Musik i Nordjylland - Oktober 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to 1 19,30 musikkens hus, aalborg USA'S HISTORIE - The Big Sound (Udsolgt)

Planen var, at den tidligere USA ambassadør Rufus Gifford skulle medvirke i denne koncert. Rufus Gifford har imidlertid fået en toppost i Joe Bidens kampagnestab, og spiller en central rolle i det amerikanske præsidentvalg - derfor kan han ikke medvirke i koncerten.

Aalborg Symfoniorkester ønsker Rufus Gifford stort tillykke med posten.

Du kan i stedet glæde dig til at opleve den amerikanske sopran Julia Bullock i Samuel Barbers Knoxville: Summer of 1915. Værket erstatter Coplands Lincoln Portrait, der oprindeligt var annonceret. Den 33-årige sopran Julia Bullock spås en stor karriere, og vi glæder os til at præsentere stjernesopranen for vores publikum.

Inden koncerten kan du også deltage i koncertintroduktion ved musikhistoriker Jan Mygind. Han vil sammen med orkestrets amerikanskfødte musiker, Mark Cherry, give et spændende indblik i historien, aftenens musikværker og komponister. Koncertintroduktionen finder sted i Intimsalen kl. 18.30. Der er fri entré til koncertintroduktionen, så længe der er ledige pladser.

OM KONCERTEN 
Som optakt til det forestående præsidentvalg i USA har vi dedikeret en koncert til musik, som enten har amerikansk oprindelse eller en tæt tilknytning til landet. Det bliver en aften med masser af stor lyd og rytmisk leg.

PROGRAM 
Copland: Fanfare for the Common Man Adams: Short Ride in a Fast Machine Barber: Knoxville: Summer of 1915, op. 24 Rachmaninov: Symfoni nr. 2

Koncertintroduktion kl. 18.30 med Jan Mygind.

MEDVIRKENDE 
Dirigent: Christian Reif 
Solist: Julia Bullock, sopran 

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

to 1 20 Skraaen, nordkraft, aalborg Go Go Berlin 

Support: Undertekst

Det alternative indie rock ensemble Go Go Berlin er efterhånden et velkendt navn herhjemme med et velfortjent renommé som et af de mest hårdtarbejdende og intense live acts på den danske scene.

Ikke nok med det, så har bandet også skabt sig et solidt omdømme i udlandet gennem flere års ustoppelig tour aktivitet i Tyskland, Schweiz samt det meste af Europa, USA, Indien og Kina.

Sidste år præsenterede Go Go Berlin et musikalsk hamskifte på albummet ”The Ocean”, der præsenterer en mørkere, mere elektronisk og ”klubbet” version af bandet. Det blev belønnet med fem stjerner af Gaffa, der også havde bandet på forsiden af deres septembernummer. Go Go Berlin er allerede klar med nyt musik i 2020 og klar til at indtage de danske scener i efteråret med en håndfuld koncerter rundt i landet med deres “2020 TOUR”.

to 1 20 studenterhuset, aalborg YUNG - en af Danmarks mest spændende rockgrupper (Udsat til 16. april 2021)

"It’s been 1122 days and 5 rehearsal spaces since we last released new material," say the band.

"As we were struggling to wrap up the writing of 'Progress', Emil had a last minute suggestion before catching a ride home from rehearsals. He instructed the rest of the band, someone started a phone recording, and as we were finishing the last jam of the evening we found Emil blasting an actual guitar solo over the song. He left the second the solo was over - (knowingly or not) making the guitar solo indisputable. As the rest of us listened through the demo we realised the song had been finished."

"Lyrically, 'Progress' deals with personal growth and how the changes of our world influence our perception of reality. Once our views have been challenged, our lifes and routines will all of a sudden take on new meaning. In the case of this song, it’s about the alienation that might come with these realisations, and the hardships of adapting while our immediate surroundings remain intact."

to 1 20,30 hotel hjallerup kro.

Tim Christensen SOLO - Udsolgt 

Hjallerup Musikforening er meget stolte over, at kunne præsentere, en af Danmarks største sangskrivere og solister til intim koncert på Hjallerup Kro.

Tim Christensen hører til de allermest markante skikkelser i nyere dansk rockhistorie - først som frontmand i et af 1990'ernes største bands herhjemme, Dizzy Mizz Lizzy, og siden som succesfuld soloartist. 

Solokarrieren blev skudt smukt i gang af albummet "Secrets On Parade" (2000), der ikke mindst takket være singlen "Love Is A Matter Of" solgte 70.000 eksemplarer. Også "Right Next To The Right One", der fungerede som titelsang for tv-serien "Nikolaj Og Julie" (2002), gjorde meget godt for Tim Christensen, der siden solodebuten har udgivet tre album, hvoraf det seneste blev til i tæt samarbejde med det faste backingband The Damn Crystals.

to 1 20 huset, hasserisgade 10, aalborg THOMAS MADSEN FEAT. I THINK YOU’RE AWESOME 

Thomas Madsen skriver sange om familie, om at bo i en lille by, om at ikke være helt ung længere og selvfølgelig om kærlighed. Sammen med en af landets vigtigste jazz-grupper I Think You're Awesome udgav han i september debuten LATE BLOOMER - en plade der bevæger sig frit mellem jazz, pop, folk, country og indie - og viser en moden sanger og sangskriver, der har nerve, nærvær og stor musikalitet.

I Think You’re Awesome har, med deres forfriskende og udogmatiske blanding af jazz, indie, country, afro og pop, gennem bandets mere end ti år lange levetid spillet udsolgte koncerter i hele landet, blevet spillet mere end 1500 gange i radioen og opnået over en halv million streams. De har samarbejdet med bl.a. Aarhus Jazz Orchestra, Taïga String Quartet, Jakob Buchanan, Røgsignal, Christian Vuust og Ole Fessor Lindgren. Og nu altså også med Thomas Madsen.

Line-up:

Thomas Madsen (voc)
Jens Mikkel Madsen (bs)
Alex Jønsson (gtr)
Morten Kærup (gtr/banjo)
Lars Fiil (keys)
Frej Lesner (perc/electronics)
Andreas Skamby (drm).

fr 2 20 Vendelbohus, hjørring Rocazino - KONCERTEN FLYTTES til 2. oktober 2021

Kære koncertgæst

Covid-19 har enormt mange konsekvenser - ikke blot sundhedsmæssigt. Men af hensyn til de sundhedsmæssige konsekvenser og som følge deraf indførte restriktioner, så betyder det at visse koncert typer ikke kan gennemføres som planlagt.

Ift. koncerten med Rocazino fredag d. 2. oktober 2020 på Vendelbohus, så er det en af dem der ikke kan gennemføres i sin oprindelige form: stående koncert.

Vi har derfor været nødsaget til at kigge på hvorledes vi så kan afvikle den - da vi af princip ikke aflyser koncerter vi har planlagt, fordi vi reelt gerne vil være med til at give jer den specifikke oplevelse. Vi i den sammenhæng lyttet til de mange henvendelser vi har fået og taget budskabet til os: Hellere en fest med Rocazino når vi kan feste og danse til deres ikoniske musik, fremfor en siddende koncert her og nu.

På den baggrund har vi fundet en ny dato hvor vi forventer koncerten kan afvikles i sin planlagte form. Koncerten flyttes dermed til LØRDAG D. 2. OKTOBER 2021 og allerede købte billetter vil selvfølgelig fortsat være gyldige den nye dato.

Såfremt du mod forventning ikke kan deltage den nye dato, så refunderes et billetkøb selvfølgelig af din billetudbyder - blot du henvender dig direkte til dem inden d. 30. september 2020

 

Tak for jeres opbakning og vi glæder os til at danse med jer

Mvh. Chelina & Henrik SparEvent

fr 2 20 Skraaen, nordkraft, aalborg Emil Stabil

Med over 50 millioner streams og 8 guld- og platinplader, er Emil Stabil en af Skandinaviens mest succesfulde rappere.

Med ekstremt iørefaldende hooks, grænsesøgende tekster og unikke flows tvinger den danske rapper hans publikum til at tage stilling til ham; enten hader du ham eller også du elsker ham. For det meste er det det sidste, der gør sig gældende, da Emil Stabil er en af de mest solgte rappere i Danmark. Emil Stabil har skrevet historie, ved at være den første rapper i landet, der med en international feature, gik nummer #1 på Spotify og blev hængende i toppen i flere måneder, med platin hittet ”En Sang” feat. Gucci Mane.

På scenen er Emil Stabil flyvende; flere gange er hans shows blevet lukket pga. for mange publikummer og på Roskilde fyldte han Arena til briste punktet, med en legendarisk og ukontrolleret fest der splittede anmelderne og skabte overskrifter i samtlige større danske medier.

Hits som "Er Det En Fugl" og "Swimmingpool" ledte op til Emil Stabils store gennembrud i 2015. Den selvbetitlede debut EP Emil Stabil var på toppen af album hitlisten i mere end 3 måneder og har over 25 mio afspilninger . Platinsinglen "Allerede Is" var et af årets største hits og satte en tyk streg under, at hvad startede som sjov tidsfordriv i en kælder i Århus med partneren Lil Producer, var blevet et unikt fænomen på den danske musikscene. 2017 blev singlen "Over Alt" valgt som Ugens Uundgåelige på P3 og endnu engang var Emil Stabil tilbage på toppen af hitlisterne.

