Musik i Nordjylland - September 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

 

Denne hjemmeside og den tilhørende radioudsendelse 
går nu på selvvalgt pension

Sidste radioudsendelse bliver på søndag, den 12. september 2021.

Hjemmesiden har været mit manuskript til udsendelserne, 
så den vil ikke blive opdateret mere.

 

Venlig hilsen
Søren Berg Olesen

Musik i Nordjylland

Sendt siden 2002 
På 
Vendsyssel FM, 
Sæby Lokalradio og 
FCMR.

 

Du kan måske bruge nogle af mine link til spillestederne:

http://hjallerup-.dk/Shop/Default.aspx

www.huset.dk

http://www.kappelborgskagen.dk/arrangementer/

https://www.musikkenshus.dk/kalender/

folkekirkens hus, gammel torv, aalborg

www.Maskinhallen.dk
https://www.arenanord.dk/musik-og-show/musik/

https://skraaen.dk/spillested/arrangementer

freddy's bar, havnegade, frederikshavn

Www.studenterhuset.dk

http://www.1000fryd.dk/

https://www.aalborgsymfoni.dk/Koncerter

https://kec-jammerbugt.dk/koncerter/

https://bibl.frederikshavn.dk/arrangementer

https://dronninglund-kunstcenter.dk/nyheder/arrangementer/

https://www.facebook.com/events/2709814079299158/

https://vendsyssel-teater.dk/forestillinger/musik.aspx

https://www.gallerimunken.dk/munkens-musik-galleri/arrangementer/

https://www.hjoerringmusikforening.dk

https://www.abildgaardkirke.dk/page/131/koncerter

https://tannishus.dk/tannishus-events/tannisbugtscenen.aspx

https://akkc.dk/musik-teater/kalender/

https://www.halkaer.dk/

https://havtornensrige.dk/

www.knivholtsvenner.dk

www.kultunaut.dk

Event- og oplevelses kalender | Frederikshavn LigeHer.nu

Musik Under Trappen

 

to 9 19 rådhuscentret, frederikshavn irish waterfalls

Let traktement og væsker

arrangør: ældre sagen. Tilmeldingen starter 9. august.

to 9 19 Vor Frue Kirke, Vor Frue Plads 1, Aalborg Koncert med Christian Riisgaard og Valfart 

Engang var Christian Riisgaard og hans violin i front, når der skulle spilles folkemusik-inspireret "langhåret" musik i Aalborg. Han var med her og der og allevegne dengang tilbage i 1970'erne.

to 9 20 maskinhallen, skolegade, frederikshavn SIGNE SVENDSEN SOLO + SUPPORT

Signe Svendsen kan, som få artister, gribe sit publikum og skabe små magiske øjeblikke i salen. Maskinhallen er igen ramme om en af hendes solokoncerter – og det er i utålmodig, forventningsfuld glæde, at vi må vente, indtil hun står på hallens scene igen.

Til SOLO koncerterne i 2021 er Signe Svendsen alene, – på scenen.

Men med hendes historier, et lille arsenal af små virkemidler og et fuldkomment nærvær, får publikum mange forskellige udtryk på sådan en aften.

Signe Svendsen står solidt på de danske livescener.

Hun har i årevis betrådt de samme scener rundt om i landet – sammen med Niels Hausgaard, med eget band og oftere og oftere – alene.

Signe Svendsen kan noget med følelser og er som få i stand til at synge sange om det der virkelig betyder noget; fællesskab, nærvær, medmenneskelig og relationer. Signe formår både at røre og underholde publikum på samme tid. Og når sangenes fortællinger er pakket ind i en musikalsk enkelthed, som man føler man kender fra første strofe – formår sangene & Signe at kravle helt ind under huden på publikum.

”Jeg skriver jo med afsæt i mit liv, men det skal helst blive til en fælles fortælling, når jeg står på scenen. Vi rammes jo alle af det liv, der både forbløffer, spænder ben og løfter os op.

Jeg laver derfor altid en pagt med publikum, når jeg træder op på scenen alene.

Vi er i det her sammen! Og det vil folk gerne. Den direkte kontakt imellem dem og mig. Definitionen på fællesskab.” 

Signe.

SUPPORT: Vilma

Med begge ben på jorden og i et drømmende popunivers, fortæller VILMA med sine dansksprogede sange, historier om mennesker og situationer fra sit eget liv.

VILMA er en ny spirende artist, som i sommeren 2020 skabte opmærksomhed med sine ”karantænecovers” hvor hun fortolkede andre danske artisters sange – bl.a. sange af Alberte Winding, Jonah Blacksmith, Teitur, Annika Aakjær m.fl.

I marts 2021 udgav hun nummeret ”Jeg savner dig bare, det er alt” som handler om savnet til et familiemedlem. Nummeret er det første af tre udgivelser, som bliver udgivet i løbet af sommeren 2021. Selvom VILMA skriver om store følelser, er der i musikken gemt en vestjysk charme i både tekst ud udtryk. Nogle gange skal følelserne takles ved at græde og andre gange må man danse sig igennem dem – VILMA formår at give plads til begge dele.

to 9 20 studenterhuset, gammel torv, aalborg NIKOLAJ NØRLUND M. BAND

Nørlund er gennem tiden blevet kaldt Danmarks svar på alt fra Damon Albarn til Leonard Cohen, men mest af alt er han Danmarks Nikolaj Nørlund. 

Udtrykket skifter men altid på sangenes præmisser og med teksterne som en ligeværdig partner. Efter en periode hvor han har udgivet to album i samarbejde med Copenhagen Phil og et sammen med digteren Naja Marie Aidt, er Nørlund nu klar igen med sin egen musik. 

En serie af singler gennem efteråret samler sig i 2021 til et album, og det er med udgangspunkt i dét, at Nørlund og rockband besøger landets spillesteder. 

Men aldrig en Nørlund-koncert uden at han prøver kræfter med sit eget imponerende og omfattende katalog, så alt i alt er der lagt i ovnen til en tour de force i moderne dansk rockmusik.

to 9 20 huset, hasserisgade 10, aalborg NICLAS KNUDSEN & ALT ER EGO

Guitarist og komponist Niclas Knudsen er et velkendt ansigt pa° den danske musikscene og har blandt andet spillet med folk som David Liebman, Ray Anderson, Billy Preston og Tom Jones. Ibrahim Electric, som han leverer størstedelen af det kompositoriske materiale til, har han turneret intensivt med i ind og udland igennem de sidste 15 a°r.

Niclas projekt ”Niclas Knudsen – Guitar Inferno” modtog i december 2016 en DMA for ”A°rets bedste World Track” med nummeret ”Niafunke” og han har fa°et disse ord med fra anmelderne:

- Na°r Niclas Knudsen placerer sig bag sin guitar, er det sjældent, der ikke opsta°r magi. – Bjarke Nielsen, Kultunaut

- Niclas Knudsens guitarspil er pa° en gang iørefaldende, flabet og grænsesøgende. – Henrik Palle, Politiken

- Alle de traditioner og tra°de har han – tilsyneladende helt ubesværet – forma°et at samle pa° Guitar Inferno. Og dermed har han skabt et forrygende, medrivende og perspektiverende album” - Ivan Rod, Gaffa

”Alt er ego” er det nyeste projekt fra Knudsens hånd.

Historier, som har hobet sig op i tidens løb, får nu luft under vingerne og en håndfuld nye danske sange, skrevet og sunget af Niclas, ser dagens lys. Rastløse rytmer fra amerikansk folklore og vemodige nordiske toner blandes med forløsende afrobeat og intense indiske ragaer og op af den store gryde lyder en ubestemmelig og medrivende musik.

