Musik i Nordjylland - November 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

1 19,30 bangsbostrand kirke, frederikshavn søren huss, solo

Billetter

to 5 20 vendsyssel teater, hjørring MIKAEL K (KLONDYKE) SOLO - koncert

Han indtager scenen med sine instrumenter (guitar, banjo, mundharpe mm.) og sine vedkommende anekdoter og historiefortællende sange. Mikael K er en farvestrålende singer/songwriter, der mestrer det danske sprog – og er tilmed en underfundig historiefortæller.

Han synger om hverdagen; om udsteder og ikke-steder og han portrætterer mennesker på en poetisk og ligefrem måde. Han holder et sikkert greb om sangene i sin underfundige blanding af folkemusik, visekunst og melodiøs undergrundspop. Mikael K har mange forskellige hatte på – musiker, tekstforfatter, klummeskriver og tv-vært – men først og fremmest er han en moderne trubadur.

TV2-nord og TV-MidtVest sendt 10 afsnit i programrækken DIT LIV ER EN SANG med Mikael K i rollen som vært. Her har han drønet rundt med et kamerahold i nakken og mødt mennesker, han skulle portrættere og skrive nye sange om.

Den nordjyske trubadur har siden 2002 med sit band Klondyke udgivet 6 anmelderroste albums med dansksprogede sange.Mikael K har modtaget Danmarks Radios P4-pris 2007, Bjørn Afzelius-prisen 2008, Gelsted-Kirk-Scherfig prisen 2011 samt en Danish Music Award- Folk 2012/13 som Årets Sangskriver.

7 15 - 16,30 vendsyssel teater, hjørring VILD MED MUSICALS - En musical’sk eftermiddag med Lise Nees og Robin Haslund Buch

Lise og Robin er vilde med musicals - men har aldrig arbejdet sammen - før nu. Udover kærlighed til musicalgenren har de også en hel del historier til fælles, så et musikalsk møde var uundgåeligt. Hør dem fortælle sjove, spændende og rørende historier og, ikke mindst, de fantastiske sange fra de klassiske musicals.

Lise Nees har bl.a. spillet hovedroller i The Sound of Music, Les Misérables, Hans Christian Andersen og Tordenskjold - alle på de københavnske storscener, men det er første gang, hun skal optræde på Vendsyssel Teater. I juni optræder hun med forestillingen A Scandinavian sings Sondheim i New York. Læs mere på www.lisenees.com 

Robin Haslund Buch er et kendt ansigt på Vendsyssel Teaters i forestillinger som Turisterne, Svend, Knud og Valdemar, Jeppe på Bjerget og har ellers arbejdet på teatre rundt omkring i Danmark. Han har oversat bl.a. Souvenir, Ain’t Misbehavin’ og Margaridas Metode, instrueret og designet bl.a. Mød mig på Cassiopeia og The Sound of Music og komponeret musicalen Dracula - en musical med overbid. Læs mere på www.robinhaslund.dk 

7 17 - 18 abildgaard kirke, frederikshavn efter corona:

Poul Krebs

i november tager han på turne til en række udvalgte kirker rundt om i Danmark. det er det en gammel drøm der går i opfyldelse - og om sine forventninger til turen siger sangeren selv: Det er noget helt særligt for mig, at ta mine sange ind i det danske folks kirker, hvor der er højt til loftet og tid til nærvær og eftertanke!

Poul Krebs har i løbet af sin efterhånden lange karriere optrådt i stort set alle tænkelige typer rum, også i kirker - men aldrig en hel turne igennem. At gøre det betyder nye muligheder for både storytelling og valg af repertoire. Publikum kan således se frem til både de store hits, de fortællende sange og de mere hemmelige sange, fra den side af repertoiret, hvor Poul Krebs også tager livtag med de store spørgsmål. Endelig vil Poul Krebs også præsentere helt nye sange, skrevet direkte til turen.

En klog kvinde sagde engang til mig: Ligegyldigt hvor lidt eller meget man tror, er det sundt at komme ind i et rum, hvor der er lidt højt til loftet!