Emil Stabil har spillet flere store nordiske festivaler som den legendariske koncert på Roskilde Festival 2017, Island Airwaves, Smukfest, Slottsfjell, Øyafestivalen, Grøn Koncert og mange flere. Emil Stabil har vundet priser for bedste nye navn og årets hit, 3 DMA-nomineringer og seriøs airplay og touring over hele Skandinavien.

fr 2 20 huset, hasserisgade 10, aalborg ALLIE MAC VILLE 

Der er en fængende klassisk klang over Allie Mac Ville, og samtidig emmer lyden af både tidløs americana og svævende alternativ rock.

Allie Mac Ville tager én med ind i det sitrende nervefelt, der kan eksistere når kærligheden forlises. Musikken har en filmisk undertone, og hun forsøger med egne ord at udtrykke en både intim og storladen følelse på én gang. Allie Mac Ville udgiver sit debutalbum i efteråret 2020, hvorpå man finder singlerne You Still Drif t Into my Mind og Love War , der begge har fået airplay på DR P6 BEAT og P5, samt medvirket i DR TV-serier.

Allie Mac Ville udgiver i 2020 hver måned en single fra marts til august, hvilket kulminerer med udgivelse af debutalbum i september samt live tour. Med sig på scenen har Allie Mac Ville det velbevandrede band bestående af 

bassist Mark Kühn, 
guitarist Steffen Nordenstam, 
på keys og kor Liva Møller Overgaard og 
trommeslager Nicklas Løvén.

fr og lø 2 og 3   knivholt hovedgård, frederikshavn Dansefestivalen - vikingarne & christer sjögren: genforeningsturne 2020 (Udsat til næste år)

Program begge dage:

kl. 16.30 Dørene åbnes for publikum med spisning

kl. 18.30 Dørene åbnes for publikum uden spisning (barerne er åbne)

kl. 19.00 - 21.00 MUSIK - Dans 1. afd. med opvarmnings band

Kl. 21.00 - 23.00 Hovednavn: VIKINGARNA med Christer Sjögren 2 x 50 min. med pause

kl. 23.15 - 01.00 MUSIK - Efterdans m ekstra band

Der kan spises på knivholt!

3 11 Frederikshavn kirke Christian Præstholm spiller Maurice Duruflés samlede orgelværker

Fri entré

Det er en drengedrøm, som går i opfyldelse for organist Christian Præstholm - at spille samtlige orgelværker af den franske komponist Maurice Duruflè ved én og samme koncert.

Det er et krævende projekt, for musikken er impressionistisk og gennemsigtig, samtidig med at den er virtuos og teknisk voldsomt udfordrende. Men når den er så helt igennem velskrevet, velklingende og gennemarbejdet som tilfældet er, så er det en fornøjelse at investere de hundredvis af timer det kræver at få musikken i fingrene.

Maurice Duruflè (1902-1986) var organist ved St. Etienne i Paris, og gennem næsten 30 år professor i harmonilære ved konservatoriet i Paris. Og det er da også ofte hans harmonik mange finder så tiltrækkende ved hans musik. Og så var han en yderst selvkritisk herre. Trods et ganske langt liv komponerede og udgav han kun ganske få værker, og fortsatte ofte med at ændre og forbedre stykkerne efter udgivelsen. Denne perfektionisme gjorde at al hans musik er af en helt ualmindelig høj kvalitet. Kun 14 værker med opusnumre blev det til, men hvilke perler det er!

Christian Præstholm (f. 1972) er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 1999. Videregående studier i Paris, London og Sverige.

Præstholm har været organist ved Den Danske Kirke i Paris og Den Danske Kirke i London, og siden 2007 Sct. Mortens Kirke i Randers.

Han har talrige orgelkoncerter bag sig i både ind- og udland.

Udover sit virke som organist er Præstholm aktiv som komponist. Han skriver værker for blandt andet kor, solister, mindre kammerensembler og ikke mindst for orgel, hvor han har komponeret mere end 250 orgelkoraler, som spilles rundt omkring i landets kirker.

3 14 musikkens hus, aalborg PRO MUSICA: STORE ROMANTIKERE 

Kom tæt på orkestermusikerne i mindre besætninger eller som solister i værker, der står deres hjerter nær. TAG TRYGT TIL KONCERT Ved alle arrangementer følger vi myndighedernes aktuelle retningslinjer, og som billethaver vil du modtage en mail med praktisk information, inden du møder op i Musikkens Hus.

OM KONCERTEN 
Pro Musica er ensembler fra alle hjørner af Aalborg Symfoniorkester og enkelte gæstemusikere.

PROGRAM 
Tjajkovskij: Klavertrio i a-mol 
Brahms: Klaverkvartet nr. 1 i g-mol

MEDVIRKENDE 
Vesselin Demirev, violin 
Evdokia Ershova, bratsch 
Dmitri Tsirin, cello 
NN, klaver

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

3 20 Skraaen, nordkraft, aalborg Velvet Volume 

De fleste der lytter til rockmusik i Danmark, har efterhånden stiftet bekendtskab med Velvet Volume. Bandet er især kendt for deres energiske koncerter, og deres intense fremtoning på scenen.

Trioen Velvet Volume, der består af de tre danske søstre Noa, Naomi og Nataja Lachmi, forfører lytteren med deres energiske rock og dramatiske attitude, hvilket fremstår tydeligere end nogensinde på deres nye album “Ego’s Need”, som er på gaden 29. maj. Singlerne Lonely Rider og Carry fra albummet, har allerede været i massiv rotation på P6 BEAT.

Den aarhusianske søster trio har siden udgivelsen af deres debut album Look Look Look i 2017, haft fokus på deres udenlandske karriere. Albummet Look Look Look fik sin internationale udgivelse i en Special Edition udgave okt. 2019, og nu er bandet klar med næste album.

De tre søstre vakte en del opmærksomhed med deres to første singler i 2015, hvor de stadig var teenagere. Samme år spillede de både til Kronprinsparrets Priser og Gaffa-Prisen, og året efter var de på forsiden af Gaffa. Herefter har bandet spillet et hav af danske festivaler bla. P6 Beat Rocker Koncerthuset 2 gange, Northside, Tinderbox, Smukfest, Musik i Lejet, SPOT festival, Alive, m.fl. og også udsolgte shows i Pumpehuset og Vega.

Bandets live fokus efter første album, har været rettet mod udlandet; Schweiz, Østrig, Holland og især Tyskland, hvor de i september 2019 spillede 3 shows med fuldt hus under Reeperbahn Festival 2019.

3 21 studenterhuset, aalborg Pede B og crew - GØGEUNGEN TOUR.

Publikum kan forvente sig en god blanding af både nye og gamle numre, freestylerap, gæster på scenen og kæmpe fest i salen.

I februar udsolgte rapperen Store Vega i København og Atlas i Aarhus og skabte begge steder en hiphopfest af internationale dimensioner med massere af energi.

Nu er fokus på at komme rundt i hele landet og bringe festen til både større og mindre spillesteder.

Allerede nu er de to første udspil ”ingen Panik ft. Nixen” og ”Hils Fra Mig ft. Moon Afflick & 4Pro” udkommet og er blevet taget godt i mod af Pede B’s fans.

Sidste år havde Pede B fokus på sin hidtil største festival-tour på 17 shows og derfor blev det ikke til nogen spillestedskoncerter. Det har han tænkt sig at lave om på i år!

Support offentliggøres senere.

4 14 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, Aabybro Søndagsmatine´med Dyveke

Der er lagt op til en nostalgisksøndag eftermiddag, når DYVEKE lægger vejen forbi Kultur- & Erhvervscenter Jammerbugt. Gruppen har nemlig specialiseret sig i gamle danske film- & revysange fra 20-erne, 30-erne og 40-erne. Hvem husker f.eks. ikke Hvorfor er lykken så lunefuld, Man binder os på mund og hånd eller Når der kommer en båd med bananer?

DYVEKE er tro over for originalerne, men tilfører samtidig sangene nyt liv i form af vokalharmonier, nye arrangementer og en anderledes instrumentering.

Adskillige koncerter rundt omkring i landet har vist, at musikken ikke kun taler til et ældre publikum, men til flere aldersgrupper. Samtidigt har de mange koncerter givet en stor erfaring, der er med til at sikre en musikalsk, nostalgisk og hyggelig oplevelse.

DYVEKE består af Torben Warncke på ukulele, guitar, melodica og sang og Henrik Prip Eriksen på guitar, kazoo og sang. Denne eftermiddag er duoen udvidet til trio med kontrabassisten Olav Gudnason.

4 16 Frederikshavn kirke lene siel - koncert

carl ulrik munk andersen, piano

3. generation i den musikalske siel-familien
fladstrandkoret medvirker i 2 sange.

arr. frederikshavn teaterforening

4 19 musikkens hus, aalborg SIGURD FORTÆLLER OM GENFORENINGEN ’AND ALL THAT JAZZ’ (Udsat)
Sigurd Barrett er efterhånden blevet en fast del af børneprogrammet i Musikkens Hus. Nu går han i anledning af 100-året for Genforeningen på scenen i Koncertsalen med en jazzkoncert for voksne, som helt i Barretts ånd krydres med fortællinger, der formidler historien om Sønderjyllands genforening med Danmark. Koncerten er udsat til 17. januar 2021. Alle billethavere har fået direkte besked.

