Musik i Nordjylland - Februar 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 1 19,30 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Jubilæumskoncert Med Aalborg Symfoniorkester (Udsolgt)

Med garanti for en aften med pomp og pragt fejrer vi, at Aalborg symfoniorkester nu i 75 år har budt publikum velkommen til mere end 5000 koncerter. Det er dermed langt fra første gang, vi byder på Beethovens 9. symfoni, men vi tør love, at det bliver den bedste. Denne måske mest berømte europæiske symfoni nogensinde med den velkendte Ode an die Freude dirigeres af 1. gæstedirigent Michael Schønwandt, der endnu engang vil inspirere orkestret til en formidabel præstation. Medvirkende

1. gæstedirigent: Michael Schønwandt Aalborg Symfoniorkester Solister: Lise Davidsson, sopran Andrea Pellegrini, mezzosopran Peter Lodahl, tenor Lars Møller, baryton Aalborg Symfoniorkesters koncertkor: Filharmonisk Kor Aalborg og Thisted Kirkes Drenge-Mandskor Program

Dukas: Fanfare La Péri Debussy: Children’s Corner Beethoven: Symfoni nr. 9

to 1 20 kappelborg, skagen LIS SØRENSEN - TÆT PÅ

Når Lis Sørensen - kun akkompagneret af guitar og bas - igen spiller en af sine "TÆT PÅ" - koncerter på Kappelborg, venter der publikum en helt særlig og enestående oplevelse.

Med nedtonede versioner af hits som "indtil dig igen", "Stille før storm" og "Verden i farver", vil sangene få en ny og meget personlig fortolkning.

Supportnavn følger.

to 1 20 Skråen, nordkraft, aalborg Joey Moe Akustisk 

I starten af 2018 tager Joey Moe på akustisk turné. Når han omarrangerer sine store popsange til de akustiske koncerter, er det en ny side af den populære sanger, der åbenbares. Publikum kan opleve, hvordan sangene og hans stærke vokal folder sig ud og åbner op for nye stemninger og fortolkninger.

"Smukkest På En Søndag var jo en noget anderledes single – kun mig og en guitar – og det gik jo meget godt. Det er ikke et format, jeg har givet mig i kast med før, men jeg havde lyst til at bryde mønsteret lidt. Nu har jeg udgivet seks studiealbums i streg. Sidste år brød jeg også mønsteret lidt ved slet ikke at udgive noget, så nu vil jeg gerne prøve det her lidt mere umiddelbare format af." - Udtaler Joey Moe

I 2016 udgav Joey Moe singlerne ’Smukkest På En Søndag’ og ’Eneste’, der tilsammen har streamet tæt på 20 millioner. Nyeste skud på stammen er singlen ”Udenpå Indeni”, der udkom d.17 februar 2017. De tre singler varsler om en ny pladeudgivelse efter sommer 2017.

Ved de akustiske koncerter loves der nye sange og nærvær i øjenhøjde med

fr 2 20 Jammerbugt Kultur- & ErhvervsCenter Søparken 2, Aabybro ALBUM 2018 – David Bowie: “ZIGGY STARDUST AND THE SPIDERS FROM MARS”

Efter den succesfulde premiere i 2017, hvor mere end 1.100 publikummer oplevede nordjyske musikere og talenter på scenen med Eagles: Hotel California, er der nu en opfølger klar. Denne gang bliver det David Bowies legendariske, overjordiske, rockepos: “Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” fra 1972.

ET HELT ALBUM OG HØJDERPUNKTERNE Oplev det hele live, sammen med et medley af numre fra Bowies’s karriere – fra Space Oddity til Blackstar. Koncerten er i to afdelinger. Første sæt er alle numrene fra Ziggy Stardust – spillet i rækkefølge som på det originale album. Andet sæt bliver en kavalkade af udvalgte numre fra hele Bowies karriere.

Er du ikke kommet helt tæt på Bowie endnu, så er ALBUM koncerten en god mulighed for at høre, hvordan denne kunstner i 50 år skrev sange og inspirerede utallige kunstnere musikalsk, visuelt og designmæssigt.

ALBUM ER MUSIKUDVIKLING I NORDJYLLAND Et nyt hold regionale musikere og talenter er klar – med den Aalborgensiske sanger Henrik Fevre i front. Henrik er selv stærkt inspireret af David Bowie, og Henrik Fevre vil også optræde med egne numre under koncerten – der skal præsentere ham og hans musik for et nyt publikum.