Med sig har han nogle yderst kompetente herrer:
Niclas Knudsen: Guitar og Vokal (Ibrahim Electric)
Andreas Møllerhøj: Bas (Mames Babagenush)
Mads Andersen: Trommer (Marie Key)

to 9 20 skråen, nordkraft Malte Ebert Solo

Ny single ’Tired’ ude nu.

Forrige single ’Gravity’ var stor en succes på radio og ikke mindst med imponerende streaming tal.

Malte debuterede med solo performance i Tivoli i august, med 500 publikummer.

Det er en virkelig flot nedbarberet performance af en stærk sanger og ikke mindst pga. Maltes kæmpe underholdende talent – humoren er intet mindre en verdensklasse, som man kunne se ved Malte’s populære optræden til Zulu Comedy Galla.

to 9 20 Stubhuset Grangårdsvej 11, Støvring Michael Falch Solo
fr 10 19 folkekirkens hus, gammel torv, aalborg Koncert – JazzSelskabets 25 års jubilæum

JazzSelskabets Aalborgs 25 års jubilæum har desværre været udskudt grundet COVID-19. Men nu har Thomas Hust, som sammen med Jørgen Dam startede JazzSelskabet, sammensat et fantastisk program af musikere herunder gæstesolist Tom McEwan der blandt andet er kendt fra Klyderne, og diverse tv-programmer i DR.

Musikere:

Tom McEwan: Trommer m.m.
Mads Eliasen: Bas
Morten Christensen: Trompet
Jens Nørhom: Flygel & Orgel
Kristian Kaaberbøl: Saxofon
Julia Østergaard: Sang
Jens Fisker: Guitar
Thomas Hust: Flygel, trommer og mundharpe
Kaoru Obayashi: Trommer

fr 10 20 det musiske hus, rådhus alle 98, frederikshvan IB GRØNBECH

Ib Grønbech & ContainerKvartetten ­tager koncertsteder med storm gang på gang – både med Ib Grønbechs og bandets topmusikalske evner og med en uforlignelig humor – manden er ganske enkelte genial og har en placering som en af landets allerstørste komikere. Netop den kombination sælger billetter!

Ib Grønbech & ContainerKvartetten – de skal skal opleves! En god sammensætning af artistens bedste hits fra de seneste 33 år leveret med et glimt i øjet og masser af energi i kombinationen med den Ibs nordjyske humor, når den er allerbedst.

Både stemmebåndet og lattermusklerne bliver udfordret på en aften i selskab med Ib Grønbech. Publikum overgiver sig til et univers fyldt med morsomme sange serveret på vendelbomål og humørsmitsomme melodier. Koncerten ender i en uundgåelig fællessang. Der bliver grinet højlydt af den lune og skæve humor, som Ib Grønbech sikkert mestrer med improvisation, snorelige timing og spontanitet. Det er ikke blot stand-up. Det er næppe ’bare’ en koncert. Det kan være svært at sætte ord på, men en Ib Grønbech koncert er mest af alt stedet, hvor musik går hånd i hånd med komik. Det kan siges ganske kort: Musikalsk legestue med garanti for latter.

I 2021 er det præcist 36 år siden, at Ib Grønbech udgav sin først LP og hurtigt blev han landskendt, som nordjysk sanger og komiker. Sidenhen er det blevet til en længere række udgivelser, som Ib Grønbech har nydt stor succes af gennem sin musikalske karriere. Ib Grønbech udgav i 2016 som opsamlings CD, hvor han med bandet genindspillede de største Ib Grønbech-hits og tilmed en række nye sange. Udgivelsen blev mixet af Søren Bundgaard og udkom i maj samme år – og blev ligeledes en stor succes. Sidenhen har Ib Grønbech turnéret landet rundt med sit band og spiller i fyldte huse på spillestederne.

fr 10 20 Den Svenske Sømandskirke, Hirtshals IVAN PEDERSEN & DANMARKS NÆSTBEDSTE TRIO 

54år på scenen og stadig spillevende.Sangeren/sangskriveren Ivan Pedersen har været i gang i to menneskealdre,og har stadig hjertet med. Man kunne måske godt overveje at gå på pension, når man er 70+år gammel.Det ligger åbenbart ikke lige for hos dansk musik’s,Grand Old Man,Ivan Pedersen.

For ikke så snart hans corona-udsatte–og TV transmitterede-70 Års fest-turne ´ 2020 er overstået, før så rykker det igen i cirkus-hesten.Den nys afviklede fødselsdags-tourne ´ s stort opsatte shows,med hitsange fra hele karrieren,har bestemt sine forcer,og sanger/sangskriveren går stadig rundt og smiler ved mindet om en hel efterårs tournes stående ovationer – MEN-den lidt mere intime scene passer altså virkeligt godt til sangerens nutidige og noget mere eftertænksomme repertoire.

Den superstramme trio bag ham:Danmarks Næstbedste Trio: 

Sten Rasmussen, Troels Skovgaard og Søren Skov

musikere der gennem årene symbiotisk næsten er groet sammen med Pedersen) giver disse sange al den dynamik, nærhed og finesse i detaljen, som sangene og arrangementerne indbyder til.. På denne turne kommer man til at genhøre gamle kendinge – sange fra det seneste album og hvem ved snart hvad, der musikalsk ellers kommer til at ske?

 

FR 10 20 Den Runde Pavillon Nørregade 45, Brønderslev Nikolaj Hess, Spacelab & Strings

18,30 Dinner
 + 
20 Jazz i Den Runde Pavillon.

I smeltediglen mellem jazz, nordisk, folklore og klassisk leverer Nikolaj Hess, Spacelab & Strings, filmisk nordic cool jazz trio sammen med den innovative klassiske strygekvartet "Strings", musik som er udviklet af pianist og komponist Nikolaj Hess i fællesskab med violinist Cæcilie Balling gennem en årrække. 

Hess' mangeårige arbejde med strygere og den fælles drøm om et ligeværdigt møde mellem de to verdener, og en sammensmeltning og fornyelse gennem strygekvartettens nuancerede lydbillede og jazztrioens rytmiske og improviserende elementer, lander i en sammenhængende musik med en gennemgående nerve. Strygekvartettens harmoniske, melodiske og klanglige muligheder udforskes og hvordan det kan integreres med den personlige sound og særlige melodiske, rytmiske og improviserede understrøm, som Nikolaj Hess og Spacelab konstant udvikler og forfiner. 

Spacelab, den dybt sammenspillede, tranceskabende supertrio med Nikolaj Hess' klaverspil i front, høres her i samarbejde med strygekvartetten Strings med Cæcilie Balling/Josefine Opsahl duo "Inventions" som udgangspunkt. De præsenterer et smukt og levende sammensat repertoire med kreative bearbejdninger af Hess' kompositioner, eksperimenter fra den klassiske verden og med afstikkere til jazzkomponister som fx Duke Ellington. 

Nikolaj Hess, flygel. 
Anders AC Christensen, bas. 
Mikkel Hess, trommer. 
Cæcilie Balling, violin. 
Peter Andreas Nielsen, violin. 
Jakup Lützen, bratsch. 
Josefine Opsahl, cello. 

Arrangør: Jazz9700 i samarbejde med Det Musiske Hus.

fr 10 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro The Electric Bob Dylan Project

en hyldestkoncert i anledning af Bob Dylans 80 års fødselsdag med The Electric Bob Dylan Project.

