Musik i Nordjylland - April 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

4 21 kappelborg, skagen MIKE ANDERSEN - BAND

- en del af Skagen Forårsfestival 2020 

Genren er blues og soul med et rocket twist, når Mike Andersen Band – hjemmevant og stilsikkert går på scenen på Kappelborg, og de, der tidligere har oplevet bandet, ved, at en helt særlig, dragende og fed liveoplevelse venter forude...

For det syder, sveder og koger i den musikalske gryde, når Mike Andersen med sin overlegne tekniske musikalitet og vanvittigt stærke vokal sammen med bandet tryllebinder publikum. Mere end 1500 fælles LIVE-koncerter er det blevet til - og det kan høres!

Glæd jer til en hed og intim aften med masser af nærkontakt og et ’tændt’, orkester der virkelig nyder at spille sammen!

Mike Andersen, vokal, guitar 
Johs. Nørrelykke, guitar, vokal 
Kristian Kold, bas, vokal 
Kristian Fogh, keys, vokal 
Jens Kr. Dam, trommer, vokal, trombones

on 8 20 kappelborg, skagen IVAN PEDERSEN 70 ÅR

"Ligger ikke ned endnu" - tour ... 

Pedersen turnerer i 2020 med et stort band i anledning af sin 70 års fødselsdag. Til Påske parkerer turbussen foran Kappelborg, og stemmen, der har solgt over en million albums i Danmark, træder endnu en gang op på scenen i SALEN.

Efter 54 år på de danske scener og et bagkatalog på mere end 20 albums skulle man tro, at Ivan Pedersen havde sikret sig veteranstatus her i landet. Men som Pedersen selv udtaler:

”Jeg havde egentlig regnet med, at Nalle, Sebastian, Henning Stærk og jeg selv skulle til at være veteranerne på den rytmiske, danske musikscene, nu hvor Peter Belli er ”gået af”. Men efter, at Ulven har annonceret sin tilbagekomst, så har det med veteranstatus måske lange udsigter for mig – men jeg ligger ikke ned endnu!”

Ikke desto mindre – og måske netop derfor – kan vi nu glæde os til et genhør med Pedersen og et helt nyt show med sange fra hele karrieren. Med sig har han sit eminente band, som også tog publikum med storm på Pedersens seneste lands-tour i 2016. en Tour, der overalt fik fremragende anmeldelser af både publikum, arrangører og presse. LINE UP

Ivan Pedersen / vokal 
Lars Krarup / guitar 
Tove Sørensen / bas 
Søren Skov / keyboard 
Nanna Larsen / guitar & vokal 
Klaus Menzer / trommer

18 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Smukke Møller:

Spænd dig fast i en tidsmaskine, hvor rejsen begynder med de tidligste Gasolin’-toner, og siden fører dig ind i Kim Larsens folkelige og lune univers. Undervejs møder du Inga og Katinka, der trækker Smukke Charlie hen over gulvet i en forrygende retro-rock, hvor selv Fru Sauterne må sande, at det er en kold tid, vi lever i. Du suser gennem Rabalderstræde, hvor der er sprut i stride strømme, frække chicks og friske fyre, og hvor lamperne aldrig går ud.

Er du til et stykke dansk rockhistorie, der aldrig dør, så er du til Smukke Møller. Eller som Larsen ville have sagt det: “Hvis du vil ha’ mig, så kom og ta’ mig!”

Kom og fest sammen med Smukke Møller, som med unik indlevelse, udsprunget af intens og ærlig kærlighed, fortolker et af landets største rockbands og sangskrivere!

Det bliver en aften med alle de fedeste sange fra Gasolin dagene – her er plads til fællesskrål, et par kølige øl og retrohygge i højeste gear.

to 23 aften knivholt hovedgård, frederikshavn The Irish Waterfall

https://www.youtube.com/watch?v=acBV-_tj_Sw 

Arrangeret af: knivholts venner, Irsk

25 12 kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ m. SINNE EEG GROUP

Jazz, frokost & en snaps! 

Glæd jer til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, sildebord og fiskedeller fra Iscaféen/Skagen Bamsemuseum

"Sinne Eegs nye jazzalbum swinger som bare pokker!" * * * * * Politiken

Sinne Eeg har gennem de seneste år markeret sig som en af de dygtigste jazzsangerinder i Europa - med en rytmisk sikkerhed, en uovertruffen harmonisk sans og en sikker og charmerende sceneoptræden, der inviterer publikum ind. Stilen er moderne og nordisk i tonen, men med klare referencer til “de store” jazzsangerinder indenfor jazz- og swingtraditionen.