Glæd dig til denne jazzkoncert, hvor Sigurd Barrett og hans to medmusikere i trioen, fortæller om og spiller de sange og melodier, der knytter sig til tiden omkring Sønderjyllands genforening med Danmark – nemlig 1920’erne.

MARKERING AF 100 ÅRET FOR SØNDERJYLLANDS GENFORENING MED DANMARK I 2020 markerer vi 100-året for Genforeningen. Indtil 1920 var området syd for Kolding en del af Tyskland og præget af nationale konflikter. Men i 1920 resulterede en internationalt overvåget folkeafstemning i, at den daværende grænse blev flyttet 50 km sydpå, hvor den ligger i dag. Dermed blev Sønderjylland genforenet med Danmark. Det blev fejret i hele landet, hvilket man den dag i dag kan se fysiske beviser på over hele landet i form af 584 genforeningssten. Langt de fleste blev rejst af lokale for egne midler.

MENTALE GRÆNSER ÅBNES Den geografiske grænse har ikke rykket sig siden 1920, men mentalt har vores grænser rykket sig: Siden Genforeningen er det lykkedes danskere og tyskere i grænselandet at finde sammen trods store modsætninger. Forskelligheden blev en styrke, fordi der blev udvist imødekommenhed, respekt og forståelse.

DET DANSKE MINDRETAL SYD FOR GRÆNSEN OG DET TYSKE MINDRETAL i Sønderjylland holder fast i deres nationale identiteter samtidig med, at de lever som en del af flertalsbefolkningerne. At kunne være forskellig og dog fælles er en afgørende for udsætning for demokratiet. Derfor er fortællingen om Genforeningen så aktuel i dag. Ved at markere 100-året husker vi hinanden på, at kulturforskelle og ’dem’ og ’os’ kan vendes til et ’vi’.

SPECIALE I HISTORISKE FORTÆLLINGER 
Sigurd er cand. phil i musikvidenskab fra Aarhus Universitet og har lavet mere end 250 tv-programmer hos DR og udgivet mere end 40 børnebøger og 30 cd’er. De fleste af dem er formidlingsprojekter om emner som klassisk musik, big band jazz, bibelhistorier, danmarkshistorie, kongerækken, Luther, nordisk mytologi, græsk mytologi m.v. I alt har Sigurd solgt mere end 500.000 bøger, og hans koncerter er velbesøgte landet over.

BESÆTNING 
Eskild Dohn, guitar, trompet, vokal m.fl. 
Sigurd Barrett, vokal og piano 
Mikkel Riber, bassist

Målgruppe: Voksne

4 19,30 musikkens hus, aalborg DAVID STROMBERG & HAMBURGER BLÄSERQUINTETT 

Der venter en helt særlig aften i Intimsalen, når Musikkens Hus og Aalborg Kammermusikforening i oktober kan præsentere cellist David Stromberg og Hamburger Bläserquintett. 

OM KONCERTEN At omarrangere symfonisk musik for kammerensemble eller to- og firehændigt klaver er en yndet sport, som kaster nyt lys over symfoniske værker og fremhæver træk, der giver en unik og uventet lytteoplevelse.

Den tyske cellist David Stromberg har vakt opmærksomhed med sit program ’Transition’, hvor kendte cellokoncerter omarrangeres for solocello med blæserkvintet. Stromberg samarbejder med soloblæserne fra kammerorkesteret Hamburger Camerata om projektet, som har turneret over hele Tyskland.

Das Hamburger Bläserquintett indgår i Hamburger Camerata og har fungeret som fast ensemble siden debuten i 2015. Blæserkvintetten blev grundlagt i 1986 og har foruden hyppige optrædener i det omkringliggende Europa spillet ved kendte musikfestivaler i Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern.

PROGRAM
W.A. Mozart: Ouverture til Tryllefløjten 
Camille Saint-Saëns: Romance, opus 36 
Gabriel Fauré: Aprés un rêve 
A.K. Glasunov: Chant du ménestrel 
Astor Piazzolla: Libertango 
Ludwig van Beethoven: Blæserkvintet I Es dur, opus 103 
Pjotr Ilitj Tjajkovskij: Rokokovariationer, opus 33

MEDVIRKENDE 
David Stromberg, cello 
Hamburger Bläserquintett

ma 5 19,30 studenterhuset, aalborg Big Band Classics - Her præsenteres den allerbedste bigbandmusik på bedste vis af Nordkraft Big Band.

"Vi har dykket ned i vores store nodearkiv og fundet en masse lækker musik, som vi vil spille for jer. Der er noget for enhver smag, både den erfarne lytter og nybegynderen".

Denne aften præsenterer Nordkraft Big Band solister fra egne rækker og alle kan regne med en aften fuld af swing og gode melodier – hygge og god stemning i Studenterhusets rammer. Se mere om aftenens program på www.nordkraftbigband.dk/kalender

Vi glæder os til at se Dig!

Medvirkende: Nordkraft Big Band.

OM NORDKRAFT BIG BAND Nordkraft Big Band er Aalborg og Nordjyllands rytmiske ensemble, med rødder i den amerikanske bigband-tradition. Bigbandet har gennem de sidste par år markeret sig som et af Danmarks førende bigbands og har blandt andet arbejdet sammen med Bob Mintzer (USA), John Clayton (USA), Robben Ford (USA) og en række store danske stjerner.

ti 6 17 og 19,30 folkekirkens hus, gammel torv 4, aalborg Koncert – Tørfisk (Begge koncerter er udsolgt)

BENT BRO, ANKER HVIID, BENT & EGON KIRK Danmarks ældste boyband 
Gæstesolist: Henning Toft Bro

I 38 år har Thyborøn-bandet TØRFISK, turneret rundt i det ganske danske land, og så er det værd at nævne, at det er med den samme besætning, som da det hele startede i 1981.

TØRFISK udkom i 2017 med en ny CD “Vi ligger vandret”, nummer 19 i rækken. Det blev også året, hvor sangene blev udgivet på kassettebånd – i disse moderne tider, et helt “nyt” fænomen. Orkestrets 19. udgivelse er en blanding af gammelt og nyt materiale.

I 2018 kom der flere nye sange fra deres seneste CD med fra scenen, og publikum har sunget med, hvilket fortæller at de nye sange også er godkendt, men fortvivl ikke, der er også stadig plads til de gode gamle sange.

TØRFISK har i overgangen til det nye år, indøvet nye sange, som kommer med fra scenen og der kommer flere overraskelser i løbet af 2020.

Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland og hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan. Altid med stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk vestjysk charme. De forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som skydes lige fra hoften. Pub- likum kan aldrig vide sig helt sikre. Måske sidder man lige i skudlinjen – men kvartetten forstår at drille fra scenen på en god og sober måde.

TØRFISK’s koncerter bærer præg af en blanding af både det nye og det velkendte. For når man har et helt “Vesterhaw” af numre i bagkataloget, er det svært at sige farvel til de gamle (gode) sange. Og så er der den simple grund, som de selv siger: “at de ikke mestrer mere end tre-fire akkorder på strengeinstrumenterne”, som netop de gamle numre er bygget op over. Med en masse erfaring fra den danske musikscene og med 19 CD’er, en del kassettebånd og LP’er i tidens løb og 2 DVD udgivelser i ”nettet” har TØRFISK stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet.

FACTS: 
EGON KIRK (1962): banjo, mandolin, sang 
ANKER HVIID (1961) : bouzouki, fløjte, harmonika, sang 
BENT BRO (1961): guitar, pizzabakke, sang 
BENT KIRK (1958): bas, sang

on 7 19,30 folkekirkens hus, gammel torv 4, aalborg Koncert – Vocal Line (Aflyst)

Vocal Line er et moderne a-cappella kor med 30 sangere, dirigeret af Jens Johansen.

Koret blev dannet i 1991 i Århus og har som sit erklærede mål at være frontløber i udviklingen af den rytmiske korsang, nationalt såvel som internationalt. Gennem årene har Vocal Line konstant søgt at udvide grænserne for a cappella-musikken, og koret sigter mod et stadig højere musikalsk niveau. Vocal Line tager udgangspunkt i den danske kor-tradition. Herfra har koret udviklet en stærkt personlig stil med elementer af pop, rock og jazz.

Vocal Line formår som få andre at forene himmelstræbende, nordiske klange med personlighed og inderlighed. Dette kombineret med korets velklingende, detaljerede og til stadighed eksperimenterende arrangementer får Vocal Line til gang på gang at fange og berøre sit publikum – ikke mindst takket være sangernes individuelle indlevelse og musikalitet, som på karakteristisk vis går op i en højere og særligt sammensmeltet enhed.