Henrik Fevre Nørgaard – Lead sang, guitar, kor 
Thomas Vammen Jensen – Guitar 
Rikke Mølbæk Noor – Guitar, lead, kor 
Signe Wang Carlsen – Bas 
Johannes Aaen Jensen – Keys, kor 
Sigrið Rasmussen – Violin, kor 
Jakob Skov Søndergård – sax 
Søren Kepler – trommer og kapelmester

I samarbejde med 3 andre nordjyske spillesteder, sætter ALBUM spot på en nordjysk kunstner og inviterer nordjyske, professionelle musikere på scenen sammen med unge talenter, der gennem øveforløb og koncerter får uvurderlig erfaring og nye kontakter til en del af musikbranchen regionalt.

ALBUM ER EN MUSIKALSK MANIFESTATION OG EN HYLDEST TIL TALENTERNE OG DEM, DER HAR VALGT MUSIKKEN SOM DERES KUNSTNERISKE UDTRYKSFORM OG LEVEVEJ.

Koncertkoncept: Det Musiske Hus, regionalt Spillested

fr 2 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Allan Olsen (Udsolgt)

Allan Olsen står mere og mere som et fyrtårn på den danske musikscene. Ikke mindst som solist i ordets egentlige forstand: Alene på scenen med få og enkle virkemidler. Det er, hvad publikum i Musikkens Hus kan se frem til, når den folkekære musiker lægger vejen forbi Aalborg med en særlig solokoncert.

Olsen er atter på nationens læber med sin nye plade ”HUDSULT”. Et dobbelt-album bestående af ni nye studieindspilninger samt optagelser fra A.O. og Bands efterårsturné, 2016.

”HUDSULT” har som så ofte før slået ringe i vandet i den offentlige debat. For Allan Olsen formår som få af sine kolleger at omfatte dagsaktuelle vinkler og omsætte dem til både humor og skarp, smuk lyrik. Ny solo-turné 2018

I foråret 2018 rimper Olsen op i sin solo-baggage og begiver sig afsted som rejsende i det helt fundamentale: Én mand alene på en scene.

Der bliver tale om en relativt begrænset men eksklusivt opsat soloturné på de allerbedste scener i landet, heriblandt selvfølgelig Musikkens Hus i Aalborg.

Allan Olsens liverepertoire spænder over hele hans brede sangkatalog, der gør brug af alskens genrer - fra rock og punk til folk, rap, og á capella.

Ingen anden dansk sangskriver nyder større respekt og anerkendelse end Allan Olsen. Efter i alt 20 pladeudgivelser og tusindvis af koncerter er Allan Olsen altid garant for et sjældent højt niveau ved sine optrædener. Måske fordi han aldrig har mistet respekten for sit dejlige publikum. Så der bliver nok at glæde sig til for publikum i Musikkens Hus. 

Support: Mikael K

Mikael K er en moderne folkesanger; – en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og en underfundig storyteller. Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange.

Den nordjyske trubadur og sangskriver Mikael K har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange.

fr 2 20 Skråen, nordkraft, aalborg BRYAN ADAMS TRIBUTE 

har gennem de sidste par år opnået stor anerkendelse i udlandet, hvor de betegnes som det allerbedste bedste tribute-act til Bryan Adams. Bandet er i udlandet flere gange om året, bl.a. Belgien, Holland, Norge, Schweiz og Tyskland, men fredag d. 2. Februar kan du genopleve Summer of 69, Cuts Like A Knife, Heaven, Run To You, Everything I Do og alle de andre Adams klassikere med et band i topform.

Frontmand Claus Hassing, der både lyder som og ligner Bryan Adams, fuldender billedet af, at man lytter til originalen, og dem som var på Skråen sidst bandet spillede, er klar over man skal købe sin billet i god tid, for BRYAN ADAMS TRIBUTE plejer at have udsolgt når de gæster hjemmebanen på Skråen.

3 20 maskinhallen, Frederikshavn tim lothar's roots

Blues, Folk & Country

Vi arbejder på at få et par udenlandske koncertartister til Frederikshavn – Tim’s koncertvirksomhed i Europa er grunden til, at det måske kan lade sig gøre. 

Og på jam-scenen kommer I til at opleve nogle regionale roots musikere – sammen med koncertartisterne.

På gensyn i Maskinhallen

3 20 Skråen, nordkraft, aalborg Soulfunction

Aalborgs soulband nummer et Soulfunction er traditionen tro igen klar til at omdanne Skråen til et svedigt dansende soulmekka. Soulfunction spiller funklende, forrygende, hæsblæsende og energisk soulmusik.

Tre formidable sangere sørger for den vokale forgrund, og de bakkes op af en gyngende rytmegruppe og en heftig blæsersektion. Repertoiret dækker soul- og funk-klassikere af Ray Charles, Wilson Pickett, Otis Redding, Sam & Dave, James Brown, Stevie Wonder og mange flere.

