Musik i Nordjylland - Marts 2018

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

ti 20 19 Pandrup Bibliotek, Lundbakvej 3 A, Pandrup koncert med Guitarist Kaare Norge og sanger Margrete Grarup. 

Optakt til ordkraft 2018 

Vi varmer op til Ordkraft 2018 med et inspirerende musikarrangement, der besøger alle regionens biblioteker i foråret 2018. 

ti 20 19,30 Kappelborg, Skagen HJØRRING KAMMERKOR M. BAND 

Hjørring Kammerkor er et blandet kor med ca. 30 sangere fra hele Vendsyssel. På Kappelborg fremfører koret John Høybyes 'Glasbjergene', der er komponeret ud fra 12 kunstværker, der alle hænger på danske museer. Kunstværkerne der under koncerten vil blive vist via projektor i baggrunden er bl.a. Anna Anchers "Helga i bedstemors stue" og Michael Anchers "Helga i valmuerne". 

Til koncerten er desuden engageret en quartet bestående af 
Lars Von Lillienskjold på saxofon, 
Henrik Baloo Andersen på flygel, 
Hans Bovin på bas og 
Michael Friis på trommer.

Der vil være noget for både øjet og øret, når Kappelborg inviterer indenfor denne aften, og vi glæder os til at præsentere et dygtigt kor og et velspillende orkester med smukke kunstværker som baggrund.

ti 20 20 Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4, Aalborg Liva Kabaret om den elskede revystjerne Liva Weel

Ellen Hillingsø spiller den kendte og elskede revystjerne Liva Weel, når Folketeateret fusionerer revy, kammerspil og teaterkoncert i denne forestilling.

Vi møder Liva som en kvinde, der insisterer på sin frihed - kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever hun en opblomstring under krigen, da friheden er under pres.

Sammen med Poul Henningsen skriver hun den ikoniske tekst til sangen Man binder os på mund og hånd og med de dobbelttydige linjer, der narrer både censuren og nazisterne, synger hun sig lige ind i danskernes hjerter.

Liva udødeliggjorde sange af blandt andre PH, Kai Normann Andersen og Børge og Arvid Müller, og en række af disse sange fra 1930’erne og 1940’erne indgår i forestillingen.

Liva var elsket af sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd. Hendes kompromisløse trang til at bestemme selv, gav hende store kunstneriske sejre, men også voldsomme personlige nederlag.

Birgitte Raaberg, Henrik Koefoed og Karsten Jansfort lægger krop og stemme til mænd, elskere, veninder, påklæderske, teaterdirektører, familiemedlemmer og revyforfattere.

Jens Krøyer står for musikken, og med sit klaver personificerer han den måske vigtigste mand i Livas liv - akkompagnatøren - den tavse mand, der kærligt leverer tonerne til Livas sang.

on 21 19,30 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg

 

Årets Nordjyde 

TV2 Nord og Musikkens Hus inviterer dig med til en vaskeægte prisfest. For andet år i træk vil den regionale tv-station nemlig uddele prisen ”Årets Nordjyde”, og det skal selvfølgelig fejres med et forrygende gallashow med musikalske indslag på scenen.

Den fornemme pris ”Årets Nordjyde” går til en eller flere personer, som i 2017 har gjort en særlig indsats af væsentlig betydning for at hjælpe andre. Det bliver nordjyderne selv, der indstiller kandidater til prisen – og på samme vis bliver det sms-stemmer fra seerne, der udpeger modtageren af prisen direkte i det store finaleshow.

Så er du til rød løber, masser af fest og underholdning, så ses vi onsdag 21. marts 2018.

Hele showet bliver sendt direkte på TV2 Nord Salto. Medvirkende

Morten Pedholt, vært Niels Hausgaard HUSH Jacob Dinesen Ivan Pedersen Med flere

Bemærk: Der kan forekomme begrænset lyd- og udsyn pga. tv-produktionen.

on 21 20 Maskinhallen Frederikshavn henrik jansberg

Folkemusikken er i rivende udvikling, og nu bliver der skubbet yderligere til genren.

Med en af dansk folkemusiks mest innovative violinister i spidsen indvinder Jansberg nyt land for folkemusikken. Akustiske og elektriske instrumenter blandes i traditionelt funderet folk med violinen i forgrunden.“kombinationen af de elektroniske elementer og rytmerne og harmonierne resulterer i en frisk, sexet verden af lyd.” Rolf Graff, Mindener Tageblatt

Henrik Jansberg er et af de stærkeste kort blandt de danske folkemusikere både som komponist og violinist.Han har udgivet 3 albums i eget navn og modtaget 3 DMAfolk awards.

”Folk fiddlin’ i spandevis, med en visionær intelligens tages den traditionelle folkemusik ind i en anden verden. Ligesom en dansk Casey Driessen.” Lark Clark ckua radio

Hans band, Jansberg, består af 3 skarpe instrumentalister: 
Peter Kohlmetz Møller – orgel, 
Rasmus Fribo – saxofon, guitar & synth, 
Rasmus Brylle – trommer og 
Henrik Jansberg – violin.