Gennem Vocal Lines 27-årige levetid har koret opnået stor anerkendelse i hele Europa og store dele af den øvrige verden, og koret kan desuden bryste sig af at have vundet en række store internationale priser. I 2010 havde koret æren af at optræde side om side med den verdensberømte vokalekvilibrist Bobby McFerrin. Først i Jazz at Lincoln Center i New York, siden hen i Musikhuset under Aarhus Vocal Festival. I 2014 sang de med The Rolling Stones på Roskilde Festivalens Orange Scene, og i 2015 gav de en TV-transmitteret koncert for foden af Cristo Redentor i Rio de Janeiro, der nåede ud til 180 millioner seere.

Vocal lines 25 års jubilæum blev markeret i januar 2016 med en fuldstændigt udsolgt koncert i Aarhus Musikhus’ Symfoniske Sal. Her blev koret suppleret af solister som Julie Maria, Steffen Brandt og Mads Langer og et kæmpe kor bestående af 70 nuværende og tidligere Vocal Line-sangere.

– ingen lyder helt som Vocal Line!

Jens Johansen dannede Vocal Line i 1991 og har siden været korets faste dirigent og omdrejningspunkt. Han er ansat som lektor i Musikvidenskab ved Aarhus Universitet. I dag er Vocal Line og Jens Johansen kendt i korkredse mange steder i verden. Jens Johansen er en meget efterspurgt underviser og korinstruktør, og han har holdt kurser og seminarer for korsangere og dirigenter i mange lande. Jens Johansen har gennem årene udgivet utallige kompositioner og arrangementer til glæde for korsangere over hele verden, og senest har han været initiativtager til og formand for ”Aarhus Vocal Festival”, Nordens største festival for moderne rytmisk a cappella

on 7 19,30 studenterhuset, aalborg ARTIST INSIGHT: BAEST

Vi vil dykke ned i bandets historie, hvor en del af bandet selv og manager Jens Karlsson vil fortælle om den musikalske såvel som branchemæssige rejse. Hør bl.a. om arbejdet med Danse Macabre og Venenum, samt de branchemæssige strategier der skal til for at slå igennem som metalband.

KAPACITET: Med de nuværende retningslinjer for Studenterhusets Stargate er der plads til max 20 deltagere.

Præsenteres af Aalborg Rock & Metal og KORMA – Kompetencecenter for Rytmisk Musik Aalborg.

on 7 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, Aabybro Nordkraft Big Band - Big Band Classics:

Nordkraft Big Band drager i år ud i Nordjylland med koncertrækken Big Band Classics, hvor den allerbedste bigbandmusik bliver præsenteret på bedste vis af Nordjyllands eget bigband.

Vi har dykket ned i vores efterhånden store nodearkiv og fundet en masse lækkerier, som vi vil præsentere for jer denne aften. Der er musik for enhver smag, både den erfarne lytter og nybegynderen.

Denne aften præsenterer Nordkraft Big Band solister fra egne rækker. Alle kan regne med en aften fuld af swing og gode melodier – hygge og god stemning i Kultur- og Erhvervscenter Jammerbugts rammer.

Vi glæder os til at se Dig!

Medvirkende: Nordkraft Big Band.

to 8 aften knivholt hovedgård, frederikshavn Bregenborg Band - irsk og skotsk folkemusik (Udsat til 7. oktober 2021)

https://www.youtube.com/watch?v=on6TBq9HhDU 

Arrangeret af: knivholts venner, Irsk

to 8 19 vendsyssel teater, hjørring CELTIC HORIZON BAND - koncert

Celtic Horizon Band består af grundstammen fra den hedengangne skotske gruppe Beggars Row med Bob Ferguson i spidsen, en gruppe der adskillige gange har henrykket det danske publikum. Celtic Horizon Band er et skotsk band alle klædt i skotske tern. De spiller tempofyldt glad musik, keltisk musik, skønne ballader, egne sange og melodier. Når Celtic Horizon Band er på scenen, er der fest og høj stemning. Det er et band, som kommer tæt på publikum og garanterer en medrivende oplevelse.

Biografi af det skotske band: Celtic Horizon Band Som duo startede gruppen oprindeligt under navnet The Celtic Horizon og optrådte som sådan, for det britiske og hollandske publikum i 12 år, bestående af Bob Ferguson og Neil Nicholson, begge kendte hovedfigurer fra det nu nedlagte, men meget publikumspopulære skotske band, Beggars Row. Duoen har optrådt til ethvert tænkeligt type arrangement, men især i forbindelse med firma events, blev de specielt eftertragtet og fandt sig her en niche, og i kølvandet heraf, opstod netop Celtic Horizon Band. Med deres unikke optræden med et mix af koncert, show og dans til samspilskoncerter, såkaldte Ceilidhs, blev de straks en succes, og har siden optrådt for utallige nationaliteter fra hele verden. Af højt profilerede spillesteder i hjemlandet Skotland, kan nævnes det estimerede Stirling og Edinburgh slot, det 1. klasses Gleneagles Hotel, samt andre hoteller af bedste skuffe, som gruppen kan skrive på kundelisten, og figurerer ofte i både radio og Tv-programmer. Showet kan sagtens tilpasses det specifikke publikum, hvor netop gæsterne bliver inddraget og delagtiggjort ved at være en del af den spøjse og underholdende optræden, og vil derfor være det ideelle valg til såvel firma arrangementer, festivaler, som spillesteder af næsten alle størrelser, og kan derefter love en underholdende og fornøjelig oplevelse i selskab med gruppen.

Celtic Horizon Band består af: Bob Ferguson: Sang – guitar – fløjte – mundharmonika – mandolin og bodhran. Neil Nicholson: Sang – keyboard – basguitar og bodhran. Sebastian Meijer: Violin – sang -- djembe og bodhran. Menno Schilstra: Sang – basguitar – guitar – bouzouki – oktav mandolin – bas tromme cajun – mundhamonika – ’low’ fløjte og bodhran.

to 8 19,30 musikkens hus, aalborg aalborg symfoniorkester - NIELSEN & BRAHMS (UDSOLGT)

Mendelssohn: Hebriderne Ouverture
Nielsen: Klarinetkoncert
Brahms: Symfoni nr. 4

Dirigent: Joana Carneiro
Solist: John Kruse, klarinet

TAG TRYGT TIL KONCERT

Ved alle koncerter følger vi myndighedernes aktuelle retningslinjer, og som billethaver vil du modtage en mail med praktisk information, inden du møder op i Musikkens Hus. Der er nemlig ikke noget, som er vigtigere for os, end at alle vores gæster får en god og tryg oplevelse i huset.

Skulle det ske, at koncerten må udsættes, ændres eller i yderste konsekvens aflyses, kan du naturligvis få dine billetter refunderet.

FRIHED & FORM

Den danske klarinettist John Kruse er solist i Nielsens organiske og livgivende klarinetkoncert, som med sit improvisato­riske præg er både sprælsk, drillende og virtuos og lader solisten gå i dialog med lilletrommen.

Brahms’ mægtige fjerde symfoni skulle blive hans sidste værk indenfor symfoniens univers. I dette værk lader han en ophøjet klassicistisk klarhed smelte sammen med senromantikkens varme og farverige tonesprog.

Koncertintroduktion kl. 18.30 v/Peter Wang

to 8 20 maskinhallen, frederikshavn CLOVIS + SUPPORT 

I starten af år 2020 udgav den unge Frederikshavner Clovis sin første single “Dance For Me”. Den blev taget godt imod. Især af Bands of tomorrow, der endvidere kårede hans sang som værende Nr. 2 på deres marts-favorit-tracks.

Få dage efter lørdag den 7/3/2020 var Clovis support sammen med sit liveband og dansere for en af Afrikas største sangere lige nu: “Diamond Platnumz”. Diamond har over 12 millioner følgere på de sociale media fra hele verden.

Clovis gav i april måned et interview til radio ANR, hvor de spillede hans musik for første gang i de danske radioer. Derudover var han på MTV i Nigeria, hvor “Dance For Me” også fik TV debut. Få dage efter sit radiointerview med ANR, blev der udgivet artikler om han rundt i landet.

Den 6 august udgav Clovis en ny Ep: PLEASURE, hvor de talentfulde vinderne af X-faktor 2016 DK, Kaputu medvirker. “Body” med Kaputu kom blandt andet på spotifys top 100 bedste nye sange i Danmark.

CLOVIS tager nu på sin PLEASURE turné i DK fra september til november. Og når det kommer til live shows, er Clovis en af de få kunstnere, der ved hvordan man giver et publikum en brag af en fest – live musik kombineret med professionelle danseforestillinger.

Support:
Kristoffer Lundholm (Sanger) 
Frederikshavn Dance Studio (Dans)

to 8 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, Aabybro Loveless Blue Jazz Quintet:

Man siger, at jazzen har en del af sine rødder i blues.

Kernen i begge musikformer er improvisation og muligheden for at udfolde musikalsk personlighed. Men typisk for de store jazzklassikere er, at de oftest bygger på tekster og melodier, der kan tåle at blive taget op igen og igen, og som stadig kan nyfortolkes.

Sangeren James Loveless har i mange år været den dynamiske frontfigur i det prisvindende bluesband Shades of Blue. Det er han stadig, men har samtidig en dyb kærlighed til de mange tekster og melodier, der gennem tiden er blevet fortolket af jazzens store stilskabere.