4 13,30 strandgården, strandby thorup spillemænd besøger søndagscafeen

Ældre sagen Arrangerer. 
Tilmelding senest 3 dage før arrangementet til Gitte Funch, 3024 1207 eller Palle Mølholt, 2819 6932.
Meld afbud hvis du bliver forhindret.

4 15 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Musikkens Fællessang 

Musikkens Fællessang er blevet en elsket og besøgt koncertrække. Arrangementerne er altid gratis og afholdes på udvalgte søndage i Øvre Foyer. Alle er velkommen til en hyggelig dag i godt selskab.

Musikkens Hus arrangerer hen over foråret tre hyggelige eftermiddage med fællessang, hvor forskellige lokale kor inviteres til at synge for. De indbudte kor vælger sangene, og I kan derfor glæde jer til at høre korenes favoritsange.

Nyd den enestående udsigt over Limfjorden fra Øvre Foyer, mens kammerkoret Al Dente slår tonen an. I pausen er der mulighed for at købe kaffe med kage. Om koret

Kammerkoret Al Dente er et blandet kor med rutinerede sangere, der gennem de seneste 20 år har været en del af Aalborgs rige, klassiske korliv. Koret synger normalt a capella, og Al Dentes lille størrelse – det består af kun 13 sangere – gør det muligt at frasere kammermusikalsk med spændstighed, intensitet og med et musikalsk udtryk, der formes i nu’et. Dette er netop, hvad korets navn hentyder til: ”al dente” stammer fra gastronomiens verden og betyder ”til tanden”, ”at der skal være bid i”, og det tilstræber koret, at dets koncerter viser. Korets leder er Erik Nød Sørensen, der er lektor ved Hasseris Gymnasium. 

Næste fællessang

Søndag 4. marts med Fladstrandkoret 
Søndag 6. maj med De Rytmiske Unoder og Støvringkoret

4 20 Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4, Aalborg The National Dance Company of Ireland byder på underholdning i verdensklasse, når dansere, sangere og musikere indtager scenen med Rhythm of the Dance.

Rhythm of the Dance er en tusind år gammel historie tilsat et moderne sceneshow, hvor de irske traditioner bevares.

Showet er en fortolkning af de irske kelteres historie, og danserne akkompagneres af nogle af landets bedste musikere og sangere, som også spiller en stor rolle i showet.

Rhythm of the Dance blev grundlagt tilbage i 1998, og showet har siden besøgt 36 lande på fire kontinenter, hvor flere end syv millioner fans har oplevet det store danseshow.

De seneste år har showet gennemgået en fornyelsesproces, så både koreografi og musik står endnu skarpere på scenen.

Den traditionelle dans og musik bliver iscenesat med en unik lyssætning, så de hurtige, præcise og perfekt koreograferede bevægelser virkelig opleves i det to timer lange show.

Medvirkende: Ca. 20 dansere Tre tenorer Live-band

ti 6 19,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, 
9000 Aalborg
Den Danske Klavertrio

Dette nye ensemble er et spændende samarbejde bestående af tre af Danmarks fineste musikere. Fra hvert sit hjørne i musiklivet har de anmelderroste kunstnere i årevis leveret musikalske oplevelser i særklasse.

Lars Bjørnkær og Toke Møldrup er særligt kendt fra deres virke som koncertmestre henholdsvis Det Kgl. Kapel og Copenhagen Phil og har begge tillige et aktivt solistisk virke.

Katrine Gislinge er koncertpianist i international klasse.

Det personlige og musikalske venskab på kryds og tværs mellem de tre har nu ført til

dannelsen af et fast ensemble.

on 7 20 Skråen, nordkraft, aalborg Jonah Blacksmith Trio

Brødrene Alstrup, der i fællesskab udgør spydspidsen af syv-mands-ensemblet Jonah Blacksmith, drager i februar 2018 på en intim trio-tour rundt i landet med et til anledningen nedbarberet setup. Til gengæld bliver der ikke skruet ned for hverken gode sange, hygge og nærvær, eller for skæve anekdoter og ditto smil.

Den for nyligt afsluttede sommertour har høstet store anmelderroser, hvor både Politikens Kim Skotte, BT’s Jan Eriksen og Gaffas Ole Rosenstand Svidt alle har kvitteret med henholdsvis 5 hjerter (Komos Festival), 5 stjerner (Tinderbox) og 5 stjerner (Tønder Festival) Bandet aflagde desuden Canada besøg i juli måned og spillede bla. legendariske Winnipeg Folk Festival og Vancouver Folk Festival med såvel stor publikumsopbakning som rosende ord til følge.

