Musik i Nordjylland - Oktober 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

20 15 huset, hasserisgade 10, aalborg Papaya koncert: Miguel Pesce (AR): guitar Koncert

Den argentinske guitarist Miguel Pesce underviser til dagligt på konservatoriet i Buenos Aires og har derudover en udstrakt koncertvirksomhed såvel i Argentina som i Europa. Han er klassisk uddannet og kombinerer – som en række andre argentinske musikere - forskellige musikalske traditioner inklusive tango, nyere argentinsk kompositionsmusik samt argentinsk folkemusik.

Ved dagens koncert vil der bl.a. blive spillet stykker af det 20. århundredes store folkemusikalske mestre Atahualpa Yupanqui og Gustavo « Cuchi » Leguizanón samt af tangomestrene Astor Piazzolla og Carlos Gardel.

Miguel Pesce gæstede os i 2009, 2010, 2014 og 2017 og vi glæder os til et genhør.

www.miguelangelpesce.com.ar 

20 20 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5, Aalborg Mikael Wiehe & Ebba Forsberg fortolker Dylan på svensk .

Bob Dylan besøgte Sverige for første gang i 1966. Efter at have landet på Arlanda lufthavn, blev han hentet af Lasse Berghagen (i Lill Babs Mercedes) og kørt til hotel Flamingo i Solna. Sådan begyndte kærlighedsforholdet mellem Sverige og Dylan.

Den svenske trubadur Mikael Wiehe har et nærmest livslangt kærlighedsforhold til Dylan. Et forhold der på fineste vis kom til udtryk med albummet "Dylan" i 2006. Året efter tog han albummet med på turne sammen med Ebba Forsberg. Det kan man høre på albummet "Dylan på svenska" der udkom i 2007.

Nu får du en enestående mulighed for at opleve det hele live, når Mikael Wiehe og Ebba Forsberg i efteråret 2019 tager på en nordisk turné, hvor de igen fortolker Bob Dylan med tekster på svensk af Mikael Wiehe.

ti 22 15 sydbyens aktivitetshus, L. P. Houmøllersvej, frederikshavn oktoberfest

Fortælling om historien og traditionerne omkring oktoberfesterne

Rådhuscentrets orkester spiller tyrolermusik.

Buffet i pausen

on 23 19,30 musikkens hus, aalborg Middle East Peace Ensemble 

en musikalsk smeltedigel af mellemøstlig musik, når trioen Middle East Peace Ensemble spiller i Musikkens Hus’ Øvre Foyer.

Middle East Peace Ensemble er en videreførelse af det kendte Middle East Peace Orchestra, som solooboist i Det Kgl. Kapel Henrik Goldschmidt skabte i 2003. Det bygger på det samme idegrundlag - nemlig en tro på musikken som et universelt sprog, der evner at bygge bro og skabe forståelse og fællesskab mellem mennesker fra forskellige kulturer.

De fastlåste konflikter i Mellemøsten var den konkrete udfordring, som ansporede Goldschmidt til at håndplukke musikere fra forskellige kulturer med lyst og vilje til at gå ind i hinandens musikalske traditioner og lære hinandens musik at kende. Resultatet er en musikalsk smeltedigel af mellemøstlig musik, som bygger broer og udtrykker et håb om fred.

Ensemblet, som gæster Musikkens Hus, er en trio, hvis medlemmer er blandt de førende musikere på deres respektive instrumenter. Foruden Henrik Goldschmidt, der regnes for en af de bedste kletzmer-oboister i verden, kan du også se frem til at opleve harmonika-virtuosen Anders Singh Vesterdahl samt Bilal Irshed, der spiller det arabiske strengeinstrument oud.

Henrik Goldschmidt skabte i 2011 Goldschmidts Musikakademi på Nørrebro i København. En gratis musikskole for børn, der af økonomiske og sociale årsager ikke har adgang til anden musikundervisning. Sidste år åbnede så et Goldschmidt Akademi i Aalborg Øst som en selvstændig institution, støttet af bl.a. Det Obelske Familiefond og med tæt forbindelse til den københavnske musikskole. Program

Programmet tager udgangspunkt i øjeblikket og omfatter både mellemøstlig og klassisk europæisk musik samt egne kompositioner.

to 24 19,30 Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, Hjørring Lykkestrejfer. Koncertforedrag med Michael Vesterskov.

Findes der en opskrift på lykke?

Mennesker har igennem tiderne søgt lykken på forskellig vis, men ingen har endnu, så vidt jeg ved, fundet den endelige opskrift på, hvad lykke er og hvordan den opnås. Kan lykken være en konstant? Eller kommer den som strejf af lys i mørket?. Som strejf ind imellem livets prøvelser? Og hvad ER lykke overhovedet? Er lykke det samme for mig som for dig?. Filosofferne er uenige: Freud mener lykken ligger i nydelse og mindst mulig smerte. Andre at et optimistisk livssyn gør os lykkelige. At det handler om sindsro. Måske er lykken ganske enkelt at være sig selv uden forstillelse- en hvilen i, at det vi står for og handler ud fra, hænger sammen med det vi siger?. 

Det musikalske foredrag "Lykkestrejfer" er reflektioner over og fortællinger og sange om det, som har ændret mit syn på lykken, hvad den er og om vejen derhen. Om tålmodighed, skrøbelighed og om at bevare roen og at acceptere, at det ikke er alt, vi kan eller skal kontrollere. "Jo mere vi kontrollerer vores liv, jo mindre liv er der at kontrollere", har forfatteren og psykologen PinkolaEstés sagt. Måske kan det samme siges om lykken- jo mere du higer efter lykken, forsøger at købe dig til lykken, jo mindre lykke opnår du?. Foredraget bliver leveret med en blanding af kærlig humor, underfundighed og eftertænksomhed.

to 24 19,30 Klaverstemmeren, Vesterbro 58, Aalborg Freja sings Krall. 