Tiden er kommet til at udleve denne kærlighed, og her i 2020 er en ny og interessant konstellation på vej ind på musikscenen: Loveless Blue Jazz Quintet.

Et band, der rummer nogle af dansk musiks mest kompetente og alsidige musikere. Repertoiret er kendte og mindre kendte Jazz-Standards, fortolket med en umiskendelig blå tone og en energi, der afspejler musikernes baggrund.

Hør bl.a.: All of me, They can’t take that away from me, Georgia on my mind, Summertime, Willow weep for me, Ain’t no sunshine when she’s gone, God bless the child, Round Midnight og mange flere.

Pianisten Kristian Fogh er fast medlem af Mike Andersen band og Lars Lilholt Band, og udgav i 2019 en CD med egne jazzinspirerede kompositioner.

Saxofonisten Niels Mathiasen medvirker som studiemusiker på et utal af udgivelser gennem de sidste 30 år, og turnerer PT med bl.a. Gnags, Poul Krebs og prisvindende Grarup Allstars

Trommeslageren Jens Kristian Dam er ligeledes fast medlem af Mike Andersen Band, samt HP Langes band, foruden at være en first call- trommeslager i en bred vifte af genrer.

Kontrabassisten Jørgen Nielsen har i mange år været en aktiv medspiller hos af bl.a. Frimer Band, Bourbon Street Jazzband og River Jazz & Bluesband.

to 8 20 huset, hasserisgade 10, aalborg MALLEBROK + CLARA TESCH & MADS KJØLLER-HENNINGSEN - KONCERT + OPTAGELSE AF PODCASTEN “INSPIRATION”

Mallebrok, det elektrofoniske folktronica orkester, giver koncert på Huset. De 5 musikere kommer med vidt forskellige baggrunde, og lover en eksplosiv, fantasifuld og potent oplevelse, i et virvar af middelalderballeder, strenge, spillemandsmelodier, blæsere, trommer og elektronik. Bandet udgav sit andet album, Wollekong, netop som pandemien ramte, og til koncerten vil man kunne høre numre fra både Wollekong og debutalbummet Levende Brav fra 2016. Clara Tesch & Mads Kjøller-Henningsen medvirkede for nylig som gæstemusikere til en Mallebrokkoncert på Livø, og de vil også deltage til koncerten på Huset. Tilsammen er de halvdelen af det DMA-folk-vindende band “Floating Sofa Quartet”. Derudover er Clara bl.a. med i bandet Vesselil og Mads er bl.a. aktiv i Lars Lilholt Band, Trolska Polska og Spöket i Köket…

Som del af aftenen optages et afsnit af podcasten “Inspiration”: Inspiration - hvor kommer musikken fra? - en serie live-podcasts med danske komponister og sangskrivere

Hvor kommer musikken fra? Kommer den fra en guddommelig kilde til inspiration, en muse måske? Eller er det i virkeligheden et spørgsmål om hårdt arbejde som nogen gange resulterer i at inspirationen indfinder sig, og andre gange bare i et stykke godt og funktionelt håndværk?

I en podcast-serien 'Inspiration - hvor kommer musikken fra?', optager RadioFolk.dk en række danske komponister og sangskrivere foran et live-publikum på en håndfuld forskellige spillesteder rundt i Danmark.

Mallebrok m. + Clara Tesch & Mads Kjøller-Henningsen spiller to sæt på aftenen - det første sæt består af en en samtale mellem musikjournalist Morten Alfred Høirup og bandet om hvordan de arbejder med at skrive ny musik, hvad der inspirerer dem, og hvordan de bruger musikken. Samtalen foregår på scenen og illustreres af live musik, men det er samtalen der er i fokus.

I bandets andet sæt er det udelukkende musikken det handler om, og her styrer bandet selv begivenhedernes gang, uden indblanding fra RadioFolk.dk

I dagene efter redigeres bandets første sæt med interview og musik, til et afsnit af podcast-serien 'Inspiration - hvor kommer musikken fra?', som efterfølgende offentliggøres som podcast på hjemmesiden www.radiofolk.dk 

to 8 20 Skraaen, nordkraft, aalborg Electric Guitars feat. Sanne Salomonsen 

Grundet COVID-19 gennemføres koncerten som siddekoncert

Så skete det, som måtte ske!!!

Danmarks ukronede guitarhelte har slået pjalter, læderbukser og ridestøvler sammen med Danmarks egen kronede Rock Mama, Sanne Salomonsen.

De to guitar-ekvilibrister Søren Andersen og Mika Vandborg genoplivede sidste år Electric Guitars efter en kort pause. Da de samme år spillede sammen med Sanne Salomonsen til støttearrangementet "Rock For Hjemløse", stod det klart, at de alle tre ønskede at tage samarbejdet et skridt videre.

”Hele idéen med at spille sammen er sprunget ud af den rå energi på scenen og et ønske om at lave en helt speciel tour sammen.” - Søren Andersen

Men.. kan Sanne holde 2 mænd i skak på scenen? Naturligvis kan hun det, hvilket hun beviste på fornem vis som dommer i X-Factor for nogle år siden. Ingen anden kvindelig dommer har kunne få Blachmann og Remee til at tale pænt til hinanden. Dét kunne Sanne med en fast og kærlig hånd!

Konstellationen med Sanne, Søren og Mika er nærmest et ”match made in heaven” for fans af Classic Rock og Sannes rockede bagkatalog. Om der også kommer ny musik ud af samarbejdet vil parterne ikke ud med - men ét er sikkert: der kommer til at være sange fra alle Electric Guitars' plader og fra Sanne's fantastiske sangkatalog. Fundamentet til dette powerhouse i dansk rockhistorie er nu støbt, og Electric Guitars featuring Sanne Salomonsen er klar til at indtage de danske spillesteder til efteråret 2020 med hele 22 koncerter!

Facts om Sanne Salomonsen Sanne har altid haft masser af "Body & Power" siden sine unge år. Med Anne Linnet Band, Sneakers og ikke mindst gennem sin respektindgydende solokarriere, har hun været tro mod den hun var, både som person og som populær og folkekær sangerinde.

Sanne emmer af levet liv og en stolthed til sit virke som scenekunstner. Hendes status som en af landets mest populære sangerinder bekræftes af hendes mange år på scenen og hendes mange musikalske samarbejder gennem tiden. Respekten omkring Sanne blev yderligere bekræftet på den imponerende Anne Sanne Lis tour i 2019, som spillede for fulde huse i landets største koncert-arenaer.

Facts om Electric Guitars Electric Guitars har siden 2012 udgivet tre studiealbum plus en live DVD. Bandet skrev og indspillede desuden sangen “Freewheeler” til filmen “Borg”, der handler om opgøret mellem tennislegenderne John McEnroe og Bjørn Borg.

Bandet spillede deres første tour i 2012, og siden er fanskaren vokset støt. Gennem årene har de blandt andet spillet Bøgescenen på Smukfest, support for Deep Purple i Danmark op til flere gange

to 8 21 skagen sportscenter HJALMER (Udsat)

Den folkekære sanger rammer Skagen

OBS - OBS - OBS - OBS

28.09.20. På baggrund af situationen med COVID19 i Frederikshavn kommune har kommunens ledelse besluttet fortsat at aflyse alle arrangementer (t.o.m. 18.10.20), hvor en eller flere af kommunens institutioner er arrangører eller medarrangører. Da Kappelborg er et spillested, men også en institution under Frederikshavn Kommune skal vi derfor UDSÆTTE koncerten med HJALMER samt den forudgående spisning, torsdag d. 8. oktober 2020.

Alle de, der allerede har sikret sig billet, har fået direkte besked.

fr 9 19,30 Sankt Hans Kirke, Kirkegårdsvej 20A, Hjørring Åbningskoncert med ung, talentfuld sopran

Renoveringen af Sct. Hans Kirke er færdig og menighedsrådet er nu klar til at holde den første koncert i de nye omgivelser.

Kunstnerne er Lise Robenhagen Hjørne, sopran, og Anita Hyldgaard Samsing, orgel og klaver. 

Lise Robenhagen Hjørne, et ungt operatalent, som allerede i starten af sin uddannelse har fået mange rosende ord med på vejen. Lise er tildelt prisen som årets kulturtalent i Frederikshavn kommune i 2010 samt Kappelborg Skagen Talentpris i 2019. Lise studerer klassisk sang på Det Jyske Musikkonservatorium. Lise har sunget koncerter med K. E. Thrane, T. Kursch, Claus Bach, Anita H. Samsing, Vendsyssel Symfoniorkester, Nordjyske Strygere og Det Jyske Underholdningsorkester. 
Lise synger sopran, og der er sagt om hende, at hun er udstyret med det særlige sopransmil, der smelter selv de hårdeste hjerter. Til daglig beskæftiger Lise sig med at videreudvikle sin sopranstemme og synger musik bl.a. af komponisterne: G. F. Händel, J. S. Bach, W. A. Mozart, R. Strauss, Schubert, Schumann, Brahms, Carl Nielsen, Debussy, Grieg og Bernstein.

