Musik i Nordjylland - August 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

on 21 20 Drachmanns Hus, Hans Baghs Vej 21, Skagen Drachmannaften. 

Holger Drachmanns navn og virke har stor betydning for dansk kultur og nationalfølelse, og han er en legendarisk skikkelse i Skagens historie.

Vin, kvinder og sang var vigtige aspekter i Drachmanns tilværelse, og de fylder også godt op i programmet, når Drachmannkvartetten inviterer indenfor i Drachmanns Hus 13 onsdage i løbet af sommeren 2019. Drachmannkvartetten består af Ann-Marie Gabrielsson, Jesper Hegaard, Birgit og Poul Bernth.

Onsdag den 21. Sange ved havet. En saltvandsfrisk aften med tekster af mange forskellige digtere. Først og fremmest Holger Drachmann, Evert Taube og Hans Hartvig Seedorff.

on 21 20 Kurt Malmberg, Lars Liensvej 15, Blokhus Mads Toghøj - Rødder. 

Mads Toghøj synger om de nære ting, de sande værdier, og det med en dybsindighed og en højtidelig let skælvende røst, der læner sig op af Erik Grip... og en Niels Hausgaard.

Der er tale om ingen ringere en Fisker Thomas' barnebarn, hvilket man sagtens kan høre.

Trods hans kun 37 år, lyder hans manderøst som om han har set alt hvad der kan ses på de syv have - og nu vil dele det med os.

to 22 20 Huset, hasserigade 10, aalborg Spir + Én Mand Stærk + While I Wonder Koncert Kalender SAMMEN FOR EN STUND:

SPîR

er et band fra Nordjylland, som spiller melodisk Singer Songwriter. Der er fokus på at dyrke momentet og med jordnære tekster drages publikum ind i forskellige stemninger, som man også møder i livet. I november 2017 udgav duoen EP’en “By the Fire”, som bestod af tre stemningsfyldte numre. SPîR har tidligere spillet på venues såsom Skråen og Musikkens Hus.

Med SPîR får du serveret en stund, hvor du kan læne dig tilbage, lukke øjnene og trække vejret dybt, mens en mild stemme, fingerspil på guitaren og et fantastisk band skaber et enkelt og varmt univers.

www.facebook.com/1Spir 

Én Mand Stærk

opstod som projekt i starten af 2016, hvor frontmanden Asbjørn Mogstad deltog i den Frederikshavnske sangskrivercamp "Lydkanten" med inspirerende undervisere så som Dorthe Gerlach, Michael Møller, Christian Hjelm m.fl.

Med tiden er gruppen vokset fra én til fire mand (dog uden at skifte navn!) med Thomas Wandborg på elguitar, Margrethe May Gruhn på bas og Oskar Rank på slagtøj i alle afskygninger.

Gruppen har sine rødder i den danske sangskrivertradition, og spiller med egne ord "dansksproget rockpoesi" - tekster med et twist af overhørte samtaler, dagens avis og egne (mere eller mindre) poetiske livserfaringer.

www.facebook.com/enmandstaerk 

While I Wonder

er et band fra Aalborg som de sidste 2 år har etableret sig på den Nordjyske musikscene med en folk/poppet og afdæmpet akustisk lyd. Nu er ambitionen at nå ud til resten af Danmark, og i 2019 er bandet begyndt at danne en ny lyd, der inddrager mere inspiration end hidtil fra rocken og jazzens verden.

Lydbilledet er vokset med flere instrumenter, og udtrykket har udvidet sig. Hvilket blandt andet ses ved, at While I Wonder for nylig har fået et af Danmarks største guitartalenter med: Casper Hejlesen. Musikkens vibe er optimistisk og energisk, med et melankolsk twist, der skaber nuancer i koncertoplevelsen.

www.facebook.com/whileiwonder 

to - sø 22 - 01 18,30 ved krudttårnet, frederikshavn KRIGEN om VARTEGNET

en musikalsk hyldestkoncert til Frederikshavn og en fantastisk opfølger til succesforestillingen HISTORIEN om KØBSTADEN, som tog publikum med storm og blev et rørende og nostalgisk omdrejningspunkt i Købstadsjubilæet sidste år.

