Musik i Nordjylland - Februar 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

9 14 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro LAURA ILLEBORG ER NU TILBAGE I 2020 MED SAMME STÆRKE HOLD OG HELT NYE SANGE OM EKSISTENS, UFORLØSTHED OG KÆRLIGHED.

Efter den fine tur i starten af 2019 (14 koncerter på 18 dage!) røg Laura direkte hjem i sangskrivnings-værkstedet og skrev materiale til en ny CD som udkom i efteråret 2019.

Bandet er igen med hendes gamle makker Niels Dahl (Vildnis) på kontrabas og en af landets bedste guitarister, selveste Knud ”er Gud” Møller (Johnny Madsen) samt Mikkel Grue, også på akustisk guitar.

Laura Illeborg udgav i 2018 11 smukke og eftertænksomme numre på albummet ”Det Går Tit Godt” – produceret af Knud Møller og indspillet i Sweet Silence Studios med den legendariske Flemming Rasmussen (Gasolin, Metallica, Sort Sol m.fl) bag mixerpulten. Titelnummeret fandt hurtigt vej til lang rotation på P5.

Gå ikke glip af denne smukke konstellation hvor man udover Lauras stemningsfulde sange også har rig lejlighed til at nyde Møllers guitarspil. Det er således et ikke alt for ofte genhør med Knud Møller på landets mere intime og mindre scener.

9 16 det musiske hus, frederikshavn Elverhøj – men tonen er lav

En Festforestilling med kongelig komik – FIGAROS

Walkendorf har ladet to spædbørn bytte, og han udgiver sin broderdatter for at være Elisabet Munk. Den rigtige Elisabet (nu under navnet Agnete) opdrages i fattigdom af mor Karen. Ved Elverhøjen møder Agnete ridder Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal – mod sin vilje – holde bryllup med jomfru Munk. Kong Chr. 4 har befalet det!

Således lyder plottet i Elverhøj, og Figaros opdaterede udgave får stort set samme dramatiske forløb. Men den revideres (kraftigt) af de medvirkende, og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik. Og så kan det nok ikke undgås, at en kendt forbryder bande blander sig, ikke bare i ouverturen, men i selve handlingsforløbet.

Originaltitel: Elverhøj 
Scenografi, musik eller andet Komponist: F. Kuhlau m. fl. 
Dramatiker, forfatter: J. L. Heiberg, Kjærulff, Krogsgaard og Dueholm 

Medvirkende: 
Lisbeth Kjærulff, 
Kristian Jensen, 
Hans Dueholm, 
Allan Dahl Hansen og 
Rasmus Krogsgaard.

Varighed: 120 min. incl. pause
Arrangør: Frederikshavn Teaterforening.

ti 11 19,30 musikkens hus, aalborg WYNTON MARSALIS 

Det bliver en aften af de helt store, når jazzikonet Wynton Marsalis går på scenen sammen med det verdenskendte bigband ’Jazz at Lincoln Center Orchestra’ den 11. februar 2020 i Musikkens Hus i Aalborg. Ført an af Grammy- og Pulitzer-prisvinder Wynton Marsalis står ’Jazz at Lincoln Center Orchestra’ som et fyrtårn i amerikansk jazz, og for første gang siden 1995 kan man opleve orkestret på dansk grund.

Siden 1988 har ’Jazz at Lincoln Center Orchestra’ været synonym med ’Jazz at Lincoln Center’ i New York. De har turneret i flere end 300 byer på tværs af seks kontinenter og modtaget et hav af priser, herunder som ’Best Big Band’ i den årlige ’DownBeat Readers’ Poll’ fra 2013 til 2016. De er kendt for deres miks af originale kompositioner og historiske mesterværker af Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson, Thelonious Monk, Mary Lou Williams, Dizzy Gillespie, Benny Goodman, Charles Mingus og mange flere.

Wynton Marsalis er administrerende og kunstnerisk leder af ’Jazz at Lincoln Center’ og anerkendt trompetist, bandleder og komponist. Han er født i New Orleans i 1961 ud af en musikalsk familie og begyndte som klassisk trompetist som 12-årig, blev optaget på The Juilliard School i 1978 og kom allerede i 1980 med i ’Art Blakey and the Jazz Messengers’. Wynton Marsalis debuterede med sin første plade i eget navn i 1982 og har siden stået bag flere end 60 udgivelser, der har sikret ham i alt ni Grammy-priser. I 1983 blev han den første og indtil videre eneste kunstner, der har modtaget både en klassisk og jazz Grammy i det samme år, hvilket han gentog året efter.

I 1997 blev han den første jazzmusiker til at modtage den prestigefyldte hæderspris Pulitzer for musikken til ’Blood on the Fields’, der var kommissioneret af ’Jazz at Lincoln Center’. I 2001 blev han udpeget som ’Messenger of Peace’ af den daværende generalsekretær for FN, Kofi Annan, og han er desuden udpeget som ’Cultural Ambassador for Jazz’ af USA’s udenrigsministerium og NEA Jazz Master sammen med resten af Marsalis-familien.

Koncerterne er en del af den landsdækkende Vinterjazz, der fejrer 20-års jubilæum den 6.-29. februar 2020, og præsenteres som et samarbejde mellem Musikkens Hus, DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival.

MEDVIRKENDE 
Wynton Marsalis, trompet Ryan Kisor, trompet Kenny Rampton, trompet Marcus Printup, trompet Chris Crenshaw, trombone Vincent Gardner, trombone Elliot Mason, trombone Sherman Irby, alt- og sopransaxofon, fløjte og klarinet Ted Nash, alt- og sopransaxofon, fløjte og klarinet Victor Goines, tenor- og sopransaxofon, klarinet og basklarinet Paul Nedzela, bariton- og sopransaxofon og basklarinet Camille Thurman, saxofon og vokal Dan Nimmer, klaver Carlos Henriquez, bas Willie Jones III, trommer

on 12 20 vendelbohus, hjørring 10cc

Trods bare ét originalt medlem lyder 10cc stadig som 10cc. Selvom det snart er to årtier siden 10cc så skyggen af en hitlisteplacering, så trækker gruppens koncerter stadig fulde huse.

Med hits som “Wall Street Shuffle”, “Good Morning Judge” og ikke mindst “I’m Not In Love” er de stadig fast inventar på radio fladen over hele verden.

I gruppens midte er der kun et enkelt originalt medlem tilbage. Han hedder Graham Gouldman. Han spiller bas og synger, og siden begyndelsen af 90’erne har Hr. Gouldman omgivet sig med et hold musikere, der på magisk manér formår at genskabe gruppens legendariske studielyd.

10CC var blandt de første til at flirte med forskellige musikgenrer og fusionere dem til en helt ny form. Rå guitarer vekslede med symfoniorkesterets blæsere og strygere, ligesom rytmerne gik nye veje.

10CC hørte sammen med Pink Floyd, Moody Blues og Procol Harum til de mest populære Art Rock bands. De var alle kendetegnede ved stor og fyldig lyd, fuld af kontraster, der smeltede sammen og nåede nye højder. Fra og med koncept-albummet ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” sprang også The Beatles ud som Art Rock band.

10CC blev dannet i 1972 i Manchester og bandet består i dag af:

Graham Gouldman / Guitar, vokal 
Rick Fenn / Guitar, Vokal 
Paul Burgess / Trommer 
Keith Hayman / Keys, vocal 
Ian Hornal / Percussion, vocal

10CC spillede en fantastisk koncert på Smukfest i 2019

Arrangør: Spar Event

on 12 20 skråen, nordkraft, aalborg Claus Hempler

Claus Hempler tager på turne med kufferten fuld af smukke, danske sange

Den 26. april udgav Claus Hempler sit første dansksprogede album. Kuffert fuld af mursten er ni dansksprogede sange skrevet og sunget af musikeren, gennem hvilke han griller sig selv og gør status på tilværelsen i slutningen af fyrrerne. Det gør han med et stort glimt i øjet og skyder dermed myten om den alvorlige crooner i sænk og minder lytteren om, at en lille snert af selvironi klæder de fleste.