Flere gange har Sinne Eeg Group gæstet Kappelborg og hver gang med stor succes, så publikum kan glæde sig til en stemningsfuld eftermiddag med lækkert jazz og godt selskab.

26 14 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Carl i Cafeen - Søndagsmatine:

En poetisk koncertfortælling med afsæt i Carl Nielsens sange og salmer, og med nedslag i komponistens selvbiografi ”Min Fynske barndom”.

“Carl i caféen” tager fat på en række af Carl Nielsens smukke sange og sætter dem ind i en ramme ledsaget af mesterens egne ord og barndomserindringer samt fortællinger om opvæksten ved Nørre Lyndelse på Midtfyn. Eksempelvis da han finder ud af, at køkkenbordet egentlig er et forhenværende spinet, et slags klaver med strenge, eller da han laver små melodier ud af brændestykker.

Som publikum får man rum til at danne sig de billeder, der opstår, når Karsten Holm & trio fremfører et bredt udsnit af sangene.

Musikalsk fortolker ”Carl i cafeén” komponistens sange på en ny måde. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer, tilsat stænk af jazz, folk og pop.

Sangene var nærmest en bibeskæftigelse for Carl. De store værker, symfonier, korværker, operaer og violinkoncerter skulle han kæmpe for, hvorimod sangene og salmerne nærmest kom til ham af sig selv.

       
   
         
         
Musik i Nordjylland - Maj 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr 1 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro HP Lange Big Gumbo:

HP Lange har været på blues/folk scenen i mere end 30 år. Han har modtaget de priser der er på den danske blues scene og hans udgivelser har været nomineret til et væld af DMA’er – to har taget prisen.

2020 er han og bandet aktuel med nyt album ”I feel fine” og nyt bandnavn - HP Lange Big Gumbo

Det er netop sådan musikken er i Big Gumbo - umiskendeligt blues men tilsat cajun og mountain music, fiddle og banjo i tilpassede mængder. Det sker i en søgen efter at gøre musikken til et personligt udtryk, der både rummer den traditionelle blues, som bandets medlemmer altid har spillet i utallige sammenhænge, samt noget af den amerikanske folkemusik, der er påvirket af den europæiske folkemusik.

"Med Travelling man blues har H.P. Lange begået, hvad der utvivlsomt vil stå som en af årets bedste danske bluesudgivelser. Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format."

– J. Wandam Blues news

2 ? tur til Memory Lane Rockmuseum i Fuglsøcentret på Mols Beatles-tur til Memory Lane Rockmuseum med Per Wium 

Få en glad heldagstur med The Beatles’ musik og historier!

Din guide er Beatles-eksperten Per Wium, der både laver en hyggelig Beatles-quiz i bussen og holder musikforedraget "Beatles for alle" på Memory Lane Rockmuseum.

Du får også rundvisning med Poul Nowack! Museet har en særlig Beatles-udstilling i 2020. Så er det nemlig 60 år siden, at The Beatles valgte gruppens navn! Og 50 år siden, at The Beatles blev opløst.

Tilmelding skal ske senest 1. februar 2020.

Arrangeret af FOF Vendsyssel.

2 20 kappelborg, skagen THE BLUES TRAIN FESTIVAL 2020

- En aften fyldt med den fede blues ... 

Der er igen lagt op til et brag af en bluesaften, når vi til maj slår dørene op for "The Blues Train Festival" for 2. gang!

Glæd jer til endnu en hel aften fyldt med den bedste blues. Musikere fra nær og fjern. Lokale og internationale i en herlig blanding. Sammen og hver for sig, og masser af good feeling!

PROGRAM Chris Andersen Trio Den lokale smed og bluesman Chris Andersen har samlet en hold af garvede blues folk. Det bliver udadvendt Delta Blues med en masse “Ramasjang”, rytme og godt humør. Chris Andersen (vokal/guitar) - Klaus Thrane (trommer) - Olav Gudnason (bas).

