Musik i Nordjylland - November 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

on til sø 25 til 29  

 

20

(lø og sø + 16)

aalborghallerne THE BODYGUARD - The Musical (Udsolgt til alle forestillinger)

Filmklassikeren The Bodyguard fra 1992 med Whitney Houston og Kevin Costner i hovedrollerne er blevet omsat til en verdensomspændende musicalsucces, og til næste år får forestillingen danmarkspremiere.

Warner Brothers’ film var en kolossal succes, som bjergtog millioner af biografgængere over hele verden. Succesen skyldtes ikke mindst filmens voldsomt populære soundtrack, der er det bedst sælgende soundtrack nogensinde.

THE BODYGUARD – THE MUSICAL er en spektakulær hyldest til Whitney Houstons fantastiske sange og indeholder ikke kun filmens megahits: ”I Will Always Love You”, ”Run to You”, ”Queen of the Night”, ”I Have Nothing” og ”I’m Every Woman”, men flere end 20 af Whitney Houstons allerstørste hits inkl. ”Saving All My Love”, ”Greatest Love of All”, ”I Wanna Dance with Somebody”, ”Where Do Broken Hearts Go” og ”One Moment in Time”.

Til den ikoniske rolle som Rachel Marron, der blev Whitney Houstons filmdebut, har Langkjær Entertainment og Live Nation castet stortalentet Andrea Lykke Oehlenschlæger.

- Da Andrea Oehlenschlæger første gang mødte op til en af vores mange auditions og sang sin version af "I Will Always Love You", sagde det bare BANG. Her var den stemme, der kunne løfte opgaven - og arven fra Whitney, udtaler Kreativ Producent, Thomas Langkjær.

Musicalen genfortæller filmens historie om den tidligere Secret Service-agent Frank Farmer, der bliver ansat som privat bodyguard for den verdensberømte sangstjerne Rachel Marron, for at beskytte hende mod en ukendt stalker, der sender hende dødstrusler. Modstræbende drages Rachel og Frank mod hinanden, men efter en enkelt kærlighedsnat, må Frank erkende, at han ikke både kan elske og beskytte Rachel…

Forestillingens dialogscener spilles på dansk, mens alle Whitney Houstons sange synges på engelsk.

Jesper Høvring designer kostumerne Designer Jesper Høvring står for at tegne de mere end 100 kostumer til musicalen. Se her hvordan designprocessen har været.

MEDVIRKENDE 
Rachel Marron Andrea Lykke Oehlenschlæger
Frank Farmer Johannes Lassen
Nicki Marron Lea Thiim Harder
Stalker David Owe

KREATIVT HOLD MANUSKRIPT Based on Warner Bros. Film – screenplay by Lawrence Kasdan. Book by Alexander Dinelaris

INSTRUKTØR Thomas Agerholm
SCENOGRAF Benjamin La Cour
KOREOGRAF Sonny Fredie Pedersen
KAPELMESTER Joakim Pedersen

PRODUKTIONSSELSKAB Langkjær Entertainment og Live Nation

29 19,30 Musikkens Hus Musikkens Plads 1 9000 Aalborg JONAS KAUFMANN 

Musikkens Hus er stolte over at kunne præsentere én af klassisk musiks allerstørste stemmer. Den tyske tenor Jonas Kaufmann gæster Aalborg den 29. november 2020, hvor han sammen med Aalborg Symfoniorkester vil give en helt særlig koncert. 

OM KONCERTEN 
Det bliver en musikalsk oplevelse af de helt store, når tenoren med det blændende smil og den uovertrufne teknik sammen med Aalborg Symfoniorkester giver koncert i Musikkens Hus.

Jonas Kauffmann har for længst erobret de internationale operascener (og tusindvis af kvindehjerter) med sin mørke, varme stemme. Han mestrer om nogen både det passionerede italienske repertoire og den mere lyriske tyske og franske operatradition.

Den internationale presse kalder ham ”tenorernes nye konge” – og med god grund. For ud over en usædvanlig spændvidde fra tenorens høje register til barytonens grundklang, er Jonas Kaufmann kendt for at levere sceneoptrædener af en sjælden intensitet. Der bliver altså nok at glæde sig til, når han går på scenen med Aalborg Symfoniorkester i Musikkens Hus med et flot program, der vil byde på velkendte melodier fra det klassiske repertoire.