Poul Krebs har denne gang valgt at holde udtrykket akustisk og intimt, og at opleve ham på den måde, er altid en ganske særlig og særligt nærværende oplevelse, hvor man kommer helt tæt på en af landets bedste og mest langtidsholdbare sangskrivere. Men for også at kunne sætte lidt ekstra farver og stemninger på sangene, tager han to af landets bedste sidemen med sig på kirketuren: Bassisten og sangeren Troels Skjærbæk og pianisten Palle Hjorth.

7 20 aalborghallen TV-2 40-års jubilæumstour (udsolgt)

I år kan det folkekære band TV-2 fejre intet mindre end 40 år på den danske musikscene. Det markerer de med en 40-års jubilæumstour, der til glæde for de musikglade nordjyder gør et stop i Aalborg.

Tidløse klassikere som Bag duggede ruder, Alt hvad hun ville var at danse og De første kærester på månen er blot et lille udpluk af de mange hits, som TV-2 har leveret til den danske befolkning siden bandets begyndelse i 1980.

Hele fire årtier har passeret, og med nøjagtig de samme fire bandmedlemmer - Steffen Brandt (forsanger, keyboard, guitar), Hans Erik Lerchenfeld (guitar), Sven Gaul (trommer) og Georg Olesen (bas) - tilhører TV-2 nu de sjældenheder i dansk musik, der har holdt sammen og leveret musik i 40 år.

Publikum kan glæde sig til at opleve og genopleve de danske ørehængere helt tilbage fra debutalbummet ”Fantastiske Toyota” fra 1981 og frem til bandets seneste album ”Tæt trafik i Herning” fra 2018. Om den kommende jubilæumstour fortæller forsanger Steffen Brandt:

”Vi kommer nu, som før, som altid med fred. Og kærlighed! Vi kommer med 40 års sange om livet og døden og alt det ind imellem. Vi trækker en linje ned gennem historien og finder de sange frem, som nærmest synger sig selv, blandet med de sange, som er vores bud på noget tidløst og eviggyldigt. Vi skal holde en fest og hylde fællesskabet, og vi vil ikke have det mindste imod, hvis koncerterne giver anledning til, at publikum skulle finde på at synge med. Vi står gerne på mål for sammenhængskraften, samværet og det folkelige, og vi glæder os helt vildt til at sparke 40-årsfesten i gang!”

sø & ma 8 & 9 16,30
& 19,30
vendsyssel teater, hjørring NORDJYSK PIGEKOR OG PHILLIP FABER (Der er venteliste til begge dage)

Hjørring synger med Nordjysk Pigekor og Phillip Faber 2020 er et år med fokus på fællessang, og det ønsker vi også at markere i Hjørring - så nu skal der synges! Vi har fået ingen ringere end DR Pigekorets chefdirigent, Phillip Faber til, sammen med Nordjysk Pigekor, atslå tonen an til arrangementet Så syng da, Hjørring.

Phillip Faber er uddannet komponist og dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han er kendt for sin helt særlige evne til at formidle musik, både når han selv komponerer, når han står på scenen foran DR Pigekoret, når han spiller på flyglet, når han dirigerer et helt symfoniorkester eller når han toner frem som tv-vært i musikprogrammer.

Nordjysk Pigekor er kendt som landsdelens traditionsrige og velklingende firstemmige pigekor, der synger smukke sange på højt korteknisk niveau. Phillip Faber har flere gange dirigeret Nordjysk Pigekor i Musikkens Hus i Aalborg, men nu er de samlet i Hjørring og vil opføre velkendte danske sange, ligesom publikum inviteres til at synge med på alle fællessangene.

Vel mødt til et musikalsk arrangement af særklasse, når ”Hjørring synger”.

14 16 Frederikshavn kirke Frederikshavn Bykor, Abildgaard Kirkes Voksenkor, Frederikshavn Kirkes Kor og Vokalgruppen OKTOGON fremfører denne eftermiddag Gabriel Faurés Requiem.

