Musik i Nordjylland - Maj 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

 

      Nu er der levende musik i Nordjylland igen!

 

15 20 huset, hasserisgade 10, aalborg PAPAYA: AHMAD AL-KHATIB & LENA NOWAK 

Ahmad Al-Khatib på arabisk oud
Lena Nowak på klarinet

Ahmad Al Khatibs instrument er den arabiske lut – kaldet oud – et strengeinstrument uden bånd, der anslås med plekter. Han er en fremtrædende og virtuos fortolker af klassisk arabisk musik og har derudover også samarbejdet med musikere fra andre traditioner. Han stammer oprindeligt fra Palæstina, hvor han er uddannet i Jerusalem i såvel klassisk arabisk musik som i vestlig klassisk musik. Siden 2004 har han været knyttet til universitetet i Göteborg, hvor han underviser i arabisk musik. Samtidig arbejder han med svenske og andre musikere bl.a. med baggrund i nordisk folkemusik, ligesom han turnerer og indspiller bredt internationalt.

Her skal vi høre ham i samspil med polske Lena Nowak på klarinet. Hun er uddannet i klassisk klarinet ved Fryderyk Chopin Universitet i Warszawa, men har sideløbende arbejdet med folkemusik og improviseret musik. Hun er nu også baseret i Göteborg, hvor hun arbejder med svenske og andre musikere.

Arrangeret af Papaya & Huset Med støtte fra Kunstrådet & Aalborg Kommune

15 23 Vor frelser kirke, aalborg
MYRKUR ( I VOR FRELSERS KIRKE ) - VENTELISTE

Start: 23:00
Døre: 22:30

Myrkur tager på kirke-tour med sit nyeste album ’Folkesange’. I marts måned da verden lukkede ned, udsendte Myrkur albummet ’Folkesange’. Nærmest ironisk at der skulle udkomme et så nært, smukt og folkeligt album på netop det tidspunkt. Myrkur har derfor endnu ikke turneret med albummet. Til maj besøger hun tre kirker i Odense, Aarhus og Aalborg, og publikum kan se frem til et enkelt, smukt set-up med Myrkur i front, to korsangere og en cellist.

maj: Ansgar Kirke, Odense
maj: Skt. Lucas Kirke, Aarhus
maj: Vor Frelsers Kirke, Aalborg


Myrkur med det borgerlige navn, Amalie Bruun, har altid gået sin egne veje og udfordret undergrundens forudindtagede opfattelse af heavy-metal lige siden udgivelsen af debutalbummet ’Myrkur’ EP i 2014. Med hendes to første fuldlængde studiealbum, 'M' fra 2015 og 'Mareridt' fra 2017, kombinerede hun rå second-wave black metal med sin forkærlighed for den nordiske folkemusik. Det var noget der med det samme satte hende på landkortet, og fik lytternes og mediernes opmærksomhed verden over. Det nordiske og det akustiske Med udgivelsen af sit nyeste album, ’Folkesange’, har Amalie Bruun påbegyndt en rejse ind i hjertet af den skandinaviske kultur, der prægede hendes barndom. ”Den nordiske black metal har rødder i folkemusikken. Hele tematikken i nordisk black metal og nordisk folk har meget til fælles, ligesom begge stilarter besidder en kæmpe styrke”, siger Amalie.

Efter de mareridt-fremkaldende billeder, der formede sig gennem 'Mareridt', byder 'Folkesange' på et følelsesmæssigt fristed, der agter at genoprette forbindelse til noget permanent og naturligt. Det er en bevidsthed, der er dybt forbundet med albummets organiske, regenerative ånd fra åbningsnummeret 'Ella's hjerterytme, percussion med ramme-trommer og krystalklare vokaler, til den blide afsluttende 'Vinter' med sin nostalgi-gennemsyrede biklange af sæsonbetonet, snefaldsforhekset ærefrygt. ’Folkesange’ der udkom i marts 2020 fik herhjemme kritikerros fra både mainstream og metalmedier.

Politiken skrev bl.a.: ”At lytte til ’Folkesange’ er som at få luftet ud i sit hoved. Sagt på en anden måde: Jeg gik gerne i selvvalgt karantæne med albummets førstesingle ’Ella’ på repeat, indtil den her forpulede pandemi er overstået. Når ’Folkesange’ er bedst, er det som en lise for en sjæl, der ikke orker mere snak om den virus.

’Folkesange’ er Myrkurs hyldest til musik af den endog meget gamle skole. Men det er også et kærestebrev til den natur, hun så inderligt elsker at befinde sig i. Man ved bare, at den kvinde ville udradere alle de vejrbidte Spejdersport-typer i ’ Alene i vildmarken’.” (4 hjerter) Gaffa anmeldte med 5-stjerner og skrev blandt andet: ”Bjergtagende musikalsk skønhed med iboende vildskab” ”De fængslende fortællinger på Folkesange foldes ud på tværs af engelsk og de nordiske sprog og fremmaner effektivt en fornemmelse af en slumrende urkraft og tager lytteren med på en rejse ud ad sletter og dybt ind i skove, hvor fordums musikalske traditioner og hedenske overleveringer vokser vildt og smukt.” Heavymetal.dk kvitterede med karakteren 7/10, og skrev: ”Amalie Bruuns fantastiske stemme er naturligvis omdrejningspunktet for det hele, og hun bakkes smagfuldt op af guitar uden el, violin, klaver, cello og selvfølgelig den uundgåelige nyckelharpa. Folkesange starter med den fuldstændigt magiske ”Ella”, der udkom som første single tilbage i januar. Jeg har hørt det nummer mindst 20 gange indtil videre, og jeg får stadigvæk gåsehud og en klump i halsen hver gang.”

 
16 10 MASKINHALLEN, VÆRKSTEDET, Maskinhallen, skolegade, frederikshavn SVANEBORG KARDYB

Den danske duo Svaneborg Kardyb er et af dansk jazz nyeste skud. Efter udgivelsen af duoens debutalbum, Knob, i foråret 2019 fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist, for deres meditave grooves og den udsøgte interaktion imellem dem.

Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

“Keyboardspilleren Nikolaj Svaneborg og trommeslageren Jonas Kardyb har ikke jagtet kunstige koncepter. De har bare realiseret deres personlige potentialer – som lagt sammen tilfældigvis rummer en særlig dragende kvalitet.“ 
(Live, Thomas Michelsen, Politikken ????)

on 19 20 huset, hasserisgade 10, aalborg MALLEBROK

Mallebrok laver nye grænseovergange mellem folkemusik, eksperimenterende electronica, jazzede inspirationer og poppens verden.

Mallebrok har eksisteret siden 2014, og består af garvede folk fra scenerne for folkemusik, middelalderballader, electronica og big band jazz.

Når de gæster Huset denne aften bliver det med smagsprøver fra deres kommende plade, hvor bandet afsøger nye lydlandskaber men stadig med det samme udgangspunkt: At blande de musiske eksperimenter med den gamle nordiske Folk tradition!

