 

”Sublimt sammentømret, teknisk suverænt og med et musikalsk overskud af uanede højder.” Sådan lød motivationen, da Shades of Blue – ved den nyligt afviklede Danish Music Awards Blues på Turbinen i Randers – vandt Blues Liveprisen 2018. Det var en beæret kvartet, der efterfølgende gik på scenen for at modtage den lille, men vægtige jernfugl.

”Vi har øvet os. Og vi er blevet bedre,” som bassist Morten Brauner sagde det med et lunt glimt i øjet, da DMA-statuetten blev overrakt.

Prisen er ikke det eneste Aarhus-gruppen kan fejre. Netop i år er det nemlig 30 år siden Shades of Blue blev dannet. Gennem årene har bandet givet et utal af koncerter på scener i ind- og udland og spillet for et publikum, der tæller fans i alle aldre. Koncerterne er det levende bevis på, at Shades of Blue placerer sig i en kategori for sig. Som det lyder i en anmeldelse fra Aarhus Jazz Festival:

”James Loveless synger med en ubesværet sjælfuldhed, fylde og timing, der er de færreste beskåret. Uffe Steen optræder opfindsomt og virtuost med den jazzede tilgang, der gør hans bluesspil ulig alle andres på den danske scene. Og Morten Brauner og Claus Daugaard er måske den bedste rytmesektion i dansk blues, med deres klippefaste og altid veloplagte melodiske spil og deres gode kontakt til solisterne.” (Bluesnews)

Shades of Blue’s helt særlige nerve og autenticitet er mere end intakt her tre årtier efter, at bandet spillede sin første koncert. Forsanger James Loveless er vokset op med blues og gospel i Florida. Rødderne slår ikke bare igennem, når han synger, men også i hans rolle som sangskriver. Hans stilsikre originalnumre med iørefaldende hook-lines er et stærkt og ægte bud på en respektfuld nytolkning af bluesen. Sangene giver gruppen et ekstra dynamisk gear og frirum til at ’lege’ ved koncerterne. Udover egne numre tager Shades of Blue også bluesklassikere fra mestre som Muddy Waters og Howlin’ Wolf under kærlig behandling.

”Efter at have spillet sammen alle disse år, føler vi os stadig tændte og privilegerede, når vi går på scenen. Det er fantastisk at kunne dele hinandens selskab og sammen gøre det, vi alle brænder for: Playing the blues!”

       
   
       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - Maj 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
       
   
 fr 21 20 Det Musiske Hus, Rådhus Allé 98, Frederikshavn 
MALURT UDSKYDER DERES EFTERÅRSTURNÉ 2020 TIL APRIL-MAJ 2021

MALURT ønsker brændende at gennemføre den succesrige og anmelderroste reunion-turné, der blev afbrudt ved corona-nedlukningen efter de fem første koncerter. Turnéen skulle efter planen genoptages til september, men uvisheden råder i musikbranchen, og ingen tror pt. for alvor på, at man får lov at levere ægte rockshows med et tusindtalligt publikum til efteråret.

MALURT har altid – og i særlig grad – været indbegrebet af synergi med publikum, og bandet vil ikke risikere at skulle byde hverken publikum eller sig selv at skulle give nedskalerede shows ved evt. at halvere antallet af publikum og holde afstand under koncerterne. Det er bare ikke MALURT!

SuperLive-turnéen udskydes derfor til april-maj 2021. Til den tid vil alle begrænsninger forhåbentlig være fortid, så MALURT igen kan møde publikum i ægte rock-ånd.

– SUPER LIVE 2020/2021 At det legendariske danske rockband MALURT bliver gendannet i 2020 er en nyhed, som de fleste danske rockelskere allerede har hørt. 40 år efter deres debutalbum tager de – i den vilde Mød mig i Mørket-udgave af bandet – på en eksklusiv forårstur, hvortil billetterne blev revet væk. Åbnings-koncerten i VEGA var udsolgt på ganske få minutter.

I lyset af den overvældende interesse, hvor mange tusind rockfans forgæves har forsøgt at få billet til forårsturen, har MALURT valgt at forlænge turen. De runder deres comeback af med en stribe sveddryppende rockshows med glødende nostalgi i kulturhuse i hele landet

Med denne turné slutter eventyret så definitivt for MALURT. Som lovet fra første fløjt er det kun denne ene gang, man får mulighed for at opleve genopstandne MALURT igen, og der bliver ikke noget med ekstra runder i manegen.

 
       
   
       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - Juni 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - Juli 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - August 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - September 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - Oktober 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 21   Det Musiske Hus, Frederikshavn ALLAN OLSEN - 40–ÅRS JUBILÆUM FOR EN HAVKAT 

I 1981 SAD ALLAN OLSEN OG LEGEDE MED TANKEN: – MÅSKE MAN KUNNE LEVE AF AT SPILLE MUSIK? EN HÅBLØS TANKE MEDMINDRE MAN VAR BÅDE UNG OG NAIV.

Heldigvis var Olsen begge dele, og hér 40 år senere har han aldrig bestilt andet end at skrive sange og spille dem.

Allan Olsen har karrieren igennem stået lidt som en enlig havkat i hyttefadet af danske sangskrivere såvel i form som i indhold. Når man lytter til hans store sangproduktion, kan det næsten virke som om, han konsekvent har skrevet og sunget om alt dét, kollegaerne aldrig synger om. Hvis det er tilfældet, har det ifølge 40-års-jubilaren dog ikke været tilsigtet:

“Jeg har sådan set bare valgt at skrive om ALT, for jeg kan ikke komme i tanke om noget, man ikke kan skrive om – Fallerede boksere, paranoide frisører, perverse stoddere, tiggere, freaks og om en ko der hallucinerer.

Sådanne sager finder jeg nu en gang sjovere at skrive om, end ’hende der er gået fra ham’ – banaliteterne…”

Det er blevet til i alt 19 pladeudgivelser gennem de første 40 år, hvoraf de fem har vundet Grammy’er / Music Awards. Dertil kommer tusinder af Allan Olsen-koncerter, selvfølgelig først og fremmest i Danmark, men også overalt i verden for udeboende danskere. De senere år har Allan Olsen desuden kunnet kalde sig forfatter med de to anmelderroste bestsellere ’Tilfældigt Strejfet’ og ’Laksetrappen’. Olsen har karrieren igennem holdt sig i bevægelse og omformet sit udtryk hver gang det begyndte at minde om et velkendt billede.

De senere år har trubaduren endda flere gange vendt op og ned på automat-tænkningen i dansk showbizz. Først med sin plade fra 2013, ’JØWT’, der bevidst blev afgrænset til et salg i Vendsyssel, og senest med ’Olsen på Afveje’ – en marathonturné rundt i 49 af Danmarks mest afsides beliggende forsamlingshuse. Vi vil fejre Allan Olsens 40-års jubilæum med en turné ud til landets største spillesteder og koncerthuse, hvor jubilaren vil præsentere et bredt udsnit af sit store bagkatalog.

       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
         
       
   
       
   
         
         
Musik i Nordjylland - November 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
         
Musik i Nordjylland - December 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
       
   
         
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 28. november 2020 af Søren Berg Olesen