Gabriel Faurés Requiem fra 1888 er ret lille. Han kaldte det afvæbnende for "un petit Requiem". Det varer en halv times tid og er skrevet for kor, to sangsolister og kammerorkester. Satserne er korte og fredelige, og der er ingen angstskrig som hos Verdi. Vægten ligger på melankolien og på trøsten. Og ikke mindst på skønheden i musikken. Underfundigt skrev Fauré til en bekendt: "Mit Requiem er komponeret helt uden anledning - kun for fornøjelsens skyld!".

Fauré var en meget raffineret, neddæmpet komponist, der generelt arbejdede i små formater. Selv hans dødsmesse, der er et af hans længste værker, kan man godt betegne som intim musik. Han forstod at fatte sig i korthed. Han havde en evne til at skrive fantastiske melodier, som han farvede med de mest udsøgte akkorder, der kunne opdrives i Paris dengang i slutningen af 1800-tallet. I modsætning til tidens oppustede stil var han ikke bange for at lade melodierne stå frem i sin enkleste form, nemlig som enstemmig musik. Det kan man høre som en hilsen til den oldgamle gregorianske sang, som er den røde tråd i al katolsk kirkemusik.

Fauré fjernede mange af tekstens linier og hele afsnittet om dommedag, "Dies irae". Til gengæld tilsatte han efter fransk tradition et ekstra afsnit som afslutning: "In paradisum". Det understreger, at Faurés Requiem beroliger med barnetroen i god behold. Her er ingen skrækvisioner om dommedag, men en engleagtig fryd over hvor dejligt der er i Paradis. "Sådan er mit syn på døden", sagde Fauré. Højdepunktet er den berømte sats for sopransolo, Pie Jesu. Så enkel som en børnesang, så indadvendt som en nynnen. Den følges af en mild vuggevise om Jesus, "Guds lam", på latin Agnus Dei. Ovenpå det, virker det helt på sin plads at runde af med Faurés minimalistiske forestilling om paradis. Det er som at være der selv.

14 ? halkær kro,
Nær nibe
Mairi Nichathasaigh & Chris Newmann samt Edge Larks. 

To af England og Irlands absolutte top folkemusikduoer i dobbeltkoncert.

on 18 20,30 hotel hjallerup kro. TØRFISK spiller dansk (vestjysk) folkemusik (Udsolgt)

I 38 år har Thyborøn bandet TØRFISK, turneret rundt i det ganske danske land og så er det værd at nævne, at det er med den samme besætning, som da det hele startede i 1981. TØRFISK har skrevet og indøvet nye sange her i 2019, som er med fra scenen og publikum synger med, hvilket fortæller at de nye sange også er godkendt, men fortvivl ikke, der er også stadig plads til de gode gamle sange. TØRFISK udkom i 2017 med CD’en "Vi ligger vandret", nummer 19 i rækken og sangene blev også udgivet på kassettebånd, som i disse moderne tider, er et helt "nyt" fænomen. 

Udgivelsen er en blanding af gammelt og nyt materiale. Ud over nye numre, der tager udgangspunkt i hverdagen i Thyborøn, tilbagetrukne hårgrænser og en fremskreden alder, indeholder CD’en og kassettebåndet også – for første gang i 16 år – livenumre fra to koncerter optaget i Enslev Forsamlingshus. Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland, og hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. 

Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan. Altid med stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk vestjysk charme. De forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre. Måske sidder man lige i skudlinjen – men kvartetten forstår at drille fra scenen på en god og sober måde. TØRFISK's koncerter bærer præg af en blanding af både det nye og det velkendte. For når man har et helt "Vesterhaw" af numre i bagkataloget, er det svært at sige farvel til de gamle (gode) sange. Og så er der den simple grund, som de selv siger: "at de ikke mønstrer mere end tre-fire akkorder på strengeinstrumenterne", som netop de gamle numre er bygget op over. Med en masse erfaring fra den danske musikscene, og med 19 CD’er, en del kassettebånd og LP’er i tidens løb og 2 DVD udgivelser i ”nettet” har TØRFISK stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet.