TO 20 19 rÅDHUSCENTRET, frederikshavn Aflyst / Flyttes

kNIVHOLTS VENNER ARRANGERER TRAD JAZZ: Elsa Jean McTaggert på Rådhuscenteret:

Tilmelding: Mogens Nyeng Hansen.
Mail: monyha2002@yahoo.dk.
Tlf.: 40 76 56 00

to 20 17,30 og 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Ginne Marker

var på plakaten, da Musikkens Hus i 2019 for første gang slog dørene op til indendørsfestivalen Musikkens Beat, hvor publikum præsenteres for morgendagens stjerner. Nu vender det aalborgensiske stjerneskud tilbage til Musikkens Hus for at give koncert i Intimsalen.

Det er uhyre sjældent at møde så rent og modent et talent som Ginne Marker. Den 25-årige sangerinde kan med sine smukke og originale sange, sit fremragende guitarspil og sin rørende stemme virkelig formidle store følelser på en lavmælt, underspillet og, ja, nordjysk facon.

Kald det pop, jazz-pop, singer-songwriter. Hendes musik favner det hele og har inderlighed og stærk historiefortælling som sin røde tråd.

Ginne Markers debutalbum, ’For Seasons to Come’, udkom i november 2019 og tæller allerede nu over 1 million streams.

Albummet, som er produceret af Aske Jacoby, har modtaget mange flotte anmeldelser – bl.a. 5 stjerner i GAFFA og 4 hjerter i Politiken. Bloggen JazzNyt har det på listen over ’Bedste Udgivelser 2019’, og det har været ’Ugens Album’ på P5.

I 2019 havde Bands of Tomorrow hendes optræden på SPOT festival i top-10, og hun fik roser for sin optræden på Copenhagen Jazz Festival og til DMA Jazz.

I 2020 har hun været rundt i hele landet som support for både Claus Hempler og Signe Svendsen.

“Når jeg lytter til ’For Seasons to Come’, er jeg ikke i tvivl om, at Ginne Marker allerede nu må være et flot møde på en scene med sin fine følelsesladning og sine imponerende varierede og alligevel ukunstlede fraseringer.” - Kim Skotte, Politiken (4/6 hjerter)

”Dét her – det er en af de bedste danske singer-songwriter-/vokaljazz-album-debuter i et årti!” - Ivan Rod, Gaffa (5/6 stjerner)

”Ginne Markers evner som sanger, sangskriver og ikke mindst guitarist er ekstraordinære. Man sidder med en konstant fornemmelse af, at hun er meget bedre, end hun selv tror. Så underdrevet og samtidig vidunderligt er udtrykket. Én gang nordjyde altid nordjyde.” - Martin Loft, LoftsKammer (5/5 stjerner)

fr 21 19,30 - 21,30 det musiske hus, frederikshavn Operettekompagniet - Hjerter i Valsetakt

Scenografi, musik eller andet:
Carol Conrad – piano og orkester uddrag
Lyd Thomas Goschebart
Teknik Christian Brydenfelt

tæppeåbningen en seng med den trætte Operettediva. Hendes tidligere Operettehelt er ved hendes side og synger om det gamle Wien, mens han aer hende blidt. Stuepigen sørger ligeså kærligt for sin frue, der dog nægter at tage sin dosis opkvikkende midler. Lystigere toner varsler de sædvanlige sysler med at få gjort Operettedivaen klar til forestilling. For som det hedder i vores verden: En operette om dagen er den bedste medicin!

HJERTER I VALSETAKT – er en egenproduktion skabt af OperetteKompagniet med musik af alle de store mestre og med en letfordøjelig rød tråd, der har det hele: kærlighed, jalousi, en truende fiasko - og selvfølgelig en lykkelig slutning! En operetternes operette, så at sige ...

Hjerter i Valsetakt er et orgie af hits (de to hovedpersoner stjæler sågar krigerisk af hinandens repertoire!) - sprogene tæller det originale tyske, det obligatoriske ungarske og for det meste af tiden naturligvis danske dialoger og oversættelser - danseoptrinene er et must - oplev hvordan den kåde Diva både drikker sig plørefuld i den berømte Schwipslied og trækker en revolver i retning af sin elskede til akkompagnement af Wienerblod …

Arrangør: Frederikshavn Teaterforening

 fr 21 20 Det Musiske Hus, Rådhus Allé 98, Frederikshavn 
MALURT UDSKYDER DERES EFTERÅRSTURNÉ 2020 TIL APRIL-MAJ 2021

MALURT ønsker brændende at gennemføre den succesrige og anmelderroste reunion-turné, der blev afbrudt ved corona-nedlukningen efter de fem første koncerter. Turnéen skulle efter planen genoptages til september, men uvisheden råder i musikbranchen, og ingen tror pt. for alvor på, at man får lov at levere ægte rockshows med et tusindtalligt publikum til efteråret.

MALURT har altid – og i særlig grad – været indbegrebet af synergi med publikum, og bandet vil ikke risikere at skulle byde hverken publikum eller sig selv at skulle give nedskalerede shows ved evt. at halvere antallet af publikum og holde afstand under koncerterne. Det er bare ikke MALURT!

SuperLive-turnéen udskydes derfor til april-maj 2021. Til den tid vil alle begrænsninger forhåbentlig være fortid, så MALURT igen kan møde publikum i ægte rock-ånd.

– SUPER LIVE 2020/2021 At det legendariske danske rockband MALURT bliver gendannet i 2020 er en nyhed, som de fleste danske rockelskere allerede har hørt. 40 år efter deres debutalbum tager de – i den vilde Mød mig i Mørket-udgave af bandet – på en eksklusiv forårstur, hvortil billetterne blev revet væk. Åbnings-koncerten i VEGA var udsolgt på ganske få minutter.

I lyset af den overvældende interesse, hvor mange tusind rockfans forgæves har forsøgt at få billet til forårsturen, har MALURT valgt at forlænge turen. De runder deres comeback af med en stribe sveddryppende rockshows med glødende nostalgi i kulturhuse i hele landet

Med denne turné slutter eventyret så definitivt for MALURT. Som lovet fra første fløjt er det kun denne ene gang, man får mulighed for at opleve genopstandne MALURT igen, og der bliver ikke noget med ekstra runder i manegen.

 
fr 21 19,30 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Athletic Progression & Aarhus Jazz Orchestra


Athletic Progression og Aarhus Jazz Orchestra tørnede for første gang sammen ved en stopfyldt koncert under SPOT Festival 2019. Nu mødes de endnu en gang og spiller Athletic Progressions musik arrangeret til bigband af studerende ved Det Jyske Musikkonservatorium

Med rødder i hiphop, neo-soul og jazz er bandet Athletic Progression et af de nye spændende navne på jazzscenen i Danmark. Med en improviserende og nysgerrig tilgang leger de sig frem til tunge, støvede grooves og stramme rytmiske forløb, der gang på gang begejstrer anmeldere og publikum.

Til denne koncert mødes de med Aarhus Jazz Orchestra – et af de mest velswingende, innovative og bredtfavnende bigbands i Europa, som med alt fra rock-, pop-, og jazz-, skole- og ældrekoncerter er en af de vigtigste institutioner i dansk jazz.