For første gang i mange år har Claus Hempler haft en klar følelse af, at et projekt uanset hvad skulle gennemføres. Her kom lyden af noget, han ikke havde hørt eller lavet før. Det var følelsen af at være på opdagelse ligesom i karrierens start, hvor han sad på drengeværelset på Fyn og skrev sange for første gang. Hvor arbejdet var sjovt fra start til slut. Han fortæller om processen:

”I løbet af en måned havde jeg skrevet 17 sange. Det kom helt ubesværet. Jeg kunne fra start se, at jeg havde fat i noget med det danske sprog. Sådan er det, når man selv bliver fascineret af det, man laver. Jeg blev nysgerrig. Hvad bliver næste linje mon? Hold kæft hvor var det sjovt! Det er længe siden, jeg har haft det sådan,”

Det nye album er produceret af Mahler & Bir (Lars Skjærbæk og Christoffer Møller), som begge har spillet med og produceret for en lang række danske musikere. Det er erfarne folk, og tilgangen har været, at hvis der var en god sang, så skulle den på bordet og indspilles uden for meget snak. De fleste dage startede med, at en sang blev taget op, idéer blev sat i gang, og når dagen var omme, var sangen indspillet

on til sø 12 til 16 20 aalborghallerne Midt om natten - Succesmusical i ny version 

Da musicalversionen af Kim Larsen filmen Midt om Natten spillede i AKKC i foråret 2018 var der totalt udsolgt. Nu opsætter Tivoli, Langkjær Entertainment og Live Nation den store musicalsucces i en fornyet version, der lægger sig endnu tættere op ad den originale handling i den danske biografsucces.

Der er udsigt til et rørende gensyn med Benny, Arnold, Tusindfryd, Susan Himmelblå og alle de andre skæve eksistenser fra Haveje. Ligesom en perlerække af hits fra filmen såsom Papirsklip, Tik Tak og Midt om natten igen vil lyde fra scenen. Musicalen bliver, ud over de mange kendte hits fra Midt om natten, toppet op med sange som Langebro, Kvinde Min, Tarzan Mamma Mia, Rita og Vi er dem de andre ikke må lege med – træfsikre hits fra både Kim Larsen og Gasolins´ bagkatalog.

Nordjyske anmeldte ligesom mange andre succesmusicalen til 5 stjerner og skrev bl.a.: ”Svimlende blanding af sange, dans og show, takket være ikke mindst heftigt højgearede versioner af de enkle, men højeffektive Larsen-klassikere Køb bananer og Strengelegen. Fra først til sidst en fremragende hyldest til Kim Larsens (og Gasolin's) mange præstationer.”

I Midt om natten befinder vi os i København i 1980’erne: en tid, hvor frihedsdrømme, kærlighed og spirende oprør blomster. Vennerne Arnold og Benny opretter i protest mod det politiske styre minifristaden Haveje. Haveje bygger på drømmen om et samfund, hvor der er lighed, frihed og broderskab samt masser af kærlighed. Det sorgløse liv på Haveje varer dog kun kort. Snart sætter stoffer, rockere, boligspekulanter og ikke mindst købmandens kønne datter Susan Himmelblå det tætte venskab mellem Arnold og Benny på en alvorlig prøve.

GUSTAV WOLTER som Benny 
TROELS MALLING som Arnold 
ALLAN MORTENSEN som Tusindfryd 
JIMMY JØRGENSEN som Charles/Rockerleder 
LEA THIIM HARDER som Susan Himmelblå 
+ band og stort ensemble

Kreativt hold

Manus: Heinrich Christensen baseret på filmmanus af Erik Balling, Henning Bahs & Kim Larsen
Instruktion: Heinrich Christensen 
Scenograf & kostumedesign: Marie í Dali 
Koreograf: Peter Friis 
Kapelmester: Joakim Pedersen 
Executive kreativ producent: Thomas Langkjær 
Producenter: Tivoli, Langkjær Entertainment & Live Nation

to 13 19 vendsyssel teater, hjørring Musikalske Matador-Minder 

Oplev Danmarksmesteren i Matador, sanger og skuespiller Nicolaj Cornelius, fortælle om en af Danmarks mest berømte tv-serier: Matador.

Hør de morsomme anekdoter omkring filmoptagelserne, de små pudsigheder fra den endelige serie og syng med på nogle af de herlige sange der optræder i serien, og hvis du har lyst, så kom gerne som din favorit-matadorfigur!

Pianist er Jesper Hansen.

Arrangeret af FOF Vendsyssel i samarbejde med Vendsyssel Teater.

to 13 20 Maskinhallen, Skolegade 8, frederikshavn Marius Ziska

Færøske Marius Ziska er først og fremmest en fantastisk sanger, der vækker mindelser om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. Musikken har en klart melankolsk grundtone med utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn.

Marius Ziska fik med albumudgivelsen “Home / Heim” i 2015 sit store gennembrud på Færøerne. Pladen blev samtidig udgivet i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af turneer i Tyskland, Rusland og Danmark. Opfølgeren “Portur” udkom i juni 2018 og blev fulgt op af en række vellykkede koncerter i DK i juni, september og november samt flotte anmeldelser i både Tyskland, DK og Færøerne. Bandet vandt en “Faroese Music Award” for Årets album i marts 2019 og spillede i april en to uger lang succesfuld tour i Tyskland.

PÅ SCENEN 
Marius Ziska – lead vokal, guitar 
Hedin Ziska Davidsen – lead guitar, keys, kor 
Allan Tausen – keys, bas, guitar, kor 
Brandur Jacobsen – trommer, kor 
Mikael Blak – bas, keys

Ziska vandt to Faroese Music Awards i foråret 2016 – en for “Årets Sanger” og en for “Årets Sang” med singlen “Going Home” fra albummet “Home / Heim”, som sikrede ham det store gennembrud i hjemlandet. Netop dette nummer forelskede den danske instruktør Anders Agger sig også i, og det blev brugt som soundtrack i DR dokumentaren “Anne & Anders tilbage til rødderne”.

Med det nye album “Portur” som udkom 15. juni 2018 har bandet taget et skridt i en ny retning og skabt et rent færøsk album, som produktionsmæssigt går mere i retning af et band som “The War On Drugs”. Pladen er da også mastereret af Greg Calbi i New York, som netop arbejder med navne som netop The War On Drugs, The National og Cigarettes After Sex. Live er Marius Ziska mere et band end nogensinde med en storslået og lækker lyd og en dynamik med sans for selv de mindste detaljer i lydbilledet.

to 13 20 skråen, nordkraft, aalborg L.O.C.

Koncerten flyttes til ROYAL STAGE på grund af stor publikumsefterspørgsel

L.O.C. spiller sin landsdækkende turné i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister. Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

to 13 20 studenterhuset, gammel torv, aalborg Vinterjazz: Tordenkvartetten

Studenterhuset er stolte af at præsentere det skandinaviske orkester Torden Kvartetten, der består af nogle af de dygtigste improvisationsmusikere i hele regionen. Koncerten er en del af en Vinterjazz tour, der også bringer dem til Alice Cph og Sun Ship i Aarhus.

TORDEN KVARTETTEN

Mats Gustafsson (Fire!) – reeds 
Per Åke Holmlander (Fire! Orchestra) - tuba 
Peter Friis Nielsen (Peter Brötzmann) – electric bass 
Peter Ole Jørgensen (Pere Ubu) – drums

FREE JAZZ – FREE THE JAZZ – THE FREE IS JAZZ Extreme flow and energy – melodic passages – noisy interruptions and interplay on all levels. 4 routined Scandinavian improvisers meet again. TORDEN Kvartetten! A real audio explosion of seldom heard intensity. “Aflyst Tidsfördriv” – will be heard again. This is for real. Take no prisoners! With even more intensity! This is music with extreme energy – but yet with a poetic quality in the details. A state of mind. Low end turmoil and brutal points of departure. Baritone sax and tuba intensity interacting with electric bass and drum frenzy!

Miles away from smörrebröd vs surströmming, mikkeler vs high coast distillery & cross country skiing vs bicycling! Or perhaps that is what it is all abou

fr 14 20 det musiske hus, frederikshavn Copenhagen Drummers – THE GRAND TOUR (UDSOLGT)

I 2020 har Copenhagen Drummers 10 års jubilæum, og i den forbindelse er de erfarne københavnske trommeslagere klar med et nyt og skræddersyet trommeshow, som bliver en gigantisk fejring af jubilæet på deres mest omfattende Danmarksturné til dato. 30.000 mennesker har de seneste år købt billetter til deres shows, som både anmeldere og publikum har taget fantastisk godt imod med ord som ‘energifyldt, medrivende, overraskende, fabelagtigt og imponerende’.

