Musik i Nordjylland - November 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

lø - fr 2 - 22 19,30 Aalborg Teater, Jernbanegade 11, Aalborg The Sound of Music. Musicalklassiker. 

Den unge livsglade novice Maria lever i et kloster i de østrigske alper.

Her charmerer hun såvel priorinden som de øvrige nonner med sin livsbekræftende sang og milde og lyse natur. Men Maria har svært ved at følge klostrets strenge regler og bliver derfor barnepige hos enkemanden Kaptajn von Trapp, der har ikke mindre end syv børn. Kaptajn von Trapp tror på streng disciplin, og Marias ankomst til familien bliver et vendepunkt, ikke mindst for børnene. Maria smitter alle med sin livsglæde, sin ungdom, sit lattermilde væsen og sin musikalitet. 

Børnene får et helt nyt syn på tilværelsen, og samtidig blomstrer kærligheden mellem den unge novice og den strenge Kaptajn von Trapp. Alt tegner lyst og lykkeligt for den store familie, men nazismens mørke skyer nærmer sig faretruende, og familien må flygte over bjergene til en ny fremtid. The Sound of Music er en vidunderlig teateroplevelse for hele familien. Anbefales fra 7 år.

ti 12 19,30 Biersted Kirke, Nørhalnevej 51, Aabybro Skær af folkemusik! - koncert i Biersted Kirke. 

Koncert med Nordskær Fra Nordkaps fjelde og Svealands skove til Vendsyssels forblæste kyster. Nordskær er bade dybe og medrivende danserytmer. Med stor spilleglæde, leg og eksperimenterende nytænkning gar Nordskær pa opdagelse i den nordiske folkesjæl.

Kvartetten kombinerer traditionelle og moderne instrumenter og blander folkemusik med improvisationer, punkens energi, blues, anekdoter og skæve rytmer. Kvartettens stifter, norskfødte Eirik Moland, har været en del af den skandinaviske folkemusikscene i over 30 ar, bade som musiker og komponist. Nordskær har turneret i Danmark og Sverige, med koncerter i kirker, klubber og pa festivaler. 

De fire musikere har norske, svenske og danske rødder, men er nu alle samlet i Vendsyssel. Kom og nyd den elektroakustiske folkemusik. 

Der vil være en lille pause med kaffe og kage under koncerten. Og der er selvfølgelig fri entré!.

ON 13 19,30 Uggerby Kirke, Uggerhøjvej 24, Uggerby, Hjørring Koncert. Den berømte blokfløjtevirtuos, Michala Petri blev valgt som 'Årets P2 kunstner 2019'.

 Sammen med sin partner gennem mange år, guitaristen Lars Hannibal, vil hun give en spændende koncert med populær klassisk musik.

Musikken vil blive levende kommenteret undervejs. 

on 13 20 Folkekirkens hus, gl. torv, aalborg RADIOENS BIG BAND featuring Sinne Eeg 

For jazzfans er kombinationen mere end oplagt: DR Big Band er med sin lækre ’sound’ og cool spillestil den perfekte ramme om vores internationalt kendte danske jazzdiva Sinne Eeg. Og den er god nok – gennem en årrække har Sinne været en af DR Big Bands yndlingssolister, som bl.a. har gæstet bandets populære jule- og nytårskoncerter.

Nu kan DR Big Band præsentere Sinne Eeg som hovedpersonen i en hel koncert i Folkekirkens Hus i Aalborg, hvor hendes store spændvidde som både jazzsangerinde og sangskriver foldes ud for alvor. Der vil både være regulære jazzhits på programmet, hvor Sinne Eeg hylder nogle af sine forbilleder Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan og Nancy Wilson, men frem for alt vil vi komme tæt på Sinne som sangskriver og komponist

to 14 16 frederikshavn bibliotek, rådhuspladsen Julekoncert med Maria Elizabeth

 Stemningsfuld og intim julekoncert med Maria Elizabeth, der akkompagnerer sig selv på klassisk guitar til vintersange og julesalmer.

Sange og salmer stammer fra hendes udgivelse af samme navn, der bl.a. er skrevet i samarbejde med Sys Bjerre.

Der vil også blive spillet gamle julesalmer, bl.a. ”Dejlig er jorden”. Ligesom sangen ”Når Julesneen falder hvid” indgår i programmet.

Maria Elizabeth Hersing er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium i Århus samt The Manhattan School of Music i New York. Maria Elizabeth har tidligere givet koncert på Frederikshavn Bibliotek.

to 14 20 maskinhallen, skolegade, frederikshavn Steffen Schackinger

Med millioner af visninger på youtube, et verdensomspændende tour-CV og international anerkendelse har Steffen Schackinger for længst cementeret sit navn på den internationale musikscene som en guitarvirtuos i absolut særklasse.

På sit nyeste album “Fire Dance” fra december 2016, tager han sin instrumentale guitarmusik til nye højder. Han kombinerer suveræn præcision og timing fra sin klassiske uddannelse og baggrund med den hårdere rocks kompromisløshed og vildskab. 