Glæd dig til at opleve Athletic Progression og Aarhus Jazz Orchestra på scenen sammen i vores stemningsfyldte Intimsal.

fr 21 20 skråen, nordkraft, aalborg TV-2 Akustisk Akustisk Jubilæumstour part 2

Efter en kæmpe stor efterspørgsel på TV-2’s seneste 40-års jubilæumstour er der nu endnu en akustisk koncertrække på vej i det nye år. Denne gang med tilføjelse af flere byer.
’TV-2 modtager stående bifald,’ skrev Fyens Stifttidende om den seneste akustiske tour. ’En af de fineste oplevelser længe,’ skrev Skive Folkeblad. ’Mellem sjov og vemod,’ skrev Nordjyske og kvitterede med 5 stjerner. Også Gaffa uddelte generøst 5 stjerner til det lykkelige orkester. Den udsolgte og anmelderroste 2020-tour kalder på en part ll – og mens landet fortsat skruer op for teknikken med virtuelle rum og online færden, skruer TV-2 ned for selvsamme. Til marts drager de atter på landevejen med et akustisk setup. Denne gang med tilføjelse af endnu flere byer. Bandet siger:

Mens vi venter på den russiske vaccine" turen har været overvældende og har vel nærmest fungeret som en mental hjælpepakke til os og vores publikum. I hvert fald er vi hver aften gået af scenen med en fornemmelse af at være kommet nærmere det fællesskab som Coronaens krav om isolation og afstand har sat en stopper for. Og det er måske musikkens ædleste opgave: At bringe os sammen

Klassikere som ‘Bag duggede ruder’, ’ Alt hvad hun ville var at danse’ og ‘De første kærester på månen’ er blot et lille udpluk af de mange hits, som TV-2 har leveret, siden bandets oprindelse i 1980. Hele fire årtier er passeret, og med de samme fire bandmedlemmer, Steffen Brandt (forsanger, keyboard, guitar), Hans Erik Lerchenfeld (guitar), Sven Gaul (trommer) og Georg Olesen (bas), tilhører TV-2 en af de sjældenheder, som har holdt sammen og leveret musik i usædvanlige 40 år.

Glæd dig til en musikalsk oprejsning, når TV-2 i marts og april lægger landet ned og finder sig til rette i din hjertekule.

fr 21 21 kappelborg, skagen Mike Andersen Band

Genren er blues og soul med et rocket twist, når Mike Andersen Band – hjemmevant og stilsikkert går på scenen på Kappelborg, og de, der tidligere har oplevet bandet, ved, at en helt særlig, dragende og fed liveoplevelse venter forude...

For det syder, sveder og koger i den musikalske gryde, når Mike Andersen med sin overlegne tekniske musikalitet og vanvittigt stærke vokal sammen med bandet tryllebinder publikum. Mere end 1500 fælles LIVE-koncerter er det blevet til - og det kan høres!

Glæd jer til en hed og intim aften med masser af nærkontakt og et ’tændt’, orkester der virkelig nyder at spille sammen!

OBS! Koncerten er flyttet fra 2020, og igen fra 06.02.21 grundet covid-19.

Bemærk ikke-nummererede siddepladser på række.

LINE UP 
Mike Andersen, vokal, guitar 
Johs. Nørrelykke, guitar, vokal 
Kristian Kold, bas, vokal 
Kristian Fogh, keys, vokal 
Jens Kr. Dam, trommer, vokal, trombones

fr 21 21 huset, hasserisgade 10, aalborg EYAL LOVETT + OUR NAME IS NOW

EYAL LOVETT EyalLovett is an Israeli jazz pianist and composer. He was awarded the prize for “Artistof the year” by Jazzy Berlin in 2017 and in June2018, his trio won 1stplace at the international competition JazzWings in Warsaw.

Eyal Lovett studied in the New School for jazz and contemporary music in NewYork with such musicians as Sam Yahel, George Cables, Hal Galper andAri Hoening. He is an award winning alumni of the first class ofthe prestigious joint program of The New School for Jazz andContemporary Music and The Israeli Conservatory. Eyal continued his education at the New School in New York, where he was awarded scholarships for outstanding performance, and was chosen to represent the school in festivals in Europe.

Eyal Lovett has played sold-out concerts all around Europe, Israel and New York. Commonly performing with his trio, he has recently started performing as a solo artist.

"Lovett showcases his delicate touch on the piano with a tender heart-aching song that features the pianist ability for storytelling" - all about jazz

Lovett'smusic is an inspiring combination of the classical- piano trio style,iconically represented by the likes of Bill Evans and Brad Mehldau,Israeli folk music, and traditional Mediterranean music which have shaped the musical environment of his youth.

"There are so many treasures here – and these eighty-four minutes have, over a period of time, repeatedly called me back to focus on their intricacies and their sincerity. At the moment, I wouldn’t stray far without this very special collection" - Adrian Pallant

OUR NAME IS NOW 
De tre medlemmer af Our Name Is Now er profesionelle musikere udannet fra musikkonservatorier i Danmark, USA, Tyskland og Sverige. Trioen blev stiftet efter et inspirerende ophold på Jazzdanmarks Summer Session stævne, hvor de tre musikere spillede sammen for første gang. Siden har trioen udviklet sin lyd og fundet et fællesudtryk der bevæger sig i alt fra det mere ekspressive og energifyldte, til det indadvendte og søgende, altid med en stærk sans for melodi og form.

Our Name Is Now, har en meget åben tilgang når de laver musik; de tre musikere spiller på den umiddelbare inspiration de får fra hinanden, publikum og hele situationen omkring en given koncert. Når det er sagt, så er melodien altid i højsædet, ligesom der ofte frit opstår temaer, former og akkord progressioner når trioen finder vej gennem musikken. Musikerne trækker på deres store baggrund og erfaring fra alle mulige forskellige genrer. Så selv om det er er en jazzkoncert, hører man ofte elementer fra andre genrer.

Our Name Is Now er:

Anders Bast: Saxofon 
Mathias Højgaard Jensen: Kontrabas 
Ossian Ward: Trommer

22 13 kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ M. CÆCILIE NORBY

lækker jazz, frokostplatte m. sild, fiskefrikadeller og ost
- fra Iscaféen Skagen

De sidste 30 år har hun turneret verden rundt, men denne eftermiddag er det scenen på Kappelborg, det gælder. Kære publikum - glæd jer til en forrygende eftermiddag i godt selskab med den internationalt anerkendte jazzsangerinde Cæcilie Norby!

Cæcilie Norby har haft en imponerende karriere, som kun få herhjemme har formået at gøre hende efter. - Efter hendes alsidige og imponerende medvirken i Toppen af Poppen i 2019 er Cæcilie tilbage med sit band og et repertoire, der lægger vægt på hendes pop-soul sider, hvor krydderier af Jazz og Rock selvfølgelig også findes.

Hun slog for alvor i gennem for snart 30 år siden i orkestrene Frontline og One Two. Siden fik hun guldrandede pladekontrakter, først med det hæderkronede label Blue Note Records. - I dag er hun signet på Europas største Vocal labels ACTmusic.

For endnu en succesfuld koncert kvitterede Ivan Rod i 2018 i Gaffa med 6/6 stjerner: “Hendes tekniske formåen og ægte indlevelse i alle numre gjorde udslaget. Hun fremmanede så at sige sine historier, så man forstod hver en følelse, de rummede.”

- Glæd dig til en fantastisk musikalsk rejse med facetternes vokaldronning.

PROGRAM
Kl. 13 - 14 Frokost
Kl. 14 - 16 Koncert

 lø 22 20 freddy's, havnegade 9 b, frederikshavn østre gasværk spiller i humlegården
23 15 det musiske hus, frederikshavn NORDKRAFT BIGBAND OG NIKOLAJ BENTZON: DØGNSCENERIER

Som en del af Sæby Jazzfestival opfører Nordkraft Big Band og Nikolaj Bentzon bigband-suiten “Døgnscenerier”.