Copenhagen Drummers er kendt for at levere et trommeshow uden sidestykke, og med deres nyeste show THE GRAND TOUR, er der lagt op til et brag af en fest, når publikum i løbet af 90 minutter tages med ind i drengenes fantasifulde univers. Et univers skabt ud fra deres originalitet samt passion for musik og koreografi. Du kan forvente et fascinerende lysshow samt innovativt og unikt trommespil krydret med visuelle effekter som ild og vand. Alt sammen tilsat drengenes smittende energi, vildskab og humor.

Copenhagen Drummers blev for alvor sat på verdenskortet, da de for 10 år siden vandt TALENT 2010 på DR1. Siden dengang har de spillet mere end tusind shows i både ind- og udland, og i 2013 kulminerede det, da de sammen med Emmelie De Forest vandt Det Internationale Melodi Grand Prix.

Grundstenene til Copenhagen Drummers blev lagt under deres tid som konstabler i Den Kongelige Livgardes Tambourkorps. I en verden bygget op om traditioner og historie, og en firkantet hverdag fyldt med regler for, hvordan trommespil skulle udføres, opstod et kreativt behov. Det var her Copenhagen Drummers blev skabt som et fristed for skæve idéer og tanker omkring, hvordan trommespil også kunne udføres. Kombinationen af disciplin, præcision, talent og lysten til at udforske alle facetter trommespillet, er blevet opskriften på deres succes.

Gennem de seneste 5 år har drengene turneret Danmark tyndt med deres 2 shows ELEMENTS TOUR og LIGHTS ON. De har desuden optrådt i forbindelse med flere store tv-begivenheder, såsom DR’s Store Juleshow, Hjertegalla og senest HKH Kronpris Frederiks’s 50 års fødselsdag, som fandt sted i et fyldt Royal Arena.

Det er tydeligt, at Copenhagen Drummers siden begyndelsen kun har haft én ting for øje, nemlig at gøre oplevelsen endnu mere fascinerende og spændende for deres publikum!

Arrangør: Copenhagen Drummers
www.copenhagendrummers.dk 

fr 14 20 skråen, nordkraft, aalborg Mads Langer Twenty-Twenty Tour

Med utallige udsolgte koncerter, talrige platinsælgende singler, albums og over 100 millioner streams, har Mads Langer befundet sig i den absolutte superliga på den danske stjernehimmel i efterhånden mange år. Også i udlandet bliver han ved med at markere sig. Senest har han haft stor succes uden for de danske grænser med singlen Me Without You, der også herhjemme er blandt de allerstørste hits i 2019. I skrivende stund ligger den #1 på den danske airplaychart.

Det er ingen tilfældighed, at singer/songwriteren har den markante position. Han kan med rette kaldes en af landets mest hårdtarbejdende og dedikerede kunstnere. “Jeg har en konstant strøm af musik kørende i mit hoved fra jeg vågner til jeg går i seng. Sådan har det været så længe jeg kan huske tilbage. Musikken har altid været en del af mig, og jeg kniber mig dagligt i armen af taknemmelighed over, at jeg faktsik lever mit liv med min drengedrøm som omdrejningspunktet”

Og publikum kan godt glæde sig til den forstående turné, for Langer kommer direkte fra studiet i LA & London, hvor han har indspillet et helt nyt album med Eg White og Evan Bogart, der begge står bag nogle af de allerstørste kunstnere som Adele, Beyoncé, Sam Smith og mange flere. “Jeg har både tænkt mig at være helt alene på scenen i mit akustiske solo univers, men folk kan også glæde sig til mit 8 mand store internationale band. Jeg drømmer om at lave en koncert, hvor man kommer hele registret igennem. Hvis vi har grædt, grinet og danset, så har det været en god aften” siger Langer og fortsætter: “For mig handler koncerterne om at samles i et fælleskab, hvor forskelligheder og alle verdens problemer forsvinder for en stund. Det er bare musikken og os.“

Vi glæder os til at være i selskab med en kunstner, der til stadighed leverer sange, der er blevet en del af vores livs soundtrack.

fr 14 20 skråen, nordkraft, aalborg Bjørn Berge Electric Band

Nordmanden Bjørn Berge har i snart 20 år turneret Europa tyndt med sin guitar, og han er et velkendt navn på bluesscenen med en stemme, som lyder som grus og knust glas.

Her kan han opleves i et nyt format som trio og et sprit nyt album "Who Else?" , hvor han med energi og dynamik propper alle mulige stilarter ind i sine tætte blues- og rocksange – men med plads til at trække vejret ind i mellem.

fr 14 21 studenterhuset, gammel torv, aalborg GENTS

Med bløde beats, sprøde synthesizere og en blid barytonvokal har duoen Gents i løbet af få år bevæget sig frem i det danske poplandskab og hugget deres egen niche ud. 

Men for et halvt år siden blev det for meget, og de trak stikket. For en stund. For at mærke efter og tage pulsen på sig selv. Nu er de klar til at udgive deres andet album – en del mere afslappede og en hel del klogere.

fr 14 22,30 skråen, nordkraft, aalborg Barrow 
Skråen By Night

STORLADEN AMERICANA MED RADIOHITS OG DMA-NOMINERINGER

Barrowfik en DMA-nominering og store roser med på vejen for deres kompromisløse debutalbum, “Transition”, der blev lavet på helt gammeldags maner, uden brug af computere, men med bånd og håndkraft. Men det var med radiohittet: “Julia Wants To Take Me Home”, at Barrow fik det store gennembrud. Det er stadig det ægte, håndspillede og americana-inspirerede udtryk, der brænder igennem, og den seneste single “Superheroes” viser igen, at det går lige i ørene på P4-lytterne, og at Barrow ikke bare har fat i det dybe og poetiske, men også “…klassisk bilradio- og ”yes-det er weekeend” musik af bedste karat”, som side33.dk skrev. Forsanger Mikkel Bøggild er ikke uden grund blevet kaldt den nordjyske Springsteen, og når bandet tilmed består af nogle af landets fornemmeste og mest karakteristiske musikere, er deres koncerter altid en stor musikalsk oplevelse.

Mikkel Bøggild - Lead vokal, guitar, banjo
Mads Fogt - Guitar
Ole Albrechtsen - Pedal steel guitar
Henrik Poulsen - Bas
Eddi Jarl - Trommer

fr 14 20 musikkens hus, aalborg SANNE SALOMONSEN 

Nu får du mulighed for at opleve hele Danmarks Rockmama, Sanne Salomonsen, fremføre en række af sine største hits ved en akustisk intimkoncert i Musikkens Hus i Aalborg. I vinteren 2019 var Sanne Salomonsen på akustisk tour. Med sig havde hun musikerne Annika Askman, Victor Ray Salomonsen Ronander og Mads Løkkegaard. Touren var en kæmpe succes med et stort entusiastisk publikum og en yderst veloplagt Sanne Salomonsen. Ovenpå sommerens veloverståede tour med de to veninder Anne og Lis er Sanne nu igen klar til at drage ud på landevejene med sin nye tour - ’Akustisk Live - Part 2’.

Når Sanne går på scenen i Musikkens Hus, bliver det med en blandet setliste bestående af store Salomonsen-hits, sange hun ikke har spillet i mange år og måske endda en sang eller to, som hun aldrig har spillet live før. Mellem sangene bliver det hele krydret med små anekdoter fra Sannes liv og karriere. Glæd dig til en intim koncert, hvor du får mulighed for at komme helt tæt på én af Danmarks allerstørste stemmer.

15 15 og 20 skråen, nordkraft, aalborg Copenhagen Drummers The Grand Tour

I 2020 har Copenhagen Drummers 10 års jubilæum, og i den forbindelse er de erfarne københavnske trommeslagere klar med et nyt og skræddersyet trommeshow, som bliver en gigantisk fejring af jubilæet på deres mest omfattende Danmarksturné til dato.

30.000 mennesker har de seneste år købt billetter til deres shows, som både anmeldere og publikum har taget fantastisk godt imod med ord som ‘energifyldt, medrivende, overraskende, fabelagtigt og imponerende’.