“Denne danske musik er boblende, fascinerende. Den virker på en gang opløftende og risler så blidt ned ad ryggen.” Mieke Evenepoel, MuziekMozaiek

on 21 20 freddy's bar
havnegade
frederikshavn
open mic. (I samarbejde med det regionale spillested, det musiske hus)
to 22 19,30 - 22 Den runde pavillon, Rhododendronparken, Nørregade 45, Brønderslev Opera i Den Runde Pavillon. 

Borger 9700 og Operakompagniet Nontardar præsenterer en livlig operaleg med Mozarts og da Pontes mesterværk Così fan tutte fra 1789.

Titlen betyder sådan gør alle - men Nontardar gør det på deres helt egen måde: De laver en iscenesat koncert med den allerbedste italienske skønsang fra operaen, dropper de lange dialoger og fortæller historien på dansk undervejs

Skåret ned til to afdelinger på en lille time hver er det den perfekte introduktion til operagenren med en veloplagt pianist og ungt kød Nej vent - ungt cast! Kom og bliv forført!

Køb billetter her:

Inastore - Bredgade 10-12
Bog og Ide - Algade 18
Else Simonsen mail: elsesi2007@gmail.com eller tlf. 31420515.

to 22 19,30 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg

 

Alexandr Dzyubinsky, violin - Sydeuropæiske stemninger 

Oplev spansk og italiensk stemning med Verdis Skæbnens magt og med Aalborg Symfoniorkesters violinist Alexandr Dzyubinsky, der spiller to fyrige værker: Den spanske komponist Sarasates Zigeuner-weisen og Paganinis La campanella med de karakteristiske klokkelignende effekter. Vi slutter med Mendelssohns 4. symfoni – en række smukke klangbilleder inspireret af et solbeskinnet Italien.

”Paganini og Sarasate symboliserer højdepunktet i den romantiske periode for violin. De har radikalt ændret på, hvordan instrumentet bruges, og samtidig har de hver især tillagt violinmusikken deres egen stil og smag.” – Alexandr Dzyubinsky Medvirkende

Dirigent: Hans Graf 
Solist: Alexandr Dzyubinsky, violin 
Aalborg Symfoniorkester 

Program

Verdi: Ouverture til Skæbnens magt 
Sarasate: Zigeuner weisen 
Paganini: La campanella 
Mendelssohn: Symfoni nr. 4 – Den italienske

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

to 22 20 freddy's bar
havnegade
frederikshavn
peter viskinde solo
to 22 20 Jammerbugt Kultur- & ErhvervsCenter Søparken 2, Aabybro Blues Beatles - et Brasiliansk fænomen. 

Og nej, det er ikke hverken Samba, Salsa eller andre latinamerikanske rytmer, men et genremix bestående af The Beatles’ udødelige klassikere tilsat et tungt twist af Blues og soul.

Blues Beatles har skabt deres helt egen stil og har derigennem formået at forbinde både sjæl og humor mellem det brasilianske temperament og den kølige engelske pop. En engelsk inkarneret fan af både The Beatles og Blues Beatles skriver: "They dont look or play like them, but they do rock!". En anden: "Really enjoy the way they bring Blues to the early Beatles songs. Would like to see them in person".

Blues Beatles har formået at markedsføre sig såsolidt via Facebook og YouTube, at de på cirka et år er blevet et internationalt hit og derfor nu er på turné rundt omkring i verden. Mere end 7 millioner visninger er de i skrivende stund nået op på, alene på videoen med deres fortolkning af "Hard Days Night".

to 22 20 Skråen, nordkraft, aalborg Bjørn Eidsvåg

Den norske trubadur Bjørn Eidsvåg har et stort og trofast publikum i Danmark. Danskerne har taget nordmanden med den store livsvisdom og fortælleglæde til sig. Hans sange og musiks universelle indhold appellerer til danskernes appetit på gode melodier og store beretninger.

Bjørn Eidsvåg bruger sine tekster og sin musik til at kommunikere med sit publikum om alle aspekter af det at være et tænkende menneske: Tro, tvivl, kærlighed og anger og selv normalt tunge emner som døden bliver til stærke og livsbekræftende tekster i Eidsvågs univers og flyder afsted på melodier, der rent musikalsk når bemærkelsesværdigt langt omkring: Vise, pop, soul, funk, stille bossanova og jazz. Bjørn Eidsvåg er uddannet præst og har arbejdet indenfor psykiatrien, noget som i høj grad har påvirket hans sange. Gennem hele sin karriere har Bjørn Eidsvåg stået på retten til at sige hvad man vil, uafhængigt af livssyns-båse.

Siden starten som musiker i 1971 har Bjørn Eidsvåg skrevet sig grundigt ind i den norske musikhistorie og er utvivlsomt én af Norges mest succesrige og folkekære kunstnere. Senest udgav han “Far faller” som sit 25. album og det blev et af de bedstsælgende album i Norge i 2013 og “Klassisk Bjørn Eidsvåg” som er blevet til i et samarbejde med “Kringkastningsorkestret” hvor en række af Eidsvågs mest kendte sange er arrangeret for symfoniorkester. Når Bjørn Eidsvåg er på turné i Danmark er han altid ledsaget af et hold af eminente og stærkt sammenspillede musikere.