Fyns Stiftstidende: “Det står hævet over enhver tvivl, at Odense har avlet en musisk verdensstjerne. Selv når man sammenligner ham med nogle af de største guitarhelte, giver han folk som Yngwie Malmsteen, Joe Satriani og Steve Vai baghjul, fordi han simpelthen håndterer sit instrument mere komplet. …man er gravalvorligt hensat i en måbende tilstand. Det er simpelthen chokerende, hvad den mand kan på en guitar. Og gudhjælpemig om han ikke også synger godt. Lyst og skrøbeligt, men hamrende lækkert. Steffen Schackinger er stor, stor, stor. Oplev ham før din nabo!”

Men nu er den tidligere Merzy-guitarist sammen med endnu et tidligere Merzy-medlem, Henrik Bjørn på bas og Gnags-trommeslageren Lars Daugaard igen klar til at turnere i Danmark med sit band.

Et MUST for alle guitar fans, alle med en luftguitar baglommen. Men også alle der vil have musik og musikere fra aller øverste hylde.

to 14 20 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg BLUES EXPLOSION Feat.: Big Creek Slim, Miriam Mandipira, Troels Jensen I bandet: Peter Nande, Mikko Peltola, Niels Nello Mogensen

Oplev toppen af dansk blues på én og samme aften. 3 af de bedste blues-stemmer herhjemme helt i front. 4 x Årets Danske Bluesnavn sammen på scenen, med et eksplosivt swingende backing band til et brag af en koncert! Østdanmark møder Vestdanmark møder Zimbabwe og Finland i et musikalsk overflødighedshorn. Tre af Danmarks absolut bedste blues stemmer, Big Creek Slim alias Marc Rune og Miriam Mandipira sammen. Plus Danmarks MR. BLUES, "Grand Old Man" Troels Jensen. Her er tale om noget af det bedste inden for Dansk Blues i dag. En aften vil byde på bl.a. Big Creek Slim solo, Miriam Mandipira og Troels Jensen alene sammen, Big Creek Slim med band - samt alle på scenen sammen til et fyrværkeri af en lang blå finale.

BIG CREEK SLIM

(vokal, guitar) - "Årets Danske Bluesnavn 2015, DMA Årets Blues Album 2016 og 2017" - har en stemme og blues-feeling uden lige. Hans blues er inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Når man hører ham synge får man et chok! Det går rent ind – det er råt, det er nærværende – han tryllebinder sit publikum!

MIRIAM MANDIPIRA

(vokal) er “Årets Danske Bluesnavn 2016”. Hun er de seneste år blevet udråbt til en af Danmarks nye store blues, jazz & gospelsangerinder. Den alsidige kunstner der er født i Zimbabwe, er inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald, Etta James, Bessie Smith og Aretha Franklin, og alle steder Miriam optræder, er det med forrygende reaktioner og anmeldelser til følge.

TROELS JENSEN

(klaver, guitar) har spillet blues gennem snart 50 år. Han har slået sit navn fast i Danmark og resten af Skandinavien, bl.a. gennem sine mange år som frontfigur i bl.a. Delta Blues Band. Allerede i 60'erne turnerede han med Sonny Terry & Brownie McGee. Han indspillede med Sunnyland Slim, og har senere turneret i Danmark og i udlandet med Bo Diddley. Alt dette har givet ham status som "Dansk blues' Godfather" og hele Danmarks “MR. BLUES" og Troels Jensen fik som den første, i 2002, Copenhagen Blues Festival’s pris: "Årets Danske Blues Navn 2002".

PETER NANDE

(mundharpe) er "Årets Danske Bluesnavn 2007" Peter er kendt som en udadvendt og virtuos mundharpespiller. Han har de seneste 20 år arbejdet tæt sammen med utallige amerikanske og engelske bluesartister som f.eks. Mud Morganfield, James Harman, Lazy Lester, Big Joe Louis, m.fl. I Danmark er han en del af Big Creek Slim Band, Blues Jamboree og trioen Lothar, Nande & Schack.

MIKKO PELTOLA

(trommer) er Finlands førende blues trommeslager, men har netop bosat sig i Danmark. Han har sammen med sit faste finske band Tomi Leino Trio været backing band for stort set samtlige amerikanske blues artister der har turneret i Finland de seneste 10 år. Her kan nævnes R.J. Mischo, Marc Hummel, James Harman, Lazy Lester, Steve Guyger.

NIELS NELLO MOGENSEN

(bas) har musikalsk været hele vejen rundt. Han startede i 1980 i Danmarks første punk-band Lost Kids. Han kom senere med Johnny Madsen i 1996. Nello har været en fast del af Aarhus’ blues-miljø siden blues-boomet sidst i 80’erne bl.a. med Kent Thomsen og her senest med Grarup Allstars som han var med til at danne. Han har turnéret med bl.a. Blues Lights m. Barrelhouse Chuck fra Chicago og senest med amerikanske Ron Hacker og Hook Herrera.

to 14 20 Skråen i Nordkraft, Kjellerups Torv 5, Aalborg THE MINDS OF 99 - ARENA TOUR ’19 (Udsolgt)

Solkongerne annoncerer karrierens første Arena Tour.