Der er næppe nogen enkeltperson, der har haft større betydning for nyere kultur- og musikhistorie end musikeren og sangskriveren Bob Dylan. I 2021 fylder han 80 år, og det skal fejres med et brag af en hyldestkoncert.

På scenen står en række af landets bedste sangere og musikere klar til at levere en overdådig hyldestkoncert til mesteren over dem alle. I næsegrus respekt for originalmaterialet puster orkesteret nyt liv i de legendariske sange, som leveres med nerve, autenticitet og spilleglæde.

Baggrund - 'The voice of a generation'

Siden det selvbetitlede debutalbum Bob Dylan (1962) og særligt efterfølgeren The Freeweelin’ Bob Dylan (1963) bragte ham i spil som amerikansk folkemusiks nye vidunderbarn har Bob Dylan stået som uofficielt talerør for en hel generation og et uomtvisteligt ikon på alverdens musikscener.

Dylan står bag et hav af musikhistoriens største klassikere, herunder Blowin’ in the Wind, Like A Rolling Stone, Knocking On Heavens Door, Just Like a Woman, Hey Mr. Tambourine Man og mange, mange flere og har således hele fem sange på Rolling Stone Magazines top 100-liste over Greatest Songs of All Times.

I 1965 gik Bob Dylan på scenen på Newport Folkfestival med en elektrisk guitar, og den blot 16 minutter lange koncert skulle gå hen og blive en musikhistorisk milepæl, der monstrøst markerede Dylans fremsynede opgør med den akustiske folkesanger-tradition, der senere banede vejen for musikalske ikoner som Bruce Springsteen, Pink Floyd, Neil Young og mange, mange flere.

I 2012 blev han tildelt den højeste udmærkelse for civile personer i USA The Presidential Medal of Freedom af præsident Barack Obama, og i 2016 blev han tildelt Nobelprisen i Litteratur som den første musiker nogensinde. Sidenhen har den snart 80-årige, verdenskendte sanger og sangskriver aldrig set sig tilbage, men fortsætter ufortrødent sin never ending tour rundt i hele verden.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med musikalske kræfter, der ligeledes stod bag koncerterne Celebrating The Last Waltz og WOODSTOCK '69 – En Hyldestkoncert, der begge kunne melde udsolgt til flere koncerter rundt om i Danmark, herunder på Det Kongelige Teater.

The Electric Bob Dylan Project: 
Rasmus Madsen (guitar & vokal) 
Martin Rauff (guitar & vokal) 
Niels Ole Thorning (keyboards) 
Niels Kvist (bas) 
Casper Mikkelsen (trommer)

fr 10 20 skråen, nordkraft Bryan Adams Tribute

Med over 10 år på bagen har de 5 nordjyder slået sig fast som et af de bedste og mest autentiske tribute-bands der findes, ikke kun i Danmark men også i udlandet. De sidste 5 år har bandet for alvor fået fat i publikum rundt omkring i Europa bl.a. Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz og Østrig. 

Traditionen tro skal man være hurtig med at købe billet i god tid, for BRYAN ADAMS TRIBUTE plejer at have udsolgt når de gæster hjemmebanen på Skråen.

fr 10 20,30 hjallerup kro


Hjallerup musikforsyning præsenterer

Sweethearts Acustic

Dansktop og syng med på alle tangenter...

fr 10 21 studenterhuset, gammel torv, aalborg RACHAEL DADD (Aflyst)

Rachael Dadd released her 6th album ‘Flux’ on Memphis Industries in November 2019 and distributed across Europe. It follows on from her highly acclaimed album ‘We Resonate’ and a previous string of releases in the UK, EU and Japan. 

‘Flux’ is an album of big bold songs: a response to the flow of life up-rooted; a protest against the flow of recent political history; a diary of the flow within the intimate space of home. First single ‘Cut My Roots’ has already received great praise including many plays on BBC6Music. Co-produced with Marcus Hamblett (James Holden/ Villagers / Laura Marling/ Bears Den) ‘Flux’ is Rachael Dadd`s first full band studio album, and sees her collaborating with right hand woman Emma Gatrill (Matthew and the Atlas, Willie Mason), drummer Rob Pemberton (Low Chimes, Emily Barker), guest bassist Jim Barr of Portishead, and guest vocalists and long time friends/collaborators Kate Stables (This is the Kit) and Rozi Plain. 

In 2016 to 2017 her solo Piano and Projection show received an Emerging Excellence Award. She toured this formation as well as full band and solo across venues and festivals in the UK, Europe, Australia and Asia. 

Support: Astma

fr og lø 10 og 11 ? Freddy's Bar, havnegade, frederikshavn Big Kahuna
11 20 kappelborg, skagen LIKE A ROLLING STONE - BOB DYLAN 80 ÅR 

En hyldestkoncert i anledning af Bob Dylans 80 års fødselsdag med The Electric Bob Dylan Project 

Der er næppe nogen enkeltperson, der har haft større betydning for nyere kultur- og musikhistorie end musikeren og sangskriveren Bob Dylan. I 2021 fylder han 80 år, og det skal fejres med et brag af en hyldestkoncert.

På scenen står en række af landets bedste sangere og musikere klar til at levere en overdådig hyldestkoncert til mesteren over dem alle. I næsegrus respekt for originalmaterialet puster orkesteret nyt liv i de legendariske sange, som leveres med nerve, autenticitet og spilleglæde.

Orkesterets medlemmer, der alle har tilknytning til det vestjyske, er kendt fra bl.a. Johnny Madsen, Peter Belli, Poul Krebs, Henning Stærk og Uhrban Stöjband.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med musikalske kræfter, der også stod bag koncerterne Celebrating The Last Waltz og WOODSTOCK '69 – En Hyldestkoncert, der begge var en kæmpesucces, da de mødte publikum på Kappelborg.

OBS! Ikke-nummererede pladser på stolerækker.

LINE UP 
Rasmus Madsen / guitar & vokal 
Martin Rauff / guitar & vokal 
Niels Ole Thorning / keyboards 
Niels Kvist / bas 
Casper Mikkelsen / trommer

11 20 skråen, nordkraft Fyr & Flamme 

support: Blæst 

Den fremadstormende duo maler landet i pastelfarver, når de i sensommeren tager deres 80’er-inspirerede popmusik med til Aarhus, København, Odense og Aalborg.

De har kun tre singler i bagkataloget. Alligevel er duoen Fyr & Flamme, som består af de kreative legekammerater Jesper Groth og Laurits Emanuel, nået et format, hvor de er klar til at indtage spillesteder som Store VEGA i København og Train i Aarhus.

Der skulle ikke mere end én enkelt single, nemlig debutsinglen “Menneskeforbruger” til, før lyden af Fyr & Flamme sidste år satte sit præg på de danske radiokanaler og streamingvaner. Duoen, som kalder sig selv “teenageidoler, dine forældre kan forstå,” har fundet et helstøbt udtryk i det musikalske krydsfelt mellem 80’er-nostalgi og moderne dansksproget pop, som fra første stortrommeslag sender signaler til dansefødderne såvel som hjertekulen. For selvom numre som “Menneskeforbruger” og “Kamæleon” er uptempo og dansable, gemmer de på eksistentielle tekster om forlist kærlighed og knuste hjerter.

Inden Fyr & Flamme tager landet rundt på turné, prøver de kræfter med et af Danmarks største publikummer, når Dansk Melodi Grand Prix lørdag den 6. marts løber over sendefladen. Her deltager de med nummeret “Øve Os På Hinanden”, som ifølge duoen selv er inspireret af de lidt ældre Grand Prix-dyder. Nummeret demonstrerer igen, hvordan Fyr & Flamme mestrer at smelte dansegulvet sammen med kærlighedens evige mysterier - denne gang skildret i fortællingen om en kvinde og en mand, der træder ud på dansegulvet og øver sig på hinanden for at erfare, hvilke trin der virker.