Nordkraft Big Band bestilte i 2018 en nyskrevet koncertsuite af pianist og komponist Nikolaj Bentzon. Med titlen “Døgnscenerier” beskriver musikken døgnets lysfaser. Fra Mulm mod dagens Dæmring, til Middagshøjlys, Skumring og det dragende og spektakulære Nordlys.
Denne dag invitere vi samtidig en flok talentelever fra Hjørring og Frederikshavn Kommune med på scenen. Elever som tilsammen udgør et til lejligheden sammensat talentbigband, som Nordkraft Big Band har afholdt workshop med i weekend op til.

Medvirkende: 
Nordkraft Big Band og 
Nikolaj Bentzon (pianist/komponist/dirigent) 

+ opvarming fra Talentbigbandet.

NIKOLAJ BENTZON
Nikolaj Bentzon debuterede tilbage i 1989 i trioformat med albummet ”Pianoforte”. Udgivelsen vakte en del opmærksomhed i det danske musikmiljø og siden er det blevet til 21 udgivelser i eget navn, med de 6 med hans jazzfunk-gruppe, Bentzon Brotherhood, som en af hovedstrømmene.
Ind imellem har der været store produktioner og udgivelser med både big bands og symfoniorkestre, men også intime udspil som f.eks. hans soloudgivelse ”12 Songs for Mature Lovers”, hvor han selv besynger det modne kærlighedslivs genvordigheder. Sangskrivningen har i øvrigt senest haft en dansk udløber med Wilhelm Hansens 2018-udgivelse af hans ”7 nye fædrelandssange” både i node- og audioform.
En anden hovedstrøm var hans lange engagement med DR Big Band – både som pianist og dirigent. Det har kastet en personlig bigband-enterprise af sig, som har bragt ham mange steder rundt i verden med bl.a. hans suite ”Arabian Jazz Nights”. Hans virke som dirigent og komponist bringer ham til stadighed rundt blandt diverse etablerede orkestre og ensembler. Det er heller ikke uden grund, at Politiken indledte omtalen af hans 50-års fødseselsdag, for 4 år siden, med overskriften ”Jazzens Danske Jetfly”.
8 udgivelser med ”Nikolaj Bentzon Trio” – deriblandt hans 2017-mammutalbum – det 1 time og 42 min. lange “Tonesmith”. Udgangspunktet er bl.a. slægtshistorie med tip-oldefar J.P.E. Hartmann og far Niels Viggo Bentzon – hver for sig fyrtårne i dansk musikhistorie.?Bentzon har arvet evnen til at kridte den musikalske bane op, så man spidser ører. Og til at nedbryde genregrænser.

NORDKRAFT BIG BAND
NBB er Nordjyllands rytmiske ensemble med rødder i den amerikanske bigband-tradition. Bigbandet har gennem de sidste par år markeret sig blandt landets bedste bigbands og har blandt andet arbejdet sammen med Bob Mintzer (USA), John Clayton (USA), Szhirley, Sinne Eeg, Roger Neumann (USA), Bobo Moreno, Birthe Kjær, Niels Jørgen Steen, Robben Ford (USA), Veronica Mortensen, Mike Andersen, Søren Sko og Dorthe Gerlach.

23 20 skråen, nordkraft, aalborg Michael Learns To Rock Played On Pepper LIve 2021

Played On Pepper (POP), albummet med hits som “Someday”, That’s Why.....”, “Love Will Never Lie, “How Many Hours” m.fl. var MLTRs svendeprøve, da bandet for første gang, uden indblanding fra producere og pladeselskaber, var alene om al indspilning og teknik. Albummet vil altid stå som en milepæl i dansk og international pop-historie og ikke mindst for bandet selv. Efter det internationale gennembrud i 1993 med albummet ”Colours” indrettede MLTR et studie i et industrikvarter i Århus, som blev rammen om indspilningerne i en eksperimenterende atmosfære af leg og frihed uden andre end de 4 bandmedlemmer til at bestemme.

Sangene var alle skrevet af Jascha Richter og efter næsten 1 års arbejde i studiet, kunne de 4 bandmedlemmer præsentere hele albummet for verden i 1995, hvor det hurtigt solgte langt over 1 million eksemplarer og hærgede blandt andet de danske hitlister i de følgende år. Mange af sangene er blevet evergreens i store dele af verden, og albummet har vist sig at bestå tidens test igennem 3 årtier.

Den levende og legende energi, som POP blev skabt af og udstråler, er netop, hvad MLTR ønsker at bringe med sig rundt til Danmarks spillesteder på den kommende Played On Pepper Live 2021 turné, hvor hele POP albummet vil blive fremført sammen med MLTRs mange andre hits.

lø - ma 22 - 24 > Klitgaardens atelier (de gamle garager), damstedvej 39, Skagen Hans Sydow: Skagenssymfoni

Skagensmaleren P. S. Krøyer fejrede hvert år den 23. juli sin fødselsdag med musik i haven ved atelieret i Byfogedskoven i Skagen. I år bliver fødselsdagen fejret med udgivelsen af komponisten Hans Sydows Skagenssymfoni, en musikalsk genfortælling af historien om Skagenskomponisterne.
Fødselsdagsgæsterne er ingen ringere end komponisterne Hakon Børresen, Carl Nielsen, Hugo Alfven og Edvard Grieg, som alle har spillet på Krøyers Erard flygel.

Skagenssymfoni starter og slutter med Sydows Skagensvals og baseres iøvrigt på ledemotiver af skagenskomponisterne, indspillet af Sydow på Krøyers flygel ved en koncert på Skagens Museum i 2018.

Wilhelm Hansen har givet tilladelse til at citere Hugo Alfven. Skagenssymfoni er støttet af DJBFA og KODA. 

til Martin Bigum, Klitgården, Skagens Kunstmuseer og Skagen Kirke.

Tid og sted:
Lørdag den 22. maj (dagen før pinse) kl. 15. ved Klitgaardens atelier (de gamle garager)

TILMELDING påkrævet: https://skagensvenner.nemtilmeld.dk/20/ 


Program:

Velkomst v/ Skagen Musik- og Teaterforening

Historien om komponisterne i Skagen v/Hans Sydow, komponist og lydkunstner
Lydinstellationen, Skagenssymfoni opføres

Derefter serveres der en lille forfriskning for indbudte gæster

Skagenssymfonien opføres på følgende tidspunkter:

Pinsedag, 23. maj kl. 15 TILMELDING: https://skagensvenner.nemtilmeld.dk 

2. pinsedag, 24. maj kl. 15 TILMELDING: https://skagensvenner.nemtilmeld.dk 

ma 24 15 studenterhuset, gammel torv 10, aalborg Nordkraft Big Band og Nikolaj Bentzon - DØGNSCENERIER, RELEASE KONCERT

I 2021 er vi tilbage med endnu flere koncerter helt tæt på, i de intime rammer på Studenterhuset i Aalborg. Her kan du opleve Nordkraft Big Bands 17 top tunede musikere folde sig ud i alt fra nyskrevet musik til gamle bigband-klassikere – med andre ord: Der er noget for enhver smag!