Troels Jensen & The Bells of Joy Gospel med the grand ol’ bluesman og det fjerboa-svingende kor kendt fra Troels Jensens The Healers. Sammen har de igennem årtier formået at vælte deres lige dele rå gospel/blues-power og lige dele kælne, silkebløde klange ud over det ganske land. På yderligere backing er Peter Nande og Jesper Theis samt gæster. Dette er første gang de alle optræder sammen, og vi forventer en magisk og “himmelsk” oplevelse. Troels Jensen (vokal/klaver/guitar) - Peter Nande (mundharpe/vokal) - Jesper Theis (slideguitar/vokal) - Pia Trøjgaard (vokal) - Lea Thorlann (vokal).

Wild Women Blues m. Margrete Grarup, Sahra Da Silva & Katrine Schmidt 3 fantastiske sangerinde samlet på én scene for første gang - glæd jer! - Alle har de hver deres eget kraftfulde udtryk, karisma og ikke mindst et bagkatalog uden lige. De er alle set på den danske musikscene utallige gange i mange forskellige sammenhænge, og har samtidigt medvirket på en lang række studieoptagelser i tidens løb.

Margrete Grarup fra Aalborg er veteranen i dette band. Grarup er kendt for sin smukke dybe gospelstemme og ikke mindst som forsangerinde i Grarup Allstars, der netop har modtaget Danish Music Awards for “Årets live band”.

Sahra Da Silva har base i København, hvor hun er et kendt ansigt på bluesscenen omkring bluesklubben Mojo. Samtidig kunne hun opleves i TV-programmet “Talent”, hvor hun klarede den frem til finalen med sin store stemme og sin udadvendte energi.

Katrine Schmidt er den kendte nordjysk sangerinde, der i sin musikalske opvækst er blevet præget af blues, soul og folk, som også kendetegner hendes stemme. I 2017 debuterede hun med solo-ep'en "Taking my Time" og hendes to første singler "Wash my soul" og "Taking my Time" er blevet spillet flittigt på DR P4 og 5.

På guitar har kvinderne den virtuose guitarist Kasper "Lefty" Vegebjerg, samt den groovy og swingende bassist, Jakob Kortbæk og finske Mikko Peltola, kendt fra Tomi Leino Band. Margrethe Grarup (vokal) - Sahra Da Silva (vokal) - Katrine Schmidt (vokal) - Kasper Vegebjerg (guitar) - Jakob Kortbæk (bas) - Mikko Peltola (trommer).

fr 15 aften knivholt hovedgård, frederikshavn SECOND LINE JAZZ BAND 

https://www.youtube.com/watch?v=JJUWWpv1TjQ 

Arrangeret af: knivholts venner, Jazz

ti 19 18 Sæbygård slot Forårskoncert med Vendsyssel Symfoniorkester Dirigent Kristina Hansson 

Sæbygårds Venner siger: ”Velkommen til Taffel på Sæbygaard!” Den skønne majaften indledes i Borggården, hvor der serveres et glas sprudlende, mousserende vin sablet af Uffe Nielsen fra Den Gamle Smedje. 
I Riddersalen tager Vendsyssel Symfoniorkester os med på en musikalsk oplevelsestur – og fællessangen er en god tradition, vi holder fast i. Til pausen er der dækket festligt op i kælderen til den lækre buffet med pølse- og ostespecialiteter. Utraditionelt sammensat og velkendt leveret af Den Gamle Smedje. 

Taffel på Sæbygaard arrangeres i samarbejde mellem Sæbygårds Venner, Vendsyssel Symfoniorkester og FOF Vendsyssel. 

Bestil hos FOF Vendsyssel på tlf. 7025 5050 eller info@fof-vendsyssel.dk 

to 28 aften Rådhuscentret, frederikshavn ELSA JEAN McTAGGERT trio

https://www.youtube.com/watch?v=6L1rwW13-OA 

Arrangeret af: knivholts venner, Irsk

to 28 19 jazzfestival i sæby Sigurd Barret Trio 

Der er lagt op til en showtime, når Sigurd Barrett og hans trio blænder op for høj cigarføring og en koncert ud over det sædvanlige.

Swingtime Jazz er en hyldest til nogle af jazzens største koryfæer. Sigurd Barrett Trio består ud over Sigurd Barrett af trommeslageren Martin Klausen og bassisten Bjarne Christensen, der begge er fænomenale instrumentalister.

Sigurd Barrett Trio - så swinger det!

Arrangeret af FOF Vendsyssel i samarbejde med Sæby Jazzfestival og Hjerteforeningen i Sæby.