Anita Hyldgaard Samsing har organisteksamen fra Det Fynske Musikkonservatorium og kandidat fra Det Jyske Musikkonservatorium. Anita har spillet koncerter i samarbejdet med koncertmester ved Odense Symfoniorkester Bjarne Hansen, og i Odense Koncerthus. I 1993 vandt Anita en landsdækkende Steinwaykonkurrence. Anita er organist i Aarhus og underviser talentklasser. Anita har modtaget flere legater og derved fået mulighed for at studere i Helsinki. Der er gratis entré.

Dørene åbnes kl. 19.00 og anbefalingerne vedr. covid-19 fra Sundhedsmyndighederne overholdes.

fr 9 19,30 Idrætscenter Løkken Søndergade 42, Løkken Cæcilie Norby og Lars Danielsson

Det bliver både smukt, rørende og intimt, når Cæcilie Norby og Lars Danielsson får kærlighed til musikken og hinanden til at gå op i en højere enhed.

Kulturhus Løkken danner rammen, når de to populære kunstnere præsenterer deres første duoalbum sammen: "Just the two of us". Sammen i mange år, men i hver sin musikalske retning. Vi kender Cæcilies historie. Efter som ganske ung, i starten af 80'erne, at have sunget i den prisvindende jazz-rock gruppen Frontline slog hun for alvor igennem og blev "verdensberømt" i Danmark med pop/rock gruppen OneTwo. 
Jazz'en har dog altid ligget hende nær, og i halvfemserne blev Cæcilie Norby, som den første europæiske kvindelige sangerinde, signet til det legendariske Blue Note label, noget der bl.a. førte til samarbejder med verdensstjerner som Chick Corea og John Scofield. Cæcilie har høstet stor international anerkendelse i kraft af sin personlige og alsidige stemme, men især også fordi hun igennem sin karriere har været skelsættende og banebrydende mht. at kunne navigere på tværs af musikalske genrer, og forene dem i et helstøbt troværdigt udtryk. 

Også Lars Danielsson har en stor international karriere. Han har, blandt mange, arbejdet med musikere som Charles Lloyd, Mike Manieri og Brecker Brothers, men først og fremmest har han udviklet sig som en personlig musiker og producer, med en række fremragende og anmelderroste udgivelser i eget navn på det velansete og for sine kvalitetsudgivelser højt berømmede tysk/europæiske plademærke ACT Records. I dag betragtes Lars Danielsson som en af de mest betydningsfulde jazzmusikere i Europa, og han har netop modtaget en af jazzmusikkens største priser, den prestigefyldte tyske ECHO Jazz, som bedste internationale bassist 2015. 

Arrangementet er støttet af Hjørring kommunes frie Kulturmidler.

fr 9 20 huset, hasserisgade 10, aalborg THE COLLECTIVE ABROAD, An international jazz collective presents a new audio-visual show

Cross art collaboration between improvising musicians and visual artists brings experience from live performance to a new level.

The Collective Abroad performs music by seven young musicians from seven European countries. Through collaboration across genres and borders, The Collective Abroad attempts to inspire cross-cultural communication and cooperation. Collaboration with visual artists M. Pékárik and L. Paniuskyte expands one’s experience from music and extends the meanings of improvisation.

“To me, there is great power in gathering artists across genres and borders. This project highlights two central elements of jazz - freedom and dialogue. Through music, we can communicate regardless of language barriers, and jazz allows musicians to express themselves freely and openly. To illustrate the need for freedom of expression and to demonstrate the benefits of it, musicians and visual artists meet and search for a common language in this new and exciting project. - Jan Sedlák, The Collective Abroad

In July 2020, The Collective Abroad released their first live album L!VE at HUSET, which was recorded at Huset i Hasserisgade during Vinterjazz 2020. At this exciting concert, the band is going to present a new repertoire, as well as a few compositions from the album. The bandleader Jan Sedlák and the guitar player Casper Hejlesen (Årets Nordjyske Jazznavn 2019), present the band and the debut album in the following reportage: TV2 Nord - The Collective Abroad

Jaap de Vries (NL) – trumpet
Denis Pavlenko (RU) – alto saxophone
Tadas Pasaravicius (LT) – tenor saxophone
Casper Hejlesen (DK) – guitar
Juan Tamarit (ES) – piano
Jan Sedlák (CZ) – double bass
Dominic Harrison (DE) – drums

RESONANCE No.2 RESONANCE is a series of audio-reactive visual installations adapted to real-time musical performances. 
The installation is an immediate synesthetic feedback for the musicians and the audience through light and visual projection in the space with the use of textiles. The audio-reactive light installation discovers how one can relate to sound pieces, in particular jazz, in a dynamic visual form. 
RESONANCE No.2 is a second cross-art collaboration with the band The Collective Abroad exploring symbiosis between music and visuals. In successfully developed installation RESONANCE No.1 made in July 2020, the realization of synesthesia was evident primarily through direct audio-reactive connection. Further developed RESONANCE No.2 rather aims to create generative images out of each individual musical piece. 
The installations are made by interdisciplinary artist Liucija Paniuskyte (LT) and new media artist Maros Pekarik (SK).

fr 9 20 Skraaen, nordkraft, aalborg The Savage Rose - Black Angel 25th Anniversary Tour

Grundet COVID-19 restriktioner gennemføres koncerten som en siddekoncert.

Med intet mindre end 25 albums og utallige koncerter i bagagen, kan der ikke være tvivl om at The Savage Rose indtager en helt central placering i dansk rockhistorie. I år kan et det legendariske danske rockorkesters mest succesfulde albums, ’Black Angel’, fejre 25-års jubilæum.

Med Annisette i front markerer The Savage Rose sig på livescenen med deres energiske koncerter, der sender publikum på en musikalskrejse gennem mere end 50 års dansk rockhistorie. Den aktuelle liveudgave af bandet kommer ubesværet rundt i sange fra hele den lange karriere – og har ved de seneste års koncerter både spillet klassikere fra de første albums og sange fra de seneste udgivelser, samt helt nye numre. Ved koncerterne i 2020 vil der naturligt være fokus på netop ‘Black Angel’ i anledningen af 25-året for udgivelsen.

fr 9 20 1000Fryd, Kattesundet, aalborg ASGER TECHAU (DK) SUNDAYS (DK) 

ASGER TECHAU

Efter mere end 20 år som en fjerdedel, af et af landets mest anerkendte rockbands, Kashmir, dukkede Asger Techau op som solist i 2016 med udgivelsen af sit debutalbum 'Phonetics'. Her viste Techau sig at være en solid sangskriver, med et godt øre for melodisk guitarpop, med et stærkt personligt præg. Debutalbummet fik ros i markante medier og sendte Asger Techau rundt på de danske koncertscener. 'Phonetics' blev efterfulgt i 2018 af de to EP'er 'Waves' og 'Time', hvor Techau udvidede sin musikalske palet og sit udtryk som sangskriver. Denne udvikling nåede sin for eløbige kulmination med albummet 'Descendence', fra 2019. Den første single 'Trash It' opnåede solidt airplay på P6 Beat. Techau arbejder netop nu på et nyt album, som kommer i foråret 2021.

SUNDAYS

Den danske folk-popgruppe SUNDAYS, med sangskriver Magnus Jacobsen i front, har siden deres debut-EP i 2017 kombineret singer/songwriter-genrens intimitet og indlevelse med indiepoppens brede penselstrøg. Både på scenen og med albummet ‘WIACA’ (2019), har SUNDAYS vundet publikum med en kombination af tilgængelighed, nerve og spilleglæde. Med koncerter i Norge, Canada og Tyskland i bagagen vender SUNDAYS i efteråret 2020 tilbage til de danske spillesteder med ny energi. Som liveband bringer SUNDAYS nærvær og åbenhed med sig på scenen, og engagerer sit publikum med en smittende dynamisk levering af de stærke og personlige sange og fængende melodier.

fr 9 20 Skovsgård Hotel Hovedgaden 26, Skovsgård, Brovst Jesper Theis Delta Roots Trio 

Musikken er inspireret af akustisk deltablues, som med denne besætning får nyt liv. Sangene er en blanding af egne sange og oversete før-krigs-bluesperler. Jesper har en udtryksfuld, let raspende vokal, en glød og fylde der emmer af Mississippi-stemning.

- gæsteoptræden af Martin Christensen

Bandet er sammensat af en række spændende musikere, og til denne aften gæsteoptræder Martin Christensen, kendt fra Long Line Down, og er opvokset i Brovst og omegn. Musikken er inspireret af akustisk deltablues, som med denne besætning får nyt liv, og får tilført en spændende ny vinkel på bluesmusikken. Sangene er en blanding af egne sange og oversete før-krigs-bluesperler.

Jesper Theis selv spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson. Hvad enten det gælder fingerspil eller slide-guitar, er Jesper et stærkt kort både som solist og som akkompagnatør. Han støtter således godt op om sin egen udtryksfulde, let raspende vokal, der med sin glød og fylde emmer af Mississippi-stemning.

Han har hurtigt etableret sig som et af de mest respekterede og pålidelige navne på den danske bluesscene.