Fyr & Flamme er blomstret ud af venskabet mellem musiker Laurits Emanuel, som tidligere er gået på scenen som den ene af to forsangere i bandet The Grenadines, og skuespiller Jesper Groth, som blandt andet har haft succes i serier som Sygeplejeskolen, Klaphat, Parterapi og Stormester.

I Fyr & Flamme demonstrerer begge kunstnere deres kreative spændvidde, og det giver anledning til både glimmer og tårer i øjenkrogen, når de i august og september 2021 indtager de danske spillesteder med nogle af tidens største radiohits.

Blæst

Blæst skriver energiske ørehængende melodier, krydret med en lyrik de selv beskriver som ‘naiv hverdagspoesi’. De behandler nøgternt og præcist små ting fra en ung hverdag, og den tvivl og indre splittelse der følger med. Det purunge band består af producerteamet Lauge Kjærulf og Valentin Buchwald, guitarist Anders Bondo og vokalist Fernanda Rosa.

Fernanda Rosas karismatiske vokal, og stærke melodier sender tankerne tilbage på 80’ernes kvindelige danske popikoner. Musikken er pakket ind i Valentin Buchwald og Lauge Kjærulfs stramme og charmerende pop produktioner der giver bandet det moderne touch, der gør at Blæst vil blive et popnavn der ikke kan ignoreres. Alt dette og meget mere gør Blæst til den helt rette blanding af energi, kitch og ungdoms-nerve.

11 20 Halkær kro og kulturhus, Halkærvej 59, Halkær 9240 Nibe Dobbeltkoncert: Basco med Jullie Hjetland & Calum Stewart (Skotland) 

Det ustyrlige skandinaviske folk & roots band Basco er hurtigt blevet et uundgåeligt fænomen på den europæisk folkemusikscene. Hvad enten de optræder som kvartet eller med DR Big Band har Bascos smittende energi, virtuositet og opfindsomhed vundet hjerterne hos publikum rundt om i Europa. 
Bascos musik er varieret, har drev og er fyldt med delikate nuancer, skønhed og temperament; som fejende vinde henover storslåede landskaber; som den rå kraft, der pulser fra storsvedende kroppe efter en hel nats heftig dans eller som stødene fra tunge tramp. Det er denne stemning og originalitet, der stråler, når Basco spiller, og særligt denne aften sammen med den dansk/norske gæstesangerinde Jullie Hjetland.

Sækkepibe- og fløjtevirtuosen Calum Stewarts kraftfulde og lyriske spillestil er forankret i den traditionelle nordskotske folkemusik. Hans tydelige musikalske udtryk har udviklet sig gennem samarbejde med forskellige andre musikere i de skotske og irske musiktraditioner. 
Til forskel fra de fleste andre skotske sækkepibespillere har han kastet sig over den irske variant, de såkaldte uillean pipe. Calum Stewart var med til at danne Mànran i 2010, men han forlod bandet i 2012 for at koncentrere sig om sin solokarriere.

Menu kl. 18.00

11 21 lønstrup cafe bio SØREN KROGH / DUO

Ca. 100 gange årligt er Søren Krogh på farten. Oftest er hans ærinde musikalsk underholdning. Det er hverken koncert, historiefortælling eller stand-up, men noget af det hele på en gang. Kort sagt: nordjysk musikalsk underholdning på højt niveau. Søren Kroghs sange – og ikke mindst historierne imellem – fører nænsomt publikum gennem aftenen på en morsom, eftertænksom og frem for alt nærværende måde. Krogh mestrer kunsten at være morsom uden at være plat, og eftertænksom uden at være kedelig.

Krogh modtager til sin egen store forbavselse i november 2016 en Danish Music Award – FOLK som årets sanger. Han kvittereede ved modtagelse med at begynde sin takketale med: “Nu har jeg aldrig opfattet mig selv som sanger …”

På scenen denne aften: 
Søren Krogh, akustisk guitar + sang 
Janus Bechmann, elektrisk guitar

11 21 studenterhuset, gammel torv, aalborg CALBY

Studenterhuset er glade for at byde velkommen til Calby igen efter efterårets store succes!

Der er meldt udsolgt i alle byer, når danske Calby rammer landevejen i denne måned. I dag løfter den danske sanger dog sløret for en ny og større tour, der vil bringe ham rundt i landet med hits som Burnout, The Million Dollar Song og The Everyday Bit i rygsækken. 

Fra Ideal Bar til Store Vega For godt et år siden brød en ny kunster lydmuren med sangen ’The Everyday Bit’. Den blev Ugens Uundgåelige på P3 og toppede samlet set som #8 på dansk radio. Bag hittet stod Calby aka. den danske sanger, sangskriver og producer, Mik Thybo. Billetterne til hans første show på Ideal Bar, blev revet væk og siden har interessen været så stor, at han kunne melde udsolgt på Lille Vega 9 måneder før show og i dag kan annoncere sin første stående Store Vega koncert samt en stor landsdækkende tour. 

Det skal nævnes at den udsolgte Lille Vega efterfølgende er blevet ændret til en siddende Store Vega pga. de nuværende restriktioner. Burnout: Fra hypet til storhittende Medier som Gaffa, Soundvenue og P3 pegede hurtigt på Calby som en af 2020’s one-to-watch og efter at have opnået stor hype med The Everyday Bit, udgav Calby derefter sin anden single Burnout. Et kæmpe hit, der for alvor satte Calby på dansk musiks landkort. Burnout var i månedsvis den mest shazhamede danske sang, toppede som #2 på dansk radio og er i skrivende stund gået guld med næsten 7 millioner streams på Spotify.

Calby havde 15 aflyste festivalkoncerter. Men for netop at holde live i livemusikken annoncers denne tour og skulle der fortsat være restriktioner i 2021, vil Calby og arrangørerne gør alt for at gennemfører koncerterne under de givne restriktioner (ligesom det er lykkes at gennemføre den nuværende tour i September 2020)

12 15 Hjørring Gymnasium Skolevangen 25, Hjørring David Munk-Nielsen (klaver) 

David Munk-Nielsen er født 1998. Han har spillet siden han var fem år og optrådte med orkester. Han modtog undervisning af Anne Øland i alderen 9-16 år og blev derefter optaget på Det Jyske Musikkonservatorium. 

Program:
Beethoven klaversonate op 16
ravel: gaspard de la nuit
chopin: ballade nr 4 i f-mol op 52

ma 13 13? maskinhallen, skolegade, frederikshavn M.C. HANSEN OG JACOB CHANO - Prisvindende singer-songwriter og historiefortæller

“Forestil dig John Steinbeck læse højt på Benny Andersens terrasse, mens Povl Dissing fortæller jokes til Carl Nielsen, der spiller på klaveret” Det er de gode historier med finurlige detaljer om det store i det små, der er i fokus, når den prisvindende sangskriver og historiefortæller M.C. Hansen går på scenen med sin makker Jacob Chano.

Sprudlende fortælleglæde, awards og arven fra Bob Dylan

M.C. fortæller:
“Jeg er blevet klappet en del på skulderen gennem tiden – Jeg blev hædret som Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk 2017, årets musikalske iværksætter i 2018 og samme år tildelte komponistforeningen DPA mig deres Påskønnelseslegat. I januar 2020 modtog jeg Vordingborg Kommunes Kulturpris for arbejdet med det danske sprog og historierne om det sted jeg kommer fra. Tak for det!

