Musik i Nordjylland - Oktober 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

 fr 1 21 Fårup  Skovhus
sæby tyrolerorkester - Oktoberfest, Øl, øl og hornmusik!

Dørene åbner kl 18.00 og buffeten start kl 19.00

Atter i år indfinder Sæby Tyrolerorkester sig til årets oktoberfest. Det bliver stort – som altid!

Sæby Tyrolerne startede for over 30 år siden for sjov – det synes de stadigvæk at det er og det smitter af på stemningen.

Udover tyrolermusikken vil der også være dansemusik i løbet af aftenen.

 
to 7 19 knivholt hovedgård, øSTRE LADE, frederikshavn kNIVHOLTS VENNER ARRANGERER Irsk musik: bREGENBORG bAND

Madkurven, eller hvad man ønsker at spise, medbringes.
Øl, vand, vin og kaffe købes på stedet til sædvanlige billige priser.
Tallerkener, gafler og knive kan lånes til 10 kr pr. sæt.
Glas og kopper er på stedet.
Der sælges også irsk kaffe.

Tilmelding hos: Vagn Clemmensen. vagn@clemme-holding.dk., Tlf.: 40 25 97 15

 fr 8 21 Fårup  Skovhus
Kandis

Siden debuten i 1989 har Kandis underholdt over tre millioner mennesker, der for en aften har glemt alt om hverdagens trængsler og fået sveden til at pible frem på et tætpakket dansegulv.

Kandis har tilbagelagt 1,3 millioner kilometer på landevejene – det svarer til mere end 30 gange rundt om jorden – for at spille på kroer, i haller, på markedspladser eller musikfestivaler og dansegaller.

Du kan læse mere om musikken på www.kandis.dk 

 
9 19,30 - 21,30 det musiske hus, frederikshavn Late night show med Caspar Philipson

En, der meget gerne kommer til Frederikshavn, nemlig Caspar Philipson, er nu på vej med sit helt eget show – og hvor vi glæder os til at præsentere jer for dette musikalske indslag.

Ene mand ved klaveret tager den gennemmusikalske Caspar Philipson tilværelsens absurditet under kærlig behandling.
Og det sker i den kulsorte humors tegn i det timelange show "Late Night ".

Showet er skabt ud fra hans aktualiseringer af nogle af Tom Lehrers og Monty Pythons sange, som han oprindeligt lagde på Facebook.
Vi siger, bare glæd jer.

Udbyder: Louise Schouw Teater

Arrangør: Frederikshavn Teaterforening

to 14 14 - 16 marinaen, østerby, læsø Mads toghøj underholder

velkomst og Middag fra 12,30

ældre sagen, tilmelding fra 26. aug til 8. okt på tlf. 2361 0309

on 20 19,30 skagen kirke andreas brantelid - cello

Skagen Musik- og Teaterforening præsenterer den dansk-svenske cellist Andreas Brantelid i selskab med sin uvurderlige cello. På programmet står cellosonater af Bach og Dvorak.

Andreas Brantelid er født i 1987 og var kun 14 år, da han debuterede som solist i Edward Elgars cellokoncert med Det Kongelige Kapel. Han album-debuterede i 2008 med cellokoncerter af Saint-Saëns, Tjajkovskij og Schumann, og siden har han optrådt med anerkendte musikere og orkestre i hele verden og udgivet yderligere seks albums.

arrangør: Skagen musik- og teaterforening.

to 21   Det Musiske Hus, Frederikshavn ALLAN OLSEN - 40–ÅRS JUBILÆUM FOR EN HAVKAT 

I 1981 SAD ALLAN OLSEN OG LEGEDE MED TANKEN: – MÅSKE MAN KUNNE LEVE AF AT SPILLE MUSIK? EN HÅBLØS TANKE MEDMINDRE MAN VAR BÅDE UNG OG NAIV.

Heldigvis var Olsen begge dele, og hér 40 år senere har han aldrig bestilt andet end at skrive sange og spille dem.