Sangerinden Freja Würtz vil denne aften hylde Diana Krall ved at fremføre numre fra Kralls store bagkatalog. Freja tager to af Aalborgs dygtigste musikere med sig på scenen; 

Jakob Lundbye på trommer og 
Nikolaj Svaneborg på klaver.

Trioen vil spille numre fra bl.a. albummet The Girl in the Other Room somrummer hits som Stop This World og Black Crow.

Freja har det sidste års tid haft travlt med spillejobs rundt om i Danmark med sit projekt Freja Würtz.

Freja bevæger sig på nuværende tidspunkt i en folket- og singer songwriter-stil, men har aldrig sluppet kærligheden til jazzen. 

Arrangeret af JazzSelskabet Aalborg.

to 24 20,30 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg PULS: Lena Anderssen (FO)

Færøske Lena Anderssen er blevet kaldt skræmmende ærlig og en dybfølt, poetisk melankoliker. Der er ingen tvivl om, at hun skriver sange fra de inderste sider af sig selv. Lena er historiefortæller, og den nødvendighed og tyngde, der gennemsyrer hendes tekster, komplimenteres på smukkeste vis i let tilgængelige melodier og lækre, håndspillede indie-pop produktioner. Resultatet er sange, der har fundet vej til hjerterne hos fans over hele verden, og til amerikanske serier som Scrubs, Fecility og Nikita.

www.facebook.com/lenaanderssenmusic 

fr 25 19 Abildgård Kirke, Abildgårdsvej 56, Frederikshavn Koncert med Ida Corr. 

hun besøger Abildgård Kirke med sit nye akustiske live-setup. Det bliver en intim koncert, hvor musikken kommer helt tæt på publikum.

Du kan se frem til nyfortolkede festlige popsange og rørende ballader.

Der vil både være et par numre fra Toppen af Poppen samt små anekdoter mellem sangene. Det bliver en hyggelig og underholdende aften i godt selskab.

fr 25 19 havnehuset, Hou Mole 9, Hals Lars Jakobsen Trio + 1 kommer på besøg i aften. 

Glæd dig til en glad aften i godt selskab med skøn, original akustisk musik krydret med en løgnehistorie eller tre. 

Havnens Musikvenner glæder sig til at se dig.

fr 25 20 Den Runde Pavillon Nørregade 45, Brønderslev Peter Lund Paulsen Trio

JAZZPROGRAM Jazz9700 og Det Musiske Hus præsenterer i efteråret

Arrangør: Jazz9700

Arrangementet består af en buffet leveret af Landboskolen og PLP Trio – Et nyt pust på jazzscenen.

Peter Lund Paulsen trio er en ny, ambitiøs, energisk jazztrio, der placerer sig bredt i swing-, bop- og latin-universet. Med fokus på det sikre, super-swingende sammenspil og de gennemarbejdede arrangementer, trækker trioen bl.a. stor inspiration fra Oscar Peterson, Nat King Cole, Jess Hamilton og Monty Alexander m.fl.

Repertoiret er en fin blanding af både danske og amerikanske jazzstandarder, krydret med trioens egne spændende kompositioner.

Oplev en aften med et nyt frisk pust på jazzscenen med tre erfarne og anerkendte musikere, som hver især har spillet med flere af de største nationale og internationale navne.

Theo Benjamin Hjorth – Piano Anders Ulfkjær Ammitzbøll – Kontrabas Peter Lund Paulsen – Trommer

fr 25 20 musikkens hus, aalborg Medina 

Oplev Danmarks ukronede popdronning, Medina, opføre en række af sangerindens største hits i et særligt akustisk setup, når hun gæster Musikkens Hus til efteråret.

I 2008 bragede en ny superstjerne ind på hitlisterne med singlen ”Kun for mig”. Kort efter fulgte nyklassikerne ”Ensom” og ”Vi to”, og det blev hurtigt klart for danskerne, at de måtte byde ”Velkommen til Medina”.

Siden da har Medina ikke kigget sig tilbage, men blot leveret platinsingle efter platinsingle, og med mere end en kvart million solgte albums, har hun regeret som Danmarks ukronede popdronning i mere end 10 år i træk. En plads hun endnu en gang har bevist med sit seneste album ”Grim”.

Til efteråret kan de mange hits opleves i nye versioner, når Medina spiller en eksklusiv, akustisk koncert i Musikkens Hus i Aalborg.

fr 25 20 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5, Aalborg HUSH PÅ EFTERÅRSTOUR MED SÆRLIG GÆST

TIL EFTERÅRET UDVIDES DEN EFTERTRAGTEDE DUO TIL EN TRIO NÅR HUSH INVITERER DEN LEGENDARISKE GUITARIST ASKE JACOBY MED PÅ EN LANDSDÆKKENDE TURNÉ

I 2018 udgav HUSH comeback-albummet SAND og vendte dermed stærkt tilbage efter en længere pause. Siden har de spillet ere udsolgte turnéer og optrådte senest i glitrende koncertsale på “Symfo- nisk Tour” akkompagneret af Danmarks Underholdningsorkester.

Nu får du chancen for at opleve HUSH tæt på i et helt unikt set up, når de til efteråret turnerer som trio med den legendariske guitarist Aske Jacoby.

Udover HUSH sangene vil der også blive glimt fra Aske Jacobys soloalbums, og der er på alle måder lagt op til nogle helt særlige aftener i musikkens tegn.

fr 25 20,30 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg Elmøe & Hoffmann + Rowan Coupland

Elmøe og Hoffmann
(vinder af Danish Music Awards 2015 – Årets nye talent samt Katapult Talentkonkurrence 2018) er en ung og medrivende konstellation på den nordiske folkemusikscene. I efteråret 2017 har de indspillet sit debutalbum i det anerkendte STC Studios, hvor den talentfulde Julian Svejgaard Jørgensen medvirker med sit klangfulde og svingende klaverspil.

Emma Kragh-Elmøe har spillet klassisk musik siden barnsben mens Villads Hoffmann er vokset op med heavy metal. Sammen har de fundet fælles fodfæste i den nordiske folkemusik, hvor deres forskelligheder skaber et smukt melodiøst og energisk udtryk.