Copenhagen Drummers er kendt for at levere et trommeshow uden sidestykke, og med deres nyeste show THE GRAND TOUR, er der lagt op til et brag af en fest, når publikum i løbet af 90 minutter tages med ind i drengenes fantasifulde univers. Et univers skabt ud fra deres originalitet samt passion for musik og koreografi.

Du kan forvente et fascinerende lysshow samt innovativt og unikt trommespil krydret med visuelle effekter som ild og vand. Alt sammen tilsat drengenes smittende energi, vildskab og humor.

Glæd dig til en oplevelse i verdensklasse, når Copenhagen Drummers’ THE GRAND TOUR rammer Skråen i Aalborg.

15 20 bodilles kro, østre strandvej 11, skagen sonny møller & perry stenbäck - intimkoncert med skæve, finurlige, alvorlig og humoristiske sange.

Når man sætter en nordjyde og en svensker sammen, så sker der noget spændende. Den ene er god til, at fortælle løgnhistorier og den anden spiller djævelsk godt guitar.

”Musikalsk topmøde mellem Sverige og Jylland...en stærkt underholdende aften, med fortolkninger af gamle klassikere på både engelsk, dansk og svensk. Det var Sonnys egne tekster og fortolkninger fra Dolly Parton, Lone Kellermann og Bob Dylan”

Sonny Møller 
aktuel med singlen ”Tættere på dig” som udkom i November 2019.

De sidste 15 år har han spillet landevejene tynde på alverdens spillesteder. Gennem tiden er det blevet til udgivelse af 3 albums i eget navn med egne sange. Møller er begavet med et veludviklet talent for, at indfange og omsætte personlige oplevelser til indholdsrige historier og smyge dem ind i mellem sangene. ”Danmark er fyldt med små sprækker, hvor folk lever godt og hyggen spirer. Alle de mennesker er til stor inspiration for mig og mange af de indtryk jeg samler op på landevejen tager form i mange af mine ideer og sange”, fortæller Sonny Møller.

Perry Stenbäck
multi-instrumentalist og har bla. Spiller med Sebastian og Allan Olsen
sidste år udgav hans eget orkester, Perry Stenbäck & Dekadansorkestern et nyt album ”Just nu”.De skal ikke være nogen hemmelighed, at Perry er født i Sverige og derfor er han også ekspert i Cornelis Vreeswijk fortolkninger.

15 21 studenterhuset, gammel torv, aalborg Vinterjazz: Svaneborg Kardyb 

Studenterhuset er glade for at kunne præsentere 2019's danske jazz komponister Svaneborg Kardyb

Vinder af Danish Music Awards Jazz 2019 for Årets Nye Danske Jazznavn og Årets Danske Jazzkomponist. De to århusianske musikeres debutalbum "Knob" udkoms d. 15. marts 2019 og er nytænkende dansk jazz spillet på trommer, synthesizer og Würlitzer elklaver.

Det er minimalistisk musik med luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen og opleve rastløshed blive tøjlet og ende beroligende.

Duoen vandt i april JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge jazzmusikere - Jazzkonkurrencen 2019 og deres debutalbum, Knob blev ugens album på P8 JAZZ - DR.

"Svanborg Kardyb leverer smukke melodier, organiske overgange med en elektronisk vibe og en afdæmpet coolness. De præsenterer os modigt for en minimaliske med et klart kunstnerisk overskud med et fantastisk og organisk groove og sammenspil, som var både elastisk og dynamisk." - Jazzkonkurrence Juryen: Kat Jarby, Mikkel Grevsen, Makiko Hirabayashi.

ti 18 20 skråen, nordkraft, aalborg Peter Sommer & Tiggerne

forleden udkom ’Vi Der Valgte Mælkevejen’, som er anden single fra Peter Sommers kommende album. Albummet udkommer i starten af de nye år og efterfølges af en større Danmarksturné med Tiggerne.

”Stemningen har simpelthen aldrig været bedre, lettere og stærkere i det her efterhånden ældre orkester. Ambitionerne, scenerne og sangene vokser stadig her på 15. år. Bandleaderen er lykkelig og glæder sig til et nyt år, med ny plade og videre horisonter!” udtaler Peter Sommer.

Peter Sommer & Tiggerne er på toppen efter et par travle år, hvor der på livefronten er blevet fulgt op på albumsuccesen ’Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske’, som høstede flere priser, airplay og anmelderroste koncerter. Peter Sommer & Tiggerne vender nu tilbage til de store spillesteder med koncerter, der kigger fremad med nyt materiale og udvalgte sange fra det store bagkatalog.

Singlen ’Begge Veje’ udkom i slut maj og er første smagsprøve på, hvad Peter Sommer anno 2020 byder på. I fredags udkom anden singlen fra det kommende album kaldet ’Vi Der Valgte Mælkevejen’, som er et mere uptempo nummer med lånt titel fra Bjarne Reuter.

Peter Sommer er i år nomineret til 2 x Danish Music Awards for ’Årets Album’ og ’ Årets Danske Solist’, som afholdes torsdag d. 17. oktober.

Tidligere i år blev det til tre prestigefyldte Steppeulve-statuetter, da Peter Sommer vandt ’Årets Album’, ’Årets Tekstforfatter’ samt ’Årets Komponist’ for sidste års anmelderroste album ’Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske’.Han vandt desuden også Carl-Prisen som ’Årets Tekstforfatter’.

Anmelderne roste Peter Sommers tårnhøje musikalske ambitionsniveau og ærlige granskning af den svære kærlighed på albummet, mens publikummet strømmede til Peter Sommer & Tiggernes koncerter rundt om i landet i sommer. Her leverede holdet fantastiske præstationer på en række toneangivende festival, såsom Heartland Festival, Northside Festival, Tinderbox Festival, Jelling Festival og Smukfest.

on og to 19 og 20 18 og 17 aalborghallerne Skatteøen - En forestilling for hele familien

Skatteøen er tilbage! Det er efterhånden fem år siden, Folketeatret sidst gæstede os med den eventyrlige musical for hele familien, og nu er det tid til, at de endnu en gang tager den populære forestilling med på turné.

De nordjyske familier kan godt begynde at glæde sig – til tonerne af Sebastians musik og udødelige sange føres publikum ud på det Caribiske hav blandt eneboere, pirater, søulke og med en led sørøver ved navn John Silver i hælene.

Skatteøen er historien om drengen Jim Hawkins og har sin begyndelse i 1745 på kroen ’Admiral Benbow’, der drives af Jims mor, Mrs. Hawkins. Da den gamle sørøverkaptajn, Bill Bones, ankommer med en mystisk rejsekiste finder Jim et skattekort i kaptajnens gemmer, og eventyret kan begynde.

Kaptajn Flints skat skal findes og sammen med doktor Livesay og godsejer Trelawney tager Jim afsted på det gode skib, Hispaniola. Med som besætning er en flok farlige pirater og deres leder, John Silver, forklædt som skibskok. Et sandt eventyr og et medrivende kapløb om skatten tager sin begyndelse.

Sørøversangen, Hispaniola, Ostesangen, Admiral Benbow og ikke mindst Fuld af nattens stjerner – der er ingen tvivl om, at flere blandt publikum vil kunne synge med på de mange kendte sange fra musicalen.

Mens den kendte sangerinde og skuespiller Szhirley indtager rollen som Mrs. Hawkins, 
trækker skuespilleren Kasper Leisner i sørøvertøjet som John Silver. D
en unge eventyrer, Jim Hawkins, spilles af det 16-årige stortalent Jakob Spang Olsen, og 
derudover medvirker et skønt hold af skuespillere med blandt andre 
Kristian Boland, 
Ole Boisen og 
Søren Bang Jensen.

Alfred Kann 
Christian Mosbæk, 
Morten Lützhøft 
Martin Geertz 
Mathias Sprogøe Fletting 
Stanley Bakar 
Simon Nøiers 
Sara Gadborg 
Rasmus Faartoft 
Martin Gæbe 
+ en elev fra Det Danske Musicalakademi, Fredericia 

Kreativt hold

Dramatiseret af: Preben Harris frit efter Stevensons roman
Musik og sangtekster: Sebastian
Instruktion: Birgitte Næss-Schmidt
Scenografi: Terry Parsons
Kapelmester/arrangør: Jacob Lindbirk
Stagefight: David Owe

to 20 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Vinterjazz: The hOpening

Nogle af Danmarks markante musikalske profiler er gået sammen, og dannet The hOpening. En nutidig musik som tager sig jazzens frihed, men som i lige så høj grad er influeret af filmmusik, americana, Twin Peaks, surf, psykedelisk rock og elektronisk minimalisme.