Hvor end scenen er i Vancouver eller i Vanløse fornægter det Thy’ske ophav sig ikke i den varme og vedkommende atmosfære på scenen, der mest af alt peger tilbage til bedsteforældrenes hyggelige dagligstue i Koldby. Her dannede diverse strenge-instrumenter, klaver og harmonika så ofte i barndommen den musikalske ramme for samværet med børn såvel som børnebørn. Sangene fra bandets to albums taget ligeså afsæt i det personlige og vedkommende, og kredser om de ting, man er rundet af, dem man elsker, og frygten for at miste hinanden og sig selv.

Det selvbetitlede album Jonah Blacksmith, som udkom i februar, har opnået massivt airplay - ikke mindst på P4, hvor singlerne Once You Love og Daughter Of Jonah har været i daglig rotation. Disse og mange andre sange vil komme under kærlig behandling, og kan altså til februar opleves ‘triofiseret’ rundt i kongerigets afkroge.

to 8 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Ulf Wakenius - Jan Lundgren Kvartet 

Det bliver et sandt stjernetræf, når fire forrygende jazzmusikere samles i Musikkens Hus for at give publikum en koncertoplevelse ud over det sædvanlige. Glæd dig til gåsehud med de Skandinaviske jazzstjerner Ulf Wakenius, Jan Lundgren, Hans Backenorth og Kristian Leth.

Han er én af verdens bedste og mest efterspurgte guitarister. Så enkelt kan det siges. I sin fornemme karriere har Ulf Wakenius været førstevalg for Oscar Peterson, NHØP, Svend Asmussen, Putte Wickman og mange andre. Ulf Wakenius fanger altid publikum, uanset om han spiller hurtigt eller kaster sig over en ballade.

Ved denne koncert i Musikkens Hus skal du opleve ham med Jan Lundgren, der er en af Skandinaviens største jazzpianister og tillige kunstnerisk chef for både Ystad Sweden Jazzfestival og Jazzhus Montmartre.

Sammen med den svenske basgigant Hans Backenroth, der i mere end 25 år har været ”first-call” til et utal af koncerter, turneer og indspilninger verden over, og den danske trommeslager Kristian Leth, der ligeledes er blandt eliten inden for skandinaviske jazzmusikere, kaster de sig over et repertoire hentet fra ”The Great American songbook” med enkelt afvigelse til nordiske folkemelodier.

Der venter dig skandinavisk jazz af bedste kvalitet fremført med varme, kreativitet og uhørt overskud. Medvirkende

Ulf Wakenius, guitar 
Jan Lundgren, piano 
Hans Backenorth, bas 
Kristian Leth, trommer

fr 9 20 maskinhallen, Frederikshavn dissing + las

Det tegner ret lyst for Dissing & Las. Det tredie udspil med eget materiale ’Kig op’ kom på gaden 2013, efter at de to singler er blevet spillet flittigt af P4 hele sommeren. I 2015 udgav de så Jakob Martin Strids børnebogs klassiker “Min mormors gebis” som blev kåret til årets børneudgivelse af Statens kunstfond.

De er netop ved at lægge sidste hånd på sange som skal blive til trioens 5 album. Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen tilhører den absolutte top indenfor den nye generation i dansk musik. De er oplært hos Povl Dissing, men er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet deres helt egen lyd og musikalske univers. Dissing og Las inviterer, med den største selvfølgelighed, publikum indenfor, og fortællinger og fantasier viser vej gennem aftenens sange. Der bliver grinet og grædt, rocket og rislet. De udstod deres første musikalske læretid hos Povl Dissing, og da de valgte at stå på egne ben under navnet Dissing & Las, var det med det samme tydeligt, at det var en rigtig god idé. Med de tre album ’Lige Præcis’ (2008), ’Balladen med Bartof’( 2010) og nu ’Kig op’ (2013) i bagagen har Las Nissen og Rasmus og Jonas Dissing for alvor slået deres navn fast i den brede offentlighed, og trioen er i dag etableret som en enhed man skal regne med fremover. udgivelserne høstede masser af kritikerros fra danske anmeldere for netop at bringe deres eget unikke udtryk i spil. Samtidig giver de med deres tekster et både intelligent, vedkommende og nuanceret billede af dagens Danmark.

Arven fra den ældre Dissing ligger som en smuk og kærlig tone i bunden af trioens tekster og lyd og Dissing & Las er i disse år i deres livs form som sangskrivere og musikere.