Pressen skrev bl.a: “Eminente Eidsvåg” “... Og sådan veksler han aftenen igennem fornemt mellem lidt længere, lune, let stand-up-prægede forløb – og kontant, robust, bundsolid musik” Nordjyske

“Ganske vist er Eidsvåg mest kendt og elsket for sine tekster, men skulle man som dansker ikke forstå et pløk af det nynorske, er musikken alene mere end grund nok til at opsøge en koncert.” Gaffa – 5 stjerner

to 22 20,30 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg PULS: Jansberg + Lisas

JANSBERG:
Folkemusikken er i rivende udvikling, og nu bliver der skubbet yderligere til genren. Med nylige koncerter i England og Skotland er Jansberg Band tilbage i forrygende form. Med en af dansk folkemusiks mest innovative violinister, Henrik Jansberg, i spidsen står bandet for moderne folkemusik, der trækker på både amerikansk bluegrass og roots traditioner. Henrik Jansberg er et af de stærkeste kort blandt de yngre danske folkemusikviolinister, Han har sit eget band, som nu kun hedder "Jansberg", som spiller akustisk musik i overvejende grad komponeret af Henrik selv, og han har udgivet flere albums i eget navn. Henrik Jansberg har i den forbindelse modtaget en række Danish Music Awards, bl.a. for Årets Danske Debut Album og som Årets Danske Folk Artist Traditionel. Han kommer fra Juelsminde i midtjylland og har spillet violin siden han var 7 år gammel. Hans forældre var aktive folkedansere, og Henrik har fra starten folkemusikken og i særdeleshed dansemusikken tæt inde på livet. I 2015 udkom albummet ”Terre Nova” med kompositioner fra Henrik Jansbergs hånd

LISAS:
består af Lisa Rydberg på violin og Lisa Långbacka på accordion, udgav i februar 2017 albummet Fiddle and Accordion Conversations på den prestigefyldte Folk Alliance International i Kansas City (SWS Records/Playground). Med en hjemlig base i den svenske folke og traditionsmusik færdes de begge ubesværet igennem eksperimenteren med nye former og finder inspiration i barok, keltisk folkemusik, jazz tango og meget mere. LISAS has repræsenteret Sverige i EBU (European Radio Union's) folkemusik festival i Kroatien, optrådt på den Internationale Festival Carrefour Mondial de l'Accordeon i Quebec, til Glogerfestspillene i Kongsberg, MAfestival i Bruges, til Musikfestspiele i Potsdam og har givet et utal af koncerter rundt omkring i Sverige.

fr 23 19,30 Aalborg Teater Transformator, Jernbanegade 9, Aalborg Edith Piaf - Fra gadesanger til legende. 

Kærlighed,morfin og mirakler. 

Teaterkoncert. Aldersgruppe: Fra 16 år. 

Varighed: 65 min uden pause. 

Arrangeret af Aalborg Teater.

fr 23 20 Vendelbohus, Nørregade 22, Hjørring Lis Sørensen med band - Udsolgt
fr 23 20 Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4, Aalborg Level 42 - 80'ernes store hitmagere er tilbage! 

Det britiske 80’er band Level 42 bringer deres synthdrevne sofistikerede pop til Danmark næste år, når de gæster os 23. marts.

Du har sikkert danset til ud på de små timer til Level 42’s 80’er hits som blandt andre ”Something About You”, ”Lessons in Love” og ”Love Games”.

Til næste år kan du opleve bandet bag, live, når Level 42 giver koncert fra den store scene i Aalborghallen.

Level 42 kan snart fejre 40 års jubilæum, men det betyder ikke, at bandet har tænkt sig at slå bremsen i lige foreløbig, og anno 2017 blomstrer Level 42 stadig i fuldt flor med deres genkendelig synths, dansable melodier og Mark Kings ikoniske bas-føring.

Sidst det populære band gæstede Danmark spillede de blandt andet to koncerter for fulde huse i København, og der er derfor lagt op til fest, når Level 42 besøger Danmark igen til næste år.

Koncerten er en ståkoncert, men der vil, som altid til ståkoncerter, være adgang til et begrænset antal unummererede siddepladser efter først-til-mølle princippet bagerst i salen.

fr 23 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg

 

Peter Sommer & Tiggerne - Udsolgt

Med en legende tilgang til sin sangskrivning fyldt med ordspil og finurlige vendinger har Peter Sommer opbygget en bred og loyal fanskare – både som soloartist, sammen med Simon Kvamm i duoen De Eneste To og ikke mindst med bandet Tiggerne. Nu gæster kan Aalborg og Musikkens Hus med de dygtige musikere fra Tiggerne.

Peter Sommer & Tiggerne gjorde i starten af 2017 lidt af et comeback. Med udgangspunkt i det prisvindende album ”Til rotterne, til kragerne, til hundene” spillede bandet tre udsolgte og velanmeldte koncerter i København og Århus. Rockpoesien var tilbage, og den var ikke mæt!

Bandet udgav i forbindelse med koncerterne singlen ”Skønne spildte kræfter” med fornem respons til følge: godt med airplay og prisbelønnet ved Folkekirkens Nye Musikpris 2017.

Endnu en single ”Bittersød Natskygge” udkom i sommeren 2017 og skød en fin lille festival tour afsted og sangen endte i A-rotation på P4 og hos P6.