Fægterierne om Krudttårnets skæbne er rammehistorien, og imens balladen mellem lokale erhvervsmæssige og politiske interesser spidser til, fløjter livet i Frederikshavns butiksverden derud af i samme toneart som fløjten på værftet, og med høj puls og cigarføring vælter massive indtægter fra millioner af hel- og halvbeduggede færgegæster ind i kasseapparaterne hver eneste dag.

Du kommer til at opleve en refleksiv vild og varm historie om 70’ernes Frederikshavn, da byen var en af Danmarks største fiskerihavne, oplandsbyerne eksploderede med udstykninger og parcelhus byggerier, og værftet som udvidede så meget, at byens gamle fæstning og vartegn, Krudttårnet, måtte vige og afgive sin historiske plads ved vandet gennem hundreder af år, - ja måtte måske endda rives ned og fyldes i et hul et sted.

Den nye forestilling opsættes med i alt 8 spilledatoer ved Krudttårnet i Frederikshavn og fortsætter med stor kærlighed fortællingen om byen. Men denne gang gælder det 70'ernes fiskeri- færge- og industriby no. 1 på nordspidsen af Danmark og forstillingen rejser spørgsmålet: – står vi måske igen på tærsklen af et nyt erhvervsboom med den historiske strategiske placering ved en af verdens mest trafikerede søveje?

De stærke artister på scenen er igen Jimmy Jørgensen, Caspar Phillipson, norske Live Johansen og svenske Merje Kägu. Musikken og sangene iscenesættes med en omfattende sceneproduktion der gør brug af allernyeste projektionsteknik, så visuelle effekter som film, grafik, fotos, animationer og en stærk lysproduktion, får den røde tråd i Frederikshavns historie til at gå op i en musikalsk og visuel helhed.

Medvirkende

Jimmy Jørgensen, skuespiller/sanger 
Caspar Phillipson, skuespiller/sanger 
Live Johansson, cello 
Merje Kägu, guitar 

Mathias Madsen Munch, soundtrack 
Rasmus Madsen Munch, soundtrack

Komponist & arrangør: Mathias Madsen Munch

Tekst & musik: Mathias Madsen Munch, Claus Reenberg, Rasmus Madsen Munch og Jan Michael Madsen

to - sø 22 - 25 > tønder

Kunstnere 2019

Adam Holmes & The Embers (SCO)

Arcade feat. Heidi Talbot & Adam Holmes (IRL/SCO)

Artist Talk: Delgres

Artist Talk: Poul Krebs og Henning Kvitnes

Birds of Chicago (USA/CAN)

Bjørn Eidsvåg (NO)

Blair Dunlop (UK)

Breabach (SCO)

Caitlin Canty (USA)

Calum Stewart (SCO)

Charley Crockett (USA)

Chris Smither (USA)

Dan Sultan (AUS)

Daniel Norgren (SE)

Delgres (FR)

Dervish (IRL)

Direkte radio: DR P5 LIVE

Dreamers’ Circus (DK, S)

Elephant Sessions (SCO)

Esben Just (DK)

Finbar Furey (IRL)

Folk Spot 2019

FolkBALTICA Ensemble (DK, D)

Folkeklubben (DK)

 

Gaffa Talk: Folkeklubben

Gaffa Talk: Jonah Blacksmith

Gentlemen’s Circle (USA, CAN, AUS, DK)

Greg Russell & Ciaran Algar (UK)

Gregory Alan Isakov (ZA/USA)

Hudson Taylor (IRL)

Ian Noe (USA)

Ímar (SCO/IRL/IOM)

Irish Mythen (IRL)

Jacob Dinesen (DK)

James Keelaghan (CAN)

Jenn Grant (CAN)

Joel Savoy, Jesse Lége & Kelli Jones (USA)

John Moreland (USA)

John Prine (USA)

John Smith (UK)

Jonah Blacksmith (DK)

Julie Fowlis (SCO)

Kate Rusby (UK)

Les Poules à Colin (CAN)

Leslie Stevens (USA)

Lion Bear Fox (CAN)