“Giver man sig selv lov, åbner der sig en hamrende poetisk, vidunderligt vedkommende og fortættet musikalsk fortælling om en skæbne, alle kender. De tre musikere har alle skrevet fremragende tekster, hvilket skaber tyngde og variation. ” Stjerneøje” er en af de smukkeste tekster, jeg har hørt i år. Fremragende metaforer skåret så alle forældre får en klump i halsen. Et helstøbt album med afdæmpet voksen poprock med et budskab.” -Fyens stifttidende – Simon Staun. Dissing & Las synger Dylan

Det lyder som en god idé og det er det. Det startede med en opfordring fra Jazzhus Dexter i Odense i forbindelse med Bob Dylan’s 70 års fødselsdag, og det udsolgte Dexter ville have mere.

Det kommer der så nu. De tre vokaler giver Dylan’s sange den variation de kræver og trioens sammenspil, som også her er i særklasse, formår at følge dem til dørs. De 17 år og 7 album med og uden Povl er et livsprojekt der stadig blomstrer, men dette frikvarter bliver måske mere end en parantes. For Dissing og Las har Dylan’s musik altid været en stor kilde til inspiration, så de takkede straks ja til muligheden for at dykke ned i dette ocean af sange.

10 11 maskinhallen, Frederikshavn Børnekoncert – “Min mormors gebis”

Elsket børnebog bliver til sprælsk Dissing & Las-album

Den anmelderroste trio har givet Jakob Martin Strids nyklassisker ’Min mormors gebis’ en lydside i tråd med bogens anarkistiske appel til både børn og voksne. Ombord på albummet er en række gæstestjerner; heriblandt Julie Berthelsen, Povl Dissing og guitaristen Kirk Douglas fra hiphop-mastodonterne The Roots.

Der er frække numre, eftertænksomme numre og numre spækket med detaljer og finurlige reallyde. 30. marts udgiver ’Dissing & Las’ albummet ’Min mormors gebis’, som er en musikalsk fortolkning af Jakob Martin Strids bestseller-børnebog af samme navn. En bog, der har solgt 37.000 fysiske eksemplarer. Og fordi bogen sprudler, gør trioen det samme og spænder fra folk og rock over reggae til rendyrket pop.

- Kigger man på bogens tegninger, bliver man let inspireret til at flippe ud i alle mulige retninger. Og vi har ladet os drive med. En del børneplader lyder lidt som om, de er tilpasset at skulle køre i baggrunden uden at genere nogen. Men vi har ønsket at nå dertil, hvor det blev en fælles oplevelse for børn og voksne, ligesom bogen. Vi har tænkt: ’Hvad ville Jakob synes om det her?’ Sangene skulle have noget af hans anarki, så det er blevet et børnealbum med lidt horn i panden, siger Jonas Dissing.

Bogens afsæt kom, da Jakob Martin Strid over hals og hoved bad trioen om at sætte musik til en tekst i forbindelse med, at han fik Kronprinsparrets Kulturpris. Dissing & Las lavede ’Grønlands is’, og alle var så glade for resultatet, at samarbejdet blev udvidet til at omfatte hele den bramfri bog om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot og om hvaler i Holmens Kanal.

- Vi har alle sammen elsket Strid siden de flabede striber i Politiken. Og ’Min mormors gebis’ har vi en stærk relation til, fordi vi hver især har siddet med den bog sammen med de mennesker, vi elsker højest i verden, siger Rasmus Dissing.

Foruden trioen selv optræder blandt andre Captain Kirk Douglas fra The Roots, Julie Berthelsen og Povl Dissing på albummet. ’Min mormors gebis’ bliver fjerde album fra trioen siden debuten ’Lige præcis’ i 2008. Såvel det som de følgende albums har fået flotte anmeldelser, hvilket ligeledes gælder trioens talrige koncerter.

Også i forlængelse af ’Min mormors gebis’ tager Dissing & Las på turné landet over.

Statens Kunstfond har præmieret vores album:-). Vi siger tak for opmærksomheden og anerkendelsen.

Her er deres begrundelse:

Dissing og Las: ”Min mormors gebis” (Album til Jakob Martin Strids bog af samme navn, april 2015, Sony Music entertainment).

Begrundelse: ”Hvem krammer det vilde barn, hvem roser ballademageren, hvem folder sørøver fantasien ud og ikke ind, på barnet der går planken ud? På Min Mormors Gebis har Dissing og Las taget sine mange års bandsamarbejde med ind i en generøs musikalitet og søsat Strids skæve børneunivers. Denne udgivelse er en musikalsk strittende børste og en poetisk urskov til det rodede børneværelse og det energiske barn. Det er en udgivelse, som er enestående i sin afsøgning af både mørket og lyset i en barnlig fortælling.”