Jeg står i høj grad på skuldrene af amerikansk folk- og rockmusik som vi kender den fra Woody Guthrie, Bob Dylan og Townes Van Zandt, men også højskolesangbogen, Benny Andersen og Carl Nielsen.

Jeg har siden 2004 haft fornøjelsen af at have min makker Jacob Chano med på scenen. Uanset om han spiller trommer, keyboard, klaver eller synger kor, gør han det i sangens tjeneste. Det er altid melodien der bestemmer. Jeg kender ingen andre musikere, der som Jacob ansvarsfuldt støtter op om melodien og lader sangene tage os og publikum nye steder hen aften efter aften.”

Skagenfestivallens publikum kender M. C. Hansen som leder af sammenspilskoncerten de senere år.

ti 14 19 Sæbygårdskolen, Sæbygårdvej 34, 9300 Sæby Folkedans i sæby

Bjarne Jensen spiller op til folkedans på Sæbygårdskolen. 

Vi starter folkedansen op for nybegyndere kl 19 og kl, 19.30 møder alle øvede dansere op og danser sammen med nybegynderne. Alle kan være med. 
Mød op 1. aften og nyd den levende musik til dansen, som bruges i vores folkedans. Motion og livsglæde masser af latter og et godt socialt fællesskab, for man kan ikke være sur, når man danser. 

Målgruppen er at flere generationer kan danse sammen. Hvis du har lyst til at få nye eller flere venner, så mød op til vores fantastiske motion uden konkurrence. Der danses i almindeligt tøj til hverdag og fest. 

Kontaktperson og instruktør Vita Ugilt vil lede os let og sjovt igennem vores danseaftener. Hun har været vores leder i mange år. Der bliver danset mange forskellige danse hver danseaften, og vi skal lære så meget nyt, alle minutter bliver udnyttet til fulde, så vi får meget motion for vores penge. 

Hvis du har spørgsmål, så ring på 2860 3645.

Sæby folkedanserforening

ti 14 19,30 folkekirkens hus, gammel torv, aalborg KONCERT med Nick Cave undercover

Der er virkelig noget på spil i den australske musiker Nick Caves musik og tekstunivers. Musikken kredser om kontrasterne i menneskelivet og bevæger sig i et spændingsfelt mellem lys og mørke. Smukke numre som ”Into My Arms” og ”Death is not the End” åbner til vigtige almenmenneskelige erkendelser.

Fire musikere Line Mortensen (vokal) Johanne Andersson (cello) Niels Ole Sørensen (piano) Jesper Bang Pedersen (kontrabas) dykker ned i Nick Caves kontrastfulde, vilde univers og fortolker musikken et anderledes rent og akustisk udtryk.

Johanne Andersson, cello, 
Niels Ole Sørensen, klaver 
Jesper Bang, kontrabas 
Line Mortensen, sang

Koncerten kan streames: læs mere på hjemmesiden

ON 15 19 Ørum Kirke, Bjørnbækvej 37, Hjallerup Barbershopkoncert med kvartetten 'HusAar' 

en århusiansk barbershopkvartet efter alle kunstens regler. Barbershop er en konkurrencesport, og deres mål er at blive verdensmestre. De gør alt, hvad de kan for at underholde publikummet med lækre harmonier og ufatteligt lange toner.

Så hvis du ikke har hørt en barbershopkvartet før, skal husAar nok sørge for at give dig en ordentlig præsentation ved koncerten. Kort sagt, kom og hør fire mænd synge til stor fryd for øregangene og smilebåndet. 

Gruppen består af Anders Slot Sørensen, Yngve Lyngsø, Søren K. Detlefsen og Jonas Rasmussen. Kom og hør fire mænd synge til stor fryd for øregangene og smilebåndet.

Arrangør: Ørum Sogns Menighedsråd.

ON 15 19,30 Bangsbostrand Kirke, Søndergade 204, Frederikshavn Thure Lindhardt og Søren Gemmer

"KOM, LAD OS LØBE!" - en fortolkning af Højsangen. 

Skuespilleren Thure Lindhardt og musikeren Søren Gemmer gæster Bangsbostrand Kirke med en tværkunstnerisk fortolkning af HØJSANGEN.

En sydende omsmeltning af Det Gamle Testamentes sprogblomstrende ode til kærligheden og kroppen. 

Thure Lindhardt - stemme/ord 
Søren Gemmer - lyd/musik

on 15 20 huset, hasserisgade 10, aalborg ANNA LYSTBÆK FEAT. KATRINE SCHMIDT 

Vestjyske Anna Lystbæk har vist sig som en mange-facetteret sanger, pianist og sangskriver, der har en bred vifte af koncerter bag sig. Både som akkompagnatør og med egne projekter.

I februar 2018 udgav hun det stemningsmættede debutalbum Myth House, og i september 2021 tager hun på turné med opfølgeren ’Room for Love’. Med sig har hun guitaristen Rune Kjeldsen (Steen Jørgensen, The Savage Rose, Carl Emil Petersen), som også har været medproducer på albummet, der er indspillet på tværs af landet fra hver deres hjemmestudie i henholdsvis Spjald og København.

Når man lytter til Annas musik, er det de brede klange, de stærke og sarte toner, den varme og modne vokal og en legende tilgang til musikken, man hører. Lyden er atmosfærisk og trækker tråde tilbage til folkmusikken, jazz, afro og blues, men med en lyrisk og nordisk tone. Den spænder mellem det let tilgængelige og det mere eksperimenterende udtryk. Det mørke og det lyse. Det triste og det smukke. Koncerten vil bygge på de to albums ”Myth House” og ”Room for Love” – med Annas nærværende vokal i front, hendes fantasifulde touch på tangenterne samt Runes sublime guitarspil.

Som en helt særlig feature denne aften deltager countrysangerinden, Katrine Schmidt, og hendes pianist, Johannes Aaen Jensen, der netop er aktuel med anmelderroste ’Laying my burdens down’. - Et personligt og ærligt album om længsel, håb, afhængighed, misbrug og kærlighed – om at være menneske på godt og ondt. ”We Shared a Secret” synger hun, og man tror på at hun direkte fra Austin har hjemtaget en hemmelig formel, der med tiden kan sidestille Katrine Schmidt med nogle af tidens mest lovende amerikanske kollegaer som f.eks. Margo Price, Michaela Anne, Courtney Marie Andrews, Brandy Clark osv." – Side 33

Sagt om Anna:

”En stemme lige så dyb i nuancer som det hav hun synger om.” – Karrierekanonen

"Man kan mærke sårbarheden og kærligheden fra første tone og hele vejen gennem de 10 sange, som alle byder indenfor med flotte og medrivende melodier, der med glød, glæde og gudesmukke toner giver styrke og tid til eftertænksomhed" - Spil Dansk Musik

Streaming: https://annalystbaek.lnk.to/RoomforLove-Album 

Instagram: www.instagram.com/annalystbaekmusic 

Facebook: www.facebook.com/annalystbaekmusic 

to 16 19,30 musikkens hus, aalborg Jazz at the Symphony

Vi slår dørene op til den helt store lyd, når Margrete Grarup og Bobo Moreno sammen med Nordkraft Big Band og Aalborg Symfoniorkester opfører både gamle klassikere og ny musik komponeret specielt til denne koncert.