Luke Winslow-King (USA)

Maija Kauhanen (FIN)

Mandolin Orange (USA)

Martin Harley (UK)

Max Gomez (USA)

 

Niels Hausgaard (DK)

Niels Hausgaard 75 års fødselsdagskoncert

Officiel åbning af Tønder Festival 2019

Old Man Luedecke (CAN)

Patty Griffin (USA)

Paul Cauthen (USA)

Plantec (FR)

Poul Krebs & Henning Kvitnes med band (DK, NO)

Ruston Kelly (USA)

Shaun Ferguson (CAN)

Skipinnish (SCO)

Sønderjysk Talk: Jacob Dinesen og Thomas Rode

Startijenn (FR)

Susto (USA)

The East Pointers (CAN)

The Ghost of Paul Revere (USA)

The Savage Rose (DK)

The Tweed Project (ENG, SCO)

The Unwanted (USA/IRL)

Tide Lines (SCO)

Tyler Childers (USA)

Vishtèn (CAN)

William Crighton (AUS)

Women’s Circle (USA, CAN, IRL, DK)

 

fr 23 20 Tolne Skovpavillon, Bakkevej 65, Sindal Indvielse af Stakladen

Version 1,0 spiller op!

 

Kom og vær med til at fejre den nye "Staklade" som nu står færdig ved siden af Tolne Skovpavillon. 

Vi skal have indviet det nye dansegulv, øl og andre drikkevarer skal over i den nye Bar og ikke mindst skal den nye scene indtages af Version 1,0.

fr 23 20 skovdalen, aalborg Skovrock 2019

Jacob Dinesen & Hjalmer

fr 23 20 karolinelund, aalborg Fredagsfest johnny madsen band & jesper theis

Johnny Madsen Band er en yderst populær genganger til Fredagsfest i Karolinelund. Johnny Madsen og bandet kan som få tryllebinde selv de allerbagerste publikum med deres fantastiske sange, støvet blues, vilde boogie og vaskeægte rock'n'roll.

Bandet der udover Johnny Madsen består af Knud Møller på guitar, Henrik From på trommer og Niels Mogensen på bas har opbygget et ry som Danmarks bedst swingende rockband, de spiller med uforlignelig musikalsk energi, og der er garanti for nærmest overjordisk smukke guitarsoli fra Knud Møller, vittigheder fra Johnny Madsen og generel god stemning på scenen, der hurtigt spreder sig til hele parken i Karolinelund.

Denne aften spilles i gang af nordjyske Jesper Theis, derspiller akustisk country blues med udgangspunkt i Mississippi-deltaet - men med et personligt præg, der også trækker på gospel, folk, caribiske rytmer og jazz. Jesper skriver sine egne sange og har desuden et enormt repertoire af standarder og oversete perler fra delta bluesens storhedstid i første halvdel af forrige århundrede.

fr 23 20 Spillestedet Blokhus

(Hos Kulturhuset Blokhus, Vesterhavsvej 6, Blokhus)

 

The Roy Orbison Story

Det er endelig lykkedes os at få fat på The Roy Orbison Story Show fra England. Barry Steel er fantastisk som ”original” Roy Orbison. Se frem til kæmpe hits som: Pretty Woman, California Blue, Only the Lonely and In Dreams

The only show in the U.K. authorised by the late Barbara Orbison and Orbison enterprises.

Million hits: Only the Lonely In Dreams Oh, Pretty Woman Crying California Blue

Barry Steele is widely recognised as one of the world’s leading vocalists playing homage to legend Roy Orbison. He has stunned audiences across the globe with his uncanny ability to authentically revive the exquisite toe-tapping sound of this musical legend. Barry Steele and Friends are proud to present their new show for 2018, as they not only celebrate the 30th anniversary of the conception of the Traveling Wilburys, but commemorate the 30 years since The Big O passed away.

Many artistes over the years have either worked with or paid tribute to the legendary Roy Orbison, and the production observes not only the musical legacy of The Big O and The Traveling Wilburys, but also features chart busting hits originally performed made famous by George Harrison, Chris Isaak, The Spencer Davis Group, Jeff Lynne, Del Shannon and of course the Big O, all backed by a big screen and phenomenally talented musicians culminating in an incredible fusion of ‘60s solid gold classics and ‘80s contemporary musical genius all on one stage.