Med fængende kompositioner og en helt særlig musikalsk kemi viser Elmøe og Hoffmann stærkt sammenspil og en smittende spilleglæde, som kan mærkes helt ud i publikum.

“- En samling melodier og stykker, vi har skrevet i løbet af de første tre år, vi har spillet sammen. Alle numrene er som sin egen lille fortælling: de er inspireret af særlig steder, begivenheder i vores liv, eller personer som har betydning for os. Et slags aftryk af de sidste års indtryk”

www.facebook.com/elmoehoffmann

Rowan Coupland

Rowan Coupland en en britisk sangskriver, sanger og mulitinstrumentalist, han spiller neo-folk med skyhøje vokaler og blafrende guitar-udflugter. På sit album, 'Slow Wave of the Future', mestrer han også klarinet, harmonika, orgel, violin, xylofon og ikke mindst harpespil - albummet blev kåret til Årets Album 2012 af Brighton Music Blog.

www.facebook.com/rwncplnd 

fr 25 21 Studenterhuset, aalborg AIDT/NØRLUND

Til efteråret drager Naja Marie Aidt og Nikolaj Nørlund på turné med det fælles album ’Housewarming’. Med sig har de en trio og et show der forbinder musik og sprog, når de indtager landets scener med både musik og litterær tekst skrevet særligt til denne turné.

Det er et kunstnerisk makkerpar helt i særklasse, der tilbage i februar udsendte det anmelderroste album ’Housewarming’. Hun er en Danmarks mest respekterede, anerkendte og roste forfattere, der blandt en række priser har modtaget Nordisk Råds Litteraturpris, og hvis seneste bog i eget navn nu er ude i 11. oplag. Han er en af landets mest produktive og anerkendte sangskrivere, og har en lang række udgivelser bag sig, både som producer og i eget navn.

Housewarming

På albummet ’Housewarming’ er det, ikke overraskende, Naja Marie Aidt der har skrevet teksterne, mens Nikolaj Nørlund står bag musikken.

Aidt fortæller om arbejdet med teksterne: ”Det var Nikolajs housewarming, der satte gang i inspirationen. Det blev titlen på den første sang, jeg skrev til albummet. Vi ville egentlig lave en EP. Men så tog det fart, og Nikolaj spurgte, om vi ikke skulle lave et helt album sammen i stedet. Efterhånden opstår der jo en stemning i materialet, som gør det muligt at holde en stil. At finde en tone, et univers. Der er også noget tilfældighed i det, ingen kunne jo vide, om vi overhovedet kunne skabe noget godt sammen. Men jeg havde af en eller anden grund nemt ved det. Så timing er også vigtig, at det skete lige på dette tidspunkt i vores liv.”

Det er dog ikke første gang de to kunstnere arbejder sammen. Allerede i 1998 skabte de sammen med komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen forestillingen Blæs på Odysseus i anledning af Thorvaldsens Museums 150 års jubilæum. Da H.C. Andersen i 2005 blev hyldet stort, var Aidt og Nørlund hovedarkitekterne bag albummet Andersens drømme. Her fandt Aidt de digtere, der deltog, mens Nørlund producerede musikken, og de to i øvrigt skrev et par sange sammen til albummet. Desuden findes tekster af Aidt på Nørlund-pladerne The Trouble with Rhonda Harris (2001), Tændstik (2003) og Det naturlige (2014).

Anmelderne har givet albummet en særdeles varm velkomst:

"..et godt samarbejde, er, at man sætter hinanden fri" ?????????? Politiken

"kølige synthflader, der i den grad klæder de smukt vævede sange" * GAFFA

"Et kosmopolitisk skær dvæler over albummet" * Soundvenue

"Han er ude af stand til at levere et lunkent album" * JP

"Femstjernede popsange" * Børsen

"Mesterligt poetisk powerhouse" * BT/Metro

"Smukke sange på et retrofuturistisk album" * Undertoner

"..helledusseda, her brænder det på, så lytteren rykker helt ud på kanten af sin stol" Weekendavisen

fr - to 25 - 31 19,30 Aalborg Teater, Jernbanegade 11, Aalborg L'ODHO performs Tom Waits - Teaterkoncert der hylder manden med den hæse stemme.

Gæstespil af L'orchestre d'hommesorchestres. Lille Scene.

Canadiske L'ODHO - L'Orchestre D'Hommes-Orchestres - besøger for første gang Nordjylland med deres vidunderlige og dybt musikalske fortolkninger af Tom Waits-sange. En sand hyldest til en sand mester. 

På scenen huserer fem mænd og to kvinder. De er hamrende musikalske, fabelagtige på deres instrumenter og ekvilibrister, når de fremtryller musik ud af de mest besynderlige redskaber - alt fra sportsudstyr til kogegrej. Det er vildt, overraskende og hylende sjovt, når de 7 musikere og sangere fremmaner en mere ægte Tom Waits end Tom Waits himself. Forestillingen opføres på engelsk.

26 16 Frederikshavn Kirke Kurt Ravn – Kirkekoncert

Intro med Fladstrandkoret

Carl ulrik munk-Andersen akkompagnerer på keyboards

Kurt Ravn sender smukke toner gennem kirkerummet og får os alle i en stemning hvor vi kan nyde tonerne til sange vi alle kender. Der vil være 2 sange sammen med Fladstrandkoret.

Kurt Ravn mestrer som få både skuespillets og sangens kunst, hvilket har bragt ham stor succes i musical-roller som bl.a. Jean Valjean i Les Miserables. Anatoly, i Chess, Jabbadoor i Atlantis og Che i Evita. I 1996 debuterede han som operasanger i Wiens berømte Konzerthaus i rollen som herr Leonard i Carl Nielsens Maskarade. CD-indspilningen af Maskarade udløste senere en Grammy.