Peter Sommer & Tiggerne bruger efteråret på at indspille nyt album og til foråret kan publikum i Musikkens Hus se frem til at opleve bandet spille både velkendte og nye sange.

fr 23 20 Skråen, nordkraft, aalborg Burhan G - Udsolgt

Intim koncert 

Burhan G tager på en omfattende turné sammen med sit hold bestående af 3 musikere og to korsangere. Det bliver nogle intense koncerter hvor publikum får Burhan G helt tæt på. Efterhånden er det en lang række af hits Burhan G har i rygsækken og de bliver alle sammen præsenteret for publikummet med opbakning fra hans to fantastiske korsangerinder Caroline Franceska og Amanda Vium.

De der har en billet kan glæde sig til en aften med en fantastisk artist.

fr 23 20,30 Hotel Hjallerup Kro, Søndergade 1, Hjallerup Påskekoncert med Albert Hammond

Forkæl dine øregange og spice din påskeferie op med med en unik koncert med Albert Hammond på Hotel Hjallerup Kro. Med mere end 360 millioner solgte plader i bagagen, er det ikke en Hr. Hvemsomhelst, men sangskriver, sanger og performer Albert Hammond, der optræder på verdens scener igen efter mange års fravær - mere end 100 koncerter om året over hele verden er det foreløbig blevet til siden Albert for få år siden genoptog turnélivet.

Verdensstjerner som Tina Turner, Diana Ross, Whitney Houston, The Hollies, Rick Nelson, Julio Iglesias, Chicago, Joe Cocker, Johnny Cash, Leo Sayer, Roy Orbison og mange flere har sunget hans sange til tops på de globale hitlister.

for blot for blot at nævne nogle - To All The Girl Ive Loved Before (Julio Iglesias) I Dont Want To Lose You (Tina Turner) One Moment In Time (Whitney Houston) Nothings Gonna Stop Us Now (Starship) I don't wanna live without your love (Chicago) When I Need you (Leo Sayer)

Selv har Albert Hammond også haft flere store fuldtræffere for eksempel: 99 Miles From L.A., Down By The River, The Free Electric Band og ikke mindst It Never Rains In Southern California.

Arr. Hjallerup Musikforenings hjemmeside hvor man kan købe billetter
eller Bog og Idé, Sønderagde 8, 9320 Hjallerup, tlf. 98281130.

fr 23 21 Kappelborg, Skagen BLUES BEATLES 

Bandet Blues Beatles har eksisteret siden 2013, hvor 5 brasilianske bluesmusikere med en forkærlighed for Beatles fik den idé at mixe Beatles og blues. Det skete en dag, da forsangeren Marcos Viana spurgte "Why don't we mix these things we love to play together?" Og det har de så gjort. 

De lagde ud med en bluesy udgave af Ticket To Ride, der hurtigt nåede over 2 millioner visninger online. Gutterne i Blues Beatles arrangerer de kendte klassikere med en kombination af blues og soul, og indlægger instrumentale soloer og improvisation, som er typiske elementer inden for bluesgenren. Bandet er kendt for deres energiske liveperformances, og vi glæder os til at præsentere dem på Kappelborg.

fr - lø 23 - 24 19 herregården knivholt, hjørringvej 180, 9900 frederikshavn


Knivholts Venner har stiftet Knivholt Jazzklub som inviterer til 

 

creole catz

Til alle musik-arrangementer kan man medbringe egen madkurv.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til meget fornuftige priser.

 

Du skal være medlem af Knivholts Venner samt melde dig til arrangementet hos: 
Mogens Nyeng Hansen, monyha2002@yahoo.dk eller Mobil: 40 76 56 00

24 14 kattegat siloen, silovej 8, frederikshavn Musik og malerier af Johnny Madsen - Udsolgt

Pladser: Stående. Koncert: Johnny Madsen Sted: Kattegat Siloen, Silovej 8, 9900 Frederikshavn.

Åbningstale v/ Borgmester Birgit Hansen.

24 14 Kappelborg, Skagen HR. SKÆGS STORE SKOLESHOW 

Hr. Skægs gode ven Vinter har aldrig gået i skole og alligevel påstår han, at han ved alt hvad der er værd at vide. Det tror Hr. Skæg ikke på. 

Med bogstaver, tal, Danmarks klogeste børn og en masse sange går Hr. Skæg i gang med at undersøge om det virkelig ER spild af tid at gå i skole og om man overhovedet kan vide alt hvad der er værd at vide.

24 14 Aalborg Vandski Klub, Søndergårdsvej 23, Nørresundby En eftermiddag med Kingo's Swing Band og Vigga Bro. 

Kingo's Swing Band spiller kendt dansk musik med et swingende musikalsk udtryk, og Vigga Bro optræder på slap line med gode historier. 

Arrangeret af Kulturhuset.

24 19,30 det musiske hus, frederikshavn LIVA

“Den, som holder sjælen rank, kan aldrig blive træl. Ingen kan regere det, som vi bestemmer selv.”

Ellen Hillingsø spiller den kendte og elskede revystjerne Liva Weel i denne forestilling, der fusionerer revy, kammerspil og teaterkoncert. Vi møder Liva som en kvinde, der insisterer på sin frihed – kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever hun en opblomstring under krigen, da friheden er under pres. Sammen med PH (Poul Henningsen) skriver hun den ikoniske tekst til sangen Man binder os på mund og hånd og med de dobbelttydige linjer, der narrer både censuren og nazisterne, synger hun sig lige ind i danskernes hjerter. 

