Musik i Nordjylland - Marts 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

1 13 huset, hasserisgade 10, aalborg Brunch: Chris Andersen Kvartet

Chris andersen (sang og guitar
Olav Poulsen (Slideguitar), 
Olav Gudnason (Kontrabas) og 
Klaus Thrane (Percussion).

Chris Andersen har med sin guitar og sang igennem mange år været fast forankret på den akustiske scene i det Nordjyske med udgangspunkt i hjembyen Skagen. Han er en glimrende fortolker af folk, rock, southern country, deltablues, rag og gospel fra 20’erne og 30’erne og frem, og skriver selv sange der lægger sig fint ind i stilen.

Med dette stjernehold bakkes Chris op på den fedest tænkelige måde - Her er plads til fede improvisationer, med en levende, dynamisk og gyngende backing. Rå og nærværende vokal. Fra ballader til saftig rock/blues. Her møder traditionen nutiden i et moderne, åbent og nærværende musikalsk udtryk - både rørende og råt - og samtidigt følsomt og uden filter.

HUSETS CAFE tilbyder lækker Vegetar Brunchbuffet kl. 11:00 - 12:45

1 14 folkekirkens hus, gammel torv, aalborg EN EFTERMIDDAG PÅ WIWEX med Radioens Wienertrio & sopran Mette Grosbøl

Ved Københavns Tivolis facadebygning ved Vesterbrogade lå den tidligere restaurant Wivex. Restauranten blev grundlagt i 1890, og efter en tilbygning i 1912 blev restauranten et fashionabelt mødested for datidens københavnere.

I 1930’erne-1950’erne transmitterede radioen middagskoncerter fra Wivex med bl.a. Teddy Petersens orkester, der spillede ægte underholdnings- og wienermusik.

Restauranten bød på kaffe, wiernerbrød og Sachertorte, og det københavnske borgerskab hyggede sig på den måde i et par timer i selskab med et stort orkester og lidt godt til ganen.

For på Wivex havde man et strygeorkester på 11 mand til middagsmusik og 16 mand til eftermiddagskoncert og dansemusik.

Så stort bliver orkestret i Folkekirkens Hus ikke, men kvaliteten fejler ikke noget. Det bliver nemlig Radioens Wienertrio, der skal underholde gæsterne denne wienereftermiddag, og de kan deres kram.

I år er det tredje gang Radioens Wienertrio kommer til Folkekirkens Hus, og denne gang, har de sågar en gæstesolist med på programmet, idet sopranen Mette Grosbøl vil divertere med både kendte og ukendte operettetoner.

Velkommen til et festfyrværkeri af musik, formidling og livsglæde!

fr 6 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Esben Just Solo - The Second Coming

Esben Just har altid foretrukket den gode historie frem for den faktuelt korrekte historie. Men at han mindre end 2 måneder efter at have fejret 50 års fødselsdag på Mojo i København lå på rigshospitalet med brystkassen skåret op på langs og hjertet sat i stå, overgik selv den vildeste historie og kom da også virkelig bag på ham selv.

Efter en 7 timers akut operation og derefter fire dage i koma, var Esben blevet nulstillet og de tre efterfølgende år har han brugt på at få den psykiske erfaring til at blive en force og en fordel, fremfor at kalde den hvad den virkelig var: røvsyg.

Solo showet hedder “The Second Coming” og det er, hvad det er. En opvågning til en tur mere i karrusellen, drej på rattet og tryk på speederen, så kører vognen. Men hvor kører den hen?

I 2020 har menneskeheden små 10 år til at vænne sig af med at spise bøffer, flyve på charterferie, og ikke mindst hælde benzin på bålet, so to speak, så mon ikke det vil give mening at lade bilen stå i garagen, og i stedet tage med på den åndelige, musikalske, og underholdende fodrejse, hvor Esben Just som guide vil fortælle nyt fra de dødes land og ikke mindst prøve at besvare spørgsmålet: Er der et liv før døden?