I sommeren 1998 var han sammen med Etta Cameron solist ved koncerter på St. Croix, St. Thomas og St. Jan i anledning af 150 året for slaveriets ophør på de tidligere danske besiddelser. Da Bo Holtens opera Maria Paradis havde urpremiere på Den Fynske Opera i 1999, sang Kurt Ravn rollen som Dr. Mesmer. I 2000 repræsenterede han Danmark i den specielle Les Miserables 10-års Jubilæums-koncert i Royal Albert Hall i London og kunne om sommeren opleves i Tivoli Showet med Sanne Salomonsen, Preben Kristensen og Per Pallesen. 

I 2001 var han atter på Den Fynske Opera som MasHeath i John Gay´s Tiggeroperaen. Kurt Ravn er jævnligt solist hos landets symfoniorkestre og har et tæt samarbejde med denne eftermiddags pianist Carl Ulrik Munk-Andersen. Scenografi, musik eller andet: Carl Ulrik Munk-Andersen akkompagnerer, og der vil i første del være smuk ledsagelse af vores lokale Fladstrandkoret

26 20 musikkens hus, aalborg ANYA 

Den dansk-amerikanske sangerinde ANYA forener på fornemmeste vis skandinavisk pop og amerikansk R&B. Til efteråret kan du opleve ANYA i Musikkens Hus.

ANYA debuterede i 2015 med den anmelderroste EP 'The Credit', hvor blandt andet 'Snap Back' og 'Need to Know' blev spillet flittigt i radioen. ANYA blev kaldt ”Danmarks nye R&B-håb” og vandt bl.a Politikens iByen-pris i kategorien Årets Upcoming.

Efter den eksplosive start på karrieren har ANYA siden fulgt op med stærke singler som Doorstep, Break Up Battle og Overrun, og har flere gange været P3s Uundgåelige. Med en perlerække af singler strøet over de seneste par år, har ANYA altså for længst levet op til hypen og etableret sig som en cementeret artist på den danske R&B-scene.

Den 28-årige sangerinde er kendt for sin indlevelse på scenen, og har spillet adskillige udsolgte koncerter i København. Efter at have spillet support for Thomas Helmig på hans udsolgte arena-turné er ANYA og hendes band i absolut topform.

Med starten på det nye år, gik ANYA nye, mere poppede veje, end hvad hun hidtil har budt på, og den nye stil kulminerer med udgivelsen af sangerindens debutalbum i første halvdel af 2019.

”Jeg har arbejdet på det her album i flere år nu, og har arbejdet intensivt på at samle alle trådene. Musikken er stadig inderlig og ærlig, men den er blevet mere legesyg og energisk. Jeg har uendelig kærlighed til de nye sange, og jeg føler at jeg endelig har omfavnet det store, bankende pophjerte, jeg har i mig.” - ANYA

26 20 Halkær kro og kulturhus Halkærvej 59, Halkær, 
9240 Nibe
Nulle, Flemming Quist Møller, Emil De Waal, Gustaf Ljungreen, Dan Hemmer og Peter Rosendahl

Til lejligheden og til ære for Halkær Kro har dette unikke hold af unge og gamle musikere fundet sammen og kommer kørende fra København til Halkær på dagen … kom og oplev en enestående aften med musik fra hele verden og Danmark .. yderligere beskrivelse lade sig ikke gøre!!

26 20 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5, Aalborg JEPPESEN Debutalbum og koncertturné med band i efteråret 2019

Jørn Jeppesen – JEPPESEN – har i mange år været en del af musikbranchen på højeste niveau som musiker, manager og rådgiver for nogle af branchens største navne. Mest kendt er han for sine næsten 20 år som manager for Kim Larsen, ligesom han også i en årrække var menig musiker i Kjukken. Nu debuterer JEPPESEN som solist.

DEBUTALBUM UDE I SENSOMMEREN JEPPESEN er vendt tilbage til sit udgangspunkt som musiker, sanger og komponist, og han er for tiden aktuel med singlerne ‘Aldrig Gå Alene’ og ’Til Dit Sted’. I sensommeren følger så udgivelsen af JEPPESENS endnu unavngivne debutalbum.

KONCERTTURNÉ EFTERÅR 2019 Til efteråret tager Jørn Jeppesen på en lille Danmarksturné for sammen med sit band at præsentere sine nye sange tilsat få udvalgte numre fra Kim Larsens sidste album ’Sange Fra Første Sal’. Et album som Hjalmer Larsen og Jørn Jeppesen indspillede sammen med Larsen over forår/sommer 2018.

Udover naturligvis JEPPESEN selv, består bandet af 

Mikkel Grue (guitar), 
Lars Andresen (keyboards), 
Jesper Haugaard (bas) og 
Jens Langhorn (trommer).

26 20,30 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg Chorus Grant

Chorus Grant er singer/songwriter Kristian Finne, der også udgør halvdelen af den kritikerroste duo Cancer. Kristian Finne og hans band - Camilla Munck, Laurids Smedegaard og Moogie Johnson - arbejder for tiden på en opfølger til albummet "Space" fra 2014 der høstede flotte anmeldelser både herhjemme og i udlandet.

Det nye materiale beskrives som "kammer-folk-rock" og publikum kan forvente et velspillende og sultent band der tager afsæt i en alternativ folk-rock-ramme hvori det mere eksperimenterende og genreudvidende flettes ind.

Gå ikke glip af denne særlige chance for at høre unikke nye sange fra Chorus Grant's kommende album der først ser dagens lys senere dette år.

www.facebook.com/chorusgrant 

26 22,30 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5, Aalborg Ibens 

har siden deres legendariske debutalbum fra 1997 – med hits som 'Jeg savner min blå cykel' og 'Ølstykke i november' – stået som et fænomen i dansk musikhistorie, der ikke minder om ret meget andet i dansk rock. Overraskende for ikke mindst bandet selv er det nu tilbage i originalbesætning med et nyt album, carstenshenrikskristians, der udkom den 10. februar 2019.

Gaffa gav albummet 6 stjerner og skrev at Danmarks største popgrupper er Ibens. Albummet toppede også den danske vinylhitliste.