En udsolgt SOLKONGEN TOUR med fire gange Store VEGA som afslutning i December 2018. Fem gaffa priser, to steppeulve og vinder af P3 guld i starten af 2019. Det selvproklamerede lorteband er ved at vokse sig store.

The Minds of 99 er kendt som et af landets allerbedste livebands. Det kunne et helt udsolgt Skovdalen, hvor de lige har spillet, skrive under på. The Minds Of 99 havde fra første nummer fat i publikum og de slap aldrig. Imponerende energi - fantastisk koncert.

The Minds Of 99 cementerede allerede på deres sidste turné i slutningen af 2018 at de er et fantastisk liveband. Bandet formåede at rive publikum midt over til nogle af gruppens mest legendariske koncerter på udsolgte spillesteder landet over, heriblandt Skråen, Royal Stage.

Nu vender de tilbage til Royal Stage, til endnu en medrivende, uforglemmelig og svedig koncert.

to 14 20 Stubhuset, støvring Nive & the Deer Children

Nive Nielsen fik i 2017 sin første store rolle som skuespiller i Ridley Scotts nye serie, så nu står der meget mere end musiker på CV'et!

Nive & The Deer Children kan beskrives som inuit-indie med styrke og åbenhed!

Stjernedrysprismodtageren Nive Nielsens nyeste album 'Feet First' (2016) byder på noget så unikt som grønlandsk indie americana folk med eventyrlige tekster tilført ukulele. Ud over Nives band ’The Deer Children’ medvirker stærke kræfter som John Parish (PJ Harvey, Goldfrapp, Kira Skov), Teitur og Ralph Carney (Tom Waits, Marc Ribot etc.) og Howe Gelb (Giant Sand, m.fl.) på albummet.

Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde / sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet, især i USA og Canada.

Hun blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Instrumenteringen på live koncerterne er ukulele, sav, trommer, keys, bas, akk guitar, horn og evt. cello, melodika og klokkespil - eller "glockenspil", som Nive kalder det! En fantastisk og anderledes live oplevelse.

Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed. Og hun spillede sin allerførste koncert (nogensinde!) for Dronning Margrethe live på TV.

Hun har vundet en IMA independant music award i USA. Og videoen til første singlen fra albummet, 'Are You Ready' blev filmet i 37 minusgrader i byen Uummannaq i det nordlige Grønland.

https://www.youtube.com/watch?v=NcKbjP1zZJU 

FR 15 20 skråen, nordkraft, aalborg Kesi

Siden kæmpehittet “Søvnløs” i 2014, der positionerede Kesi som et af de mest lovende nye navne indenfor dansk hiphop, har han leveret det ene monsterhit efter det andet, og med singler som “Mamacita”, “Følelsen” og ”Su Casa” feat. Gilli, har han i dag markeret sig som et af landets største og mest progressive artister.

Med hans jævne flow af ny musik fra øverste hylde, er det i løbet af de sidste par år blevet til et hav af hits som tilsammen har streamet mere end 65 mio gange på Spotify, og er blevet spillet flittigt på de danske radiostationer.

Kesi har netop skudt 2019 i gang med singlen ‘X’, som er en svævende, catchy og sorgløs sang om at leve det gode liv, flyve smukke kvinder ind i landet og administrere en saldo på kontoen, der er »længere end et telefonnummer«.

Hans massive popularitet rækker desuden langt udover hitlisterne. I foråret 2018 spillede Kesi en fuldstændig udsolgt landsdækkende tourné, og er nu klar til at tage indtage de danske spillesteder igen til efteråret:

”Det bliver årets fest! De danske spillesteder kan noget helt specielt kontra de store festivaler. Festen er intim og jeg får altid følelsen af at jeg har folk helt tæt på. Det er så fedt! ”udtaler Kesi.


Efter koncerten med Kesi er der Skråen By Night i Skråens louge. Der er fri entré for publikum med billet til Kesi. Swervain Miyagi + Maad Zen

fr 15 20,30 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg Dunia + Calibut Band Koncert

består af musikere med international karriere i verdensmusik. Har spillet med bl.a. Eno, Gorillaz, Bjonko, Lelo Nika Trio, New Jungle Orchestra. Diversitet og improvisation er nøgleord for Dunia. Her bringes mange kulturelle og musikalske elementer i spil: fra Cuba til Kabul, over Mellemøsten til Rumænien og fra Skagen til Gedser. Morten Carlsen og bandet Dunia føjer nye elementer til Verdensmusikken. Bandet skaber lydlandskaber i pulserende og komplekse rytmer. En række nye kompositioner fra musikerne i ensemblet, tager os med på en eventyrlig musikalsk rejse.