10 > kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ m. NANCY HARMS QUARTET

Glæd jer til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sildebord og fiskedeller fra Iscaféen/Skagen Bamsemuseum

Glæd jer til denne - første af 3 - frokostjazzkoncerter, hvor vi endnu engang kan præsentere Nancy Harms - et stjerneskud på den amerikanske jazzhimmel og de 3 dygtige jazzmusikere Jeremy Siskind, Graig Earle og Janus Templeton.

Nancy Harms vil for mange danskere stadig være et ukendt navn. Hun har dog spillet flere gange på den kendte, københavnske jazzklub, The Standard og er godt i gang med en international karriere, da flere og flere får øjnene op for denne skønne sangerinde. Harms synger med en sjælden indlevelse, og fortolker de kendte jazz evergreens originalt og fornyende. Hun er desuden en dygtig komponist.

Koncerten er en del af Vinterjazz 2018.

PROGRAM
Sild & deller kl. 12 - 13
Koncert kl. 13 - 15

10 12 Aalborg Teater, Jernbanegade 11, Aalborg Larsens Teatersuppe.

Suppe, sang og samvær i Teatercaféen Aalborg Teater byder publikum velkommen til Larsens Teatersuppe - en ny og tilbagevendende begivenhed i teatrets hyggelige Teatercafé.

Skuespiller Jørgen W. Larsen er vært ved to timers hygge med musikalsk samvær, en god historie, spændende gæster og ikke mindst fællessange. Vi slår stemningen an med at nyde en stor og varmende skål af Teatercaféens hjemmelavede lækre supper.

Otte lørdage i teatersæsonen er der mulighed for at nyde et par uformelle og uhøjtidelige timer i fællesskabets og samværets ånd

Medvirkende: Jørgen W Larsen.

10 20 Jammerbugt Kultur- & ErhvervsCenter Søparken 2, Aabybro billy cross band

Efter sine snart 30 år i musikbranchen har den karismatiske New York’er med den karakteristiske guitarlyd stadig en stor plads i danskernes musikalske hjerte. Det skyldes ikke mindst, at Billy Cross formår at formidle det bedste fra forskellige musikalske verdener – fra blues til rock og fra New York til Nykøbing Falster.

Som altid, når Billy Cross optræder live er hans og bandets performance helt igennem professionel og samtidig, har de en spilleglæde der smitter af helt ned til bagerste række. Det er 100 % og uforfalsket rock ’n’ roll med hånden på hjertet. Eventuelle fans af Bo Diddley, Randy Newman, Bruce Springsteen og Ricky Nelson går heller ikke forgæves her.

I mere end 50 år har Billy Cross haft en legendarisk international karriere som både guitarist, producer, arrangør, sanger og sangskriver. På det nye album udfolder Cross atter sit talent i en række ærlige sange om det levede liv, kærligheden og forholdet til sit amerikanske ophav, som bl.a. omtales i nummeret ‘I Still Pray For You America’.

Glæd dig til en enestående koncert oplevelse i verdensklasse.

11 13 huset, hasserisgade 10, aalborg Brunch + H.P. Lange & Band 

I mere end 30 år har HP Lange været på landevejen som bluesmusiker, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne. Nyeste cd - Travelling Man Blues - fik fine anmeldelser og mange roser for den instrumentale håndtering. CD'en er den 10’ende i eget navn. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bla. for bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev HP lange kåret som årets bluesnavn. 2016 fik han årets ærespris af Blueskartellet Horsens.?

"52-årige Lange er rodfæstet traditionalist, men det kan man sagtens leve med, når traditionalismen leveres tilsat indlevelse, kompetence og kærlighed til metieren." Thomas Treo, Ekstrabladet

På scenen leverer bandet et energisk mix at Delta Blues, Gospel og folk. Repertoirret er en blanding af egne sange og sange samlet op blandt andet da HP lange boede i Louisiana og rejste Mississippi. Desuden er der kommet et strejf af cajun og oldtime i musikken især når Niels Bonefass er med.?

H.P. Lange (vocal, guitar), 
Dave Stevens (kontrabas), 
Jens Kristian Dam (trommer) og 
Niels Bonefass (banjo, fiddle)

fr 16 20 Jammerbugt Kultur- & ErhvervsCenter Søparken 2, Aabybro

 

DANMARKS STØRSTE DANSKTOP TURNE

 

 

Dansk Slager Parade er nu klar til at fejre dansktoppen på 21 år, og byder denne gang på et stort og flot show med de gode kendte navne, og de originale hits! 

