Musik i Nordjylland - September 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

on 4 20 Drachmanns Hus, Hans Baghs Vej 21, Skagen
Drachmannaften. 

Holger Drachmanns navn og virke har stor betydning for dansk kultur og nationalfølelse, og han er en legendarisk skikkelse i Skagens historie.

Vin, kvinder og sang var vigtige aspekter i Drachmanns tilværelse, og de fylder også godt op i programmet, når Drachmannkvartetten inviterer indenfor i Drachmanns Hus 13 onsdage i løbet af sommeren 2019. Drachmannkvartetten består af Ann-Marie Gabrielsson, Jesper Hegaard, Birgit og Poul Bernth.

Onsdag den 4. september kl. 20. Vidt har jeg flakket i verden. Både Holger Drachmann. H. C. Andersen og Evert Taube elskede at rejse.

on 4 20 Budolfi Kirke, aalborg Broken Twin 

Studenterhuset Aalborg og Studenterpræsterne er utroligt stolte af at kunne præsentere den første koncert i lang tid med fantastiske Broken Twin — og så endda i Budolfi Kirkes smukke rammer.

Broken Twin har høstet roser i både ind- og udland for sit debutalbum May. Nu arbejder hun intenst på sit næste album og lægger i den forbindelse vejen forbi Budolfi Kirke for at afprøve nyt materiale og fremføre sange fra det forrige album i en ny konstellation.

Majke Voss Rommes insisterende sange har vakt genklang over det meste af verden og er blevet rost af vægtige medier som The Guardian, NME, Pitchfork og Rolling Stone Magazine samt danske medier som Politiken, Gaffa og Information, der alle kastede deres kærlighed på den danske nordjyde og det fremragende debutalbum, hvor Majkes unikke stemme og stilsikre sangskrivning blev fremhævet som værende mere end ud over det sædvanlige.

Den 4. september 2019 får publikum nu lejlighed til at lytte med for første gang, når der afprøves nyt materiale og fremføres sange fra det imponerende debutalbum i nye arrangementer. “Jeg ser frem til at spille nogle af de nye sange live, at føle, at de lever og ikke kun eksisterer i min egen indspilningsboble. Samtidigt glæder jeg mig til at fremføre nogle af de gamle sange igen. Det er længe siden jeg har spillet live sidst, så jeg er spændt. Det føles nyt igen.” siger Majke Voss Romme.

Hun er i øjeblikket i studiet med et hold af udvalgte musikere. Heriblandt violinist Nils Gröndahl, guitarist Johan Wieth fra bandet Iceage og perkussionist Kristian Paulsen, som alle vil være at finde på scenen d. 4. september.

Koncerten i Budolfi Kirke bliver således et unikt kig ind i arbejdsprocessen med de nye sange, inden Broken Twin igen dedikerer sin tid fuldt ud i studiet til at færdiggøre den kommende plade.

Pressen skrev blandt andet om albummet May: "Broken Twin is the most arrestingly beautiful songwriter we've heard in aeons." (NME, UK) "There's something about the unaffected clarity of Broken Twin that rings true straight away." Pitchfork (US) "Everything the 25-year-old touches turns to mournful majesty". The Guardian (UK)

”The strings - melancholic, dark, almost epic - support this fascinating music” 4/5 Rolling Stone (DE) “Breathtaking debut” Years Best New Artist NPR (US)

"Precious melodies and crystalline voice, the 25-year-old Broken Twin already plays in the big leagues" ROLLING STONE (FR)

to 5 20 kultur- og erhvervscenter Jammerbugt, aabybro Stig Rossen & Vennerne 

Flemming ”Bamse” Jørgensen sang sig ind i den danske folkesjæl og blev en del af vores kulturarv.

Der findes næppe mange, ung som gammel, som ikke kan synge med på omkvædet fra Vimmersvej. Med sin karakteristiske stemme og sin sikre fornemmelse for det folkelige syng-med hit har Bamse lagt en lang række perler i vores sangskat. Stig Rossen & Vennerne har sat sig for, at alle disse vidunderlige sange ikke skal gå i glemmebogen, så de turnerer land og rige rundt for at hylde Bamse og hans livsværk. Nu kan du komme helt tæt på og opleve sangene akustisk, krydret med små historier fra tiden med Bamses Venner og med Stig Rossens relationer til sangene. Et arrangement som både er en stor kulturel og musikalsk oplevelse.

Stig og de oprindelige musikere fra Bamses Venner genopliver med kærlighed og respekt alle de kendte og elskede hits: Vimmersvej, Jeg elsker kun dig, Kongens Have, Hvorfor går Louise til bal?, Se min læge er diktator, I en lille båd der gynger og mange, mange flere. Der er lagt op til en fantastisk syng-med-aften!

to 5 20 studenterhuset, aalborg Bibi Ahmed & Group Inerane + Nicklas Knudsen og Alter Ego 

Bibi Ahmed & Groupe Inerane

Med afsæt i Tuareg-guitarrevolutionen og inspireret af de rebeller, der startede musikken som et politisk våben, er Bibi Ahmed & Groupe Inerane et af de nye interessante navne inden for tuareg-bevægelsen, som er kendt for bannerførere som Tinariwen, Tamikrest og Bombino. Bibi Ahmed & Groupe Inerane byder på støvet tuareg-blues med inspiration fra den rige tamacheck-folk-tradition og medrivende psykedelisk rockguitar.

Gruppen er anført af den gådefulde guitarist Bibi Ahmed, der voksede op i krigszonen i Agadez, Niger. Ahmed blev tidligt konfronteret med regeringens undertrykkelse og marginalisering af tuareg-folket, men fik hurtigt øjnene op for musikken som et tilflugtssted. Efter at have lært sig selv at spille guitar fik han undervisning af tuareg-bluesens absolutte grundlægger, Abdallah Ag Oumbadougou.

Nicklas Knudsen og Alter Ego

”Alt er ego” er det nyeste projekt fra Knudsens ha°nd. Historier, som har hobet sig op i tidens løb, fa°r nu luft under vingerne og en ha°ndfuld nye sange ser dagens lys. Rastløse rytmer fra amerikansk folklore blandes med vemodige nordiske toner og fortæller historier om tiden der svinder og lader en tilbage med støvede minder. Forløsende afrobeat og intense indiske ragaer blandes, na°r skyggerne bliver lange og bladende pa° vejen mange og op af den store gryde lyder en ubestemmelig og medrivende musik.

Med sig har han nogle yderst kompetente herrer: 
Niclas Knudsen: Guitar og Vokal (Ibrahim Electric) 
Dan Hemmer: Keyboards (Steve Gadd) 
Jakob Falgren: Bas (trentemøller) 
Mads Andersen: Trommer (Marie Key)

fr 6 10 frederikshavn bibliotek, rådhuspladsen Morgensang for alle, der har lyst til at være med.

Vi inviterer alle, der har lyst, til fællessang med sange fra Højskolesangbogen. Vi får hjælp af Frederikshavn mandskor, som triller klaveret frem og synger for på nye hits og nostalgiske klassikere. Denne fredag skal vi "Synge med de store forfattere", som en del af bibliotekets tema "Med andres ord".

Første fredag i hver måned fra kl. 10.00 til 10.30.

to 5 20,30 Huset, hasserigade 10, aalborg Mads Mouritz + CS Nielsen

Mads Mouritz med Jacob Funch, Jakob Falgren og Jeppe Gram

Den danske ener, spillemand og sangskriver, Mads Mouritz har i anledningen af 15 året for debutalbummet "This Chaos Called Love" samlet et hold af sine nærmeste musikalske venner og vender 5. september tilbage til Huset i Hasserisgade, hvor han i start 00’erne spillede nogle af sine første koncerter som solist med band. Mouritz byder denne aften på et rocket set-up med numre fra hele bagkataloget.

Med sig har Mouritz guitaristen Jacob Funch, som har været med fra starten og spiller på alle Mouritz' 7 albumudgivelser. Funch var guitarist i det storhittende mørke indiepopband I Got You On Tape og har siden spillet fast for bl.a. Lars HUG og Hanne Boel. Bandet består desuden af Jakob Falgren bas (Trentemøller, Savage Rose, Choir Of Young Believers) og Jeppe Gram trommer (The Hopening, tidl. Vildnis).

Mads Mouritz har som få andre danske rockmusikere skabt sit helt eget udtryk, hvor inspirationen fra legender som Neil Young, Bill Callahan, Yo la tengo, Anne Linnet, Povl Dissing og Kim Larsen bliver til et nyt og originalt dansksproget værk, hvor der der er plads til det inderlige og skrøbelige, men hvor en uforudsigeligt, energisk og swingende folk-rock driver værket. CS Nielsen

er sangskriver, sanger og guitarist. Igennem omfattende koncertvirke i ind- og udland og med tre kritikerroste og prisnominerede pladeudgivelser "Jericho Road" (2016), "Man of the Fall" (2012) og "Against the Dying of the Light" (2007) har han etableret sig som en markant dansk ambassadør for Americana/roots/country/folk-musikken – samt som en historiefortæller med stor poetisk og musikalsk tæft.

CS Nielsen er født på Samsø i 1977 og har igennem sit liv og musikalske virke været tiltrukket af tilværelsens og kulturens store og små fortællinger, gåder og paradokser. Dette kommer til udtryk i et engelsksproget tekstunivers som med patos og humor forener mytologien med det dybt personlige. Sangene beskæftiger sig med længsel og savn, ansvar og afmagt, tvivl, tro, håb og kærlighed, døden, livets landevej og andre eksistentielle temaer. Musikken er enkel og melodiøs. Inspirationen fra de gamle amerikanske folkemusiktraditioner resonerer i CS Nielsen og hans sange.

Live akkompagneres CS Nielsen af to erfarne musikere: Michael Lund (De efterladte, Olesen-Olesen, Ester Brohus m.fl.) på dobro, lapsteel, Omnichord mm. samt Johnny Stage (Sort Sol, Martin Hall, Maggie Björklund m.fl.) på kor, el-guitar, el-mandolin, glockenspiel, Fender VI mm.

www.facebook.com/CS-Nielsen 

fr 6 16 Friluftsscenen, Amfiteateret Sct. Knuds Kilde, Åstrupvej 52, Hjørring Club 7 Open. 