Musikerne er på en gang lokale og globale. De bor i Danmark, har en international karriere og er kendt fra mange musikalske sammenhænge. Dunia rummer derfor en stor palet af klangfarver: trækbasun med baggrund i cubansk populærmusik får et stærkt modspil i mødet med den nordindiske tablas og den rumænske cimbalom. Den syriske oud klinger i fin kontrast til blæserne, ligesom bassen og percussionens rytmer spænder fra arabisk popmusik, over åbne klangflader, til afrikanske danserytmer. Det er musik for hjerte og fødder. Her må ørerne bevæges, rystes og forundres.

www.duniatales.com

Calibut Band

Initiativtageren til CALIBUT BAND er den rumænskfødte George Mihalache. CALIBUT BAND består derudover af danske Simon Don Eriksen, den svensk/tyrkiske Ruhi Erdogan, samt Jonatan Ahlbom fra Sverige og Morten Lind fra Danmark, som George nøje har håndplukket, fordi de fire har en overlegen attitude, unik indlevelsesevne i musikken når de spiller, og ikke mindst stor passion for det, de gør. Med harmonika, cymbalon, trompet, tuba og klarinet byder CALIBUT op til dans og en helt særlig, energifyldt musikalsk oplevelse.

www.calibutband.dk 

fr 15 20,30 hotel hjallerup kro in lonely majesty

finder du på grænsen mellem klassisk folk og indie rock. Bandet formår at kombinere det bedste fra de to verdener, ved at krydre grundidéerne fra den irske folkemusik med mere dybfølte rockmelodier. Dette smeltes sammen til en unik indiefolk-lyd med et stort internationalt potentiale.

In Lonely Majesty består af 
Lasse Helboe (forsanger/guitar), 
Anders Rønne (trommer/kor), 
Andeas Ohn (bas/kor) og 
Jeppe Vejs (guitar/banjo/kor). 

Sammen formåede disse fire skæggede fyre at nå finalen i P3’s KarriereKanonen – DK’s største konkurrence for upcoming artister. Dette gav bandet mulighed for at blæse anmeldere og publikum omkuld til en anmelderrost koncert på SPOT Festival.

Med shows på SMUKFEST i 2013, ’14 og ’15 har In Lonely Majesty uden tvivl vist deres kvaliteter som festivalband, men de er samtidige meget mere end det. Med drømmende og melodiske numre som Sing in the Dark leverer de også det perfekte soundtrack til dagdrømmeri. Netop Sing in the Dark er første single fra gruppens kommende EP, der er produceret af Søren Balsner (Carpark North, Mads Langer, Tim Christensen, m.fl.)

Med catchy indiefolk-melodier, fantastiske optrædener og velproducerede sange, befinder bandet sig unægtelig i ensom majestæt – heraf navnet In Lonely Majesty.

arrangør: hjallerup musikforening

fr 15 21 Studenterhuset, aalborg IAMJJ

Den blot 25-årige danske sangskriver IAMJJ tumler med de største emner i sine oprigtige sange. Og han tør pege på de største navne som inspirationskilder: Nick Cave og Leonard Cohen inden for musik. Damien Hirst og Tal R inden for billedkunst.

Melankolien hos IAMJJ er så hårrejsende, at man har svært ved at tro, at han er dansk, og bare 20-22 år da mange af numrene er blevet skrevet.

Og han er klar til at gå i samme fodspor som nogle af de største sangskrivere: Derind hvor man tør stå i sit jakkesæt og ligne en stærk mand, men samtidig udstille al sin sårbarhed og alle sine fejl.

”Jeg skriver bedst, når jeg har gjort noget forkert, eller har noget at bevise. Der skal være noget ultimativt på spil. Der, hvor du står på en slagmark, og alle dine venner er døde, og alle pilene kommer imod dig. Det er de sekunder, jeg laver musik til. Det er musik, der svarer til det sidste måltid på dødsgangen. Der hvor det smukke og det grimme smelter sammen,” siger IAMJJ 

Links: https://open.spotify.com/artist/5IXAoFwq3CLAMjvWorc6WJ?si=xRQvqYfkRRG4-K9eSImQhA 

16 13 Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, Hjørring Pro Musica- Romantik og Død. 

Vi fortsætter vores helt specielle koncertrækker, med musikere fra Aalborg. Symfoniorkester. Ved alle 5 lørdags koncerter vil du, hører skøn musik i ca. 1½ time, krydret med fortællinger om komponisterne og deres værker. Og efter koncerten, har du mulighed for, at komme helt tæt på musikerne og deres instrumenter. 

Kom og hør Carl Reineckes smukke trio for horn, obo og klaver. Den viser romantikkens smukke tonesprog og farver. Mahlers "Kindertotenlieder" er et af Mahlers mest kendte sangcyklusser. Teksterne er skrevet af Friedrich Rückert, som havde mistet to af sine egne børn til skarlagensfeber. Mahler selv var ikke fremmed for børns død, da han selv havde mistet 8 af sine søskende i sin egen barndom. Han siger selv: døden er stærk, men kærligheden er endnu stærkere.

