Musik i Nordjylland - Januar 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

on 1 16 Vesterkær Kirke, Skydebanevej 2, Aalborg Nytårskoncert. 

"Duoen Margrete Grarup & Michael Sunding løfter Poul Henningsens viser ind i 2019, i anledning af hans 125 års fødselsdag. 

Det er "PH PÅ NY".

Disse tilbagemeldinger fra henholdsvis en tilhører, en anmelder og en arrangør beskriver rammende den koncertoplevelse, der venter publikum: "Den evige kamp mellem desperation og håb, mellem troskab og angsten for at miste og mellem fordomsfuldhed og tolerance. Disse helt basale spørgsmål i ethvert menneskes liv, får Margrete Grarup og Michael Sunding formidlet på en måde, som går lige i hjertet en inderlighed og et intenst nærvær, der får nakkehårene til at rejse sig og bringer publikums egne følelser op i halsen og ud i øjenkrogene. Samspillet mellem de to kunstnere på scenen er unikt - vi fornemmer, at de mærker hinanden i ekstrem grad. Og vi kan mærke dem."(Thomas Halfdan Breck (BA Musikvidenskab) 

"Arrangementerne er originale og kaster i mange tilfælde nyt lys på Poul Henningsens lyrik. Man vil således tage sig selv i virkelig at lytte til tekster, man ellers kender udenad. Det er en fornøjelse at høre dem tage livtag med PH-viserne, og Bluesnews.dk vil ikke tøve med at anbefale PH på ny - også til enhver bluesfan med et åbent sind."(Bluesnews.dk) " Margrete Grarups stemme kan noget helt specielt. Den er intensiv, insisterende og med en farvepalet i mange smukke nuancer. Michael Sundings klaverspil er elegant, dynamisk og med en fin fornemmelse for frasering. Tonaliteter, harmoniseringer og begavede og overraskende rytmiske fraseringer stod skarpt.en virkelig gennemarbejdet fornyelse. PH blev født på ny, og vi nød det til fulde!"(Henrik Thorngaard, Folkekirkens Hus) 

Besætningen er helt klassisk, klaver og vokaler, og duoen fører de gamle viser frem til nutiden med kærlige smil, følsomhed og finesse. Det er umiskendeligt PH, men PH på en ny måde, med både overraskelser og genkendelsens glæde. Frisket op så det kan nå både nye og gamle ører og måske skabe nye (om)tanker hos tilhørerne. For selv om lyrikken har en del år på bagen, er PH's ord om humanisme, ligestilling, det smukke men skrøbelige liv - og ikke mindst nødvendigheden af at sige tidsånden midt imod - lige så aktuelle i dag som dengang. 

Margrete Grarup (vokal) har blandt meget andet 2 DMA nomineringer med sig - bl.a. for bedste vokal for albummet "Walk with me", samarbejde med Kaare Norge og stor turnéefterspørgsel med bandet Grarup Allstars. Hun underviser i sang på Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg og er en efterspurgt solist, når det skal være særligt intenst, ærligt og swingende. "A wonderfully rich and expressive voice. a star" som Chris Mosey, All about Jazz skriver. 

Michael Sunding (klaver, vokal, kalimba) har tidligere fornyet nationalt arvegods med de anmelderroste udgivelser "The Melodies of Carl Nielsen" og "The Melodies of Nordic Christmas", duo med Mads Vinding. Begge Ugens Album på DR P8 Jazz. "Sådan kan man lege med nationalarven - hvis man er begavet nok", hedder det i medierne, der drager paralleller til Jan Johanssons Jazz på svenska. Desuden bl.a. solokoncerter, langvarige samarbejder med Etta Cameron, Billy Cross, Kenn Lending og turnéer med Dr. Hook.

5 13,30 ingeborghus, ingeborgvej, frederikshavn munkeband fra strandby - spiller dansemusik, swing og op til sang.

De spiller på harmonika, keyboard, violin, guitar, klarinet og sax.

