Musik i Nordjylland - Februar 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

1 ? Maskinhallen, frederikshavn Tim Lothar & The Mojo (DK/HU) - Traveling Blues Nights
1 21 kappelborg, skagen GRARUP ALLSTARS

- en aften fyldt med den fede blues ... 

Anmelderne skrev:

”En overvældende musikalsk oplevelse udover det sædvanlige. Helhedsoplevelsen springer skalaen. I særdeleshed en fuldkommen enestående koncertoplevelse."

”Publikum reagerede med både begejstring, respekt og forundren over, at musik kunne være så bredt, alsidigt og smukt, som den, Grarup Allstars leverede.”

”Der kan ikke findes ord store nok til at rose dette hold. En oplevelse af dimensioner!”

- Glæd jer til at blive bevæget af fem fænomenale musikere og en helt enestående sangerinde, når Grarup Allstars atter gæster Kappelborg med deres berusende blues- og soulnumre - denne gang med en Danish Music Award som vinder af Blues Live Prisen 2019 i bagagen .....

For tilhængere af blues og soul er denne aften en koncertoplevelse ud over det sædvanlige. Med hendes sublime kontrol, flotte fraseringer og store indføling er Margrethe Grarup måske landets bedste bluessangerinde, og på Kappelborg er hun ledsaget af ikke mindre end 5 fænomenale musikere. 

Glæd jer til at opleve 
Ben Webster-prisvinder Uffe Steen på guitar, 
orgel-fænomenet Palle Hjorth, 
Niels Mathiasen fra Gnags på saxofon, 
Johnny Madsens bassist Niels Nello Mogensen og 
ikke mindst Esben Bach på trommer. - 

Det bliver et brag af en blues-aften!

to 6 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Signe Svendsen:

Med en stærk stemme og et helt særligt nærvær på scenen, står Signe Svendsen solidt som en vedkommende sangskriver på den danske musikscene. Hendes tekster rammer publikum i hjertet og som entertainer er hun i stand til både at røre og underholde sit publikum.

Nu tager hun på turné med sit band, som tæller nogle af landets fineste musikere: Lars Skjærbæk (Michael Falch, Søren Huss), Troels Skjærbæk (Baal, Michael Falch, Poul Krebs) og Mads Andersen (Marie Key, Alberte). Disse mennesker er musikere ind til benet med en utrolig evne til at give sangene det helt særlige præg, der får dem til at lette.

Jeg har været meget ude solo, altså alene på scenen, så jeg er ved at revne af spænding og glæde over at skulle på turné med bandet igen. Vi har nye numre med fra den kommende plade og en kæmpe lyst til at give folk en nærværende og intens oplevelse” - siger Signe Svendsen.

Genremæssigt bevæger Signe Svendsen sig i folk/pop/nordicana-stilen, hvor det håndspillede blander sig med et mere moderne udtryk. Teksterne er på dansk og er både inderlige, personlige og kommenterende på verden omkring os.

Signe Svendsen har et nyt album, som udkommer i løbet af efteråret 2019 og det bliver det 4. i rækken.

fr 7 aften knivholt hovedgård, frederikshavn RIVER JAZZ & BLUES BAND 

https://www.youtube.com/watch?v=4xyTnYKyVt8 

Arrangeret af: knivholts venner, Jazz

9 14 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro LAURA ILLEBORG ER NU TILBAGE I 2020 MED SAMME STÆRKE HOLD OG HELT NYE SANGE OM EKSISTENS, UFORLØSTHED OG KÆRLIGHED.

Efter den fine tur i starten af 2019 (14 koncerter på 18 dage!) røg Laura direkte hjem i sangskrivnings-værkstedet og skrev materiale til en ny CD som udkom i efteråret 2019.

Bandet er igen med hendes gamle makker Niels Dahl (Vildnis) på kontrabas og en af landets bedste guitarister, selveste Knud ”er Gud” Møller (Johnny Madsen) samt Mikkel Grue, også på akustisk guitar.

Laura Illeborg udgav i 2018 11 smukke og eftertænksomme numre på albummet ”Det Går Tit Godt” – produceret af Knud Møller og indspillet i Sweet Silence Studios med den legendariske Flemming Rasmussen (Gasolin, Metallica, Sort Sol m.fl) bag mixerpulten. Titelnummeret fandt hurtigt vej til lang rotation på P5.

Gå ikke glip af denne smukke konstellation hvor man udover Lauras stemningsfulde sange også har rig lejlighed til at nyde Møllers guitarspil. Det er således et ikke alt for ofte genhør med Knud Møller på landets mere intime og mindre scener.

22 12 kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ - NAT KING COLE 100 ÅR

m. Søren Sko & Benjamin Koppel

Glæd jer til FROKOSTJAZZ - SPEC. EDITION

m. lækker jazz, sildebord og fiskedeller fra Iscaféen/Skagen Bamsemuseum

Når to af dansk musiklivs største profiler slår pjalterne sammen om deres fælles passion for jazzcrooner Nat King Coles musik, bliver der for alvor pustet nyt liv i de gamle klassikere.

Sammen giver de to – med hjælp fra nogle af Nordens bedste jazzmusikere – deres helt eget hjertevarme, ærlige og medrivende bud på en stribe af de sange, som jazzhistoriens mest soulfulde crooner havde på sit repertoire.

I 2019 ville Nat King Cole være fyldt 100 år og selvom legenden ikke er mere, lever hans vidunderlige sangskat videre.

Glæd jer til en vidunderlig nostalgisk koncert. - Og indtil da et par appetizere nedenfor ...

Koncerten er en del af det landsdækkende Vinterjazz 2020 - program. 

LINE UP: 
Søren Sko / vokal 
Benjamin Koppel / Saxofon 
Søren Bebe / piano 
Jesper Bodilsen / bas

22 22 skråen, aalborg Tim Lothar, Jesper Theis + guests

To danske bluesmusikere med solid tilknytning til frederikshavn kommune.

29 14 frederikshavn kirke claus zielke - klaverkoncert

musik af beethoven, schumann, chopin, albeniz, Jørgen jersild, einojuhani rautavaara m. fl.

Claus zielke er konservatorieuddannet og leder gospelkoret concentus. har spillet med slesvigske og prinsens musikkorps, klarup pigekor m. fl.

29 21 kappelborg, skagen THE BLUE VAN

den fede rock ... 

Genoplev magien, når det danske rockband The Blue Van går back to basics og gæster Kappelborg på næste års Danmarksturné med en række af bandets mest kendte og elskede numre.

The Blue Van har det sidste a°rs tid sta°et standby, mens de fire nordjyder har turneret og udgivet et album med datterprojektet, The Van, som nok bedst beskrives som et Blue-Van-back-to-basics projekt.

I forbindelse med udgivelsen af The Van-lp'en tidligere i år gik det dog op for bandet, hvor stor efterspørgsel der var på deres gennembruds-album Man Up fra 2008. Denne efterspørgsel har bandet valgt at efterkomme, og genudgav derfor albummet på vinyl i en 10-års jubilæumsudgave i oktober.

Genudgivelsen fejres med en Danmarksturné, hvor der er lagt op til en aften i rockend tegn!

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 02. december 2019 af Søren Berg Olesen