24 19 studenterhuset, aalborg Aalborg Rock & Metal afholder Rock-aften på Studenterhuset. 
Lineuppet er Helhorse, Black Oak County & Salvia.

HELHORSE Helhorse er klar til at udgive “Hydra”, bandets mest modne album til dato og drager i den forbindelse ud på en række koncerter. Efter at have satset på koncert i Europa, som opvarmning for, blandt andet, Karma to Burn og Phil Campbell and the Bastard Sons, samt opvarmning for bands som Rammstein, AC/DC og Slayer, glæder bandet sig til at komme ud og spille for sit eget publikum igen. Adskillige har da også ofte omtalt Helhorse som “DKs bedste Live band”, et prædikat som andre bands måske også til tider tilegner sig - men hører hjemme i Helhorse lejeren! Tjek mere Helhorse her: https://www.facebook.com/Helhorse 

BLACK OAK COUNTRY Black Oak Country er hårdslående og fængende power rock. Debut albummet fra 2017 fik stor airplay på DR's P4 og MyRock. Første udspil til den altid svære opfølger udgives 24. august, titlen er ”Pretty Pistol” og udgives på Mighty Music. Dyrk Black Oak Country her: https://www.facebook.com/BlackOakCounty/ https://youtu.be/AQwSgFRVbx4 

SALVIA Som bandet selv beskriver dem selv: "to vilde gutter fra AA laver vild, vildt højtlydende, tung, unik rock på den gammeldags facon. BRED YMER! Det er fedt!" Tjek dem her: https://www.facebook.com/salvialoha/ 

TIDER 19.00 Døren åbens 20.00 - 20.40 Salvia 21.00 - 21.45 Black Oak County 22.15 - 23.45 Helhorse (med ret til ændringer forbeholdes)

24 20 skovdalen, aalborg Skovrock 2019

Suspekt & Jonny Hefty & Jøden

25 19,30 Dorf gl. skole, dorfgade 3, dronninglund
Jubilæumskoncert - den 30. kammermusiksæson og skolens 300 års jubilæum 

Mirakvartetten:
Signe Madsen, violin
Birgitte Bærentzen Pihl, violin
Anna Dahl, bratsch
Vincent Stadlmair, cello
Toke Møldrup, cello

Foreløbigt program:

Beethoven Kvartet op. 18, nr. 6
Schubert : Kvintet i C-dur D956 

 
on 28 20 Drachmanns Hus, Hans Baghs Vej 21, Skagen Drachmannaften. 

Holger Drachmanns navn og virke har stor betydning for dansk kultur og nationalfølelse, og han er en legendarisk skikkelse i Skagens historie.

Vin, kvinder og sang var vigtige aspekter i Drachmanns tilværelse, og de fylder også godt op i programmet, når Drachmannkvartetten inviterer indenfor i Drachmanns Hus 13 onsdage i løbet af sommeren 2019. Drachmannkvartetten består af Ann-Marie Gabrielsson, Jesper Hegaard, Birgit og Poul Bernth.

Onsdag den 28. august kl. 20. To svenske digtere og Drachmann. En aften om Holger Drachmann, Evert Taube og Carl Michael Bellmann.

to 29 19,30 frederikshavn kirke Frøholm/Tillung (N) - Hardangerfele og accordion

Norske Frøholm/Tillung er en kritikerrost duo, som fik rigtig god kritik for deres album ”Eins” fra 2009. Siden da har de to piger turneret og udgivet en række album; både sammen som duo, som trioen Maar og det skotsk-norske Boreas. Hver for sig har de også udgivet en række album i forskellige konstellationer indenfor forskellige genrer.

I år finder de to piger tilbage til duo-formatet, når de besøger Frederikshavn Kirke, som i samarbejde med Det Musiske Hus og SQUEEZEBOX Festival arrangerer en koncert med duoen.