Udtrykket er groft skulptureret, nedbarberet enkelt og lader et stort rum i musikken stå åbent og uberørt til at lytteren kan danne sine egne billeder. The hOpening består af trommeslageren Jeppe Gram og kontrabassisten Lennart Ginman, Steel-guitaristen Margrethe Björklund og gæstes af tangentspiller Anders Filipsen på denne turné. Kendere af disse kapaciteters musikalske ’bagkatalog’ vil vide, at vi befinder os i grænselandet, hvor traditionen altid udfordres og genreløsheden florerer, og ingen kan vide sig helt sikker. Hvad der dog er helt sikkert er, at den nysgerrige og legende indfaldsvinkel til improvisation, ligger som en rød tråd gennem The hOpenings musik. Dybt i The hOpenings DNA ligger kærligheden til såvel jazzens støvede melankoli som til samtidsmusikkens upolerede udtryk og popmusikkens rørende enkelthed.

Et originalt møde mellem 4 instrumentalister, som hver for sig besidder en højt udviklet æstetik og instrumental kunnen. Et musikalsk møde med et nyt orkester, som er klar til at risikere det hele på dybt vand i musikkens smukke uforudsigelige bølger.

Lennart Ginman / bas + elektronik 
Jeppe Gram / trommer 
Maggie Björklund / pedal steel-guitar + 
Anders Filipsen / keyboards

www.facebook.com/thehopening 

to og fr og lø 20 og 21 og 22 19,30

og lø xtra kl. 15

skråen, nordkraft, aalborg Niels Hausgaard - Du ved hvad jeg mener 

Hausgaards koncerter er sjældent ens to aftener i træk. Selv siger han, at det hele står og falder med, hvor god kontakt, han opnår. Han har turneret landet tyndt siden 72 og spiller lige gerne i øst som i vest. Hans erfaring er, at vi er forbavsende ens i Danmark. Vores lyd og hastighed varierer efter, hvor tæt vi bor, men ellers er der ikke meget forskel. Heldigvis er vi meget uenige om mange ting, ellers var det ikke til at holde ud, mener han.

Hans yndlingsofre er de nærige, de selvretfærdige, de opstyltede, de der smasker ved bordet, de uvenlige osv. osv. De var tidligere samlet i det, der hed Liberal Alliance. De må jages hele året. De er aldrig fredede.

For Hausgaard har det unikke, det specielle, særlingene aldrig været godt stof. Det er det almindelige af det almindelige, der interesserer og morer ham. Det der kan betegnes som vores fælles skæbne, f.eks. religion og politik, samfundsforhold i det hele taget. Det SKAL vi tale om, det er fundamentet i et demokrati, siger han og griner mod horisonten og tilføjer:

Vi skal ikke diskutere for at blive enige, men for at rumme mere og komme videre.

fr 21 20 Maskinhallen, Skolegade 8, frederikshavn The hOpening – Velkommen til en stjerneaften.

De har længe været på vores ønskeliste, og det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere supertrioen The hOpening.

The hOpening udgøres af 

stjernebassisten Lennart Ginman og 
trommeslagerfænomenet Jeppe Gram, som allerede ved projektets begyndelse valgte at tilkoble den
Steppeulv-prisvindende pedal steel-guitarist Maggie Björklund, 

der bl.a. er en del af Jack Whites (The White Stripes) kvindelige backingband The Peacocks, til at agere det stærke melodibærende element i gruppens musik.

Dele af musikken på debutalbummet ”Out of Bristol”, er skabt på oplæg fra gruppens to ophavsmænd, mens andre dele er improviseret frem direkte i studiet og uden nogen efterfølgende brug af overdubs. Størstedelen af albummet er indspillet i et studie i Bristol hos Portishead-bassisten Jim Barr. De improviserede tracks er indspillet i Black Tornado Studio på Refshaleøen i København.

”Out of Bristol” er mixet af Alex Krispin, som til daglig fungerer som Daniel Lanois tro væbner og højre hånd. Afslutningsvis har mastering-legenden Joe Lambert (Johnny Cash m.fl.) lagt sidste soniske hånd på albummet.

fr 21 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg BROEN (NO) + Spejderrobot & Emil de Waal

Akustisk mudder techno? Glitrende lo-fi danseduppe? Orkestermusik fra fremtiden? Det kan være udfordrende at definere BROEN's musik. Bandet har skabt et markant univers og beskriver sin stil som en frodig blanding af britisk pop, hiphop, sur punk, Paul Simon, spoken word og vestafrikansk rytme. Bandets debutudgivelse "I <3 Art" fra 2017 fik masser af anmelderros. 18. oktober 2019 udgav de albummet "Do YouSee The Falling Leaves?"

Broen er:
Heida Karine Jóhannesdottir Mobeck (tuba), 
Hans Hulbækmo (trommer), 
Marianna S.A. Røe (vokalist), 
Lars Ove Fossheim (guitar) og 
Anja Lauvdal (synth).


Emil de Waal og Spejderrobot

Emil og Mikael mødte hinanden første gang på SPOT festival 2008, hvor de hver især luftede deres respektive solo-projekter. Mødet resulterede i et samarbejde, der har kastet fire stærkt anmelderroste albumudgivelser og en lang række koncerter i ind-og udland af sig.

"Vi har gjort os en del erfaringer rundtomkring på spillesteder og festivaler de seneste år i både Danmark, Sverige, Tyskland, Kina, Belgien og hvor vi ellers har vores publikum". Responsen har været fantastisk", konstaterer Spejderrobot. "På papiret spiller vi elektronisk musik af mere eksperimenterende karakter, men når vi optræder live, oplever vi, hvordan publikum både lytter koncentreret og også danser og chiller til musikken. De tager musikken til sig uden forbehold".

Når det gælder om rollefordelingen i bandet har de to fokuseret på de spidskompetencer de hver især har: "Vi glæder os rigtig meget til at tilføje endnu et lag livespillede og manipulerede trommer, eltrommer og slagtøj til de produktioner der allerede eksisterer", forklarer Emil.

Lineup: 
Emil de Waal: trommer og elektronik 
Mikael “Spejderrobot” Elkjær: elektronik

fr 21 22,30 skråen, nordkraft, aalborg Rikke Thomsen Skråen By Night

I april 2019 bragede Rikke Thomsen gennem lydmuren på sin egen stille facon.

Alene med sin guitar, sang hun om ikke at høre til, om udlængsel og om hjemve... på klingende sønderjysk. Singlen Åltins Koldt i København, gik viralt på samtlige danske medier, stærkt efterfulgt af EP’en Omve’n Hjemve med 6 sange, der ramte Sønderjylland direkte i hjertekulen og hurtigt spredte sig ud i årerne til det ganske danske land.

Rikkes fortællinger omhandler det nære, det kære og den tunge kuffert, hun har taget med sig, fra sin lille flække i Sønderjylland. Sangene er skrevet med kærlighed, skrøbelighed og som en stille opsang og cadeau til dem og det, hun kommer fra. Guitarspillet er stærkt og gennemtænkt og indkapsler sangene på særlig fornem vis i et, på een og samme gang, moderne og traditionelt singer/songwriter univers.

Efter udgivelsen af Omve’n Hjemve, modtog 28-årige Rikke Thomsen Modersmål Prisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt - tilmed som den yngste modtager nogensinde.

Nu drager hun ud på sin forårstour 2020 med hånden fuld af nye sange, såvel som sangene fra Omve’n Hjemve, svøbt i sjove, skæve og underspillede anekdoter fra livet på og af landevejen.

22 12 kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ - NAT KING COLE 100 ÅR

m. Søren Sko & Benjamin Koppel

Glæd jer til FROKOSTJAZZ - SPEC. EDITION

m. lækker jazz, sildebord og fiskedeller fra Iscaféen/Skagen Bamsemuseum

Når to af dansk musiklivs største profiler slår pjalterne sammen om deres fælles passion for jazzcrooner Nat King Coles musik, bliver der for alvor pustet nyt liv i de gamle klassikere.

Sammen giver de to – med hjælp fra nogle af Nordens bedste jazzmusikere – deres helt eget hjertevarme, ærlige og medrivende bud på en stribe af de sange, som jazzhistoriens mest soulfulde crooner havde på sit repertoire.