Sangene tematiserer længslen efter balance, drømmen om forløsning og savnet af det tabte, men også glæden ved skønheden – alt sammen leveret med et humoristisk tvist, som Carsten Lykke er helt unik leverandør af, uden sidestykke i dansk musik.

Bandets dansksprogede take på den klassiske rocktriobesætning er drevet af Carsten Lykkes vokal og energiske guitarspil, Henrik Marstals melodiske basgang og Kristian Oblings Høegs pulserende, hvileløse trommer – og live har bandet altid været i stand til at lyde som en sjælden sammentømret helhed.

Egentlig var ibens for længst stoppet efter EP-udgivelsen halvelektronisk fra 2012, men en jubilæumskoncert for debutalbummet i februar 2017 på Posten i Odense ændrede på det. Til koncerten dukkede 500 engagerede og begejstrede publikummer op og hyldede bandet i en grad, at det føltes som en stor forløsning. Eterfølgende begyndte ibens så småt at mødes jævnligt og indspille nye idéer til numre, og ud fra en stor bruttopulje begyndte carstenshenrikskristians at tage form.

27 15 Hjørring Gymnasium, Skolevangen 23, Hjørring Duo DahlWäst.

Den svenske sopran Agnes Wästfelt og den danske pianist Linda Dahl Laursen. Lieder m.m. 

Arrangeret af Hjørring Musikforening

ma - sø 28 - 03 > spil dansk koncerter

over hele landet

Frederikshavn kommune:

Fællessang Tonerne giver liv Dato: 29. okt 2019, 19.30 - 21.00 Sted: Frederikshavn Gymnasium Pris: Gratis 
Vox Øst - Frederikshavn Gymnasiums og Musikskolen i Frederikshavn Kommunes Pigekor - er værter for Spil Dansk arrangementet - Tonerne giver liv på Frederikshavn Gymnasium.Arrangementet er formet som en alsangskoncert og det holdes tirsdag 29. november kl. 19.30 i gymnasiets Musikhus – lille sal.

FællessangKor Stort landsby børne- og ungekor Dato: 31. okt 2019, 16.30 - 20.00 Sted: Hørby Efterskole Pris: Gratis

Hjørring kommune:

Alternative Livekoncert Dato: 29. okt 2019, 11.00 - 12.00 Sted: Ældrecenteret Havbakken Pris: Gratis Musik og sundhed

Fællessang Spil dansk-sangcafé Dato: 31. okt 2019, 10.00 - 11.30 Sted: Sindal sognegård Pris: Gratis Vi synger danske nye og gamle sange og salmer. Rundstykker og kaffe Alle er meget velkommen! 

Fællessang Stor ”Spil-dansk” koncert på Vrå Højskole Dato: 31. okt 2019, 13.00 - 14.00 Sted: Vrå Højskole Vær med, når Vrå Højskole fejrer ”Spil-dansk-dagen” torsdag den 31. oktober sammen med nordjyske gymnasie- og efterskoleelever. Uge 44 hylder hele Danmark danske sange og musikere. Vrå Højskole fejrer ”Spil-dansk-ugen” med fællessang i stor skala sammen med nordjyske gymnasie- og efterskoleelever. - Vi har allerede 150 deltagere og har plads til 300. Det hele kulminerer i en stor fælles koncert klokken 13:00, hvor alle er velkomne til at komme og synge med, siger Jeanne Ørvad, der er musiklærer på Vrå Højskole og sammen med kollegaen Anders HU Nielsen står for ”Spil-dansk-dagen”. Repertoiret lyder blandt andet på ”Se nu stiger solen”, der er skrevet af Jakob Knudsen netop på Vrå Højskole. Koret skal også synge ”Du kom med alt det der var dig”, ”Vårvise”, ”Sensommervise”, ”Noget om helte”, ”En lærke letted” og ”Man binder os på mund og hånd”. - Vi har efterhånden haft traditionen med ”Spil-dansk-dagen” i mange år, og vi håber, at mange har lyst til at komme og overvære koncerten i Kunstsalen, siger Jeanne Ørvad. Koncerten klokken 13:00, har fri entre og kræver ingen tilmelding. For yderligere info: kontakt Jeanne Ørvad, tlf. 51 72 10 94 / jeanne@vraahojskole.dk 

Singer-songwriter Sangskriveraften på Café Chic // DMF Hjørring Dato: 31. okt 2019, 20.00 - 23.00 Sted: Café Chic Oldschool Pris: Gratis

Brønderslev kommune:

FællessangKlassiskKor Spil Dansk Koncert i Hellevad Kirke Dato: 31. okt 2019, 19.00 - 20.00 Sted: Hellevad Kirke, Klokkerholm Pris: Gratis

aalborg kommune:

Spil-dansk-koncert. Spil-dansk-koncert med Hasseris Kirkes Pigekor under ledelse af Marianne Haldrup. Tirsdag den 29. oktober 2019, kl. 19.30. Godthåb Kirke, Volstrupvej 20, Godthåb, Svenstrup J

Jazz Nordkraft Big Band med stort skolekor fra Gl. lindholm skole Dato: 29. okt 2019, 19.00 - 20.30 Sted: Hallen ved Løvvangskole. 
Nordkraft Big Band spiller sammen med stort skolekor fra Gl.lindholm Skole i Nørresundby. 