Frøholm/Tillung spiller velarrangeret norsk folkemusik og egne kompositioner med den største ro, overskud og en flot fornemmelse for traditionerne, samtidig med at de også krydrer musikken med flotte harmoniseringer.

”Sprelsk folkemusikk. Det spilles presist, levende, vakkert og inspirert.

De to høres ut som de skulle ha felles hjerne, hjerte og fingre, så godt er samspillet”

- Geir Hovsjø – Østlendingen / Hamar Dagblad.

SQUEEZEBOX International Accordion Festival afholdes for tredje år i Det Musiske Hus og strækker sig i år over fire dage med start i Frederikshavn Kirke torsdag aften.

Fredag d. 30. august åbnes dørene i Det Musiske Hus til en hyggelig aften med afslappet samvær og musik og lørdag d. 31. august afvikles der fra kl. 12.00 til 24.00 et tætpakket program, hvor kvalitetsmusik med harmonikaen som omdrejningspunkt præsenteres.

Billetter til SQUEEZEBOX Festival kan købes via www.sqbx.dk  og www.arenanord.dk 

to - lø 29 - 31 > Det Musiske Hus, Rådhus Allé 98, Frederikshavn Squeezebox festival 2019 - international harmonikafestival. 

Danmarks (nye) harmonikafestival – løber endnu engang af stablen.

Igen i år byder vi på et spændende og anderledes program, der både tilfredsstiller og udfordrer dig, der elsker harmonikaen.

Som festival har vi stor fokus på den hele oplevelse og vi sætter en ære i at give vores gæster den bedste oplevelse. Musikken præsenteres i skønne lokaler, der inviterer til alt fra både dans, fest og farver til intime koncerter, debatter og ikke mindst buskspil.

Beværtningen er af højeste kvalitet ligesom lyd og teknisk udstyr er topprofessionelt.

Vores overordnede mål er helt simpelt at give så mange mennesker som muligt kendskab til harmonikaens kapacitet.

At få flere unge til at spille på instrumentet samt at gøre instrumentet mainstream.

OVERORDNET PROGRAM 2019

TORSDAG 29.08.2019
Kl. 19.00 - Kirkekoncert med FRØHOLM/TILLUNG fra Norge i Frederikshavn Kirke

FREDAG 30.08.2019
Kl. 18.00 - Spisning, fælles hygge og jam i en afslappet atmosfære i Det Musiske Hus.

LØRDAG 31.08.2019
Kl. 12.00 til 24.00 - Program fra to scener i Det Musiske Hus

Mød Blandt andre ...
DALAKOPA (n), 
JOHANNA JUHOLA TRIO (fin), 
ALF HÅGEDAL TRIO (s), 
FRØHOLM/TILLUNG (n), 
RASMUS MOSE (dk), 
CROOKED BALLROOM ALLIANCE (dk), 
JEPS (dk), 
WHITE WABLES (dk) ... 
og mange flere ...

SØNDAG 01.09.2019
Kl. 11.00 - Afslutningskoncert i Det Musiske Hus

SQUEEZEBOX International Accordion Festival afholdes for tredje år i Det Musiske Hus og strækker sig i år over fire dage med start i Frederikshavn kirke torsdag aften. Fredag d. 30. august åbnes dørene i Det Musiske Hus til en hyggelig aften med afslappet samvær og musik og lørdag d. 31. august afvikles der fra kl. 12.00 til 24.00 et tætpakket program, hvor kvalitetsmusik med harmonikaen som omdrejningspunkt præsenteres.

Billetter til SQUEEZEBOX Festival kan købes via www.sqbx.dk  og www.arenanord.dk .

fr 30 14,30 Huset, hasserigade 10, aalborg Squeezebox Festival Event: Alf Hågedal (S) + Frøholm/Tillung (NO) + Anders Trabjerg (DK/IRL) 

Der er nok mange meninger om harmonikaen. På Huset mener vi der er alt for lidt af den. Det gør de også i Frederikshavn hvor Squeezebox International Accordion Festival finder sted i dagene 29.8. - 1.9. (Se Facebook event her) Vi bringer lidt af festivalen til Aalborg fredag eftermiddag 30. august., hvor 3 acts fra festivalen kommer og giver en lille smagsprøve og fortæller om instrumentet med de mange knapper.