7 11 hjallerup Jesper Theis & Olav Gudnason - blues
7 ? john bull, aalborg Jesper Theis & Søren Lindholt - blues
7 20 kappelborg, skagen IDA NIELSEN & the Funkbots

En sprudlende kvinde og den ondeste funk-bas ... 

Den tidl. PRINCE-bassist går på scenen med sit hårdtslående høj-energi funk-show med solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl. – og selvfølgelig masser af bas!

Ida Nielsen holdt den funky bund for den legendariske kunstner PRINCE fra 2010 indtil dennes tragiske død i april 2016. - Kort efter den første jamsession, kom hun med i PRINCE-bandet “the New Power Generation”og i 2013 blev hun også en del af power kvartetten “Prince & 3rdeyegirl” og som medlem af 3rdeyegirl og NPG har hun turneret i hele verden, indspillet albums og optrådt i en lang række tv-shows.

Ida Nielsen vendte efter vennen og læremesterens død hjem til Danmark i sommeren 2016 og tog fat på sin egen karriere, sin egen musik. Hun samlede et fantastisk band og drog på landevejen. - Hun har siden spillet 6 koncertturnéer her i landet, samt turnéret i det meste af verden. Både Kina, resten af Asien, Europa, USA og bl.a. Zanzibar har haft besøg. Og hun har udgivet 2 cd’er. ”Turnitup” fra 2017 og “Time 2 stop worrying” fra 2019.

Hun har stødt og roligt bygget et stort publikum op som (igen) har fået øjnene op for denne charmerende, sprudlende kvinde som samtidig spiller den ondeste funk-bas. Det er ikke for meget sagt at hun her tilhører den absolutte verdenselite! Og hendes band starter festen op – og ser sig ikke tilbage!

7 20 Sterup Forsamlingshus, Brønderslev allan olsen SOLO 

UDSOLGT oktober 2019

8 13,30 Ingeborghus, frederikshavn hansen + 1 - søndagscafe

velkendte melodier og sange, kaffe og kage.

ældre sagen, frederikshavn

to 12 20 skagen kirke  SOULMISSION - A Gospel Experience

m. Linda Andrews, Marcel Gbekle, Jasmin Gabay og James Sampson 

Glæd jer til en ganske særlig koncertoplevelse, når de fire fantastiske soul- og gospelsangere, som mange kender fra TV-programmer som X-Factor, Dansk Melodi Grand Prix og Stjerne for en aften, indtager Skagen Kirke denne aften.

Med stemmer fulde af passion, indlevelse og spiritualitet fortolker SOULMISSION nogle af den nyere musikhistories største hits med et twist af den soul og gospel, der passer så forrygende godt til kirkens rum - og ikke mindst til de fires stemmer.

Linda, Marcel, Jasmin og James har rødder i vidt forskellige musikalske baggrunde, men i SOULMISSION forenes de i deres fælles kærlighed til gospel og soul, og den glødende kraft og inderlighed, som genren er kendt for.

Publikum kan glæde sig til et soulfyldt og spirituelt udvalg af sange af kendte kunstnere som Bob Dylan, Beyoncé, Adele, Bruno Mars og Katy Perry. LINE UP Linda Andrews / vokal Marcel Gbekle / vokal Jasmin Gabay / vokal James Sampson / vokal

fr 20 aften knivholt hovedgård, frederikshavn BLÅ MANDAG 7 mands orkester + sangerinde lisa bentzen

https://www.youtube.com/watch?v=6U00SIjZeJQ 

Arrangeret af: knivholts venner, Jazz

fr 13 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Shu-bi or not Shu-bi:

Efter en forrygende koncertoplevelse i 2017, byder vi igen i dette forår velkommen til de tre originale shubber, der bare ikke kan holde op med at spille det gamle Shu-bi-dua guld.

Det er Bosse Hall Christensen, der var med til at grundlægge bandet og med sit karakteristiske trommespil og finurlige tekstunivers prægede de gyldne år.