Aksglæde - Hvorfor Kom Du Overhovedet? Dato: 31. okt 2019, 20.00 - 22.00 Sted: Skråen i Nordkraft, Aalborg 
Aksglæde gæster Skråen torsdag den 31. oktober. "Man får lyst til at bo i hans musik" - Politiken Aksglæde har i løbet af de seneste par år placeret sig i fronten af en bølge af nye danske sangskrivere, hvilket han viser på sin seneste EP ’Hvorfor Kom Du Overhovedet?’. Soundvenue roste EP’en til skyerne med 5 stjerner og beskriver den som ”...vanvittig skarp og rørende på den allermest jordnære facon”. I en tid hvor pilen peger indad og vores største bekymring er vores egen fremtoning, afspejler Aksglædes poetiske tekster og hans ”følelsesmæssige protestsange” en generation, der er præget af usikkerhed og pres. Aksglædes sange er en digtsamling, du kan danse til. Publikum kan forvente en energisk dansabel koncert med kvalitetspop, hvor Danmarks nye sangskriversstjerne løfter på hatten og fører arven videre fra forbilleder som C.V. Jørgensen og Thomas Helmig. Jacob Aksglæde debuterede med de populære sing-alongs ‘Fantomfølelser’ og ‘Lille Taarbæktøs’ og har siden udgivet store sange som 'Næste Sommer', 'Bare I Nogle Timer', ’PromilleRomantikken’ og 'Hvis Du Bare Havde Sagt Noget’. 

Dansktop Fællessang Dodo & The Dodos Dato: 1. nov 2019, 20.00 - 22.00 Sted: Skråen i Nordkraft, Aalborg 
Dodo & The Dodos spiller i Skråens Royal Stage fredag den 1. november 2019! Med mere end 30 år på landevejene og flere hits i bagagen end de fleste kan begribe, er Dodo & The Dodos på alle måder en institution i dansk musik. Deres allerstørste sange er for længst blevet til landeplager og evergreens, og bandet spilles stadigvæk lige så meget i radioen nu, som da sangene udkom for snart mange år siden. Bandet har dermed opnået noget helt specielt. De er blevet voksne, uden at de har mistet deres aktualitet. Dodo & The Dodos er en af Dansk pops ypperste ambassadører, og med hits nok til mere end et band, drager de hen over efteråret og vinteren på tour, hvor de besøger en masse danske spillesteder. Bandet, som har stået på snart alle scener i Danmark glæder sig til endnu en gang at spille alle deres hits for deres feststemte publikum. 

PopSinger-songwriter Amalie Thørholm Dato: 1. nov 2019, 22.30 - 23.30 Sted: Skråen i Nordkraft, Aalborg 
Amalie Thørholm spiller til Skråen By Night fredag den 1. november kl. 22.30. I sep. 2019 udkommer Amalie Thørholms nye single “Ingenting”, en udgivelse der efterfølges af koncerter i hele landet. Hvor debut-EP’en fra 2018 satte scenen for Amalies talent og evner som sanger og sangskriver, løfter “Ingenting”, der er produceret i samarbejde med producer Joachim Ersgaard, sløret for en mere moden og bevidst sangskriver og for en lydside, som har masser af kant. Amalie Thørholm byder publikum indenfor i hendes popunivers fyldt med masser af velkomponeret musik, som bedst kan beskrives som moderne singer-songwriter, pop og rock, tilsat elektroniske elementer. Med sit stærke udtryk og fremragende popsange bevæger Amalie altid sit publikum, og hun bruger det danske sprog til ærligt at fortælle om sine tanker og hvordan hun ser verden. Line up: Amalie Thørholm - Vokal Signe Michno - Keyboards, vokal Lasse Baggenæs - Guitar David Hansen - Bas, programmering Mikkel Noe – Trommer

Rock Back In Black Dato: 2. nov 2019, 20.00 - 22.00 Sted: Skråen i Nordkraft, Aalborg 
Back In Black gæster Skråen den 2. november. Back In Black's force er den sikre og troværdige levering af det klassiske AC/DC-repertoire med rod i 70-udgivelserne. Her taler vi om numre som "Whole Lotta Rosie", "Jailbreak", "TNT" og ikke mindst "Highway to Hell". Et par genhør med de nyere klassikere fra tiden med Brian Johnson bliver det også til, for hvad er en AC/DC-aften uden "Hells Bells", "You Shook Me All Night Long" og, selvfølgelig, "Back in Black". Back In Black sætter en ære i at spille AC/DC så tæt på originalerne som muligt og levere et sceneshow med lige så meget "knald på". Back In Black er et AC/DC – Show med dertilhørende kirkeklokke i ”Hells Bells”, kanoner i ”For Those About To Rock”, skoleuniform til guitaristen….. Dermed er der lagt i kakkelovnen til et se- og høreværdigt "allmost the real thing" – show med Back In Black. Musikken er fra vores side erklæret 100% øl- og skråle-med-egnet, og indeholder desuden ingen kunstige tilsætningsstoffer: det er pure rock'n'roll! We Salute You! 

Johannes Andersen & The Overheads Dato: 2. nov 2019, 22.30 - 23.30 Sted: Skråen i Nordkraft, Aalborg

ti 29 18,30 det musiske hus, frederikshavn Christopher, Uffe Holm, Henrik Svanekiær og Claus Elming - Kids Aid

Bangsbo Freja og Kids Aid arrangerer kæmpe velgørenhedsfest i samarbejde med det regionale spillested Det Musiske Hus i Frederikshavn

Tirsdag 29. oktober kan du opleve 

Samarbejdet mellem Bangsbo Freja U14 og Kids Aid har allerede givet det flotte resultat, at man før sommerferien kunne overrække 25.000 kroner til Solsikken i Frederikshavn, en fritidsklub for 21 unge handicappede. Kids Aid-ambassadør Thomas Sørensen, tidligere landsholdsmålmand med 101 A-landskampe på CV’et, deltog i overrækkelsen og gav ved samme lejlighed U14-spillerne fra Bangsbo Freja en særlig oplevelse som gæstetræner.

Og velgørenhedsarbejdet fortsætter. Tirsdag 29. oktober arrangerer Bangsbo Freja U14 i samarbejde med Kids Aid en støttekoncert og velgørenhedsevent i Det Musiske Hus. Her kan du glæde dig til en perlerække af kendte kunstnere på scenen: Christopher, sanger og sangskriver, der tidligere i år kom med sit fjerde album, Uffe Holm, standup-komiker og foredragsholder, Henrik Svanekiær, tryllekunstner, tankelæser og meget mere, samt Claus Elming, populær studievært og tidligere amerikansk fodboldspiller.