Besætningen: 
Egon Kirk (1962): banjo, mandolin, sang 
Anker Hviid (1961): bouzouki, fløjte, harmonika, sang 
Bent Bro (1961): guitar, pizzabakke, sang 
Bent Kirk (1958): bas, sang

fr 20 aften knivholt hovedgård, frederikshavn Advokatens New Orleans Jazz Band

https://www.youtube.com/watch?v=GYSQynOz5Tc&t=54s 

Arrangeret af: knivholts venner, Jazz

on 25 16 - 20 Strandby
den nordjyske kulturkaravane slår lejr i strandby

utzon centret og det hem'lige teater lader spottet pege på strandby med fokus på 
hvad fungerer / fungerer ikke her?
Arkitektur

gennem en byvandring og en aftenforestilling

Afvikling i de 11 byer. Der forventes byvandring kl. 16.15, 17.30 og 18.30. Under hele Ka-ravanebesøget er der cafestemning et rart sted med udstilling af model af byen, musik mm.

to 26 16 - 20 Læsø
den nordjyske kulturkaravane slår lejr på læsø

utzon centret og det hem'lige teater lader spottet pege på strandby med fokus på 
hvad fungerer / fungerer ikke her?
Arkitektur

gennem en byvandring og en aftenforestilling

Afvikling i de 11 byer. Der forventes byvandring kl. 16.15, 17.30 og 18.30. 

Under hele Karavanebesøget er der cafestemning et rart sted med udstilling af model af byen, musik mm.

to 26 19 vendelbohus, hjørring  Dobbeltkoncerten med Tørfisk og McGuinnes

Den total udsolgte koncert må desværre flyttes - ny koncert dato er d. 26. november 2020

Købte billetter er selvfølgelig gyldig til den nye dato.
For nærmere generel info, se information på forside.

De var sidst en kæmpe succes og der var hurtigt udsolgt, så vi er stolte over igen at kunne afvikle denne dobbeltkoncert med legendariske Tørfisk og de imponerende stemningsskabende Mc Guinness Koncerten er siddende og med unummererede pladser. Pris 295,00 kr. + gebyr

Dørene åbnes kl. 18.

fr 27 16 - 21 Frederikshavn kirke "Open by Christmas"

Kom til en hyggelig dag i Sognehuset og Frederikshavn kirke.

I kirken holder vi ”Bach-Friday” med en masse god musik.

I Sognehuset kan du få en kop kaffe og købe din juledekoration, adventskrans og lidt hjemmebag, samt kreative ting fra sognets håndarbejdsklubben. pengene går til et godt formål.

Børnene kan lave kreative gaver og pynt eller at være med til at lege gamle lege på 1. sal, mens mor og far nyder et glas gløgg og et par æbleskiver. der vil blive danset om juletræ, og vi får besøg af julemanden, der deler slikposer ud til børnene. Det bliver en hyggelig stund for hele familien – vi glæder os til at se jer !

Som noget nyt vil Open By Christmas i Frederikshavn Kirke i år være i Sognehuset overfor kirken.

Mens dette arrangement løber af stablen vil organisterne Claus Bach Nielsen, Thomas Kursch og Søren Rasmussen spille orgelmusik af J.S. Bach i Frederikshavn kirke.

Open By Christmas falder sammen med “Black-Friday”. Vi leger lidt med ordspillet og byder velkommen til ”Bach-Friday”, hvor de 3 organister skiftes til at spille på kirkens store Marcussen orgel.

Hold øje med diverse opslag, Frederikshavn Kirkes hjemmeside og dagspressen for nøjagtigt klokkeslæt for musikken.

28 11 Frederikshavn kirke
Lørdagskoncert

"Tobach"

Der er fri entré.

 
         
Musik i Nordjylland - December 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

5 11 Frederikshavn kirke
Lørdagskoncert

"Banketten"

 

Der er fri entré.

 
12 11 Frederikshavn kirke
Lørdagskoncert

Fransk julemusik

"Thomas Kursch, orgel"

Der er fri entré.

 
19 11 Frederikshavn kirke
Lørdagskoncert

Vokalgruppen OKTOGON

Der er fri entré.

 
         
       
   
         
Musik i Nordjylland - Januar 2021

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

23 19,30 bangsbostrand kirke, Frederikshavn lars lilholt & shaka loveless

mødtes i "Toppen af Poppen" og har derefter turneret sammen flere gange.

       
   
         
         
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 30. august 2020 af Søren Berg Olesen