Allan Olsen har karrieren igennem stået lidt som en enlig havkat i hyttefadet af danske sangskrivere såvel i form som i indhold. Når man lytter til hans store sangproduktion, kan det næsten virke som om, han konsekvent har skrevet og sunget om alt dét, kollegaerne aldrig synger om. Hvis det er tilfældet, har det ifølge 40-års-jubilaren dog ikke været tilsigtet:

“Jeg har sådan set bare valgt at skrive om ALT, for jeg kan ikke komme i tanke om noget, man ikke kan skrive om – Fallerede boksere, paranoide frisører, perverse stoddere, tiggere, freaks og om en ko der hallucinerer.

Sådanne sager finder jeg nu en gang sjovere at skrive om, end ’hende der er gået fra ham’ – banaliteterne…”

Det er blevet til i alt 19 pladeudgivelser gennem de første 40 år, hvoraf de fem har vundet Grammy’er / Music Awards. Dertil kommer tusinder af Allan Olsen-koncerter, selvfølgelig først og fremmest i Danmark, men også overalt i verden for udeboende danskere. De senere år har Allan Olsen desuden kunnet kalde sig forfatter med de to anmelderroste bestsellere ’Tilfældigt Strejfet’ og ’Laksetrappen’. Olsen har karrieren igennem holdt sig i bevægelse og omformet sit udtryk hver gang det begyndte at minde om et velkendt billede.

De senere år har trubaduren endda flere gange vendt op og ned på automat-tænkningen i dansk showbizz. Først med sin plade fra 2013, ’JØWT’, der bevidst blev afgrænset til et salg i Vendsyssel, og senest med ’Olsen på Afveje’ – en marathonturné rundt i 49 af Danmarks mest afsides beliggende forsamlingshuse. Vi vil fejre Allan Olsens 40-års jubilæum med en turné ud til landets største spillesteder og koncerthuse, hvor jubilaren vil præsentere et bredt udsnit af sit store bagkatalog.

fr 22 19 Østre lade, Knivholt, frederikshavn kNIVHOLTS VENNER ARRANGERER TRAD JAZZ:  

neanders jazzband

Tilmelding: Mogens Nyeng Hansen.
Mail: monyha2002@yahoo.dk.
Tlf.: 40 76 56 00

to 28 19 rådhuscentret, frederikshavn trine gadeberg

let traktement + væsker

arr. ældre sagen: tilmeld fra 30. september hos 2118 1755 eller 2819 6932

31 16 skagen kirke duo damgaard & gryesten

Duo Damgaard-Gryesten er med årene blevet en af de førende danske repræsentanter for violin-klaver konstellationen. de har koncerteret vidt og bredt i Danmark, Vietnam og på Færøerne i koncertserier ved Nordens Hus, Torshavn, Grand Concert Hall, Hanoi, Hue Concert Hall, Copenhagen Summer Festival, Radiohuset, København, Glyptotekets Sommerkoncerter, Vendsyssel festival etc. Benedikte Damgaard og Emil Gryesten var studiekammerater ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. 

De deler deres dybe passion for kammermusikken, som har resulteret i dette frugtbare musikalske samarbejde, der går tilbage tiil 2011. De to medlemmer af duoen er begge en del af Statens Kunstfonds "Unge Elite"-program - et særligt karriereudviklings program som støtter den kunstneriske udvikling og den internationale karriereudvikling for de dygtigste yngre danske musikere. 

Begge musikere har udmærket sig som markante solister. Benedikte har vundet Jacob Gade Violinkonkurrencen, og Emil er vinder af Nordisk pianistkonkurrence. Hver især har de to spillet i alle større koncertsale i Danmark og turneret i de fleste europæiske lande, i USA og Fjernøsten. I sommeren 2020 afviklede duoen en Kinaturne, som bestod i 10 koncerter i flere af de største byer.

arrangør: Skagen musik- og teaterforening.

       
   
       
   
         
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 31. august 2021 af Søren Berg Olesen