Liva udødeliggjorde sange af blandt andre PH, Kai Normann Andersen samt Børge og Arvid Müller, og en række af disse sange fra 1930'erne og 1940'erne indgår i forestillingen. Liva var elsket af sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd. Hendes kompromisløse trang til at bestemme selv gav hende store kunstneriske sejre, men også voldsomme personlige nederlag. Birgitte Raaberg, Henrik Koefoed og Karsten Jansfort lægger krop og stemme til mænd, elskere, veninder, påklæderske, teaterdirektører, familiemedlemmer og revyforfattere. Jens Krøyer står for musikken: Ene mand med et klaver personificerer han den måske vigtigste mand i Livas liv – akkompagnatøren – den tavse mand, der kærligt leverer tonerne til Livas sang.

Læs mere på www.frederikshavnteaterforening.dk 

Arrangør: Frederikshavn Teaterforening

24 20 maskinhallen, Frederikshavn northern assembly

NORTHERN ASSEMBLY er som navnet antyder en forsamling af nordiske musikere med en fælles kærlighed til historier og musik.

Netop historiefortælling er en kerneværdi i NORTHERN ASSEMBLY, som består af sangskriverduoen Andreas Bevan og Dina Danielsdatter, der begge er vaskeægte verdensborgere. De er?opvokset alle andre steder end i Danmark – fra den idylliske engelske landsby, til Atlanterhavets vilde Færøerne, til de smukke norske fjelde og til Afrikas højland i Etiopien.

NORTHERN ASSEMBLYs noget uklare fornemmelse af hvor ’hjem’ er, giver perspektiv til deres sange som fortæller om hjemve, om at længes og søge efter håb og fred.

I samspil med Jens Hedegaard og Jesper Smalbro skabes der i NORTHERN ASSEMBLY skøn melodisk nordisk folkmusik, der leder tankerne hen på sangskrivere som?Simon & Garfunkel?og bands som?Mumford & Sons.

NORTHERN ASSEMBLY har udviklet sig stærkt de sidste år og ud-over bl.a. at have spillet på SPOT15,16 og 17, Tønder Festival og Nordklang Festival i Schweiz har de vundet den aarhusianske Fatter Eskil pris i efteråret 15

24 20 Skråen, nordkraft, aalborg Hans Knudsens Plads

Så er der atter rockfest på Skråen, når det aalborgensiske rockorkester HANS KNUDSENS PLADS for 23 gang spiller deres fortolkninger af de gamle klassikere fra eksempelvis Doors, Led Zeppelin, Deep Purple, Creedence Clearwater Revival, Rolling Stones, Neil Young, ZZ Top, Gary Moore o.s.v..

Bandet, der startede i 1992, består i dag af Hans Knudsen (det eneste oprindelige medlem) på sang og guitar, Niels Nørgaard Kristensen på guitar og kor, Lars Holm Nielsen på bas og kor og Henrik Vardinghus Nielsen på trommer.

Der er, som altid, lagt op til et brag af en fest, med masser af glade mennesker, god stemning og fed rockmusik spillet af de garvede drenge.

24 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg

 

Caroline Henderson - Udsolgt

Tag med på en forførende rejse, når Caroline Henderson atter gæster Musikkens Hus lørdag den 24. marts 2018 med et stjernehold af musikere.

Det bliver storslået. Det bliver storladent. Det bliver drømmende. Det bliver en uforglemmelig oplevelse, når Caroline Henderson, Danmarks ypperste jazzstemme, lukker dig ind i vokaljazzens drømmende univers.

Caroline tager dig med rundt i sit brede repertoire af lækker, kølig jazz tilsat elektroniske rytmer, men glæd dig også til helt nyt materiale. Om stjerneholdet

På scenen får Henderson selskab af den anerkendte jazzpianist og sin musikalske ledsager gennem mange år Nikolaj Hess, Daniel Franck, som er en af Danmarks dygtigst jazzbasister, den prisvindende guitarist og multikunstner Gustaf Ljunggren, trommeslageren Jakob Høyer, som har spillet alt fra jazz til progressiv rock og pop med blandt andre The Raveonettes og Trentemøller, og slutteligt tilfører Turboweekend-pianisten Anders Stig Møller keyboard til Danmarks ypperste jazzstemme. Henderson har samlet cremen af danske musikere og komponister, som ser frem til spille sammen i konstellationen særligt udvalg til lejligheden.

Med en jazzdiva i topform, et stjernehold i ryggen og et særligt spændende repertoire udvalgt til aftenen vender Caroline Henderson tilbage til landets smukkeste koncertsal med en koncert, du ikke vil gå glip af. Om Caroline Henderson

Caroline Henderson er født i 1962. Hun slog igennem i 1989 med popgruppen Ray Dee Ohh, hvor hun var den ene af de to kvindelige forsangere. Efter sit brud med gruppen skabte hun et kunstnerisk og kommercielt album. Albummet Cinemataztic, som blandt andet de danske X Factor-mastodonter Remee og Thomas Blachman medvirker på, skulle bringe Caroline intet mindre end syv Grammys, et salg på 140.000 eksemplarer og flere radiohits, som Made in Europe.