DØGNSCENERIER

Denne gang får vi besøg af pianist og komponist Nikolaj Bentzon, der i 2018 skrev en hel suite til Nordkraft Big Band. Med titlen “Døgnscenerier” beskriver musikken døgnets lysfaser. Fra Mulm mod dagens Dæmring, til Middagshøjlys, Skumring og det dragende og spektakulære Nordlys. I sommeren 2020 skulle vi have været på en lille jazzfestival-tour, som desværre blev aflyst pga. corona. I stedet indspillede vi hele suiten og er nu klar til at udgive musikken. Netop denne aften er der mulighed for at købe et eksemplar til særpris!

Medvirkende: Nordkraft Big Band og Nikolaj Bentzon (pianist/komponist/dirigent).

NIKOLAJ BENTZON

Nikolaj Bentzon debuterede tilbage i 1989 i trioformat med albummet ”Pianoforte”. Udgivelsen vakte en del opmærksomhed i det danske musikmiljø og siden er det blevet til 21 udgivelser i eget navn, med de 6 med hans jazzfunk-gruppe, Bentzon Brotherhood, som en af hovedstrømmene. Ind imellem har der været store produktioner og udgivelser med både big bands og symfoniorkestre, men også intime udspil som f.eks. hans soloudgivelse ”12 Songs for Mature Lovers”, hvor han selv besynger det modne kærlighedslivs genvordigheder. Sangskrivningen har i øvrigt senest haft en dansk udløber med Wilhelm Hansens 2018-udgivelse af hans ”7 nye fædrelandssange” både i node- og audioform. En anden hovedstrøm var hans lange engagement med DR Big Band – både som pianist og dirigent. Det har kastet en personlig bigband-enterprise af sig, som har bragt ham mange steder rundt i verden med bl.a. hans suite ”Arabian Jazz Nights”. Hans virke som dirigent og komponist bringer ham til stadighed rundt blandt diverse etablerede orkestre og ensembler. Det er heller ikke uden grund, at Politiken indledte omtalen af hans 50-års fødseselsdag, for 4 år siden, med overskriften ”Jazzens Danske Jetfly”. 8 udgivelser med ”Nikolaj Bentzon Trio” – deriblandt hans 2017-mammutalbum – det 1 time og 42 min. lange “Tonesmith”. Udgangspunktet er bl.a. slægtshistorie med tip-oldefar J.P.E. Hartmann og far Niels Viggo Bentzon – hver for sig fyrtårne i dansk musikhistorie.?Bentzon har arvet evnen til at kridte den musikalske bane op, så man spidser ører. Og til at nedbryde genregrænser.

Koncerten er en del af vores “Big Band Classics projekt”, der sætter fokus på at få flere unge til at høre jazz- og bigbandmusik. Projektet er støttet af Spar Nord Fonden, Nordea Fonden og Wilhelm Hansen Fonden, samt Statens Kunstfond, Aalborg Kommune, Rebild Kommune, Jammerbugt Kommune og Mariagerfjord Kommune.

on 26 20 huset, hasserisgade 10, aalborg CASPER HEJLESEN

Casper Hejlesen er en ung nordjysk prisvindende guitarist og komponist. Før han rundede sin nuværende alder af blot 21 år, har han modtaget hele 3 priser. I efteråret 2019 blev han kåret som "Årets Nordjyske Jazznavn" og modtog også tidligere på året "Klaverstemmerens Musikpris". Derudover modtog han også i 2017 "Spar Nord Hjørrings Kulturpris".

Casper udgav den 20. november sin debutplade "Overture", hvorpå nogle af landets mest talentfulde unge jazzmusikere medvirker. Med grobund i nordiske klangflader og simple melodier, bliver lytteren draget med på et musikalsk eventyr, der samtidig hylder amerikanske improvisatoriske jazz traditioner. Den unge komponist viser en stor fortællerevne og beskriver stemninger fra den landlige idyl til det hektiske byliv.

Bandet er:
Casper Hejlesen: Guitar, Komponist
Jonas Due: Trompet, Flygelhorn
Simon Balvig: Alt Sax
Carsten Kær: Klaver
Adrian Christensen: Bas
Frederik Bülow: Trommer

on 26 20 Budolfi kirke, aalborg KOM VI LØBER 

Studenterhuset Aalborg og Studenterpræsterne er utroligt stolte af at kunne præsentere "Kom Vi løber" som duo-opsætning — og så endda i Budolfi Kirkes smukke rammer.

Lone Slot Nielsens soloprojekt KOM VI LØBER debuterede i 2019 med albummet ”Sct. Hans”. Med en nærværende vokal, legende danske tekster og skæve guitartemaer, giver hun elektronisk indierock et frisk skud fra hoften. Siden har hun med sit liveband spillet en række koncerter og festivaler over hele landet.? Den 8. maj 2020 udkom singlen "Hendes Ansigt" skrevet med udgangspunkt i et digt af Jørgen Leth fra 1968 og produceret af Lone i samarbejde med Aske Bode. Singlen fik en flot modtagelse med playlisting på P6 Beat og meget positive anmeldelser fra bla. GAFFA, GF Rock, Bands of Tomorrow, Good because Danish og Musik Mig Blidt. Henover sommeren blev den et regulært radiohit og er nu det mest spillede nummer på P6 Beat i hele 2020. Næste single "Bruger Ikke At Danse" udkom 11. september og er ligeledes playlistet på P6 Beat.

to 27 20 MASKINHALLEN, VÆRKSTEDET, Maskinhallen, skolegade, frederikshavn JESPER THEIS

releasekoncert i Maskinhallen i Frederikshavn d. 27. maj.

Med sig har Jesper sit band og sammen er de mere end klar til at give en koncert i Frederikshavn. Jesper Theis er opvokset i Frederikshavn.

Albummet, som bandet har indspillet live i studiet, er med 11 af Jespers sange. De er optaget på gammeldags manér med kun 1 mikrofon. Det er et meget nærværende album og sangene er skrevet i løbet af de3 år der er gået, siden Jespers første album – Narrow Line.

På dette album har Jesper bevæget sig ud over bluesgenren og albummet indeholder bl.a. folk, roots og noget ala singersongwriterstilen.

to 27 20 studenterhuset, gammel torv 10, aalborg ICEAGE

Udvalgte citater om førstesinglen “The Holding Hand”:

“[a] magnificent, trudging ballad, with blurting strings and a peculiar twinkle menacing the back of the mix.” - The Guardian "an ominous transmission from a band who can summon a storm like few others” - Pitchfork

"’The Holding Hand’ unfolds like a highlights reel of the band's strengths and makes one thing abundantly clear: Ten years on from their iconic debut New Brigade, Iceage have lost none of their power or their bite." - Stereogum, #1 Song of the Week

Iceage annoncerer deres nye album Seek Shelter, ude fredag d. 7 maj 2021 via Escho og Mexican Summer. Albummet er bandets femte fuldlængde-udgivelse og den første på pladeselskabet Mexican Summer. I dag kan man så høre anden-singlen “Vendetta” fra den kommende plade, akkompagneret af en video instrueret af Jonas Bang, med Zlatko Buric i hovedrollen. “Vendetta” er opfølgeren til førstesinglen “The Holding Hand”.

