Musik i Nordjylland - Maj 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

fr 1 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro HP Lange Big Gumbo:

HP Lange har været på blues/folk scenen i mere end 30 år. Han har modtaget de priser der er på den danske blues scene og hans udgivelser har været nomineret til et væld af DMA’er – to har taget prisen.

2020 er han og bandet aktuel med nyt album ”I feel fine” og nyt bandnavn - HP Lange Big Gumbo

Det er netop sådan musikken er i Big Gumbo - umiskendeligt blues men tilsat cajun og mountain music, fiddle og banjo i tilpassede mængder. Det sker i en søgen efter at gøre musikken til et personligt udtryk, der både rummer den traditionelle blues, som bandets medlemmer altid har spillet i utallige sammenhænge, samt noget af den amerikanske folkemusik, der er påvirket af den europæiske folkemusik.

"Med Travelling man blues har H.P. Lange begået, hvad der utvivlsomt vil stå som en af årets bedste danske bluesudgivelser. Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format."

– J. Wandam Blues news

2 ? tur til Memory Lane Rockmuseum i Fuglsøcentret på Mols Beatles-tur til Memory Lane Rockmuseum med Per Wium 

Få en glad heldagstur med The Beatles’ musik og historier!

Din guide er Beatles-eksperten Per Wium, der både laver en hyggelig Beatles-quiz i bussen og holder musikforedraget "Beatles for alle" på Memory Lane Rockmuseum.

Du får også rundvisning med Poul Nowack! Museet har en særlig Beatles-udstilling i 2020. Så er det nemlig 60 år siden, at The Beatles valgte gruppens navn! Og 50 år siden, at The Beatles blev opløst.

Tilmelding skal ske senest 1. februar 2020.

Arrangeret af FOF Vendsyssel.

2 20 kappelborg, skagen THE BLUES TRAIN FESTIVAL 2020

- En aften fyldt med den fede blues ... 

Der er igen lagt op til et brag af en bluesaften, når vi til maj slår dørene op for "The Blues Train Festival" for 2. gang!

Glæd jer til endnu en hel aften fyldt med den bedste blues. Musikere fra nær og fjern. Lokale og internationale i en herlig blanding. Sammen og hver for sig, og masser af good feeling!

PROGRAM Chris Andersen Trio Den lokale smed og bluesman Chris Andersen har samlet en hold af garvede blues folk. Det bliver udadvendt Delta Blues med en masse “Ramasjang”, rytme og godt humør. Chris Andersen (vokal/guitar) - Klaus Thrane (trommer) - Olav Gudnason (bas).

Troels Jensen & The Bells of Joy Gospel med the grand ol’ bluesman og det fjerboa-svingende kor kendt fra Troels Jensens The Healers. Sammen har de igennem årtier formået at vælte deres lige dele rå gospel/blues-power og lige dele kælne, silkebløde klange ud over det ganske land. På yderligere backing er Peter Nande og Jesper Theis samt gæster. Dette er første gang de alle optræder sammen, og vi forventer en magisk og “himmelsk” oplevelse. Troels Jensen (vokal/klaver/guitar) - Peter Nande (mundharpe/vokal) - Jesper Theis (slideguitar/vokal) - Pia Trøjgaard (vokal) - Lea Thorlann (vokal).

Wild Women Blues m. Margrete Grarup, Sahra Da Silva & Katrine Schmidt 3 fantastiske sangerinde samlet på én scene for første gang - glæd jer! - Alle har de hver deres eget kraftfulde udtryk, karisma og ikke mindst et bagkatalog uden lige. De er alle set på den danske musikscene utallige gange i mange forskellige sammenhænge, og har samtidigt medvirket på en lang række studieoptagelser i tidens løb.

Margrete Grarup fra Aalborg er veteranen i dette band. Grarup er kendt for sin smukke dybe gospelstemme og ikke mindst som forsangerinde i Grarup Allstars, der netop har modtaget Danish Music Awards for “Årets live band”.

Sahra Da Silva har base i København, hvor hun er et kendt ansigt på bluesscenen omkring bluesklubben Mojo. Samtidig kunne hun opleves i TV-programmet “Talent”, hvor hun klarede den frem til finalen med sin store stemme og sin udadvendte energi.

Katrine Schmidt er den kendte nordjysk sangerinde, der i sin musikalske opvækst er blevet præget af blues, soul og folk, som også kendetegner hendes stemme. I 2017 debuterede hun med solo-ep'en "Taking my Time" og hendes to første singler "Wash my soul" og "Taking my Time" er blevet spillet flittigt på DR P4 og 5.

På guitar har kvinderne den virtuose guitarist Kasper "Lefty" Vegebjerg, samt den groovy og swingende bassist, Jakob Kortbæk og finske Mikko Peltola, kendt fra Tomi Leino Band. Margrethe Grarup (vokal) - Sahra Da Silva (vokal) - Katrine Schmidt (vokal) - Kasper Vegebjerg (guitar) - Jakob Kortbæk (bas) - Mikko Peltola (trommer).

fr 15 aften knivholt hovedgård, frederikshavn SECOND LINE JAZZ BAND 

https://www.youtube.com/watch?v=JJUWWpv1TjQ 

Arrangeret af: knivholts venner, Jazz

ti 19 18 Sæbygård slot Forårskoncert med Vendsyssel Symfoniorkester Dirigent Kristina Hansson 

Sæbygårds Venner siger: ”Velkommen til Taffel på Sæbygaard!” Den skønne majaften indledes i Borggården, hvor der serveres et glas sprudlende, mousserende vin sablet af Uffe Nielsen fra Den Gamle Smedje. 
I Riddersalen tager Vendsyssel Symfoniorkester os med på en musikalsk oplevelsestur – og fællessangen er en god tradition, vi holder fast i. Til pausen er der dækket festligt op i kælderen til den lækre buffet med pølse- og ostespecialiteter. Utraditionelt sammensat og velkendt leveret af Den Gamle Smedje. 

Taffel på Sæbygaard arrangeres i samarbejde mellem Sæbygårds Venner, Vendsyssel Symfoniorkester og FOF Vendsyssel. 

Bestil hos FOF Vendsyssel på tlf. 7025 5050 eller info@fof-vendsyssel.dk 

to 28 aften Rådhuscentret, frederikshavn ELSA JEAN McTAGGERT trio

https://www.youtube.com/watch?v=6L1rwW13-OA 

Arrangeret af: knivholts venner, Irsk

to 28 19 jazzfestival i sæby Sigurd Barret Trio 

Der er lagt op til en showtime, når Sigurd Barrett og hans trio blænder op for høj cigarføring og en koncert ud over det sædvanlige.

Swingtime Jazz er en hyldest til nogle af jazzens største koryfæer. Sigurd Barrett Trio består ud over Sigurd Barrett af trommeslageren Martin Klausen og bassisten Bjarne Christensen, der begge er fænomenale instrumentalister.

Sigurd Barrett Trio - så swinger det!

Arrangeret af FOF Vendsyssel i samarbejde med Sæby Jazzfestival og Hjerteforeningen i Sæby.

       
   
         
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 31. marts 2020 af Søren Berg Olesen