Koncert med:
Bro
Ude af kontrol
Too many left hands / Kato 
Italobrothers 

Musik fra 16.00 til 23.30.

fr 6 20 Det Musiske Hus Rådhus Allé 98, Frederikshavn Ib Grønbech & ContainerKvartetten

Ib Grønbech & ContainerKvartetten vælter ganske enkelt koncertstederne, dels med hans og bandets sublime musikalske evner, og dels med IB’s uforlignelige humor – manden er simpelthen genial, og han placerer sig blandt de allerstørste komikere vi har i Danmark. Den kombination sælger billetter!

Oplev Ib Grønbech & ContainerKvartetten. En skøn forening af kunstnerens største hits fra de seneste 33 år leveret med masser af energi og glimt i øjet i kombination med nordjysk humor, når den er bedst.

En aften i selskab med Ib Grønbech udfordrer både stemmebåndet og lattermusklerne. Alle overgiver sig til et univers af sjove sangtekster serveret på vendelbomål og iørefaldende popmelodier. Det hele ender ud i uundgåelig fællessang. Der bliver grinet højtlydt af den skæve og lune humor, som Ib Grønbech mestrer brugen af i spontanitet, improvisation og perfekt timing.

Det er ikke stand-up. Det er heller ikke ”bare” en koncert. Det er svært at sætte ord på men mest af alt et sted, hvor musikken går hånd-i-hånd med komikken. Kort sagt: Musikalsk legestue med lattergaranti.

I 2018 er det 33 år siden at Ib Grønbech udgav sin første LP og hurtigt blev den nordjyske sanger & komiker landskendt. Ib Grønbech har udgivet en lang række produktioner med stor succes gennem alle årene. I 2016 udgav Ib Grønbech opsamlings CD, idet han sammen med sit band havde genindspillede alle de største Ib Grønbech hits og ligeledes skrevet nye sange. Den nye produktion blev mixet af Søren Bundgaard og udkom i slutningen af maj 2016 og blev en ligeledes en stor succes. Sidenhen har Ib Grønbech med sit band tourneret over hele Danmark og vælter mange af koncertstederne.

Derfor er der ligeledes lagt op til en landsdækkende tourné i løbet af 2019, hvor der allerede nu er mange koncert jobs i kalenderen. Ib Grønbech & ContainerKvartetten glæder sig til at komme rundt i landet og levere et brag af en koncert, hvor publikum kan synge med fra start til slut på alle de kendte Ib Grønbech hits.

fr 6 20 musikkens hus, aalborg Oh Land 

tryllebindende, poetisk pop.
Oh land gæster Musikkens Hus med sit længe ventede femte album, ’Family Tree’.

I 2018 kunne Nanna Øland Fabricius fejre 10-års jubilæum for udgivelsen af sit første album, ’Fauna’. Det gjorde den folkekære sangerinde med en festkoncert i København til stående bifald og hele fem stjerner fra Gaffa.

Nu vender Oh Land endelig tilbage på tour i landets største byer og denne gang med sit længe ventede femte album, ’Family Tree’, som er indspillet i New York med den amerikanske stjerneproducer Thomas Bartlett.

Glæd dig til en aften med poetisk pop, når Oh Land tryllebinder publikum i sit dybt personlige univers.

Om ’Family Tree’ fortæller Oh Land:

”Siden jeg udgav mit sidste album, har jeg haft mit livs største op- og nedture. Det har mindet mig om, at musikken for mig er det bedste og tryggeste sted at betro sig. Det er vennen, der altid lytter og aldrig dømmer.”

Oh Land har i sangskrivningen søgt tilbage til sit klaver. Hun lader sig ikke begrænse af genrer, og sangerindens karakteristiske elektropop vil i 2019 opleves med et dragende skift i lyd og tempo.

”Denne plade er mere organisk og til tider helt kirkelig. Jeg glæder mig meget til, at publikum skal høre og forhåbentlig få et forhold til disse sange, som betyder så meget for mig.”

Varighed: ca. 75 minutter

7 12 Friluftsscenen, Amfiteateret Sct. Knuds Kilde, Åstrupvej 52, Hjørring Gardenparty 2019 

Hjalmer 
Michael falch
Hardinger Band 
Poul Krebs 
Magtens Koridorer

7 20 musikkens hus, aalborg Champian Fulton 

Hun er ikke alene et teknisk jazztalent, men også en charmerende og medrivende performer.

Allerede fra barnsben var Champian Fulton omgivet af jazz. Hendes far, jazztrompetist Stephen Fulton, var nær ven af jazzmusikere som Major Holley og Clark Terry, der inspirerede den unge Fulton. Som blot 10-årig havde Champian sin professionelle debut ved Terrys 75-års fødselsdagsfest, og siden er det kun gået fremad for det unge jazztalent fra Oklahoma.

Fulton har bjergtaget publikummer på New Yorks fineste jazzklubber og i koncertsale verden over, ligesom hun har gæstet et utal af jazzfestivaler og optrådt med jazzikoner som Lou Donaldson, Frank Wess og Buster Williams.

"An assured vocalist with a galvanizing presence,” har roserne lydt fra The New Yorker, mens Detroit Free Press kalder Fulton for sin generations mest talentfulde jazzsangerinde.

Du kan derfor godt glæde dig til en forrygende aften, når Champian Fulton dykker ned i den amerikanske sangskat og giver sine personlige og stærkt charmerende fortolkninger. Fulton er ikke alene et lysende talent som sangerinde og pianist – hun er også en særdeles medrivende performer.

8 15 Hjørring Gymnasium, Skolevangen 23, Hjørring Gustav Piekut (klaver). 

Den blot 23-årige Gustav Piekut er et nyt dansk klaverfænomen med priser fra internationale klaverkonkurrencer i bagagen, senest ved Aarhus International Piano Competition i 2017, hvor han vandt 2. prisen i hovedkonkurrencen foruden tre særpriser. 

Han debuterede kun 12 år gammel med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Arrangeret af Hjørring Musikforening

ti 10 19,30 frederikshavn kunstmuseum michaela petri og lars hannibal

musik af bach, vivaldi, händel, carl nielsen, grog og piazzolla.

on 11 20 Huset, hasserigade 10, aalborg Raindogs - Celebrating Tom Waits (Udsolgt)

Næsten lige så sikkert som jul i december og solnedgangen i vest, så kommer fabelagtige Raindogs selvfølgelig også tilbage til Huset i 2019! Skramlet og rustent, svedigt og smukt og så tæt på den ægte vare at du næsten glemmer at det blot er en flok danske og norske entusiaster der kan deres Waits til fingerspidserne.

Tom Waits’ univers er en after-hours bar i et skummelt kvarter hvor de skæve eksistenser og tragiske skæbner mødes med fallerede poeter og håbløse romantikere for at konkurrere om hvem der har mødt mest modgang i livet. Tom Waits’ univers er en kaj i Caribien hvor pirater bæller rom og danser tango mens de synger om terningspillende dværge og dystre hemmeligheder fra de syv have, akkompagneret af en ustemt guitar og et rustent trædeorgel. Tom Waits’ univers er en gammel knark der ringer til hans ungdoms elskede som han ikke har set i umindelige tider og kniber en tåre da han hører hendes stemme.

Raindogs opstod i 2003 og har siden da begejstret Tom Waits fans i Danmark og Norge ved mere en 100 koncerter. Bandet har spillet på alt fra små bodegaer til store festivaler og har derigennem udviklet et udtryk og en bandlyd der, samtidig med at være tro mod Tom Waits særegne univers, giver et personligt bud på hvordan den store troubadurs musik kan lyde.

Raindogs spiller et bredt udpluk af Waits’ karriere, fra den country- og jazzinspirerede start med ”Closing Time” og ”Heart of Saturday Night” over den Caribiske piratmytologi han skabte med ”Raindogs” pladen, op til det stilmæssigt udefinérbare men højst personlige udtryk der findes på de seneste plader ”Real Gone” og ”Orphans”. Ole Johnny Stenslands dommedagsrøst lader intet tilbage af ønske i forhold til originalen og orkestrets upolerede og energiske spil skaber indtrykket af et ethjulet lokomotiv med kurs mod helvede.

www.facebook.com/raindogs.info 

to 12 19 rådhuscentret, frederikshavn The irish waterfalls

Arrangør: ældresagen, bookes på hjemmesiden, 2819 6932 eller 218 1755

fr 13 20 Maskinhallen, Frederikshavn Nielsen & Ström

Støt op om 2 af lokalområdets dygtige musikere, når Ronni Strøm og Jesper Nielsen sammen går på scenen i Maskinhallen den 13. september 2019.

Nielsen og Strøm spiller på aftenen hver deres set, men mon ikke der også bliver plads til lidt jam de to artister imellem. Jesper Nielsen

Jespers musik har udgangspunkt i genrer som americana, rock og traditionel singer-songwriter. De meget personlige sange er skrevet til at blive spillet på rigtige instrumenter, og selv om de ofte er blevet til på en akustisk guitar eller klaver, fungerer de mindst lige så godt med band, hvor de får mere nerve og vildskab.

Jesper, der i mange år var forsanger og guitarist i det lokale cover-band ROCKSTOP, har tidligere spillet koncerter med egen musik, og er efter en længere pause nu klar med helt nye numre og gamle hits. Han medbringer det fantastiske band The 300 Miles, der består af Dan Andreassen på bas, Morten Smedegaard Dinesen på trommer og Anders Duus på guitar. Ronni Strøm

Det emmer af en slags dansk ko-country, når Ronni Strøm går på scenen. I en nærværende, original og intim atmosfære spilles de personlige sange ud over scenekanten. Og med en fed dyb maskulin stemme ridder Ronni Strøm sangene hjem i den evige ensomme cowboys solnedgang. Ronni Strøm, er på dansk, skåret helt ind til benet i et yderst nøgent og sparsomt lydunivers…

Sangene er et udpluk af dem, som igennem mange år aldrig fandt vej til scene, plade eller øvelokale – før nu…

fr 13 20 Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, Hjørring SÅ Tag Mit Hjerte. 

Koncert med nyskrevne sange til tekster af Tove Ditlevsen. Der venter publikum en intim og nærværende oplevelse, når Cecilia Engelbrecht Heick (vokal) og Thomas Clausen (klaver) fortolker tekster af Tove Ditlevsen.