Claus Asmussen, der med sit gudsbenådede guitarspil berigede bandets pladeindspilninger gennem alle årene samt Willy Pedersen, der med sit særligt svingene keyboardspil og kompositoriske evner gjorde sit til at højne guldalderperioden.

De tre, sammen med de to blændende rockmusikere Karsten Lagermann (voc) og John Sørensen (bas), danner kardinalpunktet i Shu-bi or not Shu-bi, og spiller denne aften alle de elskede hits med samme autenticitet, som de blev indspillet

Med deres spektakulære Shu-bi-dua show, efterlades publikum i begejstring hver gang.

”Det er som at blive ført tilbage til dengang”, siger de bagefter.

to 19 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro ALBUM 3 - Fleetwood Mac Rumours

Nu kan du sikre dig en billet til selve premiereaftenen på ALBUM 3, her på Jammerbugt Kulturcenter! ALBUM er et fælles musikprojekt mellem 4 nordjyske spillesteder, professionelle musikere, talenter og unge teknikere - i Nordjylland.

Vi har tidligere spillet Eagles’ ”Hotel California” samt David Bowies ”Ziggy Stardust”. Denne gang tager vi på landevejen med Fleetwood Macs klassiker der solgte 40 millioner albums: Rumours.

Glæd jer til en aften med et helt album - fra start til slut - en pause - og derefter et sæt med hits.

Samme aften vil du også fra bandet høre Nordjysk, originalkomponeret musik - som er en vigtig del af ALBUM.

Vi arbejder for at bringe de Nordjyske musikere og talenter ud på scenerne - midlet er klassikerne - målet er at præsentere publikum for musik, de ikke har hørt før.

4 spillesteder i foråret 2020: 
19.03 - Jammerbugt Kulturcenter, Aabybro 
20.03 – STUBhuset, Støvring 
02.04 - Alfa, Aars 
03.04 - Det Musiske Hus, Frederikshavn

ALBUM er støttet af SPAR NORD FONDEN

fr 20 19 knivholt hovedgård, frederikshavn blå mandag - traditionel jazz 

Arrangeret af: knivholts venner, Jazz

fr 20 20 vendelbohus, hjørring Dobbeltkoncert med Henning stærk og barrow

70 årige Henning Stærk og hans velspillende band fortsætter ”The Never Ending Tour” og still going strong...

Henning Stærks første single kom allerede i 1967 - for mere end 50 år siden. Den var på 7” vinyl, som var datidens medie. I 2017 og 2018 udgav Henning så hans seneste singler digitalt: ’Big Boss Man’ og ’Someone You Love’ som er skrevet af Tina Dickow. Udover de digitale singler, kan man i en ny video få et kig i kulissen til en øvesession med orkesteret.

Landevejen blev hans skæbne
Siden Henning Stærk begyndte at spille, har det altid været kontakten med publikum og livekoncerten, der har været ledestjerne for hans vej. Selv efter mere end 3000 koncerter og i en alder af 69, glæder han sig, hver gang han skal afsted. Og der skal meget til at holde ham fra det. Selv ikke slidgigt i knæene, som i en periode har betydet, at en stol er nødvendig, har holdt ham tilbage.

”Et liv med rock’n’roll er ikke skånekost. Og mange i min generation - mig selv inklusive - har været hårde ved sig selv. Men lysten til musikken og den magi, der opstår, når man spiller en koncert for et medlevende publikum, holder mig i gang,” siger han. Derfor fortsætter tourbussen ufortrødent med at rulle i 2019.

”Lysten til at spille er stadig fuldstændig intakt. Og med årene er jeg blevet stadigt gladere for at spille lige nøjagtig den musik, jeg holder allermest af,” siger Henning Stærk.