Velgørenhedsarrangementet i Det Musiske Hus vil også omfatte auktion, konkurrencer med flotte præmier, velgørenhedsmiddag m.m. Alt sammen gjort muligt af aktive frivillige fra Bangsbo Freja U14 og klubbens sponsorer. Indtægterne fra arrangement vil gå til velgørende initiativer for syge og udsatte børn og unge i Frederikshavn Kommune.

U14-spillernes engagement i velgørenhed er et led i Bangsbo Frejas satsning på at styrke udvikling og trivsel i ungdomsafdelingen. Dels ved at give de unge fodboldspillerne nogle ekstraordinære sportslige oplevelser, som fx træningspasset med Thomas Sørensen, dels ved at udvikle sociale, trivselsmæssig og menneskelige kompetencer gennem bl.a. at involvere de unge i arbejdet med at hjælpe andre børn og unge.

Bangsbo Freja har lavet en aftale med Kids Aid, hvis primære formål er at skabe trivsel, håb og glæde for syge og udsatte børn og unge i Danmark. Kids Aid kommer til at fremstå som hovedsponsor på U14-holdets spilletøj i Bangsbo Freja.

on 30 19,30 Bangsbostrand Kirke, Søndergade 206, Frederikshavn Lys og svenske sange. 

Det er to af landets førende instrumentalister, der udgør denne spændende kirke-duo.

Sammen skaber de et helt nyt lydunivers omkring Cornelis Vreeswijk-sange som Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia lind, sange fra mesterværket Jazz på Svenska med Jan Johansson og den mere end 500 år gamle folkevise Till Österland vil jag fara. Derudover vil man kunne høre nye versioner af Lysdal's stærkt anmelderroste bagkatalog; musik der med udgangspunkt i hans stærke tekster, fører lytteren fra tango til folk og ballader. Varm og stemningsfuld musik i kirkerummet, bliver undervejs krydret med gode historier og humor. 

Jens Lysdal (Vokal, akustisk & elektrisk guitar) 
født i Sverige af danske forældre, regnes af anmeldere både herhjemme og i udlandet for en af Skandinaviens bedste guitarister og er samtidigt et af landets store og personlige stemmer. Han har indenfor det sidste år både som musiker og sangskriver været mednomineret til en amerikansk Grammy og fået sit album Easy Heart nomineret til Bedste folk-udgivelse i Tyskland. 

Dan Hemmer (Orgel/piano) 
bliver ofte kaldt Danmarks orgel-troldmand pga hans unikke og personlige spil og musikalske overskud. Han har i mange år spillet med toppen af dansk musik og har netop indspillet og været på sin tredje turné med verdens-stjernen og tromme-legenden Steve Gadd (Paul Simon, Frank Sinatra, Paul McCartney, Eric Clapton) og spiller fast med bl.a. Povl Dissing & sønner, Billy Cross og Anne-Dorthe Michelsen. Han er organist i flere kirker på Sjælland og vil bl.a. spille på kirkeorglerne til koncerterne. 

Hjerteligt velkommen til en gratis koncert i Bangsbostrand Kirke!

on 30 19,30 Kappelborg, skagen SØREN KROGH – TROUBADOUR & HISTORIEFORTÆLLER

i godt selskab med Ole Albrechtsen

Han er blevet karakteriseret som Niels Hausgaards arvtager, og til oktober kan den nordjyske troubadour og historiefortæller, Søren Krogh for første gang opleves på Kappelborg!

Som koncertnavn er Krogh en stor musikalsk oplevelse, men han er altså også bare en af musikbranchens bedste historiefortællere. ”Nu har jeg aldrig opfattet mig selv som sanger”, sagde Krogh, da han modtog Danish Music Award-folk-prisen i 2016 som årets sanger … og fortsatte: ”Men måske mere som historiefortæller…” - og folkesanger er måske egentlig mere rammende.

Krogh modtog en Danish Music Awards i 2013 som årets sangskriver, og har i mere end 20 år ladet sine sange få følgeskab af historier, introduktioner og anekdoter.

Med sig på Kappelborg har Krogh guitaristen Ole Albrechtsen, som mange sikkert kender fra både Slåbrock trio, Hjørring Revyen og mange nordjyske band.

on 30 20 huset, hasserisgade 10, aalborg Alberte Winding (Udsolgt)

Efter Albertes efterårs-bogudgivelse Kastevind - erindringsglimt fra barndom og ungdom, fortsætter historierne i musikken, live på scenen,

med nye og gamle numre fra Alberte Windings repertoire. Albertes sange om at finde kærligheden, om at holde gamle og nye venner i hånden, om de mørke dage og de lyse nætter, bliver kædet sammen af små anekdoter. Fra barndommens sodavand med brus og udi det voksne livs komplicerede dans med kærester, fester, børn og alt det der gudskelov kommer efter.

”Vi vil altid gerne sende folk varmt afsted, og vi gør os umage for at være sammen, der hvor stemningen har den rigtige tykkelse til musik. Der hvor det skrøbelige knækker og bliver til et smil.”
Alberte Winding

www.albertewinding.dk 

to 31 19 rådhuscentret, frederikshavn Contrysangeren Tamra Rosanes underholder

Danmarks conutry-dronning underholder med kendte country sange, men også fællessangs-venlige hits som He´s got the whole World, If I had a hammer og Goodnight Irene.