Der findes en næsten ukendt digtsamling af Tove Ditlevsen, "Sind", som kun er udgivet i 700 eksemplarer og uden for forlag. Nogle af digtene genfindes i andre samlinger, enkelte under en anden titel. Thomas Clausen har sat musik til denne samling og senere til samlingen "Blinkende lygter". 

Et udvalg af Tove Ditlevsens andre digte har tillige fået musik af hhv. Thomas Clausen og Cecilia Engelbrecht Heick. Publikum præsenteres også for et par dugfriske sange med tekst og musik af Cecilia Engelbrecht Heick. Sangene er melodiske og har en nordisk tone hvilende på et fundament af jazzens og den klassiske musiks tonesprog. Teksterne er indholdsmættede og medrivende fra start til slut, og de bevæger sig på hver deres måde omkring det sted i hjertet, hvor man sjældent lukker nogen anden ind.

Varrighed: 2 timer inklusiv pause.

fr 13 20 musikkens hus, aalborg Júníus Meyvant Nu kommer endnu en stor stemme til Musikkens Hus. Júníus Meyvant er efterhånden et etableret navn med flere millioner afspilninger på Spotify, optrædener i hele Europa, herhjemme på blandt andet Roskilde Festival og SPOT Festival. Så snyd ikke dig selv for denne mulighed for at opleve hans unikke blanding af folk, R&B og soul i Intimsalen.

Júníus Meyvant, med det borgerlige navn Unnar Gísli Sigurmundsson, brød igennem lydmuren i 2013 med den fængende debutsingle ‘Color Decay’, som spredte sig hastigt verden over og skabte opmærksomhed omkring det spirende islandske talent, der markerede sin indtræden på musikscenen. Siden da har Júníus Meyvant fået flere millioner afspilninger på Spotify, turneret utrætteligt i hele Europa samt udgivet debutalbummet ’Floating Harmonies’ og seneste opfølgeren ’Across The Borders’.

Også danskerne har hurtigt forelsket sig i det islandske stjerneskud. Over flere omgange har Júníus Meyvant gæstet Danmark, hvor han bl.a. har spillet udsolgte koncerter på Bremen Teater i København og Radar i Aarhus samt besøgt festivaler som Roskilde Festival, Musik I Lejet og SPOT Festival. Dertil har Júníus Meyvant i de seneste år været én af de mest spillede artister på radiokanalen P6 Beat, der fra starten har knuselsket hans musik og spillet stort set hver en udgivet single.

Det nye album ‘Across The Borders’ er optaget i det legendariske Hljóðriti Studio i udkanten af Reykjavikog er optaget og mixet af Guðmundur Kristinn Jónsson (Ásgeir, Erlend Oye, Hjálmar). Det velorkestrerede album omfavner en bred palette af lyde og er et overflødighedshorn af soulede og forførende melodier. Igennem albummets 11 numre fremstår en naturlig varme bag Júníus Meyvants usammenlignelige vokal – og der spædes kun til denne stemning med en fuld stryger- og blæsersektion som maler et tapet af salig vellyd. Med ’Across The Borders’ er skabt et album, der igen manifesterer Júníus Meyvants ekspertise ud i denne særegne form for freaky-folk pop.

fr 13 20 Øster Hornum forsamlingshus, Nibevej 177, 9530 Støvring Irsk Aften med McGuinness

Da vores faste lydmand fra Sound Support er blevet ligesp vild med McGuinness - som nærmest er vores husorkester når det kommer til den genrer - er vi gået sammen med ham om at lave endnu en forrygende aften med god musik og mulighed for fantastisk stemning.

Denne gang i Øster Hornum forsamlingshus - hjemmebane for lydmanden

Koncerten er siddende, med unummererede pladser.

Baren serverer i anledning af temaet, også mørkt øl og irsk kaffe.

fr 13 20,30 Huset, hasserigade 10, aalborg Ida Wenøe & The Silver Chords + Zoë Bestel 

Ida Wenøe

Med sit andet soloalbum ”The Things We Don't Know Yet” har den danske folk noir kunstner Ida Wenøe skabt en samling sange, som fra et dybt personligt udgangspunkt udforsker kærlighedens væsen. Det er en modnet sangskriver, der har skrevet disse ni nye sange. ”This little town girl from Scandinavia”, som hun synger i ”Circus Season”, har oplevet lidt af hvert på landevejen i de fire år der er gået siden debutalbummet ”Time Of Ghosts” udkom og blev fulgt op med hundredevis af koncerter over hele Europa og i Nordamerika.

De nye sange er båret af en lyrisk inspiration, der tåler sammenligning med legender som Leonard Cohen, Joni Mitchell og Nick Drake, og samtidig er melodierne enkle og stærke, og stemmen har en indre troværdighed, som man bliver ramt af med det samme. Produktionen er på en gang legesyg og tidløs. Ida indspillede grundsporene til sangene selv i en hytte i Sverige, på sit gamle kvistværelse i Berlin og i et lille kolonihavehus i udkanten af København.

Derefter tog hun i efteråret 2018 kontakt til sin gode ven - produceren Esben Svane. Sammen har de skabt det helt særlige univers med vævende, overjordiske korstemmer, æteriske blokfløjter, 50'er inspirerede elektriske guitarer, underspillede trommer og små skæve lydeffekter, som giver pladen et helt særligt skær og trækker inspiration fra så forskellige steder som Neil Young, Sufjan Stevens og Twin Peaks.

www.facebook.com/idawenoe/ 

Zoë Bestel

er en folk-sangerinde og ukulelespiller fra Skotland, der er kendt for sin luftige og forførende stemme og sit dragende og drømmende sangskriveri. Hun har spillet et væld af liveshows i BBC Radio og på mange af de største folkfestivaler i UK som f.eks. Cambridge, Orkney, Celtic Connections, Edinburgh Fringe Festival og Stonehaven. Hendes 2. album Transience kom ud 21. april 2018. Dog er hun stadig et ganske ubeskrevet blad i DK.

Zoe flankeres denne aften af to ikoner inden for meditativ Jazz og folk - nemlig ukulelespilleren Tobias Elof og kontrabassisten Jonathan Bremer.

www.facebook.com/zoebestel/ 

14 13 Kulturhus Kappelborg, skagen TIM LOTHAR & PETER NANDE: FOYERKONCERT 

Humoristisk historiefortælling og mesterlig blues, spillet med hjerte og virtuositet. Tim Lothar & Peter Nande spiller igen i år på Kappelborg i september.

Nande og Lothar er ikke bare fremragende musikere hver for sig - sammen kan de endnu mere: Armeret med guitar, mundharpe, jug, vaskebaljebas, skeer, kufferttrommer, vaskebræt tager de publikum med på en rejse i de mere obskure gamle bluessange. Det er aldrig kedeligt og deres spilleglæde er smittende.

Nande blev Årets Danske Blues Navn i 2007, Tim i 2008 - og duoen blev nomineret til Årets Nye Folk Navn ved Danish Music Awards i 2010.

14 14 musikkens hus, aalborg Pro Musica

Kom tæt på orkestermusikerne i mindre besætninger eller som solister i værker, der står deres hjerter nær.

Pro Musica er ensembler fra alle hjørner af Aalborg Symfoniorkester og enkelte gæstemusikere.

W.A. Mozart: Divertimento fra Don Giovanni arr.: Rainer Schottstädt W.A. Mozart: Divertimento fra Bortførelsen fra Seraillet arr.: Rainer Schottstädt

Medvirkende: Leah Aksnes, klarinet Randi Østergaard, klarinet Lisbet Binderup Thordal, klarinet

Michel Corrette: Les Délices de la Solitude Sonata 1: Fuga Allegro. Aria Affettuoso. Allegro

Medvirkende: Sennen Costa, fagot Ivan Medvedev, kontrabas

Stuart Sankey: Carmen-fantasi Giovanni Bottesini: Capriccio di Bravura

Medvirkende: Ivan Medvedev, kontrabas, Arne Jørgen Fæø, klaver

14 15 frederikshavn bibliotek, rådhuspladsen Halfdanskerne. Koncert 

I flere år har Halfdanskerne været Danmarks bedste og mest populære viseorkester. Siden de i 2015 lancerede showet “Noget om en poet” i anledning af 100-året for Halfdan Rasmussens fødsel, har de været på en næsten uafbrudt turne i hele landet med langt over 50 årlige koncerter.

I en tid, hvor visemusikken ikke har megen bevågenhed hos de landsdækkende medier, beviser Halfdanskerne, at der stadig er et stort og engageret publikum, der elsker de gamle danske sange, og gerne rejser sig fra sofaen for at opleve visefortolkning i topklasse.

“Noget om en poet” blev fulgt op af det endnu mere populære show “De største sange”, som blev efterfulgt af HALFDANSKERNEs 10 års jubilæumsshow, der endnu en gang slog alle rekorder og fik trioen bredt rundt i det danske land.

I foråret 2019 udsendte Mads Westfall, Lars Grand og Rasmus Vennevold deres 5. album ”Alt hvad du længes mod” på det ansete pladeselskab Exlibris. Et ambitiøst album, hvor trioen i studiet har fået selskab af den ansete trommeslager Jeppe Gram, og har arbejdet med en større og mere radiovenlig lyd. Desuden har de for første gang selv skrevet et par af melodierne, blandt andet til Halfdan Rasmussens digt ”Noget om gartneri”, som sammen med nyfortolkningen af ”Jens Vejmand” er udsendt som single og musikvideo.

Samtidig fortsætter HALFDANSKERNE turen rundt i Danmark med en lang række koncerter. Materialet er fortsat sange med tekster af Benny Andersen, Halfdan Rasmussen og andre danske digtere, arrangeret og fortolket af de tre dygtige musikere og fremført i et underholdende, morsomt og energisk show, man aldrig har set magen til i dansk visemusik.

14 19,30 musikkens hus, aalborg Sebastian 70 år 

I anledning af den folkekære komponist og sanger Sebastians 70-års fødselsdag fejrer Danmarks Underholdningsorkester i samarbejde med Sebastians musikforlag Edition Wilhelm Hansen hans liv og karriere med et brag af en hyldestkoncert i Musikkens Hus.