       
   
         
         
Musik i Nordjylland - Juni 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr - lø 5 - 6 20 kappelborg, skagen Allan Olsen - solo (Udsolgt begge aftener)

Der venter publikum en stor aften, når Allan Olsen denne aften for første gang går på scenen på Kappelborg.

Få danske sangskriver nyder større respekt og anerkendelse, end Allan Olsen. Hans musik og koncerter er i den grad værd at lytte til - ikke mindst som solist. Alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum. Med få og enkle virkemidler. Allan Olsen, når han er allerbedst!

Allan Olsen's live-repertoire spænder over hele hans brede sang-katalog, der gør brug af alskens genrer, fra rock og punk til folk, rap, og á capella.

Dørene åbner kl. 19.00

13 12 - 24 knivholt hovedgård, frederikshavn
 rock i frederikshavn 2020

magtens korridorer

folkeklubben

burhan g

keinstein

go go berlin

infernal

hjalmer

johnny madsen band

aqua

m. fl.

 
21 19,30 Trädgårdsföreningen, Göteborg 
sting - my songs

Brittiska Gordon Matthew Thomas Sumner, mer känd som Sting, är en världsberömd musiker, kompositör, låtskrivare, författare och aktivist. Sting föddes i Newcastle i England innan han flyttade till London 1977 för att bilda The Police med Stewart Copeland och Andy Summers. Bandet släppte fem studioalbum, belönades med sex GRAMMY Awards®, två Brits och togs in i The Rock and Roll Hall of Fame 2003.

Sting startade sin musikkarriär som basist och sångare i rockbandet the Police som skapade några av våra största låtar än idag; "Roxanne", ”Every Breath You Take” och ”Message in a Bottle”.

Bandet bildades 1977 men bara sju år senare gick medlemmarna skilda vägar och Sting fortsatte som soloartist. Han har sedan dess släppt låtar som ”Englishman in New York”. ”Fields of Gold” och ”Shape of my heart” och även arbetat mycket med miljö- och människorättsfrågor.

Sting har under sin otroliga karriär sålt närmare 100 miljoner album totalt med The Police och som soloartist. Under 2019 hedrades Sting vid BMI Pop Awards för sin bestående hit-singel "Every Breath You Take", som har blivit den mest spelade låten, med 15 miljoner radiostreams från BMI:s katalog med över 14 miljoner musikaliska verk.

 
fr 26 20 - 23 Freddy's Bar Havnegade 9b,  Frederikshavn
 

Halberg & Friends

Organiseret af Poul Halberg og Freddy's Bar 

 
         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Juli 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 23 ? Tranum Strandgård, Tranum Jesper Theis & Olav Gudnason - blues
       
   
         
Musik i Nordjylland - August 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 6 aften knivholt hovedgård, frederikshavn McGuiness - traditionel irsk folkemusik

https://www.youtube.com/watch?v=u4uLrssXhN8 

Arrangeret af: knivholts venner, Irsk

on - sø 19 - 23 ? aalborg Den Blå Festival
       
   
         
Musik i Nordjylland - September 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
fr 25 aften knivholt hovedgård, frederikshavn NEANDERS JAZZ BAND 

https://www.youtube.com/watch?v=HWHkH9PnOvw 

Arrangeret af: knivholts venner, Jazz

       
   
         
Musik i Nordjylland - Oktober 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr og lø 2 og 3   knivholt hovedgård, frederikshavn vikingarne & christer sjögren - genforeningsturne 2020

Koncerten bliver kombineret med dansebands før og efter.

Der kan spises på knivholt!

to 8 aften knivholt hovedgård, frederikshavn Bregenborg Band - irsk og skotsk folkemusik (opdateret)

https://www.youtube.com/watch?v=on6TBq9HhDU 

Arrangeret af: knivholts venner, Irsk

to 29 aften rådhuscentret, frederikshavn P. s. Swingband 

https://www.youtube.com/watch?v=EEOE8WZNe50&t=184s 

Arrangeret af: knivholts venner, Jazz

         
       
   
         
Musik i Nordjylland - November 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
fr 20 aften knivholt hovedgård, frederikshavn Advokatens New Orleans Jazz Band

https://www.youtube.com/watch?v=GYSQynOz5Tc&t=54s 

Arrangeret af: knivholts venner, Jazz

       
   
         
Musik i Nordjylland - December 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

         
       
   
         
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 16. januar 2020 af Søren Berg Olesen