Senest er hun blevet inviteret til at deltage i den syvende udgave af TV2’s ’Toppen af Poppen’, hvor hun medvirker sammen med Aura, Karl William, Michael Falch, Søren Huss, Burhan G og Hush-sanger Dorte Gerlach.

24 22,30 Skråen, nordkraft, aalborg Michelle Birkballe Skråen By Night

Michelle - den jyske, hæse sangerinde, som både kan synge følsomme ballader og give den som rå, hæsblæsende rocksangerinde. Hendes egne tekster krydres med favoritter fra blues-rock-kataloget i helt personlig fortolkning. Hele vejen igennem : Old school rock&roll . Uanset om Michelle spiller danske sange, eller sit amerikansk inspirerede blues rock, så kan man være sikker på man får en aften med hæsblæsende stemme, et swingende band og masse af gode historier.

Tænk Janis Joplin, tænk Suzi Quatro og Bonnie Raiit – og tilsæt så lige dén der helt specielle, hæse Michelle- sødme"

25 19 Skråen, nordkraft, aalborg G3 - Joe Satriani, John Petrucci & Uli Jon Roth 

G3 STARTER EUROPA TOUR MARTS 2018

Feat. Satriani, John Petrucci (Dream Theatre) og Uli Jon Roth (Scorpions)

Den verdensberømte guitar-virtuos, JOE SATRIANI har lige udgivet sit 16. soloalbum, "What Happens Next",.

Derudover vil SATRIANI genoplive sin G3 tour i 2018. De starter den 16. marts i Moskva og den 25 marts spiller de på Skråen, som det eneste sted i Danmark.

Satriani gæstede et totalt udsolgt Skråen i 2015, og viste et begejstret publikum, at han er en af de helt store guitarister . Satriani har inviteret Dream Theatre's John Petrucci og den tidligere Scorpions guitarist Uli Jon Roth - hver for sig guitarvirtuoser med deres helt egene sublime stil. De tre vil med garanti leverer en drømmekoncert til alle elskere af guitarrock.

Hver guitarist spiller deres eget sæt, og så sluttes koncerten af med den verdensbreømt G3-jam, hvor alle tre guitarister spiller sammen.

25 20 Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Plads 4, Aalborg Bowie Experience - The Golden Years Tour 

Spektakulært koncertshow med alle David Bowies store hits, som tager publikum med på en uforglemmelig musikalsk rejse fra Space Oddity til Let’s Dance.

David Bowie var en af verdens bedst sælgende kunstnere med mere end 140 millioner solgte albums på verdensplan.

Han har vundet utallige priser, kom i Rock and Roll Hall of Fame i 1996 og var udover sin musikalske karriere også kendt som både skuespiller og maler.

Med en imponerende sans for detaljer har showet Bowie Experience de seneste år været en stor succes i hele Europa, hvor de har spillet for fulde huse med deres hyldest til The Thin White Duke.

Med sange som Space Oddity, Starman, Fashion, Life on Mars, China Girl, Rebel Rebel, Golden Years, All the Young Dudes og Let’s Dance er showet en uforglemmelig oplevelse i lyd, lys og billeder.

Medvirkende: Laurence Knight & 8-mands orkester

on 28 19 Galleri Munken, Munkensvej 11, Hvorup Klit, Løkken Ann-Mette Elten koncert på Galleri Munken. 

En eksklusiv og intim koncert i Galleri Munkens enestående atmosfære, hvor arrangementet starter med en lækker galleri buffet.

Ann-Mette Elten er især kendt som forsanger i "På Slaget 12" med bl.a. store hits som "Hjem til Århus" og "Ude på det blå ocean" og ikke mindst de 4 succesfulde Let's Dance albums

I november 2012 tog Ann-Mette et højst uventet skridt og udgav albummet "Adagio - 12 klassiske sange" med et udvalg af nogle af de helt store og populære sange fra det klassiske repertoire som f.eks. Puccinis "O Mio Babbino Caro" og "Nessun Dorma". Albummet blev indspillet i Rudolfinum-koncertsalen i Prag sammen med Prag-Philharmonikerne og udløste en guldplade for over 13.000 solgte eksemplarer, hvilket i Danmark anses for at være et meget stort antal for et rent klassisk album.

Ud over sin guldplade som klassisk sanger har hun som solist og sammen med "På Slaget 12" solgt mere end 1 million albums. 