BARROW 
STORLADEN AMERICANA MED RADIOHITS OG DMA NOMINERINGER

Barrow fik en DMA-nominering og store roser med på vejen for deres kompromisløse debutalbum, “Transition”, der blev lavet på helt gammeldags maner, uden brug af computere, men med bånd og håndkraft. Men det var med radiohittet: “Julia Wants To Take Me Home”, at Barrow fik det store gennembrud. Det er stadig det ægte, håndspillede og americana-inspirerede udtryk, der brænder igennem, og den seneste single “Superheroes” viser igen, at det går lige i ørene på P4-lytterne, og at Barrow ikke bare har fat i det dybe og poetiske, men også “…klassisk bilradio- og ”yes-det er weekeend” musik af bedste karat”, som side33.dk skrev. Forsanger Mikkel Bøggild er ikke uden grund blevet kaldt den nordjyske Springsteen, og når bandet tilmed består af nogle af landets fornemmeste og mest karakteristiske musikere, er deres koncerter altid en stor musikalsk oplevelse.

Mikkel Bøggild - Lead vokal, guitar, banjo
Mads Fogt - Guitar
Ole Albrechtsen - Pedal steel guitar
Henrik Poulsen - Bas
Eddi Jarl - Trommer

“…det er simpelthen pissegodt!!! Noget af det bedste jeg har hørt i meget, meget lang tid….Tak!” - Knud Møller

“Nyt og absolut lovende dansk folk/country/rock-navn (...) albumdebuterer med et bundsolidt værk, der snildt demonstrerer bandets flair for americana-inspireret musik med betydelig skelen til klepperter som Neil Young, Bob Dylan og ikke mindst The Band.” (**** Gaffa)

“Superheroes” https://www.facebook.com/barrowsongs/videos/438340540062731/ 

Arrangør: Spar Event

21 21 kappelborg, skagen THE WHITE ALBUM - 10UR

10 års jubilæums tour ... 

Glæd jer til et gensyn med den fynske trio "The White Album", som flere gange tidligere har optrådt på både Kappelborg og Skagen Festivalen.

Bandet fejrer i 2020 deres 10-års jubilæum og markerer det med et nyt album og en omfattende turné i både ind- og udland.

Mere end 20 års venskab ligger til grund for den kærlige, underfundige og humoristiske stemning som bandet skaber til deres koncerter. Musikken tager afsæt i et følsomt univers, og sangene emmer af nordisk melankoli og eftertænksomhed med den gode melodi og trestemmige herrevokaler i højsædet.

Glæd jer til en dybfølt koncert og en farverig legestue for tre midaldrende venner, der har masser anekdoter og minder at dele ud af.

Claus Arvad 
Frederik Vedersø 
Jakob Eilsø

22 14 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Jane og Shane - søndagsmatine:

En koncert med Jane & Shane er en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Når de går på scenen, er deres energi og spilleglæde så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med.

Engelske Jane Clark (violin, vokal) og irske Shane Donnelly (vokal, guitar, bodhrán) er ikke bare gode musikere og spillemænd. De er begavede underholdere i særklasse.

De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik, men Jane & Shane bevæger sig elegant rundt i mange forskellige stilarter, og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske og jazzen. De mestrer at fortælle den gode historie og deres egne kompositioner føles hurtigt som gammelkendt stof og de traditionelle sange som deres egne.

Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo og det er let at forestille sig, at der er flere end to personer på scenen. Og uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem.

Altid med et glimt i øjet og et smil på læben. Og altid med publikum helt tæt på hjertet.

”Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld – selv for døve!” - NIELS HAUSGAARD

ti 24 19 Frederikshavn Bibliotek Lis Sørensen - i samtale om livet og musikken 

Lis Sørensen har lagt stemme til danskernes liv i fem årtier. Og i 2019 gav hun endelig stemme til sin egen fortælling i selvbiografien "Jeg er kommet for at synge". I forlængelse af bogen tager Lis Sørensen for første gang på foredragsturné. I samtale med bogens forfatter, Danni Travn, vil hun fortælle om at finde sin vej som kunstner og kvinde.

Fra den spæde begyndelse som sømandens datter i Brabrand, over tiden med banebrydende Shit & Chanel, til en vidtfavnende solokarriere, hvor hun har opnået stor succes, men også har måttet kæmpe for sin plads.