 

Årets solister er 
Bjørn Tidmand, Gry Meilstrup, Lars ’Royal String’ Stryg, John ’Rocking Ghost’ Andersen, Lise Haavik og Anne-Mette Rix. 

 

 

Karin Strand-Holm er konferencier og Klaus & Servants trio sørger vanen tro for opbakningen, samt synger deres egne store hits.

 

fr 16 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Nikolaj Nørlund (Solo) 

Nikolaj Nørlund har gennem hele sin karriere holdt et højt kunstnerisk niveau med en altid udfordrende karakter i sin musik. Derfor var det et helt naturligt skridt da Nørlund valgte at samarbejde med det store klassiske orkester, Copenhagen Phil, på sine 2 seneste meget anmelderroste albumudgivelser fra 2016 og 2017. 

Denne aften får vi dog Nørlund helt for os selv, så at sige, når han betræder Hybrids scene solo med sange, ikke kun fra hans to seneste plader, men også med udpluk fra hele hans, over 20 år lange bagkatalog. En solokoncert med Nørlund er en tour de force igennem én af nutidens mest interessante danske sangskriveres værker. Lige fra debuten Navneløs fra '96 over nyklassikerne Nye Optagelser, Hvad er det der sker og Tændstik og helt frem til den nyeste Skamskudte Fugle, der viser en sangskriver og samfundsbetragter i topklasse, med et særligt blik for at sætte ord på den verden der omgiver os.

18 13,30 aktivitetscenter bangsbo strandbybælsene besøger søndagscafeen

Ældre sagen Arrangerer. 
Tilmelding senest 3 dage før arrangementet til Gitte Funch, 3024 1207 eller Palle Mølholt, 2819 6932.
Meld afbud hvis du bliver forhindret.

18 15 vendsyssel teater, Hjørring Nightingale String Quartet 

har base i København og består af Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violiner, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, og Louisa Schwab, cello. Kernen af kvartettens identitet er en fælles passion for det fantastiske strygekvartetrepertoire, samt en stærk kærlighed til hinanden som både musikere og bedste venner. 

Nightingale String Quartet er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor professor Tim Frederiksen siden kvartettens dannelse i 2007 har fungeret som trofast mentor. Udover stor koncertvirksomhed i Danmark har Nightingale String Quartet turneret i bla. Kina, Rusland, Brasilien, USA, England, Tyskland, Holland, Sverige og Sydafrika. Kvartetten havde sin Wigmore Hall debut i London i januar 2014.

arrangeret af hjørring musikforening

to 22 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Dangers Of The Sea + Kajsa Vala

Historien om DANGERS OF THE SEA er historien om et band, der var lige ved ikke at blive til noget. Det er ligeledes historien om et band, der har optrådt på Roskilde Festival og SPOT inden udgivelsen af debutalbummet - der i øvrigt er mixet af Nikolaj Nørlund. Andreas Bay Estrup, som er bandets forsanger og ophavsmand til sangene, har en baggrund som jazztrommeslager med fine eksamensbeviser fra konservatorier herhjemme og i udlandet, og havde egentligt tænkt sig at blive bag sit trommesæt. I smug havde han dog gået og puslet om en stak sange. Sangene var oprindeligt kun tænkt til skrivebordsskuffen og var en måde at få afløb for de melodier, der blev ved med at rumstere i Andreas’ baghoved. Gradvist opstod der dog et behov for at komme ud med dette udtryk, og lysten til at skabe et stærkt fællesskab voksede. Der skulle en god del overvindelse og gentagende opfordringer fra musikervenner til, før Andreas?tog mod til sig og samlede det, der skulle blive til DANGERS OF THE SEA. De første spæde skridt blev taget i sommeren 2010, hvor Andreas sendte demoer rundt til en lille håndfuld gode venner og venners venner fra musikermiljøet i København, alle med baggrund i forskellige bands. Jess Jensen (keys), som også spiller i Saybia, og Mike Juel Taagehøj (bas), som spiller i Slaraffenland, var begge to af Andreas’ tætteste venner og havde begge tidligere spillet i andre konstellationer med Andreas. Frederik Teige (guitar) var lige steget af Efterklang-karavanen, efter at have turneret med dem i 31/2 år og kendte Mike fra Slaraffenland og Efterklangs fælles turnéer. Rasmus Jusjong (trommer), som også spiller i Folkeklubben m.fl., kendte Frederik helt tilbage fra børnehaveklassen, og de havde praktisk talt lært at spille sammen og begge sunget i Københavns Drengekor.