Iceage skubber gang på gang til grænserne for, hvordan deres musik kan lyde, og den kommende udgivelse er ingen undtagelse. Elementer af blues og gospel samt bandets nyeste tilføjelse, guitaristen Casper Morilla Fernandez, spiller op ad eksperimenterende produktioner. Det danner ramme for nye udtryk som romantiske Jacques Brel-noter på “Drink Rain”, ubarmhjertige hævntemaer på “Vendetta” og fængslende og tight flirt med en The Clash-lignende funk på “High & Hurt”. Seek Shelter er produceret i samarbejde med den legendariske producer Sonic Boom (Peter Kember fra Spacemen 3) samt bandets faste partner Nis Bysted. Albummet er mixet af Shawn Everett (HAIM, The Killers, Vampire Weekend, The War On Drugs), som formår at bringe de mange facetter sammen til et nyt, samlet punkt for det københavnske band, der allerede vækker genklang overalt i verden.

Iceage har gennem mere end et årti været i konstant bevægelse, fra den internationalt roste debutplade New Brigade (2011) til opfølgeren You’re Nothing (2013), der cementerede deres status som punkrockens nye bannerførere og frem mod Plowing Into The Field Of Love (2014) og Beyondless (2018), som i stigende grad udvidede bandets lyd med blandt andet klaver, strygere, country-inspirerede guitarriffs og langsomme, storladne kompositioner. Iceage tilføjer konstant elementer til deres soniske palette, samtidig med at de bibeholder den nerve som kendetegner bandet. De har været igennem en stor musikalsk og personlig udvikling fra begyndelsen i den hyperlokale undergrund af København, til scener over hele verden gennem årene, hvor bandet trods deres stadigt unge alder har spillet hundredvis af koncerter hvert år siden debuten.

Seek Shelter er kommet til verden over tolv intense dage i et tidligere radiostudie i Lissabon. Omgivelserne faciliterede en blanding af ny sjæl og nostalgi, studiet med huller i det høje loft krævede klude hængende over et utal af spande for forhindre regndråber i at blive fanget af mikrofonerne mens Peter Kember havde fyldt hele rummet med havelamper. Det er den længste tid Iceage nogensinde har brugt på at indspille en plade, og det er første gang en anden producer end Nis Bysted bistår som en del af processen.

Seek Shelter er ude 7 maj, på vinyl, cd og digitalt.

to - fr 27 - 28 19,30 Vendelbohus
Nørregade 22, Hjørring
Niels Hausgaard - "Bides hestene?"  (Udsolgt)

Hausgaards rytme er rystet. "Plejer" er i sandhed død. Selvom Coronaen er et fælles vilkår, er det for Hausgaard ikke godt materiale. "Det er et åbent sår, og det skal hele. Respekt!".

Hausgaard mener, vi er blevet presset til at møde os selv. "Det kan være direkte skræmmende for uøvede. Det er dog nødvendigt for at blive bedre til at leve.". "At møde sig selv kan føles som rygestop: forfærdeligt i starten, men nemmere dag for dag, siger han.". "Det er svært at se sine egne begrænsninger i øjnene. Nogen magter det ikke. Trump f.eks.". 

For Hausgaard selv har det været nemt, for han har ingen, smiler han beskedent. Han sidder i sit køkken og skriver på et vers, som vi godt må se. “Det er kun en skitse,” advarer han:

Hvor blir´ du af, du der skal redde Verden
Vi går og venter, hvor blir´ du af
Du skal bremse vores trang til operette
Du skal lære os at “se” mere dag for dag
Du griner af alverdens guldkareter
Du vil, at vi skal huske og forstå
At medaljer hænger man på idioter
Det er for pokker dig, vi venter på

Varighed: ca. 2x45 min. 
Arrangør: Musikforeningen "I morgen er det jul Mor".

fr 28 16 - 18 Skagen Bryghus Kirkevej 10 Anne Møller Solo  

Anne Møller er en herlig og dygtig sangerinde som spiller fantastisk på guitar. Hun blander nyt og gammelt pop, dansk og udenlandsk, så der er noget for enhver smag. 

Kom og syng med.

fr 28 20 MASKINHALLEN, VÆRKSTEDET, Maskinhallen, skolegade, frederikshavn JESPER NIELSEN AND THE 300 MILES

Frederikshavnske Jesper Nielsen & The 300 Miles er lyden af håb, sorger, desperation, inspiration, kærligheden, ensomheden og afhængigheden. Musikken har udgangspunkt i genrer som rock, americana, country og traditionel singer-songwriter. De meget personlige sange er skrevet til at blive spillet på rigtige instrumenter, og selv om de ofte er blevet til på en akustisk guitar eller klaver, fungerer de mindst lige så godt med band, hvor de får mere nerve og vildskab.

Det er et liv med dæmoner og dagdrømme, der bliver sunget om i flerstemmige ballader eller rå rocknumre. Sange om flygtige følelser og personlige op- og nedture til et soundtrack, der kunne høre til en road movie om en tur fra Klitmøller til København – eller fra Californien til North Carolina.
Musikken står på skuldrene af amerikanske sangskrivere som Springsteen, Tom Petty, Ryan Adams, The Avett Brothers, danske Jacob Dinesen og svenske Kent.

Sidste år i september fyldte de Maskinhallen til en stemningsmættet koncert, der absolut tåler en gentagelse.

Line up
Jesper Nielsen: Sang, guitar, mundharpe
Dan Andreassen: Bas, kor
Morten Smedegaard: Trommer, mandolin, kor
Kristian Henriksen: Keyboard
Anders Duus: Guitar
Emma Kammersgaard: Kor

fr 28 20 Tolne Skovpavillon FANTASILABORATORIET

Den Nordjyske trompetist/komponist Niels Munk debutere på den danske jazzscene med sit originale eksperimenterende jazz projekt Fantasilaboratoriet..Paradoxalt placere Fantasilaboratoriet sig helt centralt og i periferien af jazzen. Med stor passion for improvisation, bruger projektets musikere jazzens fundamentale egenskaber, som en afsats for dyrkelsen af fantasi og improvisation – mens de afskriver sig fra de normer typisk tilknyttet genren. Projektets trommeslager Jonathan Jull Ludvigsen, kendt bla. For sit innovative trommespil i
bandet “Athletic Progression”, viser et moderne og unikt rytmisk udtryk som trækker klare tråde ind i hiphoppens universer.

Bassist Jens Mikkel Madsen har gennem sit projekt “I Think You’re Awesome” mange års erfaring inden for det kreative og fantasifulde fag, og har de seneste år cementeret sig som en af landets stærkeste kreative kræfter. Hans musikalske ånd afspejler hans rolige væsen hvilket altid resultere i skønne musikalske universer.

Dan Hjort Jensen er en fantasifuld og virtuos pianist som har gjort sig særdeles bemærket på den Århusianske jazz scene de seneste par år. Hans langvarige samarbejde med front personen har givet dem et unikt samspil af den slags som kun kan opstå på et langvarigt venskab.

Fantasilaboratoriet er et kreativt rum som forsker i fantasien. Motiveret at den spirituelle og praktiske værdi i kunsten invitere Fantasilaboratoriet musikere og lyttere ind i forunderlige og billedlige musikalsk universer.