Vi har den store glæde at præsentere sangerinden. Signe Asmussen som solist i de hjerteskærende smukke sange.

Varighed: ca. 90 min. + pause. 

16 15 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg Papayakoncert: Magnanimus Trio - Modal jazz fra Grækenland

Magnanimus Trio’en dannedes i Saloniki - Grækenlands næststørste by - i 2010 og har nu indspillet 3 CD’er. Deres musik indgår i den udvikling af ny musik, der i disse år blomstrer i Grækenland, og som inspireres af mangfoldige kilder: traditionelle klassiske og folkelige musikformer fra det østlige Middelhavsområde - Grækenland, Tyrkiet m.v. - modale traditioner fra jazzen og forskellige former for nyere kompositionsmusik af komponister såsom Arvo Pärt og Steve Reich.

Umiddelbart fremtræder trio’en som en klassisk jazztrio, men adskiller sig fra en sådan gennem den tyrkiske neyfløjte, som kendes fra sufi’erne og de dansende dervisher. Christos Barbas, der både spiller piano og ney, har besøgt os tidligere i gruppen Neda, der er orienteret mod en mere traditionel stil.

Trio’en har netop optrådt ved Ystad Jazzfestival for anden gang. I forbindelse med gruppens første optræden dér i 2017 skrev en svensk anmelder følgende: ”festivalens definitiva höjdpunkt är dock utan tvekan grekiska Magnanimus Trios halvtomma spelning i Klosterkyrkan, där den heliga lokalens syndfria estetik samt den sex sekunders fördröjande akustiken skapar en outplånligt stark upplevelse… en av årets absolut bästa live-upplevelser.” (Se artiklen her.).

Christos Barbas: piano, ney, kaval, vocals Dimitris Tasoudis: drums, piano, keys, marimba Pavlos Spyropoulos: double bass

www.magnanimustrio.com/ 

16 19 knivholt hovedgård, hjørringvej 180, frederikshavn Knivholt Jazzklub arrangerer

Second Line Jazz Band, Gøteborg.

https://www.youtube.com/watch?v=JJUWWpv1TjQ 

Jazz: ring 40765600 Mogens Nyeng eller mail: monyha2002@yahoo.dk 

16 20 maskinhallen, skolegade, frederikshavn Kolonien 

Det er nu tredje gang, at det svenske familieorkester med stærke rødder i den traditionelle svenske folkemusik, gæster Frederikshavn. Deres medrivende koncerter er efterhånden kendt af mange, og deres måde at blande den svenske tradition med andre landes musikudtryk, giver en stærkt bund til de fire medlemmers poetiske univers, der byder på samfundskritiske og protestlignende sange. Kolonien spillede desuden på skagenfestival i sommer - god musik og stemning!

Kolonien er et ungt, udtryksfuldt folkpop-band fra Sverige, som med elementer fra reggae og firstemmig sang har skabt sit helt eget lydbillede. I Sverige har Kolonien vundet priser for sin originalitet og den fornyelse bandet står for indenfor den stolte folk-tradition. I år kommer de igen til Danmark med deres smittende kærlighed til musikken, positivitet og den magiske stemning, de tilsammen formår at skabe.

Kolonien er i 2019 også pladeaktuelle med nye sange ovenpå deres første omfattende verdensturné med koncerter i USA, Canada og Sydamerika og en lang række andre lande. Nu kommer turnéen altså også til Danmark, hvor Kolonien spiller over 10 koncerter i hele landet.

Anna Möller – violins, vocals 
Arvid Rask – guitars, mandola, vocals 
Erik Rask – bass guitar, vocals 
Mischa Grind – percussion, vocals 

Pressen skriver:

“The most uplifting protest music I’ve ever heard” (Lira Music Magazine, Swe)

“I got surprised, happy and enticed. Just like the rest of the audience. Blimey, this concert was amazing!” (Täppas Fogelberg, Radio P1, Swe)

“Kolonien creates their own world on the folk music map. A generous world that is both playful and serious. They want their music to go beyond the usual stories.” (Jury Swedish Folk & World Music Awards)

16 20 Kulturhus Kappelborg, skagen HANNE BOEL TRIO - akustisk KONCERT

Hanne Boel slog igennem som sanger i slutningen af 1980'erne, og har siden da befundet sig på toppen af den danske soul-pop-scene med flere priser og mange udgivelser bag sig.

Hanne er nyforelsket eller måske snarere genforelsket. Genforelsket i at gøre det, hun er god til og elsker, nemlig at synge sammen med dejlige musikere for et publikum, som hun gerne vil give en god oplevelse og en lille smule at tænke over. Publikum kan forvente en kombination af det prøvede, det nye, det soulede, det bluesede og det jazzede – alt det, som Hanne Boel er gjort af.