I 2019 ville Nat King Cole være fyldt 100 år og selvom legenden ikke er mere, lever hans vidunderlige sangskat videre.

Glæd jer til en vidunderlig nostalgisk koncert. - Og indtil da et par appetizere nedenfor ...

Koncerten er en del af det landsdækkende Vinterjazz 2020 - program. 

LINE UP: 
Søren Sko / vokal 
Benjamin Koppel / Saxofon 
Søren Bebe / piano 
Jesper Bodilsen / bas

22 20 musikkens hus, aalborg PALLE MIKKELBORG 

Oplev den ikoniske jazztrompetist Palle Mikkelborg indtage hovedrollen sammen med hele to orkestre, nemlig bigbandet Blood Sweat Drum + Bass og Randers Kammerorkester i ny melodiøs opsætning i Musikkens Hus Trompetisten Palle Mikkelborg indtager hovedrollen i et nyt værk komponeret for to orkestre af Jens Christian “Chappe” Jensen. Sammen med Mikkelborg og sangeren Turid Guldin mødes Randers Kammerorkester og bigbandet Blood Sweat Drum + Bass på scenen. Oplev hvordan nye sammenhænge opstår, når de akustiske instrumenter og en fin elektronisk klangverden møder hinanden.

OM PALLE MIKKELBORG 
Mikkelborg har siden slutningen af 1960erne udfordret de musikalske konventioner med sit personlige trompetspil, sine ambitiøse orkestre og sine kompositoriske crossover-projekter. Han opfatter musikken, det filosofiske og det spirituelle som én og samme sag. Det kommer til udtryk i en spillestil, der på samme tid er lyrisk og dramatisk, og hvor inspirationen kommer fra både jazzen, den klassiske musik og østens tankeverden.

OM BLOOD, SWEAT, DRUM + BASS 
Big bandet har sit afsæt i Det Jyske Musikkonservatorium og dirigeres af konservatoriets docent, Jens Chr. "Chappe" Jensen. Orkesteret har, under "Chappes" ledelse, udgivet flere dybt fascinerende og originale værker i det sidste tiår.

OM RANDERS KAMMERORKESTER 
Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester. Randers Kammerorkester blev grundlagt i 1945. Orkesteret har blandt andet eksperimenteret med koncertformen ved at sætte musikken i relief til kunstarter som billedkunst, dans og litteratur, og forsøgt at krydse grænserne mellem de musikalske genrer.

MEDVIRKENDE: 
Palle Mikkelborg, trompet 
Turid Guldin, vokal 
Big bandet: Blood, Sweat, Drum + Bass med dirigent Jens Christian "Chappe" Jensen 
Randers Kammerorkester

22 21 studenterhuset, gammel torv, aalborg Vinterjazz: Slowburn + Christian Mohr 

Studenterhuset er utroligt glade for at præsentere Slowburn der kombinerer et særegent miks af no- wave, minimalistisk avantgarde og nordisk folkemusik. Folkemusikken går igen i Christian Mohr Levisens set, når han spiller europæisk folkemusik på sin drejelire.

Lars Bech Pilgaards anmelderrroste kvartet Slowburn 
bestående af Lars Greve på klarinet, Thommy Andersson på el-bas og Thomas Eiler på slagtøj har siden 2012 huseret på den danske og internationale jazzscene med 3 kritikerroste udgivelser. 
I februar 2020 udkommer bandets fjerde plade, Folketro. En plade der i modsætning til de øvrige, bærer præg af at have været undervejs i længere tid. Pladen er blevet til i samarbejde med en lang række gæstemusikere på bl.a violin, harmonika og percussion og rummer en større, dybere lyd der trækker direkte tråde tilbage til den nordiske folkemusik. 
Pladen handler om Pilgaards vestjyske ophav og dennes relation til egnen og troen- eller manglen på samme- deraf titlen Folketro. Pladen bearbejder forskellige lag af bevidsthed igennem en spirituel tilgang til energien mellem lyd og menneske og søger at udviske genreforhold i et fortættet, ofte atmosfærisk udtryk. I musikken høres lyden af færgen fra det hinsides, stemningen ved afskeden med de nærmeste, febervildelsens mani og luften i en tung vinternat. Slowburn arbejder i et krydsfelt af repetitive ritualistiske lydbilleder, skrøbelige simple melodier og forløsende storladne passager. Musikken kombinerer et særegent miks af no- wave, minimalistisk avantgarde og eksotisk musik både i og uden tempo.

https://www.youtube.com/watch?v=tube3EaAMPk&list=PLZg_Itet0xZ4W31BRc8mhJhpSAKElsQ1E 

Christian Mohr Levisen 
Trådene fra den nordiske folkemusik vil også blive repræsenteret af Christian Mohr Levisen. Christian Mohr Levisen er en nordjysk musiker, der i flere år har fokuseret på et instrument, som er knap så kendt i det danske musikmiljø, drejeliren. For tiden har dette ledt ham til en skole i Sverige, hvor han studerer svensk folkemusik. Koncerten kommer til at indeholde traditionel som egenkomponeret musik med stærke rødder i forskellige traditioner fra middelhavsområdet over Centralfrankrig til de skandinaviske skove. Indimellem musikken vil han fortælle om instrumentet og de musikalske traditioner han arbejder med. Kælderlarm Session: https://bit.ly/2RvnqzP 

22 22,30 skråen, nordkraft, aalborg Tim Lothar, Jesper Theis + guests

To danske bluesmusikere med solid tilknytning til frederikshavn kommune.

Tim Lothar: Her er ikke "just another bluesman". Lothar er kendt for sine historiefortællinger og sine egne sange, og dette gør ham til en interessant og meget personlig kunstner - en storyteller.

Musikeren/sangskriveren Tim Lothar er et anerkendt navn på den internationale roots-scene. Han har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind- og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa.

Jesper Theis: Den 33-årige frederikshavner tog i 2017 springet og opsagde sit faste job for at hellige sig bluesmusikken på fuld tid. Samme år udgav han sit debutalbum Narrow Line som høstede fine omtaler. Sammen med Jarno Varsted på mundharpe og Søren Lindholt på percussion, tilføjer de en personlig vinkel på akustisk deltablues.

23 13,30 rådhuscentret, frederikshavn volstrup harmonikaklub - søndagscafe

velkendte melodier og sange, kaffe og kage.

ældre sagen, frederikshavn

ma 24 19,30 folkekirkens hus, gammel torv, aalborg KONCERT med Jørgen Klubien & Venner

Jørgen Klubien kan i år fejre 50 år i musikbranchen. Som 11-årig startede han med at spille trommer i børneorkestret Babybandet. Det var i 1969. Nu skriver vi 2019 og Klubien er aktuel med to singler fra et nyt solo-debutalbum, FAMILY (vol. 1 & 2), der udkom d. 23. august.

Det kommende album vil bestå af splinternye sange, gamle uudgivne Danseorkestrer-numre, samt ny indspilninger af hans største hits samt de klassiske soul- og popsange der gennem tiden har haft størst betydning for Jørgen Klubien.

Jørgen Klubien er stemmen bag nogle af Danmarks mest elskede hits som ‘Kom tilbage nu’ & ‘Regndans’. 

Udover at være kendt for sit arbejde som sanger og komponist i Danseorkestret er han desuden kendt for sit arbejde med Elmer band, som har udgivet et album og to grand prix singler, og ikke mindst for sit livslange arbejde i amerikansk tegnefilm, som både tegner og manuskriptforfatter på bl.a. Pixars ‘Biler’ og ‘Toystory 2’, Disneys ‘Løvernes konge’ og ‘Den lille havfrue’, samt Tim Burtons ‘The Nightmare Before Christmas’ og ‘Frankenweenie’.

ti 25 19,30 musikkens hus, aalborg QUATUOR MODIGLIANI 

Glæd dig til at opleve én af verdens mest efterspurgte strygekvartetter, når Quatuor Modigliani til februar gæster Musikkens Hus. Quatuor Modigliani blev dannet i 2003 af fire unge studerende ved det parisiske Conservatoire National Supérieur de Musique. I dag optræder de jævnligt i de mest prestigebetonede koncertsale i verden. Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York og Wiener Musikverein i Wien er blot et udpluk af de steder, som Quatuor Modigliani har besøgt, og nu er turen kommet til Musikkens Hus i Aalborg.