Medvirkende: 
Steen Nikolaj Hansen, dirigent 
Margrete Grarup, solist 
Bobo Moreno, solist 
Nordkraft Big Band 
Aalborg Symfoniorkester 

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

Koncerten åbnes nemlig med en ouverture, komponeret af den grammynominerede komponist Peter Jensen, der har vundet priser som The Thad Jones Competition (2003) og Danish Music Awards (2016). Peter skrev sit første bigbandarrangement som 16-årig og Ib Glindemann var den første kapelmester, der jævnligt bestilte arrangementer fra den unge arrangør. Siden har han været flittigt brugt som både arrangør, komponist og kapelmester af flere danske orkestre.

“Hun er blevet betegnet som den bedst bevarede hemmelighed i dansk jazz. Med sin intonation og sin stemmevolumen fastslog den nordjyske sangerinde Margrete Grarup, at hun som jazzvokalist fortjener meget mere end blot regional bevågenhed.” – Berlingske Tidende

”Bobo Moreno husker de koncerter, hvor rummet gik i stå. Hvor luften stod stille. Han har oplevet musikere skabe disse magiske øjeblikke og han søger dem gerne selv.” – Politiken

Musikkens Jazzklub Musikkens Jazzklub er et hyggeligt fællesskab for alle os, der holder af jazz og gerne vil have oplevelser med både upcoming og etablerede artister, med danske og internationale stjerner. Her er du sikret sæsonens bedste jazzkoncerter samt en række unikke fordele.

to 16 20 - 22,30 AbZalon Event Factory, Absalonsgade 26, Aalborg Blues Jamboree

en aften sammen med nogle af Skandinaviens bedstebluesmusikere, hvor der er god plads til røverhistorier, improvisationer og spontane smutveje. 

Gang på gang leverer BluesJamboree en både forrygende og afslappet koncert, og der er ingen tvivl om, at de har en stor stjerne hos publikum - og med god grund.

Alle leverer på et særdeles højt og intenst niveau. Blues og roots uden filter med nogle af Danmarks bedste musikere inden for genren. Spontant, råt og upoleret - her lægges ingen faste planer på forhånd - der spilles og jam'es uden sætliste, som man gjorde dengang blues'en var ung og farlig - og det er den stadig

Forvent musikalske overraskelser, og mesterlig blues, spillet med virtuositet og hjerte, når de disker op med deres roots blues'n'boogie, gospel & rag.

Hvert år er der en nyt hold for at holde gang i dampen og inspirationen.

Der er mad på grillen fra kl. 18.

2021 holdet er:

Mik Schack
en sand tusindkunstner. Her spiller han på vaskebræt mm - men mon ikke også hans skarpe tunge lader sig høre til publikums blanding af moro og forargelse. Han laver også hjemmeservice på TV, laver mad, tegneserier, øl foredrag og meget andet.

Peter Nande
kendt som en udadvendt entertainer, sanger og mundharpespiller, som her også spiller på vaskebalje bas, skeer, jug og percussion. Årets Danske Blues Navn i 2007. Har gennem mange år dyrket den tidlige og mere rå og upolerede "juke joint"blues og boogie.

Olav Poulsen
har huseret på den danske musikscene de sidste 25 år, primært inden for bluesmiljøet. Han har som en af kun få i Danmark specialiseret sig i slide guitaren, både den elektriske og den akustiske, og bevæger sig ubesværet indenfor genrer som blues, rock og country- ind imellem med en snert af orientalske og indiske overtoner.

Alain Apaloo
fra Togo, har siden 1999 haft København som base. Alain er en særdeles talentfuld guitarist og sanger, som på extraordinær, medrivende vis forener afrikanske grooves med blues og andre genrer.

Richard Farrell 
er en prisvindende sanger, guitarist og sangskriver fra Dublin, i Irland. Han er en særdeles soulful sanger med en stor og udtryksfuld stemme. Richard er bosat i Danmark og er med i en række blues-bands som bl.a. Trainman Blues og The Cornbread Project.

Perry stenbäck
fra Sverige: Sanger, spillemand og multiinstrumentalist. Har turneret verden rundt og har i Danmark spillet med bl.a. Sebastian, Erann DD og Allan Olsen. Er en efterspurgt studiemusiker og han har været med på over 150 indspilninger.. Perry fik i 2009 og 2019 prisen som "årets musiker" ved Danish Music Awards, og blev i 2010 nr. 2 i Ekstrabladets læserafstemning om DK's bedste guitarist.

Sammen udgør de BluesJamboree 2021

To 16 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Lena Anderssen 

er blevet kaldt skræmmende ærlig og en dybfølt, poetisk melankoliker. Der er ingen tvivl om, at hun skriver sange fra de inderste sider af sig selv. Lena er historiefortæller, og den nødvendighed og tyngde, der gennemsyrer hendes tekster, komplimenteres på smukkeste vis i let tilgængelige melodier og lækre, håndspillede indie-pop produktioner. Resultatet er sange, der har fundet vej til hjerterne hos fans over hele verden, og til amerikanske serier som Scrubs, Fecility og Nikita. Et helt nyt album "State of the Land" udkommer 3. september 2021.

Et ubeskrevet blad kan man ikke kalde færøsk / canadiske Lena Anderssen i dansk sammenhæng. Pladen ”Letters From The Faroes” fra 2012 fik særdeles flotte anmeldelser – også internationalt. I Danmark blev den kåret som ”Ugens Album” på P4, og på Færøerne, hvor Lena har boet de seneste år, løb den med prisen for ”Årets Album”.

Opfølgeren ”Eagle In the Sky” udkom i 2016 og har ligeledes fået en flot modtagelse i både Danmark og på Færøerne. Lena Anderssen vandt ialt fire Faroese Music Awards, bla. “Årets Album”, og pladen nåede en 3. plads på iTunes Album Chart i Danmark. Tre af sangene “Eagle In The Sky”, “Good Girls” og “On the Bright Side” har været i massiv rotation på DR P4, ligesom pladen har fået nogle flotte ord med på vejen af anmelderne. Endelig nominerede Just Plain Folk Awards i USA Lena i 10 kategorier i 2017.

I 2018 fortsatte den færøsk-canadiske sanger og sangskriver sin kompromisløse musikalske rejse på et kommende album, der blev indspillet i Los Angeles med den engelske legende Geoff Emerick, få måneder før hans pludselige død i oktober 2018. Var albummet Revolver med The Beatles Geoff Emericks første som chief engineer, så er Lena Anderssens kommende album State of the Land hans svanesang – det sidste album med den 72-årige engelske gentleman bag mixerpulten.

Geoff Emerick, der – udover sit arbejde med the Beatles og Paul McCartney – i løbet af sine lange glorværdige karriere arbejdede med artister som Kate Bush, Elvis Costello og Art Garfunkel, havde hørt “Eagle in the Sky”, og sagde på det grundlag ja til at arbejde med det nye album.

Grundsporene til “State of the Land” blev indspillet i studiet LAFX i Los Angeles i foråret 2018. Udover sin producer og partner Niclas Johannesen, havde Lena bassisten Jóhannus á Rógvu Joensen med fra Færøerne og tre amerikanske musikere var også med på indspilningerne: Matt Chamberlain på trommer (Bob Dylan, Fiona Apple, Bruce Springsteen), Matt Rollings på tangenter (Willie Nelson, Mark Knopler, Kris Kristofferson) og Jon Sosin på guitar, (Melissa Etheridge, Lukas Graham). Endelig medvirker den amerikanske folk artist Matt The Electrician på to af pladens numre. De første to singler fra albummet, titelnummeret “State of the Land” og ørehængeren “Aimee”, er udkommet til flotte omtaler særligt i England, Tyskland og USA, så der er store forventninger til den kommende plade.

fr 17 19 knivholt hovedgård, øSTRE LADE, frederikshavn kNIVHOLTS VENNER ARRANGERER TRAD JAZZ: creole catz

Dørene åbnes kl. 18:30. Til jazz arrangementer er der reserverede pladser.