Ønsket er at skabe en varm og tankevækkende aften, hvor hun frit kan berette om sammenhængen mellem sit liv og valget af sange, om medvind og modstand i en omskiftelig branche og om lysten til at pakke turnebussen og møde publikum rundt omkring i Danmark.

Det bliver en unik mulighed for at komme tættere på en af landets helt store sangerinder og opleve hende i en ny setting.

Arrangeret af FOF Vendsyssel i samarbejde med Frederikshavn Bibliotek.

28 12 kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ m. KENNY WASHINGTON & Jacob Christoffersen Trio

Jazz, frokost & en snaps! 

FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sildebord og fiskedeller fra Iscaféen/Skagen Bamsemuseum

"The thing is, Washington slays 'em wherever he performs... he's an oversize talent who can scat with the harmonic daring and rhythmic command of a bebop saxophonist, croon with the simmering soul of Donny Hathaway, and interpret standards with such intelligence and emotional commitment it's like Rodgers and Hart wrote "I Didn't Know What Time It Was" with him in mind." Andrew Gilbert, eastbayexpress.com

Skønt den amerikanske sanger Kenny Washington (US) nok vil være ukendt for mange i Skandinavien, så er der tale om en jazz- og soulsanger, som tåler sammenligning med de største jazzstjerner. Han har begejstret publikum verden over med soulfulde fortolkninger, opfindsom scatsang og en tilsyneladende ubegrænset range.

Da Kenny Washington i 2015 indspillede albummet “Moanin” på det legendariske pladeselskab Storyville Records, var det resultatet af 3 koncerter på Jazzhus Montmartre i København med en Skandinavisk trio bestående af Jacob Christoffersen (pno), Jesper Bodilsen (bas) og Zoltan Csorsz (tr). Den samme trio, som Washington nu kan opleves med på Kappelborg.

Blandt højdepunkter i Washingtons karriere kan nævnes flere optrædener på Lincoln Centre med bl.a. Wynton Marsalis, Gregory Porter, Paula West, Roberta Gambarini og Eric Reed, hvor man bl.a. har fejret Frank Sinatra’s og Ella Fitzgerald’s 100 års fødselsdag.

Kenny Washington (UK) / vokal 
Jacob Christoffersen (DK) / piano 
Jesper Bodilsen (DK) / bas 
Zoltan Csorsz (SE) / trommer

28 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Ivan Pedersen 70 år - Ligger ikke ned endnu:

Ivan Pedersen turnerer I 2020 med stort band i anledning af sin 70 års fødselsdag i april.

Med 54 år på de danske scener, et bagkatalog på mere end 20 albums, over 700 registrerede sangtitler hos Koda og et samlet pladesalg herhjemme på mere end en mio. albums, skulle man tro Ivan Pedersen var sikret veteranstatus her i landet. Men som sanger/sangskriveren selv udtaler:

”Jeg havde egentlig regnet med, at Nalle, Sebastian, Henning Stærk og jeg selv skulle til at være veteranerne på den rytmiske, danske musikscene, nu hvor Peter Belli er ”gået af”. Men efter at Ulven har annonceret sin tilbagekomst, så har det med veteranstatus måske lange udsigter for mig – men jeg ligger ikke ned endnu!”

Ikke desto mindre – og måske netop derfor - pakker sangeren tourbussen og tager på landevejen med et nyt show indeholdende sange fra hele karrieren. Med sig har han sit musikerhold, hvis eminente alsidighed, kunnen og lysende spilleglæde tog publikum med storm på Ivan Pedersens lands-turne´ i 2016, i anledning af hans 50 års jubilæum som professionel.

”Jeg glæder mig SÅ meget til at spille og synge med dette formidable hold igen!” siger han, der med et smil husker den forrige tur, hvor mange af sangene fra McKinleys, fra Backseat fra Moonjams repertoirer ja, også et par sange fra Laban perioden, blev fundet frem fra gemmerne, støvet af og serveret i nye friske arrangementer. Sådan vil det også blive i 2020, dog med en række fornyelser i repertoiret.

       
   
         
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 30. januar 2020 af Søren Berg Olesen