“Lyrisk smuk og melodisk, dansk jazzdebut” Gaffa

“Den unge nordjyske trompetist Niels Munk debuterer med en plade, der sætter et tydeligt aftryk på den danske jazzscene … – En flot afslutning på et perfekt album. Fantasilaboratoriet kan meget vel gå hen og blive årets jazzdebut, når 2021 gøres op.” Jazz Nyt

fr 28 20 huset, hasserisgade 10, aalborg GUSTAF LJUNGGRENS SALON

Den alsidige musiker Gustaf Ljunggren er et ganske velbeskrevet blad på den danske musikscene. Hans evne til at betjene stort set alle instrumenter der kan afgive en lyd og hans ubesværede hop i mellem genrer og stilarter, har bragt ham vidt omkring i det danske musikliv. Som backing på store danske navne, som studiemusiker, kapelmester i Anders Lund Madsens "Det Nye Talkshow" for blot at nævne lidt. Overordnet set et CV, som selv de mest garvede instrumentalister må nikke anerkendende til.

Gustaf har dog samtidig altid haft sit hjerteblod flydende rundt i musikscenens mere ukendte afkroge, og således har han også i gennem tiden sat sit kvalificerede aftryk på nogle af de lidt mere skæve, overraskende og nytænkende projekter, som den danske musikscenes undergrund og vækstlag har budt på.

Derfor gik der også ren begejstring i tingene, da Gustaf og Huset sammen fik idéen til at lave denne Musik Salon, hvor Gustaf som det bindende led tager publikum med ud på en endnu ubeskrevet musisk rejse, hvor han i løbet af koncerten præsenterer lytteren for nogle vidt forskellige musikere, fra alle verdenshjørner af det musiske lydlandskab.

Temaet for koncerten er mødet, fællesskabet og dialogen i musikken, og målet er at mødes om en aften, som hverken kan opleves før eller siden. Hverken af de deltagende musikere eller af publikum.

Gustaf og Huset vil i fællesskab invitere en række kunstnere på besøg, og i en kombination af Husets hyggelige rammer og Gustafs alsidige musiske væsen, vil vi lade samtalen gennem musikken, pladsen til overraskelser og spontaniteten i et åbent format, danne rammen for en uforglemmelig aften!

fr 28 20 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg Silas Bjerregaard
Det bliver med fokus på nærværet og fortællingen, når én af Danmarks største stemmer og bedste fortolkere gæster Musikkens Hus i februar. Glæd dig til at opleve Silas Bjerregaard med sin trio i Intimsalen.

Den tidligere forsanger i Turboweekend udsendte i februar 2020 sin første EP i eget navn, ’Skygger For Solen’. En debut, som med Silas Bjerregaards danske vokal og afdæmpede inderlighed høstede store roser.

Siden har han imponeret i TV-programmet ’Sommertogtet’ med sin smukke sang ‘Du Må Ikke Gå’ (oversat fra Jacques Brels uforglemmelige ballade ’Ne Me Quitte Pas’). Denne vil du selvfølgelig kunne opleve live i februar.

Foruden sine egne numre på dansk, inklusiv helt nyt materiale, medbringer Silas også sine mest populære fortolkninger fra 'Toppen af Poppen' og ikke mindst nogle af de bedste sange fra Turboweekends arkiv.

Om Silas Bjerregaard
Han er kendt som forsanger i det succesfulde og populære band Turboweekend, der siden 2006 har udgivet fire anmelderroste album og spillet utallige koncerter, både i og uden for Danmark. Bandet har gennem årene oparbejdet et velfortjent ry som ét af landets bedste livenavne, hvilket resulterede i en Danish Music Award som årets danske livenavn i 2011.

I 2019 stod Silas endelig på egne ben og drog på en soloturné, som også bragte ham forbi Koncertsalen i Musikkens Hus til en bevægende koncert med samme høje kvalitet, som kendetegnede Turboweekend.

Vi glæder os til endnu en bevægende aften, når Silas nu indtager Intimsalen med denne eksklusive koncert – i selskab med sin trio.

fr 28 20 studenterhuset, gammel torv 10, aalborg BISSE — TÅRETUREN

Fredag d. 27. november 2020 udgav Bisse sit nye album "Tårefilm" digitalt og på en særligt eksklusiv dobbeltvinyl. Tårefilmen dækker øjeæblets overflade fortil. Det er den, som giver øjet dets våde glans. Kunstneren udtaler: "Det har været det tungeste album at lave for mig, men ud af det er kommet den letteste musik. Tung om hjertet, men let til fods. Som en løsrevet ballon." 

Lyt til førstesinglen "Fyrretræ", som udkom fredag d. 23. oktober. Albummet er indspillet sammen med Bisses faste orkester og en række gæstemusikere i Sauna- studiet på Frederiksberg med Mads Brinch Nielsen som producer.

Allerede nu har albummet fået særdeles flotte ord med på vejen. Politiken giver fem stjerner og skriver (uddrag): "Han savner havremælken. Det blottede grin. Den sorte bodystocking. Duften af shampoo. Og tomatsuppen med ras el hanout. Bisse har kærestesorg, og selv om han på den smukke ’Somme tider’ prøver at sige til sig selv, at alt er for det bedste, lyder det også lidt, som om han ikke helt selv heeelt tror på det. Han er bare en dråbe i det store hav, en fældet tåre i den mørke grav, som han synger på ’Dråben’. Og hans nye album, ’Tårefilm’, byder da også på alle måder på nye toner fra dansk musiks flamboyante forvandlingskugle af en multikunstner."

29 15 freddy's, havnegade 9 b, frederikshavn
Tim Lothar & Holger Daub   
29 20 MASKINHALLEN, VÆRKSTEDET, Maskinhallen, skolegade, frederikshavn BARROW - Bundsolidt Folk/Country/Rock band med americana-inspireret musik

Barrow fik en DMA-nominering og store roser med på vejen for deres kompromisløse debutalbum, “Transition”, der blev lavet på helt gammeldags maner, uden brug af computere, men med bånd og håndkraft. Men det var med radiohittet: “Julia Wants To Take Me Home”, at Barrow fik det store gennembrud. Det er stadig det ægte, håndspillede og americana-inspirerede udtryk, der brænder igennem, og den seneste single “Superheroes” viser igen, at det går lige i ørene på P4-lytterne. Barrow og forsanger Mikkel Bøggild er ikke uden grund blevet kaldt den nordjyske Springsteen, og når bandet tilmed består af nogle af landets fornemmeste og mest karakteristiske musikere, er deres koncerter altid en stor musikalsk oplevelse.

Line up

Mikkel Bøggild – Lead vokal, guitar, banjo
Mads Fogt – Guitar
Ole Albrechtsen – Pedal steel guitar
Henrik Poulsen – Bas
Eddi Jarl – Trommer

“Nyt og absolut lovende dansk folk/country/rock-navn (…) albumdebuterer med et bundsolidt værk, der snildt demonstrerer bandets flair for americana-inspireret musik med betydelig skelen til klepperter som Neil Young, Bob Dylan og ikke mindst The Band.”

Gaffa: ****

29 20 kappelborg, skagen BLUES JAMBOREE

Dørene åbner kl. 19:00

Varighed: ca. 2 x 45 min.
Pladser: Ikke nummererede

Blues og roots uden filter med nogle af de bedste musikere på den danske bluesscene. Spontant, råt og upoleret - her lægges ingen faste planer på forhånd - der spilles og jammes uden sætliste, som man gjorde den gang blues'en var ung og farlig - og det er den stadig! Forvent musikalske overraskelser, og mesterlig blues, spillet med virtuositet og hjerte, når de disker op med deres roots blues'n boogie, gospel & rag.