Line up: 
Hanne Boel, vokal 
Jens Runge, guitar 
Jacob Funch, guitar

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

16 20 skråen, nordkraft, aalborg Rockers By Choice

Opråb! Rockers By Choice tager på 30 års jubilæums-tour

Et af dansk hiphops absolut største koryfæer drager på jubilæums-tour næste år! Med 30 års jubilæet for RBC's banebrydende album Opråb til det danske folk fra 1989 er det igen blevet tid til at finde Kangol-huer, guldkæder, Adidas sko og træningstøj frem fra gemmerne, når dansk hiphops grundlæggere igen rocker de danske scener til næste år. Og dét med den originale besætning vel at mærke!

1984 - dansk hiphop bliver grundlagt, da Per 'Dee Pee' Pedersen kommer hjem til Tårnby fra New York. I bagagen har han hårdtpumpede electrobeats, scratch, rap, breakdance og grafitti nok til et seriøst kulturchok for danskerne.

Hurtigt er brormand Lars 'Chief 1' Pedersen med på beatet, og en gruppe samles under ungdomsklubben Sundby Algård på Amager. To år efter Pers pilgrimsrejse er Rockers By Choice født med de fem oprindelige medlemmer: Chief 1 (Lars Pedersen), Dee Pee (Per Pedersen), Master Phoze (Georgios Sagos), MC Pete (Peder Musing) og MC Swan (Øyvind Hagen Traberg).

1989. RBC ridder som de første på dansk hip hops første trykbølge, som for alvor dundrer igennem med albummet Opråb! Til Det Danske Folk. Den følges op af en massiv og langvarig turne med et fan-hysteri som aldrig er set før i DK. Gruppen indspiller tre album og et livealbum mere frem til 1996, hvor RBC bliver opløst.

2019 RBC har definitivt indskrevet sig i dansk musikhistorie med hits som ”Opråb!...”, ”Engel”, ”Nej Til Narkotika”, ”Peders Ting”, ”Ama'r Er # 1” og ”Min Gamle Skole”, som stadig får masser af airplay. Chief 1 er i mellemtiden blevet en velanskrevet producer & artist, Dee Pee spiller stadig koncerter og udsender sin egen musik, og i 2018 medvirkede de i DR´s succes podcast Den nye stil,hvor de fortalte historien om dansk hiphop´s fødsel.

"Vi vil vise gamle og nye fans at vi stadig kan trykke den af og jeg glæder mig for vildt meget til at shine de gamle tracks op og lave en tour de force rap koncert med fuld smadder og gang i den"- Chief 1

Dansk hiphops første rap-orkester, Rockers By Choice, har støvet mikrofoner, pladespillere og mixerpulte af og er gået i skarp træning frem mod en hårdtslående jubilæumsoptur til næste år... Huhhh !


Efter koncerten med Rockers By Choice er der Skråen By Night i Skråens louge. Der er fri entré for publikum med billet til Rockers By Choice. Christine Aggerholm

16 20 Halkær kro og kulturhus Halkærvej 59, Halkær, 
9240 Nibe
Dobbelt koncert med Baltic Crossing & Inver (DK,Fin,UK)

Baltic Crossing: Kristian Bugge, Antti og Esko Järvela, Ian Stephenson og Andy May spiller med høj energi og forkærlighed for gamle dansemelodier og respekt for hinandens vidt forskellige medbragte traditioner fra DK, Finland og England .. pt et af europæisk folks absolutte topbands!

Inver: Rune Barslund (fløjter & accordion) & Kevin Lees (violin) og Matthew Jones (guitar) .. akustisk folk på højeste niveau!

Koncertmenu v. Eva Bjerrum, Drivhuset i Vesterbølle.  Serveres kl. 18.00

16 22 - 01 Freddy's Bar Havnegade 9b, 9900 Frederikshavn Kejser Larsen Band - LIVE Second Night
17 15 Folkekirkens hus, gl. torv, aalborg SEXTETO ANDIAMO – Fest Milonga

Søndag den 17. november er der mulighed for at komme til Fest Milonga (åben dansesalon) i Folkekirkens Hus. Der vil være LIVE – tangomusik fra Buenos Aires med orkesteret Sexteto Andiamo.

Den Buenos Aires’ baserede tangogruppe er på turné i Europa, og de byder på instrumental musik, som er helt fantastisk at danse til. Musikken er meget dynamisk og har et unikt udtryk med let genkendelige melodier ledsaget af en kraftfuld performance. Så selvom man måske ikke danser, vil det være en oplevelse at lytte til Sexteto Andiamo.

Repertoiret består af splinternye kompositioner indenfor den over 100 år gamle argentinske musikgenre suppleret af nyfortolkninger af klassiske tangoer. Gruppen er vokset ud af det større Orquesta Típica Andariega, som blev dannet i 2009 og har derfor samme dirigent, Luigi Coviello.

Sexteto Andiamo er kendetegnet ved at være en flok unge musikere med masser af fart på! Det er en tango, som peger fremad med nye kompositioner, som ønsker at give tangoen nyt liv uden dog at bryde med traditionen.