Madkurven, eller hvad man ønsker at spise, medbringes.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til sædvanlige billige priser.
Tallerkener, gafler og knive kan lånes til 10 kr pr. sæt.
Glas og kopper er på stedet.
Der sælges også irsk kaffe.

Jazz slutter ca. kl. 24:00.

Tilmelding: Mogens Nyeng Hansen.
Mail: monyha2002@yahoo.dk.
Tlf.: 40 76 56 00

fr 17 20 maskinhallen, skolegade, frederikshavn NIELS SKOUSEN

”Han har hænderne dybt begravet i en rig poetisk åre – og det meste af det, han graver frem, er det rene guld”. Jacob Nielsen, Information. Samme medie har også kaldt Niels Skousen for ”et koryfæ”.

Når Niels Skousen står på scenen bliver publikum inviteret med på en musikalsk rejse. Hans musikalske historier favner bredt med sin humoristiske, skarpe og til tider melankolske stemme og hans sange rammer os, der hvor vi gir os selv lov til at lade følelserne tale.

Skousen har i kraft af sit virke og sin karriere opnået en toneangivende og anset position, og han fremtræder som en distingveret sangskriver og performer. Han bragede igennem i 1971 med det stadig mesterlige ”Herfra hvor vi står” sammen med den evige Peter Ingemann og et solidt hold hippiemusikere. Nu, i et nyt årtusinde, er han blevet en eftertænksomt reflekterende vismand med kodeordene: Anfægtelse, sagtmodighed, harme, ømhed, undren, ydmyghed, raseri og den der møgbeskidte kærlighed, et hav af positioner og tilstande, der afslører sig sang for sang for lytteren, som tilmed vil kunne genkende sig selv i de fleste af dem.

Det er langtidsholdbar poetisk folk-rock. Og det er labelbossen og musiker Nikolaj Nørlund (Pladeselskabet Auditorium), som har produceret de seneste albums med stor succes.

Skousens har appel til nutidens lyttere og Skousen får stor ros for hans turneer, der er garanter for et tidløst musikalsk udtryk. Udtryk som er præget af både pop- og rocktraditioner og en moderne nysgerrighed over for de vigtige detaljer. For Skousen formår herved også at bygge bro mellem 68-generationen og nutiden unge.

fr 17 20 vendsyssel teater, hjørring DRIVING MILES - GÆSTESPIL AF PARKTEATRET

Hvad musik kan gøre ved mennesker Fire unge jazzmusikere og én skuespiller sætter rammen om chaufføren Svein Åges møde med jazzikonet Miles Davis ved en jazzfestival i Molde i 1984. Svein Åge bliver Miles’ foretrukne chauffør, og imens hjulene ruller derudaf, udvikler det tilfældige møde sig snart til et livslangt venskab. En poetisk, personlig og nuanceret hyldest til musikkens kraft – og dens indflydelse på os.

MEDVIRKENDE: 
Hans Henrik Clemensen 

Musikerne: 
Anders Malta 
Rune Fog-Nielsen 
Cornelia Nilsson 
Zier Romme Larsen

Tekst/oversættelse: Henning Mankell/Anna Bro 
Musik: Miles Davis 
Instruktion: Vigga Bro 
Lysdesign: Mikkel-Magnus Olsen 
Scenografisk sparring: Gitte Kath

fr 17 20 Europahallen THE KILKENNYS  

Oplev ægte irsk charme og musikalitet, når de fire irske sangfugle Dave Cashin, Mick Martin, Tommy Mackey og Josh O'Loughlin går på scenen i Europahallen.

Banjo, mandolin, fløjte, trommer og guitar er bare nogle af de instrumenter, der tages i brug, når The Kilkennys forvandler traditionelle keltiske toner til moderne irsk popmusik.

Selvom gruppen kun har lidt over 10 år på bagen, har de allerede delt scene med nogle af Irlands største og mest prominente musikalske ikoner, herunder Shane MacGowan og Finbar Furey.

Deres unikke spillestil og vokale talent har gjort dem til et højt elsket band blandt det irske folkefærd, og på deres danske turnéer har de opbygget en stor fanskare, som nu kan glæde sig til at den irske kvartet endnu en gang indtager Danmark.

18 12 Arentsminde Cafeteria, Thyvej 16, Brovst Frokost-jazz - Kansas City Stompers m. Jesper Thilo 

KCS har i årtier været sammensat af en række af landets dygtigste musikere. Denne gang med Jesper Thilo, der har spillet fra og til siden 1976, nok DK's mest berømte jazzmusiker, med rødderne dybt plantet i den trad. jazz med en fabelagtig teknik.

Jesper Thilo, nok Danmarks mest berømte jazzmusiker, har rødderne dybt plantet i den traditionelle jazz, som han elsker at spille, foruden selvfølgelig swingmusik og andre former for jazz, og med KCS, som han til og fra har spillet med siden 1976, får den ikke for lidt med alle de velkendte trad jazz, New Orleans Jazz og Dixieland-numre, altså Jesper Thilo på en anden måde, men stadigvæk med den fabulouse teknik, som Jesper brillierer med.

Kansas City Stompers har i flere årtier været sammensat af en række af landets bedste og flittigst benyttede musikere, og 2021 er ingen undtagelse. De regnes for det ældste professionelle jazzorkestre i Europa startet i 1951 og med 45 lp/cd-udgivelser. De kan bevæge sig hele vejen fra dixieland til funk og popmusik, og derfor er det også Kansas-folk der har været flittigst benyttet i div. musikalske sammenhænge. Kansas City Stompers er det rette orkester til at bakke Jesper Thilo op i hans udfoldelser.

Line-up 
Jesper Thilo: Sax 
Niels Abild: klarinet og kapelmester 
Palle Juul Hansen: Piano 
Lea Nielsen Trombone: trompet, sang 
Lasse Lundstrøm: bas 
Roger Berg: trommer

Praktiske oplysninger: 
Dato og tidspunkt: Lørdag d. 18. september kl. 12.00. Dørene åbner: Indgang til koncertsalen åbnes ca. 30 min før koncertstart. 

Ca. varighed af arrangementet: 2-3 timer

18 13 - 16 kappelborg, skagen FROKOSTJAZZ M. KEN NORRIS QUARTET

en hyggelig eftermiddag med fed jazz og god stemning 

Velkommen til FROKOSTJAZZ m. lækker jazz, frokost m. sild, fiskefrikadeller og ost - fra Iscaféen Skagen

Denne dag skal vi møde amerikanske Ken Norris og hans kvartet. Norris har begge ben solidt plantet i den amerikanske jazztradition, og er pt en af de største mandlige croonere i det nordeuropæiske.

Hans varme personlighed stråler ud af ham, når han indtager scenen og med sikker hånd og stemme tager publikum ud på en musikalsk rejse.

Alex Dulith, ?Jazzman Magazine i Paris skrev således om Norris: "En åbenbaring! En ægte jazzsanger – begavet med en fremragende musikalsk harmonisk sans. Dem der elsker Kurt Elling og Nat King Cole vil ikke blive skuffede."

Ken Norris er en eftertragtet jazzsanger, og har været vidt omkring i verden. De seneste år har blandt andet budt på optrædender på Dubai Jazz Festival, JazzBaltica, Crest Vocal Jazz Festival (FR), Les Printemps de Bourges Festival (FR), Les Nuits de Jazz de Nantes (FR), International Voice and Guitar Competition (DE), mange andre festivaler og scener verden over.