Foruden Danmarks Underholdningsorkester og Sebastian selv vil koncertprogrammet bestå af solisterne Kwamie Liv, Sara Grabow, Susanne Elmark og Kristian Boland, som vil fremføre og fortolke Sebastians betydningsfulde sange. Hver solist er blevet udvalgt på baggrund af deres relation til Sebastian, og koncertens formidlingsform vil være deres fortællinger om det musikalske samarbejde samt Sebastians betydning for dem. Samtidig bindes koncerten sammen med fortællinger fra hans mange forestillinger, også heriblandt hans datter Sara Grabow, som vil invitere ham på scenen og synge et par sange for sin far.

”Sebastian har i mere end 50 år været en markant skikkelse i dansk musik og kultur. Med mere end 2.000 koncerter og godt 2,5 millioner solgte plader er han er én af Danmarks største nulevende sangskrivere, og de fleste danskere har med garanti oplevet Sebastians sange eller musicals. Derfor er Danmarks Underholdningsorkester utroligt glade for, at vi sammen med publikum kan være med til at fejre og hylde Sebastian rundt i hele landet”, udtaler direktør forDanmarks Underholdningsorkester Andreas Vetö. Om Sebastian

Sebastian begyndte sin karriere i slutningen af 1960'erne. Gennembruddet kom i 1972 med hans første dansksprogede LP Den store flugt. Siden slutningen af 80'erne har Sebastian hovedsageligt arbejdet som musicalkomponist, bl.a. med musicals som Skatteøen, Ronja Røverdatter, Cyrano og H.C. Andersen har opnået stor succes.

Udover sit virke som komponist har han optrådt ved over 1.000 koncerter og samarbejdet med en lang række kunstnere - heriblandt Lis Sørensen og Sissel Kyrkjebø. I løbet af sin karriere har sangskriveren solgt godt 2 millioner plader.

Hans album med sangene fra Ronja Røverdatter modtog i 1992 en grammy for "Årets Danske Børneudgivelse". I 2015 medvirkede han i tv-programmet Toppen af Poppen, som fik hans popularitet til atter at stige - særligt blandt det yngre publikum.

Arrangør: Danmarks Underholdningsorkester

14 20 Kulturhus Kappelborg, skagen OH LAND solo 

Det er solo, og eksklusivt for Skagen ... Glæd jer til september, når Oh Land sætte sig til rette ved Steinway-flygelet, og lader os komme helt tæt på såvel artisten som musikken ...

Til maj udkommer Oh Lands femte studiealbum, der har fået navnet ’Family Tree’. Albummet er blevet til i en turbulent tid for sangerinden, og er derfor et meget personligt album. Om ’Family Tree’ siger Oh Land selv: ”Siden jeg udgav mit seneste album, har jeg haft mit livs største op og nedture. Det har mindet mig om, at musikken for mig er det bedste og mest trygge sted at betro sig. Det er vennen, der altid lytter og aldrig dømmer. Jeg er gået tilbage til klaveret som udgangspunkt for min sangskrivning, og det har resulteret i et skift i lyd og tempo. Denne plade er mere organisk og til tider helt kirkelig. Jeg glæder mig meget til, at I skal høre og forhåbentlig få et forhold til disse sange, som betyder så meget for mig.”

Til koncerten på Kappelborg vil publikum opleve Oh Land præsentere et bredt repertoire af såvel nye som gamle sange.

Line up: 
Oh Land; vokal / flygel

14 20 BASbio, Nørregade 58, Brønderslev JazzBASaren. 

En aften hvor musiker Jens Fisker og Jakob Mygind præsenterer upcomming jazzmusikere.

Udover Jens og Jakob gæster sangerinden Karmen Rõivassepp BASaren, samt Mads Houe på kontrabas og og Tobias Granum på trommer.

14 20 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5, Aalborg Cocker Live. 

Få kunstnere har haft en så imponerende karriere som Joe Cocker. Første singleplade kom i 1964, og så gik det ellers stærkt, godt hjulpet af Beatles klassikeren "With A Little Help From My Friends", som Cocker gjorde til sin egen, og udgav i 1968.

Året efter cementerede han sin status som megastar på Woodstock festivalen.

I 80'erne bragede han igennem med filmhits som, "Up Where We Belong" samt "You Can Leave Your Hat On". Sange som "Unchain My Heart", "You Are So Beautiful" er ligeledes blevet langtidsholdbare hits, og Cocker turnerede verden over for fulde huse, indtil kort før sin død i 2014. I alle 50 år har han næsten udelukkende fortolket andres sange, og derfor er sætlisten pakket med kendte sange fra så forskellige artister som Bryan Adams, Mary J Blige, Bob Marley, Elton John, m. flere.

Cocker LIVE er samlet af lokale Morten Larsen, og tæller en række af landets allerbedste musikere. Ikke mindre end 8 musikere og sangere går på scenen, når Cocker LIVE spiller en fuld koncert. To sæt, spækket med hits og hentet fra Cockers store brede repertoire - det bliver en kæmpefest. Musikerne i bandet har spillet med hele perlerækken af danske topnavne, samt en del udenlandske, i TV shows og koncerter, og masser af pladeudgivelser.

Morten Larsen Vokal 
Lars DK Nielsen Keyboards/Kor/arr. 
Casper Dybdahl Guitar/Kor 
Samuel Hejslet Sax 
Dan Rasmussen Bas 
Niels Ratzer Trommer 
Mai Skytte Kor 
Freja Würtz Kor.

15 14 kultur- og erhvervscenter Jammerbugt, aabybro Slåbrock Trio

- Hvis nogen tilbage i 1978 havde påstået, at mine sange stadig ville blive spillet i radioen og sunget i kor af publikum her 40 år senere, så havde jeg nok anbefalet indlæggelse og behandling… Men begge dele sker. Det berører mig dybt og glæder mig meget.

Kjeld Torbjørn var stifter, leder og sangskriver i det legendariske Slåbrock Band tilbage i 1970’erne og 80’erne, og det er sange som ”To gears Diesella”, ”A’e så glå ve dyr” eller ”Bondemand Jensen”, som hans egen generation ikke har glemt – og som nye generationer også har lært sig. - Tænk at unge mennesker på 20-30 år står sammen med deres bedsteforældre og skråler med… Det er jo fantastisk, siger Kjeld Torbjørn. Og mange af dem kan næsten teksterne bedre end mig – selv om de er på vendelbomål! - Ja, vi spiller med fornøjelse både ”Banko” og ”Er min ring for stram til din finger”. De gamle sange fylder rigtig meget i vores repertoire, siger Torbjørn. Men vi er også en nutidig, levende trio og spiller nye sange.

Hvis nogle husker Slåbrock Band som et af de bedste live-orkestre, så går de heller ikke fejl af Slåbrock Trio. Musikken krydres stadig af groteske historier og stand up-effekter. Publikum bliver spanket – og kan åbenbart lide det. Alene på Skagen Festival maste 1400 sig til en plads i et telt med en kapacitet på kun 1000 – og de havde en fest! Klokken 11 om formiddagen!

På scenen er Kjeld Torbjørn i forrygende musikalsk selskab med Torkild Mørch Albrechtsen på guitar samt Ole Albrechtsen på guitar og dobro.

ti 17 19,30 Torslev Kirke, Højstrupvej 2, Thorshøj, Østervrå Koncert med Christian Alvad og Anna Wirsén. 
on 18 19 Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, Hjørring Bola Suriana 

Vi glæder os over, endnu engang, at kunne præsenterer den populære mexicanske musikgruppe Bola Suriana. Den mexicanske professionelle musikgruppe, har besøgt Danmark mange gange.

Gruppen er så glade for den danske hygge og nyder vores store interesse for deres musik. Deres musik er meget livsbekræftende og man bliver simpelthen glad helt ind i sjælen. Mød talstærkt op i alle aldre - for denne varme musik kan nydes af alle.

Varrighed: 3 timer inklusiv pause 

on 18 20 Maskinhallen, Frederikshavn The KutiMangoes

Danske The KutiMangoes begejstrer anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. I 2018 ramte bandet landevejene i Danmark, Tyskland, Spanien og England. Og mens de turnerede verden rundt, startede bookingen af deres 2019 tour i Danmark.

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for “Best World Music Album” og “Best World Music Track” og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten – såvel som i Danmark.

I November ’16 udkom “Made in Africa”, indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser og blev nomineret til den prestigefyldte “Preis der Deutschen Schallplattenkritik” samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU.

Sangen “Tolma” fra albummet blev udvalgt som årets sang til børnenes U-landskalender 2017 og flittigt spillet på DR TV.

Bandet er begyndt at skrive på den tredie udgivelse, som forventes på gaden forår 2019.

The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have være vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog. 

to 19 20 Maskinhallen, Frederikshavn Signe Svendsen Solo

Signe Svendsen går på scenen med et sjældent nærvær og en evne til at røre sit publikum. Hendes stemme står klart og stærk og hun er en sikker entertainer. Om det at optræde solo siger hun:

”Der er så meget på spil, når man går alene på scenen. Publikum er min makker og det er sammen med dem, det hele skal bygges op. Det kan være ret intenst, men også ret interessant at mødes lige dér, hvor ting bliver nære og sårbare.”

Hun har sit eget ståsted på den danske musikscene. De klare tekster og pop/folk-lyden, er blevet hendes kendetegn og med sange som ”Strejfer” og ”Rift” har hun sat sit aftryk på dansksproget musik. Hun er ikke bange for at være politisk, at tale om hverdagen eller give sit take på vores fælles virkelighed. På alle måder en vedkommende artist.

Signe Svendsen har igennem mange år turneret med sit faste band, men har den seneste tid kastede sig over solokoncerterne med stor succes.

Udgivelser:

2016 – Rift 2013 – Kun De Faldne Rejser Sig Igen 2010 – Ny Passager

Sangen ”Hjemløse Hjerter” er optaget i Arbejdernes Sangbog i 2014. Teksten til ”Ny Passager” blev brugt ved Folkeskolernes Skriftlige Afgangseksamen i 2011.

to 19 20,30 Huset, hasserigade 10, aalborg The KutiMangoes

Danske The KutiMangoes begejstrer anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. Efter en totalt udsolgt fest af en koncert, og bandets aalborg debut, i 2018, rammer bandet atter Huset til en svedig aften!