Sekstetten spiller ugentligt på milongaer rundt om i Buenos Aires og har været på to Europaturneer, hvor de spillede i musikhuse, på teatre og milongaer i f.eks. Danmark, Italien, Tyskland, Belgien, Norge, Frankrig, Schweiz og Sverige.

Orkestrets medlemmer er:
Kontrabas og dirigent Luigi Coviello
Klaver Mariano Flores González
Bandoneoner Stine Helkjær Engen og Anderson Perea da Silva
Violiner Santiago Zamboni og Gonzalo Lesta

17 16 Dronninglund Slotskirke, Slotsgade 8B, Dronninglund Koncert med Mariagerfjord pigekor. 

Julekoncert I Dronninglund Kirke Med Mariagerfjord pigekor søndag. Koret er et rytmisk elitekor under Mariagerfjord Kulturskole. De er kendte i både ind og udland for deres mange fantastiske og nytænkende koncerter.

Koret har arbejdet sammen med musikere som Burhan G, Michael Falck, Hugo Helmig, Emelie de Forest og Aalborg Symfoniorkester. For nyligt har koret medvirket ved Operafestivalen i Rebild 2019. 

De dygtige unge sangere ledes af Christian Ronsfeld. 

Arrangør: Dronninglund Menighedsråd.

ma 18 19,30 Folkekirkens hus, gl. torv, aalborg KONCERT – Bobo Moreno, “Song Passions” 

Siden slutningen af 1980’erne, har Bobo Moreno sunget sig længere og længere ind i hjerterne på musikelskere i hele landet.

Bobo Moreno er nemlig først og fremmest kendt som sanger med stort S, og det som en af Danmarks bedste! For dét der har gjort det lidt pudsige navn Bobo Moreno verdensberømt i Danmark, er ganske enkelt evnen til at begejstre et hvilket som helst publikum med sin alsidige stemme.

Gennem årene har han arbejdet med de største navne herhjemme, fra Sanne og D:A:D, til Radioens Big Band og Birthe Kjær. Også mange TV-optrædener er det blevet til, med medvirken i en bred vifte af musik- og underholdningsshows. Man har endda kunnet både høre og se ham i et enkelt afsnit af DR’s Krøniken!

Han kan desuden skrive ‘Kongelig Hofleverandør’ på visitkortet efter en TV transmitteret optræden på Christiansborg i forbindelse med kronprinsebrylluppet.

Musik af Burt Bacharach, Ray Charles, Stevie Wonder, Rod Stewart, Lennon/McCartney m.fl.

on 20 20 skråen, nordkraft, aalborg Fribytterdrømme

I en længere periode er Fribytterdrømme blevet fulgt af to unge filmskabere i tykt og tyndt, og samtidig har bandet været i gang med at indspille et nyt album. Det har givet anledning til, at Fribytterdrømme nu kan annoncere en stor tour til efteråret, hvor de besøger 16 spillesteder – og derudover løfter sløret for traileren til dokumentarfilmen ”Fribytterdrømmen”.

2018 var et begivenhedsrigt år for den danske rocksekstet Fribytterdrømme. I år har bandet dog hovedsageligt haft fokus på at indspille deres næste album. Et album hvorfra singlerne ”Egodød” og ”Hallusignaler” markerer en ny eklektisk tilgang til Fribytterdrømmes musikalske udtryk.

Bandet skal fremvise deres kommende dokumentarfilm ”Fribytterdrømmen” til CPH:DOX. Det seneste halve års tid er Fribytterdrømme blevet fulgt af de to 20-årige filmskabere Søren Frederiksen og Pelle Johansen. Filmen handler om at kaste alting over styr og gå all in på musikken. Filmen viser desuden, hvordan bandet skal få hverdagen og drømmende til at hænge sammen. Venskaber og band-idyl bliver sat på prøve undervejs, når Fribytterdrømme kæmper sig vej mod det endelige gennembrud. Her er forsangeren Lau Pedersens egen poesi og lyrik blevet flettet elegant ind i filmen som oplæste sekvenser.

Du kan se traileren til ”Fribytterdrømmen” her: https://vimeo.com/322601782 

På baggrund af et vildt 2018, en dokumentarfilm og indspilningerne til deres kommende album, har Fribytterdrømme besluttet sig for at turnéer landet tyndt til efteråret 2019. Det bliver Fribytterdrømmes største og mest intense tour til dato, hvor de kommer til at besøge 16 spillesteder landet over, hvor både helt nye sange og gamle kendinge vil være en del af sætlisten. Fribytterdrømme kan opleves følgende steder til efteråret.

on - sø 20 - 24 20

eller

16

aalborghallen SANNE - The Musical 

Den vilde, rå og gribende livshistorie om hele Danmarks Rockmama

www.sannemusical.dk 

SANNE - THE MUSICAL er en rå, gribende og ikke mindst musikalsk historie om at overleve og elske i en verden, hvor der ikke er plads til kærlighed og sårbarhed. En varm historie om venskab og trofasthed – om at finde sin egen stemme – og bruge den!

Historien tager udgangspunkt i, at Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge. Hun forsøger at holde fast i det, hun kender, og huske hvem hun er.