 

on 28 19,30 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg

 

Påskekoncert Med Aalborg Symfoniorkester

Det bliver stemningsfuldt og dramatisk, når Haydns Symfoni nr. 44 – Sørgesymfonien – indleder årets påskekoncert. Med en stjernebesætning af solister fortsætter den dramatiske stemning i Mozarts smukke Requiem, der blev den store komponists sidste musikalske åndedrag. Mozart fik som bestillingsopgave at skrive et requiem til en anonym person, og ironisk nok blev Mozarts helbred dårligere undervejs. Mozarts egen situation fornemmes tydeligt i værket, der intenst beskriver både livet og døden og med storladenhed folder sig ud. Få dage før sin død skrev Mozart fortsat på værket. Medvirkende

Dirigent: Gottfried von der Goltz 
Susanna Andersson, sopran 
Andrea Pellegrini, mezzosopran 
Peter Lodahl, tenor 
Steffen Bruun, bas 

Aalborg Symfoniorkesters koncertkor: Coro Misto 
Aalborg Symfoniorkester 

Program

Haydn: Symfoni nr. 44 – Sørgesymfonien 
Mozart: Requiem

on 28 20 Vendelbohus, Nørregade 22, Hjørring Johnny Logan &
Mads toghøj band
on 28 20 Kappelborg, Skagen IVAN PEDERSEN & TRIO

Han har været i gang i to menneskealdre - og har stadig hjertet med, og til foråret glæder vi os til et gensyn med en af dansk musiks "Grand Old Men", Ivan Pedersen, når han sammen med sin fremragende trio går på scenen på Kappelborg.

Vi glæder os til gamle kendinge, numre fra Ivans seneste album "Min verden er venlig" - og ja, hvem ved, hvad der ellers kommer til at ske. - I reglen disker Ivan op med små courserier om dagligdagens begivenheder med bidske, kærlige pointer, så vi ser frem til en aften med grin, smil og enkelte hårrejsende øjeblikke.

to 29 8 - 22 Nordkraft, Kjellerups Torv 1-5, Aalborg Pianoday 2018. Klavermusik til folket. (Fri entré) 
to 29 18 Læsø Spisehus, Østerby Havnegade 1B, Læsø Nikolaj og piloterne.

aftenen indledes med spisning

to 29 19 Studenterhuset, aalborg AR&M koncert: Fleshgod Apocalypse (Ita) 

Aalborg Rock & Metal er stolte af, at kunne præsenterer den italienske dødsmaskine FLESHGOD APOCALYPSE. Fleshgod Apocalypse er et dødsmetalband fra Rom der har haft stor succes med at iblande metallen symfoniske elementer. I 2007 voksede gruppen ud af døds-/thrasmetalbandet Tyrannic Ethical Reconstruction, og første ep udkom samme år. 

Første fuldlængde ramte gaderne i 2009. Siden er det blevet til fire album i alt, hvor det seneste, ‘King’, udkom i 2016. Bandet har turneret i hele den frie verden og har supportet metalliske notabiliteter såsom Behemoth, Origin, Dying Fetus, Hate Eternal, Suffocation og Napalm Death, hvilket har været med til at sikre italienerne en stor og trofast fanskare.

to 29 20 maskinhallen, Frederikshavn steffen schackinger

Med millioner af visninger på youtube, et verdensomspændende tour-CV og international anerkendelse har Steffen Schackinger forlængst cementeret sit navn på den internationale musikscene som en guitarvirtuos i absolut særklasse.

På sit nye album “Fire Dance” fra december 2016, tager han sin instrumentale guitarmusik til nye højder. Han kombinerer suveræn præcision og timing fra sin klassiske uddannelse og baggrund med den hårdere rocks kompromisløshed og vildskab. Tænk Dream Theater møder Dizzy Mizz Lizzy over Dixie Dregs!

Dette er kompositions-musik og guitasspil på uhørt højt niveau og denne musik fås kun yderst sjældent i Danmark.

Forgængeren til den nye plade var med til at sikre Steffen Schackinger en 15. plads på Guitar on the Edge’s prestigefyldte top 50 over verdens bedste guitarister i 2010. Og siden har han spillet clinics overalt i Europa og Asien.

Fyns Stiftstidende: “Det står hævet over enhver tvivl, at Odense har avlet en musisk verdensstjerne. Selv når man sammenligner ham med nogle af de største guitarhelte, giver han folk som Yngwie Malmsteen, Joe Satriani og Steve Vai baghjul, fordi han simpelthen håndterer sit instrument mere komplet. …man er gravalvorligt hensat i en måbende tilstand. Det er simpelthen chokerende, hvad den mand kan på en guitar. Og gudhjælpemig om han ikke også synger godt. Lyst og skrøbeligt, men hamrende lækkert. Steffen Schackinger er stor, stor, stor. Oplev ham før din nabo!”

Men nu er den tidligere Merzy-guitarist sammen med endnu et tidligere Merzy-medlem, Henrik Bjørn på bas og Gnags-trommeslageren Lars Daugaard igen klar til at turnere i Danmark med sit band.

Et MUST for alle guitar fans, alle med en luftguitar baglommen. Men også alle der vil have musik og musikere fra aller øverste hylde.

to 29 20 Skråen, nordkraft, aalborg Kesi

Kesi: Man taber altid, hvis man vil være som de andre Rapperen fra B.O.C.-crewet har været på toppen af den bølge, der siden 2011 har defineret dansk hiphop. Men i 2017 er Kesi på sin helt egen ting.

Kesi er stadig kun 25 år gammel. Det er måske værd at huske, når man taler om en rapper, der har været en prægende del af det danske hiphop-landskab, siden han i 2011 slog igennem som del af den såkaldte grime-bølge. Det var dengang Kesi og rappere som Gilli, Kidd, Ukendt Kunstner (dengang under navnet Skørmand) og TopGunn vendte dansk hiphop på hovedet.