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd. The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have være vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for "Best World Music Album" og "Best World Music Track" og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten - såvel som i Danmark. I november '16 udkom “Made in Africa”, indspillet i det uro-plagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser og blev nomineret til den prestigefyldte "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU.

"Made in Africa": "Great album! Very authentic and such great playing!" BBC (UK) “World-class afro-jazz” Globalagogo (US) "Det er afrikansk og europæisk musik forenet i en sjælden vellykket grad. Fantastisk!" Abdoullaye Diallo, Jazz à Ouagadougou (BF) "Hvem skulle have troet at et af klodens hotteste afro bands er fra Danmark?" Kieler Nachtrichten (DE)

THE KUTIMANGOES er: Michael Blicher - saxophones and flute Gustav Rasmussen - trombones and guitar Aske Drasbæk - saxophones Johannes Buhl Andresen - fender rhodes and moog bass Casper Mikkelsen / Eddi Jarl - drums Magnus Jochumsen - percussion

www.facebook.com/TheKutiMangoes 

fr 20 19 knivholt hovedgård, hjørringvej 180, frederikshavn Knivholt Jazzklub arrangerer

Advokatens New Orleans Jazz Band

https://www.youtube.com/watch?v=SWF-grc6XF4 

Jazz: ring 40765600 Mogens Nyeng eller mail: monyha2002@yahoo.dk 

fr 20 19,30 frederikshavn bibliotek, rådhuspladsen Koncert med Ronni Strøm og Countryca$h

Der er dømt ægte outlaw country , når Ronni Strøm og Countryca$h går på scenen.

Som navnet antyder, er Johnny Cash en af hovedingredienserne på sætlisten, som også indeholder sange af bl.a Waylon Jennings, Kriss Kristoffersen, Willy Nelson, Dolly Parton, Don williams, m.fl.

På deres helt egen charmerende og intense facon, sveder Countryca$h sangene ud over scenekanten. Og med indlevelse og en fed, dyb maskulin stemme rider Ronni Strøm sangene hjem i den evige ensomme cowboys solnedgang. Countryca$h er en trio, hvor der er skåret helt ind til benet, og backingen består af bas og tromme, og kun med Ronnis akustiske guitar på toppen. Det klæder sangene godt, og giver plads til de fine tekster og melodier, der er drivkraften i al god country.

Trioen har fundet deres indre cowboy og leverer ren ørkenstemning for alle pengene…Countryca$h.

Ronni Strøm på guitar og vokal. 
Henrik Torp på vuggende vekselbas og kor. 
Daniel Binderup på tromme og trainbeat

fr 20 20 Den Runde Pavillon Nørregade 45, Brønderslev Jazzhyldest til Art Blakey ”Art Blakey” / Rodney Green – Brønderslev

JAZZPROGRAM Jazz97 og Det Musiske Hus præsenterer i efteråret

Artistnavn: Jazzhyldest til Art Blakey – feat. Rodney Green Dato: Fredag den 20. september 2019 Tidspunkt: Dinner + Jazz kl. 18.50, kun Jazz kl. 20.00 Sted: Den Runde Pavillon, Nørregade, Brønderslev Billetpris: Medlemmer: Dinner + Jazz kr. 310,-, kun Jazz kr. 235, Ikke-medlemmer: Dinner + Jazz kr. 385, kun Jazz kr. 310,-

Arrangør: Jazz9700

Arrangementet består af en buffet leveret af Landboskolen og en gennemmusikalsk aften i selskab med Art Blakey’s Jazz Messenger musik. 2019 er året hvor trommeikonet Art Blakey ville være fyldt 100 år. Vi tager forskud på fødselsdagen med en “re-imagining” af nogle af hans største Jazz Messenger projekter ved hjælp af nye originale tekster og arrangementer. Vi fejrer ikke kun Art Blakey, men også dem omkring ham inklusiv Wayne Shorter, Lee Morgan, Bobby Timmons, Curtis Fuller, Freddie Hubbard m. fl. Dagens band er en international All-Star konstellation. Spændstige arrangementer af Søren Møller (p) samt en række andre overraskelser – incl. vokaler af Kristin Korb (b) er en del af showet. Man kan også glæde sig til inspirerende sammenspil imellem Jesper Riis (tp) og Karl-Martin Almqvist (ts).

Det er med stor glæde, at vi kan præsentere ingen mindre end trommeslageren Rodney Green. Rodney bragede ind på jazzscenen i en alder af 19 år, da han blev bedt om at blive en del af Diana Krall’s band – hvor han spillede de følgende 2 år. Idag er han en rutineret herre og har spillet med de største navne indenfor jazz verdenen, inklusive Charlie Haden, Ravi Coltrane, Lizz Wright, Eric Reed, Benny Green, Mulgrew Miller, Terell Stafford, Greg Osby, Christian McBride, Joe Henderson, Tom Harrell, Herbie Hancock og Dianne Reeves. Det bliver stort!

Jesper Riis (DK) – trompet Karl-Martin Almqvist (SE) – tenorsax Søren Møller (DK) – klaver Kristin Korb (US) – bas og vokal Rodney Green (US) – trommer

Oplev en aften med gennemarbejdede og fornyelse af Art Blakey’s Jazz Messenger berømte musik.

fr 20 20 musikkens hus, aalborg Helgi Jonsson Glæd dig til en helt særlig koncert med islandske Helgi Jonsson, når han gæster Musikkens Hus i kølvandet på udgivelsen af sit femte studiealbum. Med på scenen er Tina Dickow, som han netop har spillet med for fulde hus - men på Tinas turné. Nu bytter de roller og gæster landets fire største byer med Helgi Jonsson som headliner.

Vi oplevede ham i Musikkens Hus i januar 2019, hvor han spillede to udsolgte koncerter med Tina Dickow på hendes turné med albummet 'Fastland'. Et album som Helgi har produceret, ligesom han har gjort det med Dickows foregående tre albums.

Nu udkommer hans eget femte studiealbum 'Intelligentle' (den 15. marts 2019). I den forbindelse gæster han de fire største danske byer i eget navn til september. Islændingen med den store stemme spiller selv på klaver, guitar og trækbasun, og med sig ved koncerterne har han Tina Dickow på vokal, guitar, trommer og "lyde".

"Vederkvægende vellyd", skrev Gaffa i sin 5-stjernede anmeldelse af Helgi Jonsson sidste koncert i Aarhus.

Fra det det nye album kan man se videoer til sangene 'Lofa Mér' og 'Hundred Miles'. Begge med stærk brug af den islandske natur, som også gennemtrænger Jonssons musik.

fr 20 20,30 Huset, hasserigade 10, aalborg PULS: Marius Ziska (FO)

Færøske Marius Ziska er et band. Det er måske overfødigt at understrege, men selvom forsanger Hans Marius Weihe Ziskas stemme er det bærende element – og han altså også lægger navn til konstellationen – er ’Marius Ziska’ et fuldt set-up, der har spillet sammen i årevis og har tre tidligere udgivelser bag sig.

Musikken har en klart melankolsk grundtone med utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn.

Marius Ziska fik med albumudgivelsen “Home / Heim” i 2015 sit store gennembrud på Færøerne. Pladen blev samtidig udgivet i Danmark og Tyskland, hvor den fik en række flotte anmeldelser og blev fulgt op af turneer i Tyskland, Rusland og Danmark. Opfølgeren "Portur" udkom i juni 2018 og blev fulgt op af en række vellykkede koncerter i DK i juni, september og november samt flotte anmeldelser i både Tyskland, DK og Færøerne.

Ziska vandt to Faroese Music Awards i foråret 2016 – en for “Årets Sanger” og en for “Årets Sang” med singlen “Going Home” fra albummet “Home / Heim”, som sikrede ham det store gennembrud i hjemlandet. Netop dette nummer forelskede den danske instruktør Anders Agger sig også i, og det blev brugt som soundtrack i DR dokumentaren “Anne & Anders tilbage til rødderne”.Med det nye album “Portur” som udkom i 2018 har bandet taget et skridt i en ny retning og skabt et rent færøsk album, som produktionsmæssigt går mere i retning af et band som “The War On Drugs”. Pladen er da også mastereret af Greg Calbi i New York, som netop arbejder med navne som netop The War On Drugs, The National og Cigarettes After Sex.

Live er Marius Ziska mere et band end nogensinde med en storslået og lækker lyd og en dynamik med sans for selv de mindste detaljer i lydbilledet.

www.facebook.com/mariusziska 

21 12 Det Musiske Hus Rådhus Allé 98, Frederikshavn Art Blakey Tribute, ft. Rodney Green

– Jazz Tributaries meet Art Blakey ft. Rodney Green

Frokostjazz i Det Musiske Hus, Lille sal

Entré inkl. frokosttallerken (kl. 12.00) – 200,- Entré ekskl.. frokosttallerken (kl.13.00) – 140,-

2019 er året hvor tromme iconet Art Blakey ville være fyldt 100 år. Vi tager forskud på fødselsdagen med en “re-imagining” af nogle af hans største Jazz Messenger projekter ved hjælp af nye originale tekster og arrangementer. Disse fejrer ikke kun Art Blakey, men også dem omkring ham inklusiv Wayne Shorter, Lee Morgan, Bobby Timmons, Curtis Fuller, Freddie Hubbard m. fl. Dagens band er en internationale All-Star constellation. Spændstige arrangementer af Søren Møller (p) samt en række andre overraskelser (incl. vokaler af Kristin Korb (b)) er en del af showet. Man kan også glæde sig også til inspirerende sammenspil imellem Jesper Riis (tpt) og Karl-Martin Almqvist (tn sax).

Men, hvem skal besidde den vigtige tromme trone? Det er med stor glæde, at vi kan præsentere ingen mindre end Rodney Green på denne tourne. Rodney bragede ind på jazz scenen i en alder af 19 år, da han blev bedt om at blive en del af Diana Krall’s band – hvor han skulle tilbringe de følgende 2 år. Idag er han en rutineret herre og har spillet med de største navne indenfor jazz verdenen, inklusiv Charlie Haden, Ravi Coltrane, Lizz Wright, Eric Reed, Benny Green, Mulgrew Miller, Terell Stafford, Greg Osby, Christian McBride, Joe Henderson, Tom Harrell, Herbie Hancock og Dianne Reeves. Det skal blive stort!