Kom og få et ordentligt skud harmonika - og skal du allerede afsted til festivalen, så kan du jo passende starte med dette arrangement!

14.30 - 14.50: Anders Trabjerg (DK/IRL)

Anders Trabjerg spiller diatonisk harmonika og er født og opvokset i Vestjylland som søn af spillefolkene Ejner og Birgit Trabjerg. Anders bor i Galway i Vest-Irland, hvor han lever af at spille irsk musik. Han spiller også femradet harmonika og fløjte. 15.00 - 15.40: Frøholm / Tillung (NO)

Frøholm / Tillung består af de to piger Irene og Britt Pernille, der spiller henholdsvis harmonika og hardingerfele. Pigerne spiller velarrangeret norsk folkemusik og egne kompositioner med den største ro, overskud og en flot fornemmelse for traditionerne, samtidig med, at de også krydrer musikken med flotte harmoniseringer.

www.facebook.com/FrøholmTillung 

15.50 - 16.15: Alf Hågedal (S)

Alf Hågedal bruger harmonikaen til ubesværet at bevæge sig på kryds og tværs mellem genrer og stilarter. En sikker og virtuos stil gennemsyrer hans spil, hvor den svenske folkemusik altid ligger og lurer under overfladen.

www.facebook.com/AlfieMusicSweden/ 

fr 30 19 ugilt kirke koncert med kammergruppen rameau-ensemblet fra kgl norske marines musikkorps 

og 

guitartrioen franor 

fr 30 19,30 Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, Hjørring Hvordan ligger det med kærlighed? Cabaret. 
Varighed: 75 min uden pause.

Susanne Breuning og Rasmus Krogsgaard fortæller historien gennem 20 af Knud Pheiffers mest kendte og elskede sange, som i moderniseret form afspejler kærligheden i 2019. En stresset og selvisk journalist arbejder hektisk på en artikel om kærlighed som skal afleveres inden deadline. 

Men han har et svagt hjerte, som til sidst bukker under for presset. Og svævende mellem liv og død konfronteres han pludselig med alle de kvinder, som har betydet noget for ham. Mor, farmor, ungdomsflirten, konerne... Og på den måde tvinges han til at forsøge at se kærligheden i øjnene. Men lykkes det inden "deadline"

https://www.youtube.com/watch?v=Nqmq66tK-KQ&feature=youtu.be 

Medvirkende: Rasmus Krogsgaard, Susanne Breuning.

fr 30 20 karolinelund, aalborg Fredagsfest Benal

Den danske hiphop duo Benal bestående af Benjamin og Albert er for alvor på vej mod stjernerne. Sidste år gav de bl.a. en udsolgt koncert på Skråen og to udsolgte koncerte i Store Vega, gav en seksstjernet optræden ved Roskilde Festival og udsendte det roste album Benjamin og Albert.

Man ved aldrig helt hvor man har Benal, men rygterne vil vide at 2019 bliver året hvor bandet kysser dit blege ansigt lige direkte midt på næsen, i en form for french-nose-kiss med henblik på, at du skal føle stimulans og glæde. Som Benjamin Hav, gruppens rapper, siger: “Det bliver den bedste sommer i dit liv hvis du lader være med at dumme dig igen“. “Jeg lover jeg ikke dummer mig, hvis du lover at du ikke dummer dig“, siger Benjamin inden han kærtegner Albert, duoens producer, blidt på skulderen. “Nu bli’r det fandme sommer dit svin“.

Den 30. august ved vi præcis hvor vi har Benal - i Karolinelund til den fedeste afslutning på Fredags Festen 2019.

fr 30 20 - 23 Freddy´s Bar, Havnegade 9B, 9900 Frederikshavn Moonjam på Freddys - Moonjam kommer til Frederikshavn!