KAJSA VALA Dansk / islandske Kajsa Vala er en vidunderlig blanding af rock, folk og country, men også med en snært af nordisk melankoli over sig - referencerne tæller alt fra Sheryl Crow til Lucinda Williams, Emmylou Harris og Patty Griffin. Hun er en rasende dygtig guitarist, som håndterer alt fra dobro til elguitar, og stemmen er stærk og sårbar på een gang. Live har hun et fabelagtigt velspillende band, og GAFFA kvitterede med en 5-stjernet anmeldelse da hun spillede koncert på SPOT Festival 2017. Kajsa Vala udgav i sommeren 2016 mini-albummet “Kajsa Vala”, som er indspillet dels i Nashville, hvor hun har boet i flere perioder, og dels i hjembyen Aarhus med Dennis Ahlgren (Tina Dickow) bag pulten. Balladen Saint Cecilia fra albummet blev udvalgt som soundtrack til ungdomsfilmen “EN-TO-TRE-NU”, og singlen Trail of Hearts fikt en flot modtagelse på DR P4. Siden da er det blevet til livekoncerter over hele landet og optrædener på bla. Jelling Musik Festival og SPOT Festival. Kajsa Vala er blevet kendt for sine fantastisk medrivende koncerter.

fr 23 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn

Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

East Harbour Jazz Band

 

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 


Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

fr 23 20 Vendelbohus, Hjørring MICHAEL FALCH SOLO

Det er igen blevet tid for topaktuelle Michael Falch til at tage på en af sine intime, akustiske soloturnéer. Den danske rockveteran medvirker i årets udgave af seersuccesen Toppen af Poppen på TV2, og under en heftigt rockende periode med sit band udsendte han sidste år det dristige, moderne album, ‘Pludselig alting samtidig’, der blev lovprist overalt og præmieret af Statens Kunstfond som et af årets vigtigste albums. Den nu 61-årlige Michael Falch har gennem årene udviklet sig til et fænomen, der går sine egne veje i dansk rock ved konstant at variere sit kunstneriske udtryk. 

Han brugte sommeren 2017 på en stribe livsglade festivalshows med KrebsFalch, og i efteråret udgiver Gyldendal hans åbenhjertige ungdomserindringer, ‘Til grænsen’, ligesom Universal udsender et opsamlingsalbum ovenpå Toppen af Poppen. I februar-marts 2018 gælder det igen hans solo optrædender, der gennem 20 år er blevet berømmede for deres vekslen mellem bevægende livshistorier og løssluppen intensitet i sange, hvoraf en flere er blevet en del af den danske sangskat – tænk bare på Mød mig i Mørket, I et land uden høje Bjerge, Superlove, Ud af Mørket og Den Eneste i Verden. Michael Falch har aldrig været bedre, lyder det alle steder fra, og han demonstrerer igen og igen, at det passer, hvad man siger om ham: At han også ene mand kan få enhver sal til at grine og græde, synge og gynge.

Arrangør: I morgen er det jul, Mor

fr 23 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Annika Aakjær (Solo) 

Annika Aakjær har skabt et stærkt og ganske særligt navn for sig selv på landets livescener. Hendes evne til at bevæge og underholde sit publikum er helt unik og sætter hende i kategori med nogle af den danske musikscenes største kapaciteter. Aakjær drager nu på landevejene igen, denne gang solo, for at præsentere publikum for sine sange – klar til at spille sange publikum kender og elsker, samt materiale som endnu ikke er spillet i offentligheden. Interessen for Annika Aakjærs koncerteret har været massiv – og publikums-tilstrømningen har resulteret i fulde huse over hele landet - således også sidste gang hun lagde vejen forbi Huset. 

Annika Aakjær er uddannet som sangskriver ved Rytmisk Musikkoncervatorium, albumdebuterede med den anmelderroste ”Lille Filantrop” i 2008. Siden har Aakjær udgivet ”Missionær” (2010) og ”Lykkens Gang” (2016) og medvirket i flere succesfulde film musikalske teaterstykker som ”Oliver med et Twist” på Nørrebro Teater og blockbusteren ”Come Together” på Øster Gasværk i 2009 og 2010. Hun har været nomineret til P3 Guld, DMA og modtaget DJBFAs hæderspris for sangen ”Gummi T” som hun også modtog en Robert for.

24 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn

Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

P.S. Swingband

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

24 20 Det Musiske Hus, Frederikshavn tradish
25 13,30 rådhuscentret, frederikshavn ole reichsteins jazzorkester

Ældre sagen Arrangerer. 
Tilmelding senest 3 dage før arrangementet til Gitte Funch, 3024 1207 eller Palle Mølholt, 2819 6932.
Meld afbud hvis du bliver forhindret.

         
         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 08. januar 2018 af Søren Berg Olesen