En fed aften med nogle af de bedste;

Mik Schack (DK)
En sand tusindkunstner. Her spiller han på vaskebræt mm - men mon ikke også hans skarpe tunge lader sig høre til publikums blanding af moro og forargelse.

Perry Stenbäck (S/DK)
Sanger, spillemand og multiinstrumentalist. Har turneret verden rundt og har i Danmark spillet med bl.a. Sebastian, Erann DD og Allan Olsen. Er en efterspurgt studiemusiker og han har været med på over 150 indspilninger.

Peter Nande (DK)
Udadvendt entertainer, sanger og mundharpespiller, som her også spiller på vaskebalje bas, skeer, jug og percussion. Har gennem mange år dyrket den tidlige og mere rå og upolerede "juke joint" blues og boogie.

Olav Poulsen (DK)
Har huseret på den danske musikscene i mere end tyve år, primært inden for bluesmiljøet. Han har som en af kun få i Danmark specialiseret sig i slide guitaren, både den elektriske og den akustiske, og bevæger sig ubesværet indenfor genrer som blues, rock og country.

Richard Farrel (IRL/DK)
Soulful irsk sanger, guitarist og sangskriver stor og udtryksfuld stemme. Richard er bosat i Danmark og er med i en række blues bands som bl.a. Trainman Blues og The Cornbread Project.

Alain Apaloo (TG/DK)
Særdeles talentfuld togoiansk guitarist og sanger, der på ypperste vis forener afrikanske grooves med blues og andre genrer.

ARRANGØR: Kulturhus Kappelborg

29 20 Bas, Nørregade, brønderslev
Mikael K

3 gange før har en koncert med Mikael K i BASaren i Nørregade udsættes på grund af coronanedlukninger.

”Vi tror på fremtiden, og vi er klar med kultur, nu mulighederne er der igen”, siger Arne Mogensen fra Brønderslev Amatør Scene.
Mikael K er en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og er tilmed en underfundig historiefortæller. Han synger om hverdagsagtige ting og om mennesker på en poetisk og ligefrem måde.

Mikael K mange forskellige hatte på – musiker, tekstforfatter, klummeskriver og tv-vært – men først og fremmest er han en moderne trubadur.

I 2019 har TV2-nord og TV-MidtVest sendt 10 afsnit i programrækken DIT LIV ER EN SANG med Mikael K i rollen som vært. Her har han drønet rundt med et kamerahold i nakken og mødt mennesker, han skulle portrættere og skrive nye sange om.

Den nordjyske trubadur har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange.

Mikael K har modtaget Danmarks Radios P4-pris 2007, Bjørn Afzelius-prisen 2008, Gelsted-Kirk-Scherfig prisen 2011 samt en Danish Music Award-Folk 2012/13 som Årets Sangskriver.

Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange.
29 20 huset, hasserisgade 10, aalborg LAMINE CISSOKHO 

Lamine Cissokho stammer fra Casamance i det sydlige Senegal. Han tilhører en af egnens mandinka Griot-familier, hvis historie kan spores adskillige århundreder tilbage. Koraen betegnes ofte som en "harpelut". En lut pga. dens form og en harpe, fordi hver enkelt streng giver en tone. Koraen har som oftest 21 strenge, der anslås med to fingre fra hver enkelt hånd, og er et udpræget instrument for virtuoser! Koraens traditioner er specielt udbredt i Senegal og Mali. Vi i således i det vestlige Afrika, hvor musikkens også er påvirket af indflydelsen fra nordafrikanske-arabiske traditioner med et modalt-melodisk indhold.

Lamine har i en del år boet i Sverige og har også været aktiv i forskellige svenske sammenhænge. Det er naturligvis pga. hans bopæl i Sverige, at vi kan bringe ham til Danmark, da grænserne mellem Sverige og Danmark (forhåbentlig) er åbne.

Hjemmeside: https://laminecissokho.net/ 

Arrangeret af Papaya & Huset Med støtte fra Kunstrådet & Aalborg Kommune.

29 20 1000Fryd, Kattesundet, aalborg TOBIAS TRIER

Finurlig trubadur kommer til byen
Den moderne mands længsler, lyster og kvaler bliver hudflettet med et glimt i øjet af den finurlige trubadur Tobias Trier, når han lørdag den 29.maj 2021 Cafe Tusindfryd i Aalborg.
Tobias Trier fylder meget på en scene, selv om han kun er 1.79 høj og vejer 69 kilo.
En spinkel mand med mange ord og iørefaldende melodier, som elsker at underholde publikum. Første gang han for alvor stod på scenen, var han kun 13 år. Det var til Leif Sylvesters bryllup i Cirkus Himmelblås telt. Og han var der, fordi han er søn af Røde Mor musikeren Troels Trier. 

Siden har han taget et markant skridt ud af faderens skygge og etableret sig som selvstændig anerkendt trubadur og entertainer. Han har udgivet et album cirka hvert tredje år siden han debuterede med "Bag De Blå Persienner i år 2000. Han holder koncerter over hele landet, fordi hans personlige brændstof er publikums reaktioner.
"Når jeg står på en scene, så tænder jeg. Jeg giver mig hen på en rejse, som jeg aldrig helt ved, hvor ender. Jeg har musikken i blodet. Jeg elsker at tage publikum med på rejsen og lade deres input være med til at bestemme vejen", siger Tobias Trier.

Og netop Tobias Triers hjemmevante opførsel på en scene skaber en særlig stemning blandt publikum, når han frækt blander pop, hiphop, latinamerikanske rytmer og overraskende breaks. Og når han leverer kærlighedssange, hvor Trine rimer på margarine, og sange om letmatroser, der begraves i æblemos og på stedet digter sange til kvinderne i salen, er det meget svært ikke at blive revet med.
"Jeg bruger musik, som en måde at bearbejde mit liv på. Jeg håber, at andre også kan få noget ud af det. Jeg har lært fra min mor Dea Trier Mørch, som var forfatter, at man skal skrive om noget, der betyder noget for én selv. Så i takt med, at mit liv ændrer sig, ændrer mine sange sig også.", siger Tobias Trier.
Han lover, at en koncert med ham altid er en intens og musikalsk oplevelse.
"Mit motto er, at musik skal være fysisk. Musik skal få folk til at græde, grine eller danse. Sådan er mine koncerter, de bringer publikum gennem hele følelsesregistret".

Citater fra anmeldelser:
"Tobias poetiske sange vækker på en gang minder om en tidlig Thomas Helmig, Kim Larsens "Værsgo", Dan Turell, Søren Kragh-Jacobsens "Mona" og sågar Cornelis Vreeswick, men samtidig smager musikken og ordene i den grad af nutid" B.T.
"Det er svært at få smilet til at sænke sig efter næsten to timer i selskab med Tobias Trier og hans band. Koncerten på Rytmeposten var en sand humørbombe, hvor Triers herlige anekdoter faldt ind i en forrygende musikalsk legestue" Fyens Stiftstidende.
"Han mestrer på en gang alt det skøre og nærmest psykedeliske til det rørende og smukke" Nordjyske

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 15. maj 2021 af Søren Berg Olesen