Freddys Bar, som har specialiseret sig i livemusik, præsenterer det magiske måneorkester med 
Bobby Ricketts på saxofon, 
brødrene Rasmus og 
Morten Kærså, og 
sangerinden Maibrit Olesen

på denne sensommernat sidste fredag i august... MOONJAM BELLA NOTTE ??

fr 30 21 SparNord Scenen i Anlægget i Hjallerup Die Herren U2 og BigBang-teorien

Koncerten er udendørs på Scenen i anlægget. Det er en stående koncert. Der kan ikke bestilles plads, "first come, first serve" princippet gælder.

Program:

Kl 19.00 Dørene åbner

Kl 21.00 Die Herren

Efter mere end et kvart århundrede med U2 ´s fantastiske sange har Die Herren fundet deres egen formel på at løfte sangene yderligere, så de opstår i en ny dimension i Die Herrens univers – men altid uden at miste deres særlige U2-kerne og -nerve!

Die Herren har den fordel, at de kan det med deres koncerter – som U2 ikke kan mere i kraft af deres størrelse og popularitet – nemlig lade publikum komme meget tæt på, og få musik og band helt ind under huden.

Nærkontakten er essentiel for at skabe den bedste koncert!

Die Herren skaber selve braget - eksplosionen i spændingsfeltet mellem orkester og publikum - Et U2-BigBang!

Og det gnistrer og brager, når Die Herren går scenen. De allerbedste U2-sange gennem snart 40 år sat sammen til et koncertforløb hvor publikum ikke på noget tidspunkt lades i stikken – men inkluderes og beriges!

Livet er for kort til dårlige koncerter!

Super-U2-eksplosion

www.dieherren.com 

fr - lø 30 - 31 > Aalborg > METROPOL 2019

Det er med stor glæde, at vi kan invitere dig til årets Metropol!

Weekenden den 30.+31. august, slipper vi de musikalske oplevelser løs, som du bare ikke må gå glip af. 

Det strækker sig over to dage — fordelt på tre scener plus Aalborgs gadebillede. 

Du kan se frem til et yderst bredt spektrum inden for musikken. 
Der vil være alt fra sjælfyldt pop til fuld fart på bassen / noget for enhver smag! 

det bedste af det hele; alle koncerter er ganske GRATIS!

Nedenfor kan du danne dig overblik over hvad Metropol 2019 kan tilbyde dig.

HOVEDSCENEN — Gammeltorv, 30.+31. august

OMAR 
SOULEYMAN 
FOOL 
KOPS 
JADA 
FARVEBLIND 
ANTITESE

METROPOL KLUB — Studenterhuset, 30. august

FAUSTIX 
FABIAN 
MAZUR 
EMIL LANGE 
THYKIER 
SHIO

GADEFEST TOUR — Danmarksgade 17, 31. august

Line-up offentliggøres løbende her: http://bit.ly/2KhXNx1 

fr - lø 30 - 31 > Bryghuset,
 Den Gamle Præstegård i Ugilt, Præstegårdsvej 35, Hjørring
PRÆSTEGÅRDSFESTIVALEN 2019! 

Dansk Norsk Forening i Vendsyssel arrangerer for 4.år på rad Præstegårdsfestivalen sammen med det lokale Bryghuset Den Gamle Præstegård i Ugilt. 

Her blir det klassisk aftenskonsert fredag 30.aug kl 19.00 og musikk og marked på lørdag 31.aug kl 12.00-17.00.

Den spennende festilval som går over 2 dager der norske og danske musikere og underholdere samles for å skape en helt spesiell kulturell opplevelse. Her blir det mat, musikk, hjemmebrygget øl fra eget Bryghus, salgsboder og meget mer. 


kl. 19-20.30 fredag
kl. 12-17 lørdag 

fr - ma 30 - 2 > Brønderslev Marked, Frederiksgade 40, Brønderslev Store Brønderslev Marked. 

Det årlige Store Brønderslev Marked tiltrækker mange tusinder mennesker hvert år. Kom og oplev et af Danmarks hyggeligste markeder. Markedspladsen ligger midt i Brønderslev by, og har et areal på 41.500 kvm.

Hvert år er der omkring 200 kræmmerboder, 70-100 heste og andre dyr, diverse øl- og spisetelte og ikke mindst et stort tivoli.