Jesper Theis Delta Roots Trio: 
Jesper Theis - sang, slideguitar & banjo 
Søren Lykkegaard - trommer, vaskebræt & kor 
Olav Gudnason - kontrabas & kor 

Martin Christensen - guitar (gæsteoptræden)

fr 9 21 studenterhuset, aalborg JOYCE 

Danmarks nye rockhåb, Joyce!

Det fremadstormende band er aktuelle med deres 3. single ’Formskifter’, som også er titlen på deres kommende debutalbum. I den forbindelse annoncerer Joyce deres første Danmarksturné i efteråret 2020.

Det seneste års tid har været et vildt et af slagsen for det unge band, Joyce. I januar udgav de singlen ’Djævlen’, som blev ’Ugens Uundgåelige’ på P3 og kom i top-rotation på både P3 og P6 Beat. De var en del af VEGA’s Udvalgte, spillede for et udsolgt Stengade, fyldte Loppen i København til randen og var booket til flere – nu desværre aflyste - toneangivende festivaler såsom SPOT Festival, Roskilde Festival, Musik I Lejet, og Smukfest. Joyce er lige nu aktuelle med den energiske titelsang til deres kommende album ’Formskifter’, der bliver spillet flittigt på både P3 og P6 Beat og har fået store highfives med på vejen af bl.a. radioværter Pelle Peter og Carsten Holm – sidstnævnte skriver bl.a. på sin Facebook:

’Dette band, har med deres tre udgivede sange, taget fuglen komplet på mig. ‘Formskifter’ er et nummer, der er så godt skrevet - lyrisk og musikalsk. Tag det i ørene - måske tre gange - og så har du knækket den kode. Dette nummer får mig til at dufte savsmulden - koncerter, venskabet, fælleskabet!’

Om singlen siger forsanger Sebastian Wegener: ’Sangen handler om en tid, hvor jeg følte at min personlighed var splittet i to. Jeg var et sted, hvor jeg ikke vidste hvilken “maske” der var den rigtige mere, hvilket gjorde mig ensom og aggressiv. Jeg tror de fleste kan genkende følelsen af at påklistre sig en rolle for at passe ind, og føle af man mister sig selv i processen.’

På scenen er Joyce en energiudladning uden lige, hvilket også har været en central del i bandets udvikling og udtryk. Snart kan du opleve dem live, da de i dag annoncerer deres første Danmarksturné, hvor de spiller i Roskilde, Køge, Holstebro, Vejle, København, Aarhus, Horsens, Odense, Svendborg, Thisted, Birkerød, Aalborg og Sønderborg.

Toneangivende medier som Soundvenue, Politiken og GAFFA har haft spot på det eksplosive punk-poppede band, der skal opleves live. I starten af året åbnede de showet til årets ‘GAFFA Prisen’, hvor de optrådte med ‘Djævlen’. Joyce var tidligere på året på deres første mini-tour, som resulterede med 4 og 5-stjernede anmeldelser:

’Husk at se dem, mens du stadig kan opleve dem på de små scener – næste år er det sikkert for sent.’ 5 stjerner, GAFFA.

’Mens scenelampernes hvide lys blinkede vildt, og et begejstret publikum skreg med på ’Djævlen’, var det svært ikke at se frem til lignende udskejelser foran Rising-scenen til juni.’ 4 stjerner, Soundvenue.

support: Rune Søltoft 

Rune Søltoft har efterhånden blomstret i den danske undergrund i nogle år med flere forskellige musikalske projekter og bands, både som forsanger, guitarist og trommeslager. Efter sin tids musikalske udfoldelse, har kunstneren stablet sit eget projekt på benene under navnet ”Rune Søltoft”, hvor musikken udspiller sig ved brugen af danske tekster, opført af en skrøbelig og melankolske vokaler. Rune Søltofts sange handler om tilstedeværelsens ligegyldigheder og livets sorg, akkompagneret af dynamiske drømmende lydflader, som får hele det smukke lydbillede til at gå op i en højere enhed.

10 19,30 maskinhallen, frederikshavn ME & MARIA 

Sange der tænder lys i mørket – koncert i psykiatriens tegn

Glæd dig til en nærværende oplevelse, når duoen ME AND MARIA skaber rum til ro og fordybelse med smukke, blide sange og fortællinger. Musikerne, Maria Anna Rosenberg og Johannes Pehrson, deler til Verdens Mentale Sundhedsdag / Sindets Dag ud af deres erfaringer i psykiatrien, både som musikere og pårørende.

Duoen har været forbi “Go’Morgen Danmark,” hvor de sidste år spillede titelnummeret fra deres andet album “Med tusind stjerner,” og fortalte indlevende om deres koncerter i psykiatrien. De har spillet en lang række koncerter på både lukkede og åbne afdelinger samt koncerter for pårørende og tidligere indlagte.

Sangerinde Maria Anna Rosenberg mistede sin mor til selvmord i 2011 på dramatisk vis. Siden dengang har hun haft et ønske om at bringe mere kreativitet ind i psykiatrien, noget hun ikke så meget til, da hendes mor var indlagt. Dette har hun bl.a. skrevet om i en meget omtalt kronik i “Dagbladet Information.”

”I den tid min mor var indlagt, søgte jeg uden held efter kreativitet. Jeg er sangerinde og lever af min musik. Min mor skrev, digtede og malede i sin fritid. Uden kreativitet ved jeg ikke, hvor jeg ville være i dag. For snart to år siden besluttede Johannes og jeg derfor at spille koncerter i psykiatrien. Vi forsøger at bruge vores musik til at tænde lys i mørket og skabe plads til alle følelser, også de svære. Vores erfaring er, at jo mere man kan dele ud af oplevelser om ensomhed, angst, sorg osv, jo sværere får de følelser ved at vokse og overtage sindet,” siger Maria.

ME AND MARIA har eksisteret siden 2015 da Maria Anna Rosenberg (vokal/keyboard) og Johannes Pehrson (basguitar/vokal), efter en del tid i de samme øvelokaler besluttede sig for at samarbejde med egne sange og tekster. Et samarbejde, der har båret frugt, selvom de to sangskrivere kommer fra vidt forskellige steder i musikken – Maria med baggrund i musicalen og kirke, og Johannes i rocken.

“Vi er så glade for, hvor megen opmærksomhed der er begyndt at være på musik og kreativitet i psykiatrien. Vi har haft nogle fantastiske oplevelser, når vi har spillet koncerter for både indlagte og pårørende, og vi er stolte af at være inviteret til Verdens Mentale Sundhedsdag / Sindets Dag i Frederikshavn. Vi glæder os meget til at dele ud af både musik og erfaringer til koncerten,” smiler Johannes Pehrson.

Man kan forvente en koncert med masser af nærvær og høj kvalitet.

10 20 Lønstrup cafebio MIKAEL K SOLO 

Mikael K er en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og er tilmed en underfundig historiefortæller. Han synger om hverdagsagtige ting og om mennesker på en poestisk og ligefrem måde. Mikael K mange forskellige hatte på – musiker, tekstforfatter, klummeskriver og tv-vært – men først og fremmest er han en moderne trubadur. 

I 2019 har TV2-nord og TV-MidtVest sendt 10 afsnit i programrækken DIT LIV ER EN SANG med Mikael K i rollen som vært. Her har han drønet rundt med et kamerahold i nakken og mødt mennesker, han skulle portrættere og skrive nye sange om. Den nordjyske trubadur har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange. 

Mikael K har modtaget Danmarks Radios P4-pris 2007, Bjørn Afzelius-prisen 2008, Gelsted-Kirk-Scherfig prisen 2011 samt en Danish Music Award-Folk 2012/13 som Årets Sangskriver. Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange.

Arrangør: Det Musiske Hus og Lønstrup Cafébio

10 20 1000Fryd, Kattesundet, aalborg HENKILLER (LOCAL) 
DEADWOOD CELEBRATION (DK) 
THE PREACHERS (DK) 

Moved due to the Corona. New date and new vibe... Tickets still valid.!

HENKILLER

Henkillers musik har vingefang som en albatros. Med zeppelininspirede riffs, 60’ernes psykedelia og rødder i bluesen skaber de tilsammen en postmoderne cocktail af vintagerock på nye plader. En unik atmosfære skabes af fængende hooks og vovede melodier, der fastholder og fodrer koncertgængere med ørehængere som ”Reserved for the Dead” og ”Violet Sky”.

DEADWOOD CELEBRATION

Mere Info følger

THE PREACHERS

The Preachers er en duo fra københavn, som godt kan lide fuzz pedaler og riffs, der klæber til din hjerne. De spiller en knivskarp omgang slackerrock, som leder tankerne hen på adskillige bands fra den amerikanske vestkyst. Det larmer og det varmer.

10 20,30 tannishus, tversted cæcilie Norby Jazz Duo

Cæcilie Norby har efterhånden vundet sig et internationalt ry som en frem- ragende jazzsanger og en dygtig fortolker af både standards og egne numre.

Bedst kendt er hun nok som forsanger i OneTwo og for nylig som deltager i TV2’s ”Toppen af poppen”.

Hun er en af Danmarks helt store sangerinder pa° tværs af genreskel, med en nuanceret stemmekontrol og stor rytmisk smidighed.

lø - lø 10 - 17 > Klitgården, tversted jazzy days 2020

På trods af Covid afholdes arrangementet i 2020 - dog med færre billetter end tidligere samt med forventning om underskud.