Hele otte albums har Quatuor Modigliani indspillet, og ligesom strygekvartetten gæster alle de store festivaler, er de nu også selv kunstneriske ledere af Rencontres Musicales d’Evian. Festivalen blev gjort navnkundig af dens tidligere leder, Mstislav Rostropovich, men har ligget stille i 13 år, indtil Quatuor Modigliani gav den nyt liv.

Kvartettens primarius, Amaury Coeytaux, har tidligere optrådt som solist med Aalborg Symfoniorkester. De øvrige medlemmer er violinisten Loïc Rio, bratschisten Laurent Marfaing og cellisten François Kieffer, som alle spiller på klassiske italienske instrumenter fra 1600- og 1700-tallet.

Den perfekte balance og transparente spillestil samt det musikalske overblik, der karakteriserer kvartetten, placerer dette ensemble blandt den absolutte elite af klassiske strygekvartetter.

PROGRAM 
Kaija Saariaho: Terra Memoria 
Ludwig van Beethoven: Strygekvartet i c mol, opus 18 nr. 4 
Edvard Grieg: Strygekvartet nr. 1 i g mol, opus 27

to 27 19 rådhuscentret, frederikshavn mads toghøj duo - koncert

let traktement med drikkevarer i pausen.

ældre sagen, frederikshavn

to 27 19 studenterhuset, gammel torv, aalborg Suffocation, Belphegor & Hate 

Aalborg Rock Og metal kan stolt præsenterer - Europe Under the Black Death Metal Fire tour featuring Suffocation, Belphegor & HATEOFFICIAL

ENESTE SHOW I DANMARK..

to 27 20 Maskinhallen, Skolegade 8, frederikshavn The Beatophonics - nyt album og dansk tour

The Beatophonics er i starten af 2020 aktuelle med opfølgeren til deres succesfulde selvbetitlede debutalbum fra 2015. I foråret 2020 vil bandet derfor spille deres hidtil største og mest ambitiøse Danmarks tour, med et friskt liveset med tilhørende ny sceneproduktion. 2020 markerer samtidig bandets 10 års jubilæum som band.

The Beatophonics har gennem det seneste årti etableret sig som en af de mest succesfulde originale bands på retro-scenen i Danmark. Deres to seneste albums strøg direkte ind på den officielle vinylhitliste i top 10, og gav bandet massiv airplay på Danmarks Radio P4 og P5.

Siden gruppens første shows i 2010 har de spillet små 90 koncerter på en lang række af landets fremtrædende spillesteder og festivaler samt en håndfuld koncerter i Sverige.

Siden starten af 2018 har sanger og guitarist Søren Koch ved siden af The Beatophonics, indgået som fast medlem den engelske 60’er gruppe, The Zombies, som netop er blevet indlemmet i Rock ‘n’ Roll Hall Of Fame 2019, hvor han afløser den tidligere Argent/Kinks-bassist Jim Rodford.

Tilbage i 2017 spillede bandet foran mere end 6000 mennesker på deres seneste danske tour og var bl.a. support for de melodiske rock legender Toto (USA). Den store interesse understreger at The Beatophonics ikke bare et nostalgitrip, men et ægte rock ‘n’ roll og 60er inspireret popband som er i stand til at levere deres musik med en uhørt kærlighed og omsorg som smitter overalt hvor de bliver hørt.

to 27 20 skråen, nordkraft, aalborg Mathilde Falch & Band LIVE

Mathilde Falchs koncerter kendetegnes ved blandt andet at være præget af Mathildes personlige fortællinger, spilleglæde, intenst nærvær, humor, høj energi, et sammenspillet band bestående af venner, spontane historier, gode sange og dygtige musikere der folder sig ud.

Livealbum, 5. Udgivelse

I 2019 inviterede Mathilde Falch en lille skare af sit trofaste publikum til en intimkoncert med sit band i The Village Recording. Liveoptagelserne blev til et livealbum der udkom samme år.

Livealbummet var en hyldest til publikum og til livescenen. “Jeg elsker selv at gå til koncert, og når alting fungerer godt, kan det være en magisk oplevelse mellem publikum og de optrædende på scenen. Så jeg har supermeget respekt for, når folk kommer ud og deltager i koncerterne.” - udtaler Mathilde Falch.

Livealbummet markerede Mathilde Falchs 10 års jubilæum som udgivende og turnerende musiker.

Mathilde Falch i de sidste 10 år opbygget sin karriere ved at spille alle steder, hvor hun har kunnet komme til det - alt fra, på gaden, hjemme i folks private stuer, til de store spillesteder og festivalscener.

Som 18-årig oprettede Mathilde Falch sit eget lille pladeselskab “Just For The Record” hvor hun selv har udgivet al sin musik fra. Mathilde Falch har på gammeldags facon bygget en karriere op ude på spillestederne ved at tournere landevejen tynde. Mathilde har det mest trofaste publikum der igennem årene gradvist har vokset sig større.

Sangene til albummet er blevet udvalgt af Mathildes fans:

"Mine facebookfølgere har valgt de sange ud, som skulle med fra de fire albums, jeg tidligere har udgivet. “Min stil og mine færdigheder har igennem årene udviklet sig, og jeg er blevet mere bevidst om, hvad jeg godt kan lide - med livealbummet kan jeg opdatere de sange, som jeg og mit publikum er gladest for - med min nuværende band-lyd.

fr 28 20 det musiske hus, frederikshavn Sanne Salomonsen – Akustisk Live, part 2

“Sanne Salomonsen er en af de artister, der var med til at definere min ungdom og interesse for musikken. Hendes solo-plader, samarbejdet med Sørensen og Linnet – og især perioden med Sneakers, hvor der på dansk blev åbnet op for et helt nyt tekstunivers og en lyd, der var ny. Desuden nogle fantastiske livekoncerter. 
Da Sneakers engang i ’80erne spillede i den nu hedengangne Colosseum Biograf, var jeg backstage efter koncerten. Og deres første album med samtlige af bandets autografer findes stadig i min pladesamling. Jeg glæder mig til, at Sanne kommer i Det Musiske Hus. Og håber at rigtig mange, der også sidder med lignende oplevelse – eller bare elsker
musikken, kommer forbi til koncerten”
Jens Ole Amstrup, spillestedsleder, regionalt spillested.

I vinteren 2019 var Sanne Salomonsen på akustisk tour. Med sig havde hun:

Annika Askman på Keyboard og Vokal, 
Victor Ray Salomonsen Ronander på Guitar og Vokal samt 
Mads Løkkegaard på Guitar og Vokal. 

Touren var en kæmpe succes med et stort entusiastisk publikum og yderst veloplagt artist og band. Efter sommerens veloverståede tour, med de 2 veninder Anne og Lis, samt utallige opfordringer, drager Sanne igen på Akustisk Live 2020 i januar, februar og marts.

Sanne spiller både nogle af sine store hits, men også en stor del fra hendes store repertoire hun ikke har spillet i mange år, eller sange hun aldrig har spillet live før. Mellem sangene bliver det hele krydret med små anekdoter fra Sanne’s liv og karriere. Det er en intim koncert, hvor man har muligheden for at komme tættere på en af Danmarks aller største stemmer.

Dørene til salen åbner Kl. 19.00 – der er ikke indlagt pause.

fr 28 20 1000fryd, Kattesundet 10, aalborg Røde kinder (DK) Elevator til ækvator (local) Venus Future (local)

RØDE KINDER

Sangskriver og forsanger i rocktrioen Nelson Can, Selina Gin, er også på banen i en anden konstellation. Sammen med instrumentalisten Jonas Emanuel har hun nemlig dannet duoen Røde Kinder. Bandet debuterede i sommeren 2019 med deres selvbetitlede EP.

Gaffa anmeldte Røde Kinder til fem ud af seks stjerner og skrev blandt andet:

"Røde Kinder er et spændende krydderi til undergrunden såvel som den mere etablerede nationale musikscene. Med deres umiddelbare udtryk, rockede vibrationer og tydeligt passionerede tilgang til musikken placerer de sig i den gruppe, der kun spicer tingene op i tidens ellers noget polerede og hitorienterede lydbølge. Genre-bevidste og særdeles vellydende som de færreste."