Musik er der naturligvis en masse af på programmet på pladsens to scener på pladsen, plus en stor scene i det store markedstelt, hvor der vil være fest og farver både fredag og lørdag aften.

Mandag er der børneoptog fra Banegårdspladsen og gennem byen ned til markedet, hvor byens børnehaver og vuggestuer deltager.

Hele det store marked sluttes af med et festfyrværkeri mandag aften.

Store Brønderslev Marked arrangeres af markedsforeningen, hvor markedsudvalget står for det praktiske arbejde både før, under og efter markedet.

FREDAG DEN 30. AUGUST

18:00 “De Jøwe” spiller i Markedskroen 
16:00 – 17:00 ANTRO ECHO Byens bedste Band på Markedsscenen

20:00 – 01:30 Jack Flash and the Comets Spiller i Markedskroen

LØRDAG DEN 31. AUGUST 

10:00 – 13:00 Morten Baggesen spiller i Markedskroen
13:00 Møllegårdens Rockband på Lille-Torv 
14:00 Baily Danceband med Gina Michaells på Markedsscenen 
15:00 Bo Young på Markedsscenen 
15:00 Møllegårdens Rockband spiller på lille-Torv 
16:00 Baily Danceband med Gina Michaells på Markedsscenen 
16:00 Brønderslev Square Dancere i Frederiksgade 
17:00 – 20:00 “De Jøwe” spiller i Markedskroen.
17:00 Bo Young på Markedsscenen 
17:00 Brønderslev Square Dancere i Frederiksgade 
20:00 – 01:30 Version 1,0 spiller i Markedskroen 

SØNDAG DEN 1. SEPTEMBER

13:00 Brønderslev Harmoniorkester BBB Starter og slutter med koncert ved Kontorvognen. 
13:00 – 14:45 Brønderslev Big Band i Markedskroen
Tine Vingaard. på Markedsscenen
hawkeye & Hoe på Markedsscenen
Tine Vingaard. på Markedsscenen 15:15 – 18:00 
Sir i oS Spiller i Markedskroen 16:00 
hawkeye & Hoe på Markedsscenen 18:15 -21:00
23:00 “De Jøve” Spiller i Markedskroen

MANDAG DEN 2. SEPTEMBER 09:00  11:00 Michael Back Musik & Sjov ved markedsscenen 18:00 – 22:00

16:00 – 18:00 Kandis spiller i Markedskroen
22:00 Festfyrværkeri Affyres på Brønderslev gamle stadion

Fredag den 30. august til mandag den 2. september 2019, Fre kl. 12-02 & Lør kl. 09-02 & Man kl. 09-22 & Søn kl. 09-23. 

31 20 Klitgården, Østervej 10, Tversted, Bindslev 
Tørfisk koncert. 

I 37 år har bandet TØRFISK, som er fra Thyborøn, turneret rundt i det ganske danske land så er det værd at nævne, at det er med den samme besætning, som da det hele startede i 81 - altså 1981.

Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland, hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner personlige tekster. Koncerterne krydres med røverhistorier underholdning på topplan. Altid med stor spilleglæde, glimt i øjet en typisk vestjysk charme. De forstår at komme ud over scenekanten berøre hverdagsemner, som skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre. Måske sidder man lige i skudlinjen - men kvartetten forstår at drille fra scenen på en god sober måde. 

Besætningen lyder: 
Egon Kirk (1962): banjo, mandolin, sang 
Anker Hviid (1961): bouzouki, fløjte, harmonika, sang 
Bent Bro (1961): guitar, pizzabakke, sang 
Bent Kirk (1958): bas, sang

Fakta Tørfisk (eller stokfisk) er usaltet fisk, som er naturligt tørret af sol vind på et stativ eller (sjældnere) tørret i egentlige tørrerier. I den store verden er det for det meste torsk, som bruges til tørfisk. Det bruges så i Thyborøn, men den fisk som orkestret TØRFISK er opkaldt efter er en ising, som er den mest almindelige form for tørfisk på den jyske vestkyst. I daglig tale kaldet for en "dabs" som er det engelske ord for ising.

Dørene åbner kl. 19.00.

 
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 21. august 2019 af Søren Berg Olesen