ældre sagen: alle er velkomne, ingen tilmelding

to 9 20,30 hjallerup idrætscenter.  Nytårskoncert med Aalborg Symfoniorkester

Konfenrencier Søren Dahl og 
underholdning af det lokale Hjallerup Sangkor

Hjallerup hallen danner igen i år rammen om vores traditionsrige nytårskoncert. Sammen med Aalborg symfoniorkester byder vi nytåret velkommen med et boblende overflødighedshorn af skøn musik og præsenteret med et glimt i øjet af konferencier Søren Dahl. På scenen kan vi for første gang opleve det lokale Hjallerup kor synge et par numre sammen med det topprofessionelle symfoniorkester. Gå ikke glip af denne fantastiske, tilbagevendende tradition i Hjallerup, hvor vi bliver forkælet af nogle af de dygtigste danske klassiske musikere der sammen med dygtige solister vil forkæle os med skønne klassiske numre.

arrangør: hjallerup musikforening

fr 10 20 det musiske hus, frederikshavn Prinsens Nytårskoncert 2020

Publikum kan glæde sig til fest og farver, når Prinsens Musikkorps spiller deres årlige nytårskoncert. I år har orkestret allieret sig med Jens Jacob Tychsen ( “Hr. Weise” fra Badehotellet), så der er i dén grad topunderholdning på scenen.

Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps, og orkestret er kendt for sin store musikalske spændvidde, der strækker sig over alt fra popklassikere til pompøse marcher. Orkesteret består af 16 fuldtidsprofessionelle musikere og har til huse på Skive Kaserne.

Jens Jacob Tychsen:

Jens Jacob Tychsen blev uddannet på skuespillerskolen ved Århus Teater tilbage i 1998 og strøg herefter i raketfart til København, hvor han blev en fast del af Det Kongelige Teater gennem 8 sæsoner. Herefter gik han freelance og har siden spillet med i et utal af teaterforestillinger i alle genre på de københavnske teatre. Som noget af det sidste på scenen kunne man opleve ham som far til 7 i skikkelse af Kaptajn Von Trapp i klassikeren ” The Sound Of Music ” på Det Ny Teater.

Jens Jacobs TV-debut var som seriemorderen “Indianeren” i ”Rejseholdet” i 2002 og herefter fulgte flere spændende opgaver i blandt andet “Forbrydelsen 2”, “Sommer” og “Borgen”. Det store folkelige gennembrud kom i 2013 da Jens Jacob Tychsen sprang ud som den kvindebesatte og flamboyante kongelige skuespiller Edward Weyse i TV2’s populære familieserie “Badehotellet.” Her viser han for alvor evner ud i komikken og det musiske.

Men Jens Jacob Tychsen har også medvirket i en lang række af andre produktioner. Både på teatre, i TV-serier, og indtaling af tegnefilm, speakes til reklamer, tv udsendelser og dokumentarfilm. Jens Jacob er en af Danmarks mest brugte stemmer inden for tegnefilm, og er manden bag stemmer som: Svampebob Firkant, Mumiefar, Snurre Snup, Kermit, Joe Dalton, Jolly Jumper, Gargamel, Ken i Barbie, Rocket Racoon, Disney’s Herkules og mange, mange flere.

René Bjerregaard Nielsen:

René Bjerregaard Nielsen er født 1976. I 2004 uddannet trompetist samt musikpædagog fra Det Kongelig Danske Musikkonservatorium i København. Modtog sideløbende konservatoriestudierne direktionsundervisning ved docent Frans Rasmussen. Ved konkurrence i december 2003 vandt René stillingen som Musikdirigent for Slesvigske Musikkorps der er et af Forsvarets tre tilbageværende professionelle musikkorps. Herved blev han den yngste fastansatte Musikdirigent til dato.

Han dirigerede orkestret i Fredericia Teaters anmelderroste opsætninger af Aladdin-the Musical og Den Lille Havfrue- the Musical på Operaen i København. Forestillingerne er blevet set af mere end 200.000 publikummer.

René har været ansat som fast Musikdirigent ved Slesvigske Musikkorps, Prinsens Musikkorps og udover dette, har han engagementer ved Den Kongelige Livgardes Musikkorps, Marinens Musikkorps- Karlskrona,Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo, Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester samt deltaget ved dirigentkurser i USA, England og Baltikum.

Endvidere er René Bjerregaard udnævnt til chefdirigent for Det Danske Ungdoms Harmoni-Orkester, der består af talentfulde unge musikere fra hele Danmark.

René fik i 2018 tildelt Prins Henriks Mindeamedalje.

fr, lø 10, 11 19,30 bangsbostrand kirke, frederikshavn nytårskoncerter med organic3 feat mira martini, sang.

lille traktement i pausen.