Tamra Rosanes er født i USA og har det meste af sin lange karriere viet sit musikalsk virke til countrymusikken. 
Dørene åbnes kl. 18.30

Let traktement serveres i pausen

arrangør: Ældre sagen
Tilmelding online på vores hjemmeside 
eller til Carsten Jensen, 21 18 17 55 
eller Palle Mølholt, 28 19 69 32 
senest 28. oktober.

to 31 19,30 folkekirkens hus, gl. torv, aalborg Koncert med Pia Fogh, sang og Lilli Olesen, klaver

Peter Heise og Edward Grieg: Dansk folkesjæl og lyrisk norsk natur er hvad denne koncert byder på. Dyveke’s Sange er Peter Heise’s sidste sangcyklus, der udkom efter hans alt for tidlige død. Den slutter hans livsværk. Det er sange med stor dramatisk nerve – tilskyndet af Holger Drachmann’s tekster. Heise og Grieg er fra nogenlunde samme periode, men vidt forskellige. De studerede begge hos Niels W. Gade. Heise var en svoren discipel, medens Grieg ikke følte sig tilfredsstillet af den undervisning, han modtog. Grieg dannede livsvarige venskaber med flere danske komponister og kom på den måde også til at stifte bekendtskab med forfatteren H.C. Andersen, hvis tekster Grieg satte i musik med “Hjertets melodier”.

to 31 19,30 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg aalborg symfoniorkester - mozart & Stravinskij

Overraskende, legesygt, dansende. Sådan møder vi to af musikhistoriens største komponister i dette program. 

Mozart med sin jublende Posthorn-serenade, skrevet til at fejre sommerferiens begyndelse på Salzburgs universitet. Stravinskij, som med Pulcinella kigger tilbage på barokkens elegante, dansende musik, men set gennem et kærligt troldspejl.

Mozart: Serenade nr. 9 – Posthorn-serinade

Stravinskij: Pulcinella

Koncertintroduktion v/Rolf Ruggaard kl. 18.30

to 31 19,30 Center for Dansk Jazzhistorie, Kjellerups Torv 2, Aalborg Kenny's Corner med Igor Osypov. 

Igor Osypov was born in Ukaine in 1988. He started playing guitar at 10 and was into tock music as a child, but at some point he turned to jazz, and he eventually became active on both the Ukrainean and Russian jazz scene.

He moved to Berlin in 2012 to be part of the city's vibrant jazz scene and to study with Kurt Rosenwinkel. Since then he has received numerous awards, released his own cd with American saxophonist Logan Richardson and played concerts all over Europe with his own band and as a sideman.

Igor's compositions and playing is not limited to certain genres, but combines jazz with classical and rock influences, and his playing tends to be deeply emotional and complex, although still clear for all kinds of audiences.

Musicians: 
Igor Osypov - guitar 
Dan Hejslet - trumpet 
Agne Zivatkauskaité - piano 
Kenneth Dahl Knudsen - bass 
Matias Fischer-Mogensen - drums.

to 31 20 vendelbohus, hjørring


Pink Floyd Project

 

The Wall ‘19

 

Arrangør: Spar Event

to 31 20 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5, Aalborg Aksglæde - Hvorfor Kom Du Overhovedet?

"Man får lyst til at bo i hans musik" - Politiken

Aksglæde har i løbet af de seneste par år placeret sig i fronten af en bølge af nye danske sangskrivere, hvilket han viser på sin seneste EP ’Hvorfor Kom Du Overhovedet?’. Soundvenue roste EP’en til skyerne med 5 stjerner og beskriver den som ”...vanvittig skarp og rørende på den allermest jordnære facon”. I en tid hvor pilen peger indad og vores største bekymring er vores egen fremtoning, afspejler Aksglædes poetiske tekster og hans ”følelsesmæssige protestsange” en generation, der er præget af usikkerhed og pres. Aksglædes sange er en digtsamling, du kan danse til.

Publikum kan forvente en energisk dansabel koncert med kvalitetspop, hvor Danmarks nye sangskriversstjerne løfter på hatten og fører arven videre fra forbilleder som C.V. Jørgensen og Thomas Helmig. Jacob Aksglæde debuterede med de populære sing-alongs ‘Fantomfølelser’ og ‘Lille Taarbæktøs’ og har siden udgivet store sange som 'Næste Sommer', 'Bare I Nogle Timer', ’PromilleRomantikken’ og 'Hvis Du Bare Havde Sagt Noget’

to 31 20,30 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg Basco + Amrat Hussein Brothers

Basco

Med virtuositet, nærvær og pulserende energi tager det prisvindene folk og roots band Basco dig med på en autentisk, musikalsk rejse. De forener på fornemmeste vis skandinavisk, engelsk, keltisk og amerikansk tradition og gør det til deres helt egen, originale lyd med sprøde arrangementer og intensitet i særklasse.

Bascos sublime sceneoptræden har ført dem verden rundt, hvor de har optrådt på de største folk-festivaller og begejstret publikum med deres komplekse variation af musikalske fortællinger, der rummer alt fra medrivende, sveddryppende rytmer til melankolske, betagende sange – fælles for dem alle er, at musikken og fortællingen er i centrum. De fire musikere, der hver især virtuost repræsenterer deres instrument, smelter sammen til en sjælden enhed og som publikum bliver du båret ind i en verden af rå energi og smuk samklang.

Ale Carr: Cittern Anders Ringgaard Andersen: Accordion, trombone Andreas Tophøj: Violin, viola Hal Parfitt-Murray: Violin, viola, mandolin, lead vocals

www.bascoband.com

Amrat Hussain Brothers

stammer fra det nordlige Indien i den farverige og mystiske region Rajasthan. De er mestre i områdets traditionelle og festlige folkemusik, hvilken er det musikalske og geografiske arnested for sigøjnerne, hvis rejse og udvandring startede her for godt 1000 år siden. De 3 virtuose brødre vil på deres tablas, harmonium, kastagnetter og ikke mindst med himmelragende vokal, til denne koncert også hylde den dybe, medrivende og ekstatiske Sufi musik som de kender den fra det nordlige Indien.

Brødrene spiller blandt andet med i orkestret, Dhoad Gypsies of Rajasthan, som har spillet mere end 1100 koncerter i over 100 lande, og de har endvidere samarbejdet med et hav af internationale musikere på deres evige musikalske rejse.

Amrat Hussain: Tabla Sanjay Khan: Vokal, Kastagnetter, Harmonium Teepu Khan: Tabla

Jeppe Abildgaard vil gæste koncerten på det iranske instrument Tar, samt den indiske Bul Bul Tarang.

         
       
   
         
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 20. oktober 2019 af Søren Berg Olesen