Jesper Riis (DK)– trompet Karl-Martin Almqvist (SE) – tenor sax Søren Møller (DK) – klaver Kristin Korb (US) – bas og vokal Rodney Green (US) – trommer

21 20 kultur- og erhvervscenter Jammerbugt, aabybro Mike Andersen - Alene og milevidt omkring 

En af Danmarks stærkeste stemmer og bedste guitarister, Mike Andersen, tager på turné med sin musik helt alene. Han møder op med en akustisk guitar, personlige fortællinger sunget med masser af blues og soul. Mike Andersen præsenterer sine egne nyskrevne sange fra den kommende udgivelse ”One Million Miles” i ubarberede versioner. - Jeg er ikke en ung mand mere, og jeg havde lovet mig selv at inden jeg fyldte 40, ville jeg ud og spille alene, siger den nu 42-årige Mike Andersen, der lige nåede at spille nogle solokoncerter da han var 39 år. Mike Andersen har udgivet syv album med band, men aldrig turdet stå helt på egne ben.

Når Mike Andersen tager ud på turné med ”Alene og milevidt Omkring”, så er det både med de nye sange og nogle af hans gamle kendinge i mere nøgne udgaver. Samtidig vil han fortælle om både sangene og sit liv undervejs. - Jeg har delt meget i mine tekster men har ikke tidligere stået og talt om mit liv. Til solokoncerterne vil jeg dyrke historiefortællingen mere. - Jeg har altid stræbt efter at lave sange som kan holde til at blive fremført af bare mig selv og en guitar. Alligevel har jeg aldrig udgivet sange på den måde. Det er så på tide nu.

Mike Andersen er en mand, der har mange mil i støvlerne, og har mange flere mil foran sig. Han har på ingen måder planer om at droppe sit band, og glæder sig dog i første omgang til solokoncerterne. - Jeg er blevet helt vild med det rum af intensitet, som jeg oplever, når jeg er alene med publikum, afslutter Mike.

21 20,30 Huset, hasserigade 10, aalborg Satanique Samba Trio (BR) + Døde Blomster

Satanique Samba Trio

Alle afkroge af den traditionelle brasilianske musik er blevet endevendt i Satanique Samba Trios udforskende musikalske rejse. Fra samba til forró, over bossa nova og lambada, har denne brasilianske (spoiler alert!) kvartet (jep, det er rigtigt, de er ikke en rigtig trio) siden 2002 sendt virulens, dissonans og provokationer ned gennem den stolte brasilianske musiktradition.

Deres musik er drevet af et simpelt, men frugtfuldt æstetisk mål: En dekonstruktion af de mest almindelige klichéer indenfor brasiliansk folkemusik. Deres konfronterende attitude på området forklarer måske deres navn: Ordet ”Satan” er hentet fra de hebræiske udtryk ”Ha-Satan”, der betyder ”the accuser, the adversary”. Sagt med andre ord; hvis du nogensinde har spekuleret over, hvordan traditionelt brasiliansk folkemusik ville lyde, hvis det blev udsat for en forbandelse, så er Satanique Samba Trio den hurtigste og fedeste måde at finde ud af det på!

www.facebook.com/SataniqueSambaTrio

DØDE BLOMSTER

Som i en symbiose mellem forskellige plantearter mødes det aalborgensiske band Get Your Gun med det århusianske band Narcosatanicos under navnet Døde Blomster. To bands som har spillet sammen både i Koncertkirken under Frost Festival og SPOT Festival, samles nu igen for at give koncert i en konstellation bygget op omkring støj, improvisation og sjælfulde saxofon passager. En sjælden konstellation som helt sikkert bør opleves.

www.facebook.com/doedeblomster 

21 21 Kulturhus Kappelborg, skagen LUCY WOODWARD m. BAND

Amerikanske Lucy Woodward er en fuldstændig fantastisk blues-soul sangerinde med høj international klasse, der i en lang årrække har turneret som korsangerinde for Rod Stewart, og indsunget plader med bl.a Celine Dion, Chaka Khan, Snarky Puppy, Carole King og Joe Cocker. 

Til efteråret gæster hun for anden gang Kappelborg - denne gang i selskab med sit helt eget hollandske band.

22 15 Frederikshavn gymnasium, kærvej 4 Something Beatles-sange – akustisk & elektrisk

(tidligere The Beatrio og Per Wium)

Arrangør: Arena Nord & Frederikshavn Teaterforening Sang og tekst formidlet af Something Billettyper i Frederikshavn Teaterforening.

Abonnent/medlem. Som abonnement/medlem sparer du penge – du skal købe billet til min. 3 forestillinger, så kan du opnå en rabat på op til 30%. Desuden kan du på vores generalforsamling hvert år møde op og få de bedste pladser.

Ungdomsbilletter Alle under 25 kommer ind til en ekstra lav pris.

Grupperabat Spørg hvis I er mere end 10 personer der skal i teateret sammen – lipe9900@gmail.com Om forestillingen

The Beatrio og Per Wium har i årevis underholdt et stort publikum med en lang række Beatles-sange. Samarbejdet fortsætter under navnet Something, som også er en af de sange, der altid er på sætlisten. Something synger og spiller masser af sange fra det store og populære Beatles-katalog.

Spilleglæde og overskud kommer ud over scenekanten og ind i hjerterne på publikum, når Something introducerer og fremfører The Beatles’ udødelige sange. Første afdeling er semiakustisk med fokus på vokalerne og kompositionerne. Anden afdeling er elektrisk med fuld skrue! Beatlesekspert og musikjournalist Per Wium binder med korte speaks og anekdoter sangene sammen.

Line-up:

Peter Haandsbæk, leadvokal og bas Mikael Bertelsen, vokal og guitarer Allan Bode, trommer og percussion Per Wium, vokal, percussion og keys

22 15 Hjørring Gymnasium, Skolevangen 23, Hjørring Den Danske Klavertrio. 

Trioen består af tre af landets mest markante musikere: Lars Bjørnkjær, Toke Møldrup og Katrine Gisling. Fra hvert sit hjørne af musiklivet har de anmelderroste kunstnere i årevis leveret musikalske oplevelser i særklasse.

Arrangeret af Hjørring Musikforening

on 25 19,30 Sct. Catharinæ Kirke, Store Kirkestræde 13, Hjørring Buxtehude samtlige værker for tasteinstrument, 2. koncert. 

Organist og cembalist Lars Colding Wolf vil over en længere række af koncerter opføre Dietrich Buxtehudes (1637-1707) musik for tangenter - først og fremmest orgel og cembalo, men undervejs også de andre Historiske instrumenter clavichord og claviorganum. 

Ved denne anden koncert spilles 
fantasien over "Te Deum" og 
Præludium i g-mol for orgel, og 
for cembalo Suiten i A-dur og 
det 30 minutter lange variationsværk La Capricciosa. 

Der er et vist slægtsskab med Bachs Goldbergvariationer: samme toneart og antal af variationer, og det let genkendelige Bro-bro-brille-tema har de også til fælles. 

Hvad skal det nu gøre godt for - at spille sig vej igennem 6 nodebøger med musik af én komponist.? Hvis man nu er optaget af en forfatter, er det vel naturligt at ville læse flere værker af samme. Ved at fordybe sig i en komponists samlede værker får man både fornøjelsen af en masse fremragende musik, men også en større forståelse for håndværket, der ligger bag. 

Buxtehude regnes for en af de vigtigste musikere og komponister i tiden før Bach. Efter sin opvækst i Helsingborg og Helsingør søgte og fik han den vigtige organiststilling i Lübecks Marienkirche, der genopbygget efter 2. verdenskrigs bombardementer stadig imponerer. Her fik Buxtehude skabt en kirkemusiktradition, hvis ry spredte sig vidt omkring. Særligt den såkaldte "Abendmusik" - her udfoldede han sig med sin egen musik for sangere og instrumentalensembler og naturligvis orgel. 

Nu er der ikke mange historiske orgler på disse breddegrader, men Sct. Catharinæs hovedorgel er så stort, at mange af de klanglige forudsætninger er til stede. Et særligt træk ved det nordtyske barokorgel er det store pedalværk, og her er kirkens Marcussen-orgel godt med. Ved alle koncerterne spilles også på cembalo, hvor det er muligt at vise et andet karakteristisk træk, nemlig den gamle middeltonestemning, som giver akkorderne en helt særlig farve og renhed.

on 25 19,30 musikkens hus, aalborg Trio con Brio Copenhagen 

med et flot program, hvor vi bl.a. kan se frem til at høre Beethovens berømte ”Ærkehertug”. Det bliver en koncert, hvor smukke toner fra violin, cello og klaver vil smelte sammen.

Trio con Brio Copenhagen fejrer i 2019 deres 20-års jubilæum, en imponerende bedrift i sig selv, men også 20 år hvor formkurven har været stabil og tårnhøj! F.eks skrev The Washington Post efter en koncert i Kennedy Center. ”De strålende beretninger er sande. Trio con Brio Copenhagen har tydeligvis et tårnhøjt niveau på dagens musikscene”, mens The Gramophone simpelthen slår fast: ”En af de bedste opførelser af kammermusik, jeg har oplevet.”

For at slå hovedet på sømmet har Trio con Brio Copenhagen i 2018 taget hul på en af de helt store bedrifter, idet de indspiller alle Beethovens klavertrioer. De første to cd’er er allerede udkommet og har fået fremragende anmeldelser verden over. Ved koncerten i Musikkens Hus skal vi naturligvis have en smagsprøve. Det bliver den berømte ”Ærkehertug”.

De tre musikere startede 2019 med et travlt koncertprogram, der bragte dem fra Danmark til Tyskland og hele vejen til USA. Vi ser frem til at kunne byde dem velkommen i Aalborg til september, hvor publikum kan se frem til at opleve trioens exceptionelle klang. En klang, der nyder godt af de fine instrumenter, de spiller på: Soo-Jin spiller på en Guarneri violin, Soo-Kyung på en Grancino cello og Jens Elvekjær er Danmarks første Steinway artist. Medvirkende

Jens Elvekjær, klaver 
Soo-Jin Hong, violin 
Soo-Kyung Hong, cello 

Program

Bent Sørensen: Phantasmagoria 
Bedrich Smetana: Piano trio i g mol opus 15 
Ludwig van Beethoven: Piano trio i B dur, opus 97: ”Ærkehertug trioen”

to 26 19 Det Musiske Hus Rådhus Allé 98, Frederikshavn Jan Harbeck – Ben Webster Tribute

Jazz9700 og Det Musiske Hus præsenterer i efteråret.