12 16 og 19,30 abildgaard kirke, frederikshavn knud-Erik Thrane & venner - nytårskoncert

jens-Christian Wandt, tina siel, anders teigen, lise robbenhangen hjørne, mads toghøj, tine lilholt, klaus thrane, jesper frost bylling, ole albrechtsen, klaus pindstrup, ejvind burholt, henrik strøm, karen møller krolykke og kirkens ungdomskor.

to 16 ? det musiske hus, frederikshavn Michael møller står for musikken ved årets Vækst og Viljefest
fr 17 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Dansk Slager Parade 2020 - DANMARKS STØRSTE DANSKTOP TURNE

2020 byder på endnu en stor oplevelse for alle elskere af dansktop og slager musik. Turnéen over dem alle, kommer nemlig endnu engang til Jammerbugt Kulturcenter, og vi kan allerede nu love, at det er et forrygende hold der venter os.

Dorthe Kollo vender tilbage til paraden efter en pause på 13 år, og synger sine mange velkendte hits.

Dario Campeotto var med for 4 år siden og vender også tilbage med sin forrygende charme og velklingende vokal.

Anders Tind, forsanger i Fenders, er Vild med Eventyr, og har derfor sagt ja til at medvirke i paraden for første gang nogensinde.

Lise Haavik har efter en lille pause på et par år sagt ja til ingen at levere en fest på scenen.

Anna Nowik har aldrig før medvirket, og jeg kan love at publikum får sig en oplevelse uden lige, når hun kommer på scenen med sin dejlige musikalitet.

Klaus & Servants optræder med egne hits og bakker de øvrige kunstnere op.

Karin Strand-Holm er endnu engang konferencier.

18 > kappelborg, skagen nytårskoncert med musical & operettesange.

lisbeth kjærulff
hedvig Haugerud
Jens Chr. Wandt

Klitkoret
det jydske underholningsorkester
Nordjyske strygere.

kl. 11 generalprøve
Kl. 16 Nytårskoncert
Kl 19,30 Nytårskoncert & taffel

Billetter fra 14. november: www.kappelborg.dk eller skagen turistbureau.

19 13,30 aktivitetshuset, sydbyen, l. p . houmøllersvej, frederikshavn strandby bælsene

ældre sagen: alle er velkomne, ingen tilmelding

to 30 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Grarup all stars

Lad dig bevæge af fem fænomenale musikere og en helt enestående sangerinde, når Grarup Allstars gæster Jammerbugt Kulturcenter med deres berusende blues- og soulnumre.

Med Blues Live Prisen 2019, cementerede Garup Allstars sin position som ét af Danmarks absolut bedste live-bands, også udenfor blues-genren. Et foreløbigt højdepunkt for orkestret, som vader i superlativer og fantastiske anmeldelser.

For tilhængere af blues og soul bliver det en koncertoplevelse ud over det sædvanlige at se og høre Grarup Allstars i Kulturcenterets intime sal. Deres navn har de nemlig ikke fra fremmede.

Margrete Grarup er uddannet sanger og sanglærer på Nordjysk Musikkonservatorium. Hun er med sin sublime kontrol, sine fraseringer og indføling landets måske bedste bluessangerinde – og ledsaget af fem fænomenale musikere. Glæd dig til at opleve Ben Webster-prisvinder Uffe Steen på guitar, orgel-fænomenet Palle Hjorth, Niels Mathiasen fra Gnags på saxofon, Johnny Madsens bassist Niels Nello Mogensen og ikke mindst Esben Bach på trommer.

”Det var simpelthen fra starten en fornøjelse at høre dette band, som må være en stærk kandidat til titlen som Danmarks mest velspillende orkester. De lignede et band, der hyggede sig med at spille sammen, og den slags stemning smitter af på publikum,” lød anmelderroserne fra BluesNews’ Jakob Wandam, sidst bandet var på turné.

Vi tør derfor godt garantere en enestående koncertoplevelse med seriøsitet, humor og en smittende spilleglæde, som vil efterlade publikum både rørte og en smule stakåndede.

Grarup Allstars er:

Uffe Steen, guitar
Palle Hjorth, orgel & kor
Niels Mathiasen, saxofon
Niels Nello Mogensen, bas & kor
Esben Bach, trommer
Margrete Grarup, vokal

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 27. november 2019 af Søren Berg Olesen