Jazzpas  (Udsolgt)

Lør 20:00
Klitgården - Bindslev
Chris Minh Doky Trio (Udsolgt)

Man 20:00
Klitgården - Bindslev
Staffan William-Olsson Trio - Jeff Cascaro


Tir 20:00
Klitgården - Bindslev
Acoustic Lounge - Carsten Dahl Trinity
Få eller ingen ledige billetter

Tor 20:00
Klitgården - Bindslev
Mike Stern Quartet (Udsolgt)


Fre 20:00
Klitgården - Bindslev
MotVm Trio - Kenny Washington (Udsolgt)


Lør 20:00
Klitgården - Bindslev
Ida Nielsen & The Funkbots (Udsolgt)

11 16 Frederikshavn kirke Midtvest Pigekor

Fri entré

Klassisk klang møder kunstnerisk eventyrlyst i MidtVest Pigekor, der har som sit erklærede mål at udfordre måden, hvorpå kormusik skabes og opleves.

Korets klangideal er klassisk som udgangspunkt, men repertoiret indeholder musik i forskellige genrer og med meget varieret musikalsk udtryk. Fra barok til spritnye værker. Fra blidt og nænsomt til stort og intenst.

Sangerne i MidtVest Pigekor bruger ikke blot deres stemmer, men sætter ofte også krop og koncertrum i spil.

MidtVest Pigekor har base på Den Jyske Sangskole i Herning, hvor korets sangere modtager undervisning i sang og hørelære. I foråret 2019 var MidtVest Pigekor modtager af Herning Kommunes Kulturpris.

Dorte Bille er dirigent for MidtVest Pigekor, som hun grundlagde i 2000, samt Chefdirigent for MidtVest Pigekorene, som også tæller Børnekor og Juniorkor. Dorte er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har videreuddannet sig på det internationale Kodály institut i Kecskemét, Ungarn. Dorte Bille var i 1999 medstifter af Den Jyske Sangskole i Herning.

MidtVest Pigekor synger på deres Danmarksturné i efteråret 2020 en række klassiske, kirkelige satser for pigekor af blandt andet Per Nørgaard, Henrik Colding Jørgensen, Jude Rodlan og Benjamin Britten.

Desuden består programmet af en dansk afdeling med kendte og elskede sange af nutidige og ældre sange.

11 16 Vrensted Kirke Sct Thøgers Vej 11, Løkken Orgelkoncert med organist Lars Colding Wolf

musikken strækker sig fra barok i Tyskland og Frankrig til romantik og nyere musik.

Lars Colding Wolf er uddannet organist og cembalist og er ansat som organist ved Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring, samt som Underviser på Det Jyske Musikkonservatorium

on 14 20 tannishus, tversted Ginne Marker med band

Ginne Marker har på kort tid imponeret publikum med sin fantastiske udtryksfulde stemme, sit fremragende guitarspil og eksorbitante sangskrivertalent.

Hun hæver sig langt op over, hvad vi normalt forstår ved begrebet talent og har allerede et format, der kan sammenlignes med sangere og sangskrivere i international topklasse.

Den 24-årige Aalborgensiske musiker har støvsuget det Nordjyske for talentpriser og nu skal resten af Danmark opleve hendes uforlignelige musikalitet.

to 15 2030 tannishus, tversted Cjazz 

blød og medrivende jazz med fokus pa° den gode melodi. Repertoiret er hentet fra den store amerikanske evergreen tradition, krydret med dejlig vokal, sprøde varme klange fra barytonsaxofonen og ikke mindst dejlige og overraskende fortolkninger. Orkestret er yderst sammenspillet og med åbenlys sans for formidling og improvisation tilpasser musikerne sig stemningen i rummet.

fr 16 20.30 til 23,30 tannishus, tversted Advokatens New Orleans Jazz Band
fr 16 20,30 hotel hjallerup kro. Carl Emil Petersen SOLO

Hjallerup Musikforening og Hotel Hjallerup Kro præsenterer et af Danmarks største nye sangskriver talenter. Kendt fra "Ulige numre" og "Toppen af Poppen" viser Carl Emil på denne solotour, at han ikke bare skriver fantastske sange, men er også en unik performer der skaber en intens og samtidig hyggelig atsmosfære.

Efter det guld sælgende og DMA vindende album “Grand Prix “ med bl.a. den ikoniske fædrelandshymne ” Frit land “ opløstes Ulige Numre, og Carl Emil Petersen gik solo med albummet “ Natradio” hvor sange som “ Liv Før Døden “, ”Skærgården” og ”Finale På Et Filmset” blev store radiohits, og endnu engang viste Carl Emils sine store evner som sangskriver.

Nu er han aktuel med nyt nummer “ Tiden Flyver” som er forløber for albummet “Amager Forbrænding” der har release 1. November, produceret af Frederik Thaae der senest bl.a. har produceret Folkeklubbens ”Sort Tulipan”. Carl Emil var med i forrige års udgave af TV2 programmet Toppen af Poppen og til foråret turnerer han med sit band. Dele af albummet er indspillet i Los Angeles sammen med Sune Wagner. Fra albummet kan man blandt andet høre singlerne "Liv før døden" og "Skærgården".

to 22 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, Aabybro HP Lange Big Gumbo:

Ikke refunderede billetter, købt til oprindelig koncertdato 01. maj, er stadigt gældende til ny koncertdato

HP Lange har været på blues/folk scenen i mere end 30 år. Han har modtaget de priser der er på den danske blues scene og hans udgivelser har været nomineret til et væld af DMA’er – to har taget prisen.

2020 er han og bandet aktuel med nyt album ”I feel fine” og nyt bandnavn - HP Lange Big Gumbo

Big Gumbo: Jens Kristian Dam, Dave Stevens, Niels Bonefaas og Jarno Varsted.

Det er netop sådan musikken er i Big Gumbo - umiskendeligt blues men tilsat cajun og mountain music, fiddle og banjo i tilpassede mængder. Det sker i en søgen efter at gøre musikken til et personligt udtryk, der både rummer den traditionelle blues, som bandets medlemmer altid har spillet i utallige sammenhænge, samt noget af den amerikanske folkemusik, der er påvirket af den europæiske folkemusik.

"Med Travelling man blues har H.P. Lange begået, hvad der utvivlsomt vil stå som en af årets bedste danske bluesudgivelser. Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format."

– J. Wandam Blues new

fr 23 20 Musikkens Hus, aalborg Nik & Jay 

Tag med på en unik rejse og mærk Nik & Jay’s ord og toner, fortællinger og sange på en ny måde, når de går på scenen i Koncertsalen i et helt særligt akustisk univers. Flyttes grundet coronavirus

Som følge af situationen med COVID-19 har Nik og Jay valgt at flytte deres akustiske tour til efteråret.

Koncerten er flyttet til 23. oktober, og alle billethavere har fået direkte besked på mail.

Om koncerten

Længe har de gået med tanken om at bevæge sig ind i dette univers: De nyeste, De største, De gode gamle, De bevægende De mest genkendelige numre i det mere intime og rolige rum.

Denne vision bringer nu den dynamiske duo Nik & Jay til Musikkens Hus – mere konkret Koncertsalen i Musikkens Hus.

Oplev roen og stemningen, når drengene spiller deres velkendte sange med en ny omgang akustisk kærlighed.

Nik & Jay - og deres fantastiske musikere - vil synge og spille for dig, hygge sig sammen med dig i to akustiske sets á ca. 45 minutters varighed.

to 29 aften rådhuscentret, frederikshavn

P. s. Swingband 


https://www.youtube.com/watch?v=EEOE8WZNe50&t=184s
 


Arrangeret af: knivholts venner, Jazz

fr 30 20 det musiske hus, frederikshavn Fairport Convention

Selv nu, efter 53 år på farten, er Fairport Convention’s passion for live-optræden stadig den samme.

Det er efterhånden blevet en tradition at bandet lægger vejen forbi Danmark på en årlig koncertturné og nu har du mulighed for at opleve dem i Det Musiske Hus.

Fairport Convention blev dannet tilbage i 1967 og var igennem 1970’erne indbegrebet af engelsk folk/rock. Det var vel nærmest dem, der opfandt den genre, hvor keltisk og britisk musiktradition smeltes sammen med moderne rockmusik.

Grundstammen i orkestret er de to oprindelige medlemmer Simon Nicol og Dave Pegg, der suppleres af de to violinister, Chris Leslie og Rick Sanders – samt den tidligere Cat Stevens trommeslager, Gerry Conway.

Det store gennembrud kom i 1969 med albummet Liege & Lief, hvor gruppen, der dengang også talte violinisten Dave Swarbrick, guitaristen Richard Thompson og sangerinden Sandy Denny, skabte den ultimative folk/rock plade.

“Stuffing their set with a surprising amount of new material for a vintage act, Fairport are still clearly having fun and brought the house down.” The Guardian

“Fairport is an institution, a festival, purveyors of memories, and keepers of the folk flame. But most of all they are a brilliant live band.” Folk & Tumble

31 ? halkær kro,
Nær nibe
fairport convention
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 29. september 2020 af Søren Berg Olesen