Henrik Gunde: Piano Eske Nørrelykke: Bas Morten Ærø: Trommer

Tenorsaxofonisten Jan Harbeck og pianisten Henrik Gunde er modtagere af den præstigefulde Ben Webster Pris 2018.

Til denne koncert spiller Jan Harbeck Quartet et program, der hylder Ben Webster og hans musik, der har beriget og inspireret det danske jazzmiljø. Ben Webster boede de sidste 8 år af sit liv i København og er begravet på Assistens Kirkegård på Nørrebro.

Det var Ben Websters særlige sound og hans sjælfulde spil, der i sin tid inspirerede Jan Harbeck til at spille saxofon, og på den første plade med Jan Harbeck Quartet tilbage fra 2008 ’In the Still of the Night’ indspillede kvartetten bl.a. tangoen ’La Rosita’, som Ben Webster indspillede på Encounters pladen sammen med Coleman Hawkins. Dette nummer samt udvalgte og sjældent spillede kompositioner af Ben Webster vil blive spillet til koncerten.

– “Jan Harbeck er blevet kaldt én af de ypperste blandt danske saxofonister. Han hører til den gruppe af jazzmusikere, som bekender sig til den store tradition fra swingtiden, men er samtidig med til at forny genren og give den et personligt præg.” – DR K

Jan Harbeck Quartet spiller moderne akustisk jazz med et varmt, nærværende og personligt udtryk. I 2008 modtog Jan Harbeck Quartet en Grammy for ‘In the Still of the Night’ som Årets Jazzplade og har siden været blandt de bedst sælgende danske instrumentale jazzgrupper. Kvartetten spiller en blanding af Harbecks egne kompositioner og udvalgte jazzstandards af den mere sjældne art. Fælles for dem er dog, at den stærke melodi og den til tider melankolske dramatik er i centrum.

Den seneste udgivelse ‘Variations in Blue’, der er skabt i samarbejde med den amerikanske stjernesaxofonist Walter Smith III, blev taget virkelig godt imod af pressen. Verdens førende jazzmagasin DownBeat skrev følgende:

‘Danish saxist Jan Harbeck has put together a gorgeous set of bluesy standards, tangos and originals. Since the tracks are all unhurried – recorded live with no cuts or overdubs – the whole program slips down like a vintage port. Despite the familiarity of “Don’t Let the Sun…” and “Blues In the Night”, Harbeck’s originals fit the rundown like silk stockings, slowly unfurling.’

4 ud af 5 stjerner — Michael Jackson, DownBeat Magazine marts 2015

Musikken bekender sig til jazzens historie og har samtidig et personligt særpræg, hvor hver af de fire musikere bidrager til helheden. Pianist Henrik Gunde er med sit nærværende og virtuose spil en af de mest efterspurgte danske jazzmusikere, bl.a. som medlem af Danmarks Radios Big Band og en lang række mindre ensembler. Bassist Eske Nørrelykke farver hele bandet med sin unikke minimalistiske spillestil, og Morten Ærø på trommer forener råswing og groove med finesse og underspillethed. Kvartetten formår at skabe et intimt rum med en akustisk balanceret lyd, hvor intet står mellem publikum og musikere.

5 hjerter i Politiken – anmeldelse af koncert med Jan Harbeck Quartet på Copenhagen Jazzfestival, musikredaktør Thomas Michelsen:

”Kapelmester Harbeck selv demonstrerede, at der bare ikke er nogen, der kan lægge sjæl i en jazzballade som han”, og tidligere i samme avis kunne man læse at ”tenorsaxofon er selve lyden af jazzen. Genrens sjæl. Engang havde vi Ben Webster i København til at blæse sjælen til live. I dag har vi Jan Harbeck”.

to 26 19 Jerup Kirke, Ved Kirken 8, Jerup Koncert med Julie Berthelsen.
to 26 19 hørmested kirke koncert med anne dorte michelsen

Billetter: superland i sindal og erling christensen møbler i hørmested.

to 26 20 kultur- og erhvervscenter Jammerbugt, aabybro Woodstock ´69 – en hyldestkoncert

I sensommeren ’69 samledes 450.000 mennesker foran en scene på en mark et par timer nord for New York. På scenen stod en nærmest endeløs række af tidens – og eftertidens - største musikalske ikoner, herunder Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Santana, The Who, The Band, Creedence Clearwater Revival og Crosby, Stills & Nash – for blot at nævne nogle få. De kommende tre dages koncerter og kaos skulle gå over i historien som en af vor tids største og mest skelsættende kulturelle begivenheder.

WOODSTOCK-festivalen anses for at være et af højdepunkterne i sentressernes ungdoms- oprør og hippiebevægelsens opgør med bedagede samfundsstrukturer. Et kulturelt nybrud, der herhjemme affødte bl.a. studenteroprøret i '68, kønskampen i 70’erne samt grundlæggelsen af Christiania og Roskilde Festival i 1971.

Også musikalsk har WOODSTOCK sat sig dybe spor i eftertiden. Festivalen står som et lysende monument over den innovative og legelystne ånd, som prægede 60’ernes musik. Rock n' Roll-musikken var blevet allemandseje og flirtede med musikalske genrer fra hele verden, mens blues, folk og protestsangere oplevede en stor revival. Eksperimenterne i 60’erne var mange, og på få år gik musikken fra Buddy Holly, Elvis og Hank Williams til Jimi Hendrix, The Who og The Band.

Woodstock ’69 er en musikalsk hyldest fra en række af landets bedste musikere til musikken og tidsånden fra en af nyere tids vigtigste musikalske milepæle.

to 26 20 Huset, hasserigade 10, aalborg Kira Skov og Simon Toldam fortolker vores fælles sangskat

I efteråret 2019 tager Kira Skov hul på en duo turné med pianisten og synth ekvilibristen Simon Toldam. Kira og Simon har tidligere samarbejdet og turneret med materialet fra den prisbelønnede plade “When We Were Gentle” (2013) og efterfølgeren “May Your Mind Explode a Blossom Tree” (2015). Det er første gang Kira Skov turnérer med udgangspunkt i et dansksproget materiale. Stemmen, fortællingerne og kompositionerne vil være i fokus, båret frem af Simons unikke akkompagnement og publikum kan glæde sig til en intimkoncert af de sjældne.

Kira Skov

Kira Skov har, siden hun debuterede med Kira and The Kindred Spirits, etableret sig som en mangefacetteret sangerinde. Hun bevæger sig med en naturlig lethed mellem jazz og rock og er altid umiskendeligt sin egen. Den stærke, sjælfulde og intense vokal har høstet mange roser både hos publikum og anmeldere. Senest med albummet “The Echo of You”, dedikeret til hendes afdøde mand Nicolai Munch-Hansen, som fik 5- og 6-stjernede anmeldelser i samtlige medier både i og udenfor Danmark.

Simon Toldam

Simon Toldam er en af DKs mest anerkendte Jazz og avantgarde komponist/pianister. Han har modtaget 4 DMA priser for sine egne udgivelse og modtog desuden Statens 3-årige Arbejdslegat for hans kompositoriske arbejde i 2015. På efterårets duo tour vil publikum blive præsenteret for intime og sparsomt instrumenterede fortolkninger af gamle danske evergreens. Tidløse sange som vi alle kender, med Kira som den bærende historiefortæller, sat i scene af Simon i et cinematisk lydlandskab af keyboardflader og akkompagneret af akustisk klaver.

to 26 20 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5, Aalborg Tobias Kippenberger

frontmand for det danske rockband The Floor Is Made of Lava - udgav for første gang under eget navn i 2018 den anmelderroste debut EP ’Uden Hænder’ – en EP der for nyligt er blevet fulgt op af singlerne ’Katten Er Ude’ og ’Rød Viking Lang’ feat. Allan Olsen – som dermed markedede starten på det næste kapitel, og som løbende vil blive fulgt op af nye sange de næste måneder. Dette nye kapitel, leder hen imod Kippenbergers kommende debutalbum der udkommer senere år. Etalbum der har været længe undervejs, og somifølge ham selv er endt med det bedste han nogensinde har været med til at lave.

Tobias Kippenbergers nye solo-projekt kommer efter, at han i 2013 besluttede sig for at tage en pause med det ikoniske rockband The Floor Is Made of Lava. En pause der bundede i en trang til, at at træde et skridt ud af det musikalske cirkus og bruge sin energi på at blive voksen – det var tid til at lade drengerøven blive en voksen mand. Med voksenlivets sten i skoen og paper cuts i baggagen reflekterer Tobias Kippenberger over banklån, havefester og uforløste skæbner, som ham selv. For hvor skal suset og rusen komme fra, når hele hverdagen er skemalagt og pantsat? Hvordan presser man sine grænser med en skålfuld Haribo i favnen og Bonderøven i fjernsynet?

Tobias Kippenberger er et klassisk eksempel på drengerøven, der blev voksen, men aldrig helt fandt sig til rette. En folkesygdom, en tidsånd. Én af Danmarks store stemmer, der efter fire års fravær nu er tilbage - klar til endnu en tur i manegen, og et nyt sprog at udfolde sig på. Kort sagt en mand med masser på hjerte.

to 26 20 Stubhuset, støvring Poul Krebs og Henning Kvittnes UDSOLGT! 

Det blev til kæmpesucceser da Poul Krebs og hans norske ven og kollega Henning Kvitnes i både 2012, 2013 og 2015 delte scene og rampelys på flere ture rundt i Norge og Danmark. Med et repertoire af velvalgte greatest hits og andre højdepunkter fra de to populære sangskriveres imponerende bagkataloger, var resultatet både kanonstemning, medlevende publikummer og masser af god feedback til Krebs & Kvitnes, overalt hvor de kom frem.

forinden udgiver de to sangere og sangskrivere deres første fælles album i august. Sammen med Poul Krebs faste orkester – Troels Skjærbæk (bas), Rune Kjeldsen (guitar), Palle Hjorth (tangenter) og Rasmus Valdorff (trommer) – var Poul Krebs og Henning Kvitnes i januar i Village studiet i Vanløse, og indspillede dér de 12 sange der udgør det kommende album. En singleforløber udkommer i løbet af foråret.