OM JONAS KAUFMANN 
Jonas Kaufmann, f. 1969, tysk tenor. Jonas Kaufmann er uddannet ved Hochschule für Musik i München 1994. Samme år blev han tilknyttet Staatstheater Saarbrücken, og fra 1996 fulgte talrige engagementer som opera- og koncertsanger i Tyskland og udlandet. I 2001 blev han fast tilknyttet Opernhaus Zürich, og i 2006 debuterede han på Metropolitan Opera i New York som Alfredo i Giuseppe Verdis La Traviata.

Blandt de cd'er, Jonas Kaufmann har indspillet, kan nævnes Richard Strauss Lieder (2006, Gramophone Awards 2007), den meget roste Sehnsucht (2009) med operaarier af Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert og Richard Wager efterfulgt af en indspilning af Schuberts Die schöne Müllerin (2009). 2013 udkom cd'en Wagner udelukkende med Kaufmanns Wagner-fortolkninger af partier fra Tannhäuser, Rienzi, Die Meistersänger, Die Walküre, Lohengrin, Siegfriedsamt de fem Wesendonck-Lieder under ledsagelse af Orchester der Deutschen Oper Berlin under ledelse af Donald Runnicles (f. 1954). 2014 udkom Jonas Kaufmanns og Helmut Deutschs fortolkning af Franz Schuberts lied-cyklus Winterreise.

ma 30 17,30 og 20 aalborghallerne STIG ROSSEN - Årets Julekoncert 2020 

Vi har tilføjet en ekstrakoncert, da Stig Rossen har sagt ja til optræde to gange i stedet for én, for at gøre det muligt for alle billetkøbere at komme til Årets Julekoncert 2020 trods maks antallet på 500. De publikummer, der er blevet flyttet til den nye koncert kl. 17.30 er blevet orienteret på mail. Alle billetkøbere har modtaget en mail med nye billetter.

Efter 25-års jubilæet i 2019 glæder Stig Rossen og hans julehold sig til igen at turnere rundt i hele landet for at bringe musik, sang og julestemning til store og små.

For mange er Stig Rossens julekoncerter blevet en uundværlig del af deres juletradition. Unge som gamle elsker at mærke julestemningen komme snigende i løbet af de stemningsfyldte koncerter, hvor Stig som altid bliver bakket op af sit fantastiske seks-mands band under ledelse af kapelmester Thomas Jaque og det faste julekor bestående af fire blændende dygtige sangere.

Årets gæstesolist er Katrine Nørgaard. Stig og Katrine har arbejdet sammen i flere store danske musicals, bl.a. Spamalot, Chess og Leonora Christina. De stod også på scenen sammen forrige sommer i Koldinghus Live. Katrine var understudy på rollen som Evita i Herning sidste år og har senest medvirket i Vild med Dans – The Musical på Østre Gasværk.

Kulissen er traditionen tro den hyggelige julestue med træer, lys, gaver, den buldrende pejs og lænestolen, hvor Stig i løbet af koncerten sidder og læser årets julehistorie.

ma 30 19,30 Musikkens Hus Musikkens Plads 1 9000 Aalborg JOHN DAMGAARD 

Musikkens Hus og Aalborg Kammermusikforening fejrer 250-året for Beethovens fødsel, når John Damgaard i november opfører hans sidste tre klaversonater, hvor Beethoven kroner sit epokegørende arbejde med genren. 

OM KONCERTEN 
Pianist John Damgaard er noget af en institution i dansk musikliv. Gennem sin mangeårige lærergerning - først som docent ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og dernæst som professor ved Det jyske Musikkonservatorium - har han præget flere generationer af danske pianister.

John Damgaard har spillet utallige koncerter i danske musikforeninger, hvor han har udfoldet sit store formidlingstalent i mundtlige præsentationer af musikken, og han har turneret i USA, Canada, Japan, Australien og i en lang række europæiske lande.

Ved denne koncertfejring af 250-året for Beethovens fødsel vil John Damgaard foruden de tre klaversonater præsentere os for historien bag værkerne, som han regner blandt de største og vigtigste, der nogensinde er skrevet for klaver.

PROGRAM 
Ludwig van Beethoven: Klaversonate nr. 30 i E dur, opus 109 
Ludwig van Beethoven: Klaversonate nr. 31 i As dur, opus 110 
Ludwig van Beethoven: Klaversonate nr. 32 i C mol, opus 111

MEDVIRKENDE John Damgaard, piano

         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 28. november 2020 af Søren Berg Olesen