ELEVATOR TIL ÆKVATOR

Elevator til Ækvator er et indie-popband, der skriver dansksprogede sange med 70’er rock- og synth-elementer. Bandet er bestående af fire medlemmer: Mikkel på trommer, Mads på guitar, Fie på synthesizer samt vokal og Caroline på vokal samt bas. Bandet er af aalborgensisk afstamning og har spillet sammen siden år 2017. Elevator til Ækvator arbejder for tiden på deres EP, og vil til foråret deltage i Band Battle!

VENUS FUTURE

Venus Future blev dannet i 2018 og er bestående af 6 bandmedlemmer, der henholdsvis kommer fra Aarhus og Aalborg. Genren er en speciel type af alternativ synthesizerrock, som især er præget af skæve elementer som brug af tværfløjte, og lead-synthesizers, men samtidig også de meget melodiøse melodier og letgenkendelige tekster. Sangene er alle duetfremført af de to forsangere Baldur og Naya, hvor pianist, synth- og keyboardspiller: Oliver, både benytter sig af vocoder og talkbox, hvilket er med til at give et spacey univers, der dog altid rytmisk er fastholdt af de to medlemmer Aske og Villiam, som henholdsvis står bag trommer og bas.

fr 28 21 studenterhuset, gammel torv, aalborg Artic Sounds + Way Up North præsenterer : Ole Kristiansen + Andachan 

Ole Kristiansen: 
Ole Kristiansen is one of the best known Greenlandic musicians and songwriters. Since the release of his debut album (Isimiit Iikkamut) in 1989, Ole Kristiansen has gathered a huge following in both Greenland and the rest of the world. His music has been aired on MTV and his song "Zoo Inuillu" has even become well known amongst the Australian aboriginals. Ole Kristiansen is well known for his fantastic lyrical universe in which a rich use of metaphors and imagery convey the deeper messages of his songs.

ANDACHAN 
Electronic music artist from Sisimiut, Greenland. Released debut album in 2019, and has since played a number of extremely well received concerts for local and international audiences in Greenland. Andachan also collaborates with several noteworthy contemporary greenlandic singers, rappers and musicians. In Aalborg he will feature some of these collaborating artists.

29 14 frederikshavn kirke claus zielke - klaverkoncert

musik af beethoven, schumann, chopin, albeniz, Jørgen jersild, einojuhani rautavaara m. fl.

Claus zielke er konservatorieuddannet og leder gospelkoret concentus. har spillet med slesvigske og prinsens musikkorps, klarup pigekor m. fl.

29 20 Lønstrup Cafébio Strandvejen 100, 9800 Hjørring Tradish

Tradish har igennem de sidste 10 år rejst rundt med deres musik, og fortalt historier på hundredvis af scener på tværs af Europa. Tradish har mødt og genset et publikum, der værdsætter den åbne og personlige tilgang til den traditionelle irske musik, der kendetegner Tradish. Som en del af den levende irske musiktradition, spiller Tradish sig ind i en spændende og livsbekræftende blanding af det gamle og det nye, fortid og nutid, med en stærk forankring og respekt for rødderne.

Traditionel irsk musik har gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger, knopskud og spirer over hele verden. Nu er den et globalt fænomen og det irske musiktræ står i fuldt flor. Tradish tog på deres 2. album Roots & Shoots os lyttere med på en rejse, hvor brændstoffet og inspirationen blev hentet fra træets rødder og fra betragtninger af folks liv her og nu. Roots & Shoots høstede begejstrede anmeldelser tværs over Europa, og Tradish blev valgt som ét af 10 bands til at repræsentere Danmark i musikeksport projektet “Danish Roots – Growing in the World”. – Growing in the World”.

Arrangør: Det Musiske Hus og Lønstrup Cafébio

29 20 skråen, nordkraft, aalborg MALURT

MALURT bliver gendannet. Danske rockelskere har drømt om det i umindelige tider, og nu sker det: “MALURT kører bandbussen ud af langtidsparkeringen”, røber gruppens frontmand Michael Falch. “Vi gør det i anledning af 40-året for vores debut med Kold Krig fra 1980, og det sker i form af en eksklusiv forårstur i 2020”, fortsætter Falchen. Der bliver tale om 8 venues, og billetterne kommer til salg fredag den 1. marts kl. 10.

“Vi stiller op i Mød mig i Mørket-formationen”, oplyser Falch. Med Christian Arendt, Pete Repete, Peter Mors og Dia Nielsen og Michael Falch var det den udgave af bandet, der ved hundredevis af sveddryppende rockshows i årene frem til 1984 gjorde MALURT til et af landets største rocknavne. Det var også denne konstellation, som musikjournalisten Torben Bille og fotografen Søren Svendsen portrætterede i bogen om MALURT på turné, Når bare rocken ruller, fra 1983. ?Det er ikke mindst som live-act, at MALURT er gået over i dansk rockhistorie i ånden fra Bruce Springsteen, The Clash og Neil Young. Det er også udelukkende som live-navn, at bandet vender tilbage i 2020, råt og uforfalsket og uden fifleri - det bliver den ægte vare.

De senere år har vist en Michael Falch, som i eget navn har oplevet en fantastisk optur med en kreativitet uden sidestykke, overraskende udgivelser, udsolgte huse overalt, vitale koncerter såvel solo som med DÉT BAND. Nu overrasker han ved at sætte sin solokarriere på pause for at vende tilbage til udgangspunktet med MALURT.

Om gendannelsen fortæller Falchen: “Vi fulgtes alle fem sammen til Parken, sidst The Rolling Stones var på besøg. Mens vi stod der, viste det sig, at vi kollektivt blev ramt af en brændende lyst til at mærke den der specielle MALURT-ånd igen. Vi spurgte hinanden, om vi gamle blodsbrødre mon kunne nå at realisere det, mens det stadig er tid, og alle mand er i fuld vigør? Og om alle så også var villige til at betale prisen for at komme helt op i omdrejninger igen og få det til at blive virkelighed. Det gav vi hinanden hånden på, og vi tillader os at tro på, at det også ville glæde mange andre derude.”

MALURT-folkene er gået i intensiv træningslejr, og der bankes nu rust og trimmes både musikalsk og fysisk. Michael Falch vil i 2020 blive flankeret af guitaristen Christian “Kedde” Arendt, som han begyndte at spille sammen med som 13-årlig i Tønder, og som i 1977 hjalp Falch med at danne MALURT i Folkets Hus på Jagtvej 69 på Nørrebro. Den anden medstifter af bandet, Peter Mors, er naturligvis på trommer; bassisten er som altid Dia Nielsen, og tangenterne ligger selvfølgelig i hænderne på Pete Repete.

29 21 kappelborg, skagen THE BLUE VAN

den fede rock ... 

Genoplev magien, når det danske rockband The Blue Van går back to basics og gæster Kappelborg på næste års Danmarksturné med en række af bandets mest kendte og elskede numre.

The Blue Van har det sidste års tid stået standby, mens de fire nordjyder har turneret og udgivet et album med datterprojektet, The Van, som nok bedst beskrives som et Blue-Van-back-to-basics projekt.

I forbindelse med udgivelsen af The Van-lp'en tidligere i år gik det dog op for bandet, hvor stor efterspørgsel der var på deres gennembruds-album Man Up fra 2008. Denne efterspørgsel har bandet valgt at efterkomme, og genudgav derfor albummet på vinyl i en 10-års jubilæumsudgave i oktober.

Genudgivelsen fejres med en Danmarksturné, hvor der er lagt op til en aften i rockend tegn!

29 22,30 skråen, nordkraft, aalborg Verdens Sidste Idé Skråen By Night

“Det’ dansk, det’ episk, det’ poetisk - det er helt fantastisk!” - P6 Debut “Original dansksproget rockmusik i særklasse” - GAFFA, 5 stjerner.

Verdens Sidste Idé er aarhusiansk indierock med et følelsesfuldt og let udtryk. Der er noget til både hjertet og hjernen. Verdens Sidste Idé forener bred appel og kant, som et møde mellem bonderøven og Bowie, og live vinder bandet hjerter med stort musikalsk overskud og masser af varme.

Bandets udgivelser findes online dér, hvor du normalt streamer din musik. Videoer og meget mere findes på instagram, youtube, facebook og www.verdenssidsteide.dk 

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 08. februar 2020 af Søren Berg Olesen