Poul Krebs og Henning Kvitnes har optrådt sammen på en lang række festivaler gennem årene, som eks. Roskilde Festival i Danmark, Down On The Farm i Norge, SXSW i USA og ved Midem i Cannes, Frankrig - og har også undervejs haft et par eksotiske afstikkere til både Estland og Grønland. I 2008 optrådte Krebs & Kvitnes i Danmark, Norge og USA som del af sangskriver-bandet Song Island Revue – og først i 2012 var der igen plads i de respektive kalendere, til en duotur.

De to sangere har gennem årene også optrådt på hinandens udgivelser – senest er Poul Krebs at høre på erindringssangen ”Vesterbro 88”, fra Kvitnes albummet ”Ingen Tid Å Miste”. Henning Kvitnes lader til gengæld sin stemme høre på og er del af bandet på Krebs-albummet ”Asfalt”. Nyeste soloalbum fra Henning Kvitnes er ”60 runder rundt sola” (2018) og fra Poul Krebs ”Maleren og delfinerne på bugten” (2017).

www.poulkrebs.org 
www.facebook.com/Poulkrebs 
www.facebook.com/HenningKvitnes  
www.henningkvitnes.no 

fr 27 20 Huset, hasserigade 10, aalborg Blues Jamboree

Oplev en aften sammen med nogle af Skandinaviens bedste bluesmusikere, hvor der er god plads til røverhistorier, improvisationer og spontane smutveje.

Gang på gang leverer Blues Jamboree en både forrygende og afslappet koncert, og der er ingen tvivl om, at de har en stor stjerne hos publikum – og med god grund. Alle leverer på et særdeles højt og intenst niveau. Blues og roots uden filter med nogle af Danmarks bedste musikere inden for genren. Spontant, råt og upoleret - her lægges ingen faste planer på forhånd - der spilles og jammes uden sætliste, som man gjorde den gang blues'en var ung og farlig - og det er den stadig! Forvent musikalske overraskelser, og mesterlig blues, spillet med virtuositet og hjerte, når de disker op med deres roots blues'n boogie, gospel & rag.

En fed aften med nogle af de bedste danske bluesmusikere:

PAUL BANKS (US/DK).

En mester på en akustisk guitar – nærmere præsentation er vel overflødig. Rag, blues og roots mm på internationalt topniveau – fås ganske enkelt ikke bedre.

JAKOB MUNCK

Uddannet basunist fra diplomlinien på det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2002. Er udover at være fast medlem af DR's Big Band en af de mest benyttede hornblæsere på den skandinaviske jazz og -bluesscene, og er af ”All About Jazz, New York” blevet fremhævet som ”a world class tuba player”.

MIK SCHACK

er en sand tusindkunstner. Her spiller han på vaskebræt mm – men mon ikke også hans skarpe tunge lader sig høre til publikums blanding af moro og forargelse. Han laver også hjemmeservice på TV, laver mad, tegneserier, ølforedrag mm.

SVANTE SJÖBLOM (S)

er en brilliant guitarist og sanger, som dyrker sin Southern blues, old time country, ragtime og gospel med lige stor overbevisning og indlevelse. Han har fået flere svenske musikpriser, og er godt på vej til at slå sit navn fast på den Skandinaviske musikscene.

PETER NANDE

er kendt som en udadvendt entertainer, sanger og mundharpespiller, som her også spiller på vaskebalje bas, skeer, jug og percussion. "Årets Danske Blues Navn" i 2007. Har gennem mange år dyrket den tidlige og mere rå og upolerede “juke joint” blues og boogie.

OLAV POULSEN

har huseret på den danske musikscene de sidste 25 år, primært inden for bluesmiljøet. Han har som en af kun få i Danmark specialiseret sig i slide guitaren, både den elektriske og den akustiske, og bevæger sig ubesværet indenfor genrer som blues, rock og country – ind imellem med en snert af orientalske og indiske overtoner.

www.bluesjamboree.com 

fr - lø 27 - 28 20 aalborghallerne Lyset over Skagen - Musicalen om de kendte malere

www.lysetoverskagen.dk 

Oplev den fascinerende historie om skagensmalerne Marie og P.S. Krøyer og de øvrige kunstnerbohemer på toppen af Danmark omkring det forrige århundredeskifte.

Musicalen Lyset over Skagen er instrueret af den garvede musicalinstruktør Daniel Bohr og indeholder alt lige fra festlige optrin til fortættende scener og romantiske ballader, hvilket til sammen udgør et nationalfolkeligt musik- og sangunivers fuld af farvesymfonier og klangpaletter.

I en folklore-agtig ramme skildres fisker- og kunstnerlivet på toppen af Danmark ved forrige århundredeskifte. Malerægteparret Krøyer, døjer begge med sindssygdom, og lader deres vanskelige gemytter folde sig ud i fuldt flor.

Det handler ikke kun om indre dæmoner, men også ydre trusler. Et trekantdrama udspiller sig. Dramatikken opstår, da Marie Krøyer under en udlandsrejse til Italien, forelsker sig i den unge, svenske komponist, Hugo Alfven, som af nogle regnes for en charlatan.

I en særlig gæsterolle ses Linje 3 fænomenet Anders Bircow, der giver den både som nordjysk fiskeskipper og syditaliensk kok og hotelejer. I den rolle kommer han til indirekte at stå fadder til den ny alliance mellem Marie og Hugo. Men P.S. Krøyer tager kampen op, og finder strategiske veje til at imødegå truslen fra den fremmede svensker.

Alle musikalske indslag i musicalen er skrevet og komponeret af nogle af landets mest benyttede musicalkunstnere.

Da forestillingen havde premiere for snart 11 år siden, var det en begejstret presse, der gav den flotte ord med på vejen, ligesom musicalen i den grad faldt i god jord hos de godt 60.000 publikummer på den totalt udsolgte turné.

Den enorme succes har i de efterfølgende år resulteret i en lang række efterspørgsler på musicalen såvel som opfordringer om at genskabe historien om skagensmalerne.

28 16,30 Budolfi Kirke (Aalborg Domkirke), Algade 40, Aalborg J. S. Bachs Magnificat for kor, orkester og orgel. 
G. F. Händels orgelkoncert i Bb-dur. 

Sangsolister: Kristel Knudsen, Julie Braad, Stefanie Andersen, Morten Andersen Krogh, Michael Mariager. Aalborg Domkirkes Kantori. Musikere fra Aalborg Symfoniorkester. Jørgen Ellekilde, orgelsolist. Margrethe T. Østergaard, dirigent.

28 20 Kulturhus Kappelborg, skagen WOODSTOCK'69 : KONCERT

I 2015 og igen i 2016 fik superbandet Urban Stöjband taget til at lette, da de præsenterede os for "The Last Waltz". I 2019 kommer en del af samme besætning igen - denne gang med hyldestkoncerten "WOODSTOCK '69".

I sensommeren ’69 samledes 450.000 mennesker foran en scene på en mark et par timer nord for New York. På scenen stod en nærmest endeløs række af tidens – og eftertidens - største musikalske ikoner, herunder Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Santana, The Who, The Band, Creedence Clearwater Revival og Crosby, Stills & Nash – for blot at nævne nogle få. De kommende tre dages koncerter og kaos skulle gå over i historien som en af vor tids største og mest skelsættende kulturelle begivenheder.

Koncerten WOODSTOCK '69 er en musikalsk hyldest fra en række af landets bedste musikere til musikken og tidsånden fra en af nyere tids vigtigste musikalske milepæle, og publikum kan glæde sig til endnu et brag af en fest!

Line-up: 
Louise Støjberg: vokal 
Signe Juhl: vokal Rasmus Madsen: vokal & guitar 
Martin Rauff Nielsen: vokal & guitar 
Casper Mikkelsen: trommer 
Niels Kvist: bas 
N.O. Thorning: keys 
Johan Bylling Lang: saxofon 
Bjarke Nikolajsen: trompet

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

28 20 Huset, hasserigade 10, aalborg Papayakoncert: Embichadero fra Argentina

Diego Cortéz: fløjter & vokal
Jonatan Szer: slagtøj, trommer & vokal

Duo’en arbejder såvel med egne kompositioner som med musik af forskellige latinamerikanske komponister – såvel af folkelig som af mere klassisk karakter. Både fløjter og slagtøj er hentet fra en række forskellige traditioner - eksempelvis europæiske klassiske tværfløjter, indiske tværfløjter, latinamerikanske ”indfødte” fløjter, bulgarsk kaval m.v.

29 16 Saltum Kirke, Tinghøjgade 83, Saltum Koncert med guitarist Kaare Norge. 

Danmarks mest kendte og anerkendte klassiske guitarvirtuos. Med sit solospil har Kaare Norge nu igennem flere årtier tryllebundet publikum, høj som lav i alle aldre. Dette har gjort Kaare Norge til en eftertragtet instrumentalist, som mestrer at spænde sit repertoire fra de helt store komponister som Bach, Mozart, Chopin, til de mere folkelige melodier fra nær og fjern, over til store populære navne som The Beatles og Led Zeppelin, for bare at nævne nogle få eksempler. 

Som komponist har Kaare også markeret sig f.eks med titel melodien - "Homage to Life" af Kaare Norge - oprindeligt skrevet som kendings melodi til DR TV Programmet - " En naturlig Forklaring" (Dus med Dyrene) med Vært Poul Thomsen 1992. I de senere år har kompositionerne mest været for sologuitar som f.eks. den spanske dans " Danza la Primavera", Danza del Alegria. 

ma 30 19 skagens bibliotek Kim Larsen - Mine unge år 

Forfatter Jens Andersen fortæller udfra bogen ”Kim Larsen - Mine unge år” om den folkekære musiker og hans farverige liv, der endte i efteråret 2018.

Hør om Larsens faderløse opvækst på stenbroen, om lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke, tegneglade morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive cykelrytter eller luftakrobat.

Et muntert foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der - i Kim Larsens ånd - er ”både til gården og til gaden”.

         
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 21. august 2019 af Søren Berg Olesen