Siden har Kesi udgivet to studiealbum, et mixtape, samlet millioner af streams på singler som ’Søvnløs’, ’Dumme Penge’ og senest sange som ’God Dag’, ’Consigliere’ ’Mamacita’, ’Designer’ og ’Op’. Der har endda været en DR-serie i fire afsnit om ham (’Kesi 22 år’). Kesi er blevet rost til skyerne, men også blevet afskrevet, da nogle projekter ikke fik den varmeste modtagelse. Nu har han været rap-stjerne en fjerdedel af sit liv. Så hvem er Kesi i 2017?

”Jeg tror, at de fleste folk tænker, at de er nødt til at ændre deres stil, og lyde mere som de andre, hvis de vil have succes”, siger Kesi. ”Men jeg har altid haft det modsat. Jeg har altid tænkt, at jo mere kritik jeg fik, jo mere måtte jeg udvikle min egen individuelle stil, og skille mig ud. Man taber altid, hvis man prøver at være mere som de andre.”

fr 30 20 Skråen, nordkraft, aalborg Saveus (OBS: Udsolgt. der bliver en ekstra koncert 1. december)

Martin Hedegaard er i løbet af det seneste halvandet år braget ind på den danske musikscene med sit ambitiøse projekt, SAVEUS. Ført an af en særdeles overbevisende liveoptræden på P3 Guld, hvor den tidligere X-Factor vinder, vendte tilbage til spotlyset med debutsinglen, 'Levitate Me', har SAVEUS siden markeret sig med P3-hittet, ’Everchanging’, en anmelderrost debut-EP og i særdeleshed, som et ekstremt anmelderrost livenavn.

Nu er han klar med en ny single - det yderst dansable nummer “Time Can Heal a Man”. Det er 3. gang han besøger Skråen, og Martin Hedegaard leverer noget helt specielt live. Der kommer flere og flere publikummer til, og det ser ud til at Saveus er på vej mod den første udsolgte koncert på Skråen.

fr 30 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg

 

Ida Corr 

Da vi annoncerede Ida Corr i Intimsalen i efteråret 2017 blev hele to koncerter udsolgt på ganske kort tid. Nu vender den smukke sangerinde tilbage til Aalborg. Denne gang indtager hun Koncertsalen i Musikkens Hus, hvor publikum kan glæde sig til festlige popsange og rørende ballader.

Den århusianske popsangerinde har rødder i Gambia, og det viser sig ikke bare i hendes smukke glød men også i hendes varme stemme. Ida Corr elsker fest og farver og bringer altid et højt tempo og masser af godt humør, når hun indtager en scene.

Ida Corr har varslet, at der er ny musik på vej, og med det storladne popnummer ”Down” som smagsprøve, tegner det et billede af en hitparade af højeste kaliber.

I foråret 2017 deltog Ida Corr i musikprogrammet ”Toppen af poppen” på TV2, hvor hun imponerede både de andre medvirkende og seerne hjemme i stuerne med sine flotte, festlige og rørende fortolkninger som Gnags’ ”Når jeg bliver gammel” og Carpark Norths ”Within My Reach”. Om Ida Corr

Ida Corr er født og opvokset i Aarhus, hvor hun startede sangkarrieren tidligt, da hun som bare 11-årig vandt Børne Melodi Grand Prix med bandet Årgang ´77. Derefter gik det stærkt for den unge sangerinde, der som 16-årig optrådte med sit band på Skanderborg Festival foran flere tusinde mennesker. Nogle år efter debuterede Ida med albummet ”Streetdiva”, og hun fik i 2007 sit internationale gennembrud med megahittet ”Let Me Think About It”, som blev remixet af den anerkendte house dj Fedde Le Grand.

fr 30 22 freddy's bar
havnegade
frederikshavn
b. b. and the super gumbo
31 12 Kappelborg, Skagen FROKOSTJAZZ m. JULIE ERIKSSEN m. trio 

Glæd jer til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sildebord og fiskedeller fra Iscaféen / Skagen Bamsemuseum

"Musikken er elegant, men spontan. Eventyrlysten og engleagtig, men med et skud dovent og støvet blues." Gaffa

Bevægelsen fra populærmusikken til jazzmusikken er en rejse som de bedste internationale sangerinder og de bedste danske sangerinder har været på. Caroline Henderson og Cæcilie Norby er to lysende eksempler på, hvordan frontfigurer fra popmusikken søger hen til den mere dybsindige, modne og sanselige jazzmusik. Dette gør sig også gældende for franske Julie Erikssen, der startede sin karriere indenfor popmusikken, hvor hun allerede som 19-årig skrev kontrakt med Sony Music. 

I dag 13 år senere har hun fast engagement på Paris' internationale berømmede jazzklub 'Duc Des Lombards'. Julie Erikssen er ikke blot en fabelagtig sangerinde, hvis klangfulde stemme leder tankerne hen på Eva Cassidy og Lisa Ekdahl. Hun kan også skrive tekster og melodier, og som sangskriver brillerer hun med melodier, der tryller himmel og helvede frem fra ingenting.

Med på Kappelborg har Julie Erikssen nogle af Danmarks bedste jazzmusikere - 
Morten Schantz, 
Morten Ankarfeldt og 
Janus Templeton

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 19. marts 2018 af Søren Berg Olesen