Så der er lagt op til endnu en god eftermiddag i det gode jazzselskab...

PROGRAM 
Kl. 13 - 14 Frokost (dør åbner kl. 12.30) 
Kl. 14 - 16 Koncert 

LINE UP:
Ken Norris (US) – vokal 
Marko Martinovics (DK) - piano 
Jakob Lind Lauritsen (DK) – bas 
Janus Templeton (DK) – trommer

18 20 musikkens hus, aalborg Hanne Boel på dansk 

Hanne Boel udgav for nyligt sin første single på dansk, da hun sammen med Jacob Funch genfortolkede nyklassikeren ”Hurtige Hænder” af The Minds of 99. Nu annoncerer soul-dronningen, at hun kommer til Aalborg og Musikkens Hus, hvor hun spiller én af kun tre koncerter i efteråret, hvor hun tager mere musik af samme skuffe med. Vi ser frem til en magisk aften når hun gæster Danmarks smukkeste koncertsal til september.

Engang var det en meget fjern tanke for mig at synge og indspille på dansk. Jeg har foretrukket at synge på engelsk i mange, mange år. Med alderen er nysgerrigheden omkring at synge på mit eget modersmål direkte til et publikum med samme modersmål blevet forstærket. Jeg har længe grublet over dette, inden jeg nu kaster mig over tre koncerter i Aarhus, Aalborg og København, hvor jeg udelukkende vil synge på dansk.

Med et salg på over 2,5 mio. albums fordelt på 20 udgivelser er Hanne Boel den bedst sælgende danske sangerinde nogensinde. Hun har altid været flittig på livesiden og optræder til stadighed for fulde huse i Danmark og Norge. Hanne Boel slog igennem som sanger i slutningen af 1980’erne og har siden da befundet sig på toppen af den danske soul-popscene med diverse priser og omkring 20 udgivelser bag sig. Senest blev hun inviteret til at dele ud af sin musikalske kunnen og erfaringer, da hun i efteråret 2016 deltog i den sjette udgave af TV2’s ’Toppen af Poppen’.

Her vil jeg præsentere egne fortolkninger af sange som ”Hurtige Hænder” og supplere med nogle af mine yndlingssange fra den danske sangskat. Der er nok at vælge imellem, nogle vilIe nok nikke temmelig genkendende til, andre vil måske være et mere sjældent møde. Fælles for alt dette er, at jeg sammen med 

Jacob Funch på diverse instrumenter, 
keyboardspilleren Anders Filipsen og 
to vidunderlige sekunderende sangerinder; Sophie Ziedoy og Ayoe Angelica 

vil nyde at udfolde mine fortolkninger af sange på dansk for et publikum.

19 20 musikkens hus, aalborg Ida Corr 

For første gang siden 2019 inviterer Ida Corr til et bragende energiboost, når hun primo 2021 tager på Danmarksturné med extravaganza og fuldt band. En tour, der selvfølgelig bringer hende til Musikkens Hus i Aalborg.

Med giganthittet ‘Let Me Think About It’ fik Ida Corr for alvor rygvind på den internationale løbebane sammen med stjerneproduceren Fedde Le Grand. Siden hen har den aarhusianske sangerinde udgivet hele seks studiealbum, og i 2016 cementerede hun for alvor sit navn i danskernes bevidsthed med sin medvirken i ’Toppen af Poppen’, hvor hun blandt andet præsenterede en uforglemmelig fortolkning af Gnags’ ‘Når Jeg Bliver Gammel’.

Det syder altid af passion, integritet og et bundsolidt talent, når Ida Corr gør det, hun er allerbedst til: at samle folk om mindeværdige og musikalske oplevelser af højeste kvalitet – både gennem radioen, streaming, og ikke mindst når hun optræder live.

I 2019 viste Ida Corr nye sider af sig selv, da hun turnerede med den akustiske version af sit repertoire. Nu er den karismatiske sangerinde snart retur på de danske landeveje, blot med et større og eksplosivt setup – på udflugt med fuldt band og klar til at indtage landet med en fest fra øverste skuffe. Ida Corr formår at forny sig igen og igen, og i dag er hun en kunstner, som taler til alle generationer med extravaganza, varme og ikke mindst en skudsikker og farverig fest.

ti 21 13,30 sydbyens aktivitetscenter, l. P. Houmøllersvej, frederikshavn Irish waterfalls spiller til høstfesten
fr og lø 24 og 25 > Freddy's Bar, havnegade, frederikshavn Tøt City Band er på scenen begge aftener

Chris Andersen, Olav Poulsen og Klaus Thrane underholder lørdag eftermiddag kl. 15.00.

26 16 og 19,30 vendsyssel teater, hjørring LYSE NÆTTER, KONCERT MED ALBERTE WINDING OG NORDJYSK PIGEKOR (Udsolgt)

Vendsyssel Teater kan med stolthed præsentere en af dansk musiks mest nærværende stemmer – Alberte Winding, som med sin varme og poetiske sensitivitet har rørt generationer af voksne og børn i mere end 35 år. Efter Albertes bogudgivelse, Kastevind – erindringsglimt fra barndom og ungdom, fortsætter historierne i musikken, live på scenen, med sange fra Alberte Windings dejlige repertoire.

Vi er også stolte af denne dag at kunne byde velkommen til Nordjysk Pigekor - kendt som landsdelens traditionsrige og velklingende firstemmige pigekor, der synger smukke sange på højt korteknisk niveau.

Alt i alt kan det kun blive en smuk, musikalsk oplevelse sammen med Alberte og Nordjysk Pigekor.

Nordjysk Pigekor bliver dirigeret af kordirigent Christina Kjærulff og pianist Mads Baerentzen fra Aarhus Jazz Orchestra vil akkompagnerer pigekoret.

on 29 20 vendsyssel teater, hjørring Mere på hjertet - bente Kure og Leif Ernstsen

En koncert med Bente Kure og Leif Ernstsen, som er meget mere end visesang og musik. Det er standup med musik, samt singer/songwriter på dansk. Det er sanselige sange, med nærvær og nerve. Det er rent ud sagt, mere på hjertet! Det er primært egne sange og melodier, men kærligheden til bl.a. Jeppe Aakjær, Benny Andersen, Halfdan Rasmussen og de andre store tekst/sangskrivere fornægter sig heller ikke.

"Når livet fortælles i poesi og musik, er det aldrig så slemt som virkeligheden. Musikken giver ordene en form, og kaotiske trusler dulmes. For budskabet trænger ind ad andre veje, og vi tøver et øjeblik. Og giver os tid til at tænke og forstå."

Bente og Leif har spillet sammen i over 33 år med en aldrig svigtende intensitet og et altid skarpt blik på, at underholdningsværdien og humoren ikke bliver underkendt undervejs.

De har gennem årene udgivet 13 CD'er, 1 LP samt spillet landet tyndt på spillesteder, festivals, kursuscentre, i kirker, foreninger og forsamlingshuse. For skolebørn, pensionister og godtfolk alverdens steder.

I de flotte anmeldelser har der bl.a. stået:

”Med sin smukt nuancerede stemme mestrer hun både det blidt poetiske og det mere kontante udtryk” og ” Han demonstrerer sine virtuose evner på harmonikaen”.

Og så er de prismodtagere:

Danish Music Award i 2004 
Endnu en DMA- nominering i 2007 
Aakjærprisen i 2012 
Bente DMA-nomineret som 'Årets Sangskriver' i 2015

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 22. september 2021 af Søren Berg Olesen