For at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken må hun gennemleve hele sit liv, der har budt på mange kriser og problemer. Kan hun bruge et langt livs erfaringer til at vinde over sygdommen og snyde døden?

I løbet af forestillingen møder vi den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater. Stjerneskuddet Sanne Salomonsen, der topper 80´ernes hitlister og ofrer alt for musikken. Musicalstjernen Sanne. Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band. Sanne, der møder misbrug og manipulation. Sanne, der står alene i verden. Sanne, der må kæmpe for at forsørge sin søn. Sanne, der må finde skjulte kræfter i sig selv og finde en måde at forvandle misbrug til kærlighed, gift til medicin og nederlag til musik.

De tre skuespillere, der skal lægge krop og stemme til Sanne Salomonsen er det unge skuespiltalent Andrea Heick Gadeberg, musical-skuespiller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og den erfarne sangerinde Gry Trampedach, der skal portrættere hele Danmarks Rockmama i tre forskellige aldre.

Mathilde Norholt spiller rollen som Lis Sørensen. Lis Sørensen og Sanne Salomonsen har krydset hinandens veje utallige gange – også før de fandt sammen i ANNE LINNET BAND. De to Rock-mamas har medvirket på hinandens soloplader og har samarbejdet om flere af deres allerstørste hits.

Joakim Lind Tranberg får rollen som Bo Stief, den verdenskendte jazzmusiker og komponist, som var gift med Sanne Salomonsen fra 1975-1980. Joakim fik sit store gennembrud som Rasmus Seebach i musicalen SEEBACH, som også indbragte ham Reumert Talentprisen 2018.

Medvirkende:

Sanne i tre aldre: 
Andrea Heick Gadeberg, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, Gry Trampedach

Lis Sørensen: Mathilde Norholt

Bo Stief: Joakim Lind Tranberg

Kreativt hold:

Instruktør: Martin Lyngbo Dramatiker: Line Mørkeby Scenograf: Benjamin La Cour Koreograf: Peter Friis Kapelmester: Joakim Pedersen Kreativ executiv producent: Thomas Langkjær

to 21 19 rådhuscentret, frederikshavn Peter Vesth og Kristian Rusbjerg

Visesangeren Peter Vesth og harmonika-virtuosen Kristian Rubjerg i flot program med skøn visesang, stor musikalitet, muntre bemærkninger og fortælinger

- og naturligvis hits som "Veras vinterven", "Sønder Boulevard" og "Bare fire linjer". Glæd jer til en fornøjelig aften. 

Dørene åbnes kl. 18.30.

Tilmelding senest den 18. november:

Kan bookes online på vores hjemmeside eller kontakt Carsten Jensen, 21 18 17 55 eller Palle Mølholt, 28 19 69 32 

arrangør: Ældre sagen

to 21 20 musikkens hus, aalborg Hanne Boel 

Boel-fans har god grund til at glæde sig til efteråret 2019. Her drager den danske sangerinde nemlig ud på en akustisk tour, som selvfølgelig bringer hende til Aalborg og Musikkens Hus.

Hanne Boel er i gang med indspilningerne af sit nye album. Hendes første studie album i otte år. Et album med nye originale sange skrevet af hende selv og indspillet med nænsomhed sammen med gode venner.

På live fronten er Hanne Boel genforelsket i at gøre det, hun er bedst til og elsker mest, nemlig at synge sammen med dejlige musikere for et publikum. Målet er at give en fantastisk oplevelse og en lille smule at tænke over. Publikum kan forvente en kombination af det prøvede, det nye, det soulede, det blusede og det jazzede – alt det, som har gjort Hanne Boel til den sangerinde, som hun er i dag. På sin kommende akustiske tour i efteråret 2019 nyfortolker hun egne hits fra fortid såvel som nutid. Hanne Boel kombinerer eget bagkatalog med personlige og karakterfulde fortolkninger af sange, som står hendes hjerte nær. 

Sammen med guitaristerne Jens Runge og Jacob Funch besøger Hanne Boel Musikkens Hus.

to 21 20 skråen, nordkraft, aalborg Hjalmer duo 

Hjalmer præsenterer sine sange i et nyt og intimt set-up, når han drager ud på en 40-shows akustisk tour

Til trods for sin unge alder, har Hjalmer allerede et væld af koncerter i bagagen. Senest på hans forårstour, hvor Hjalmer og bandet spillede en lang række udsolgte koncerter over hele landet.

Nu vælger Hjalmer at skrue ned for tempoet og op for intimiteten, når han til efteråret drager ud på en omfattende akustisk tour med guitaristen Simon Luth. I et ydmygt og intimt set-up skærer Hjalmer helt ind til benet, og inviterer sine fans ind i det rum, hvor musikken begynder – nemlig med Hjalmer, en guitar og intet andet. De ydmyge vilkår som kendetegner en akustisk koncert, har altid haft en særlig plads i hjertet for den spektakulære sanger og sangskriver, som selv fortæller:

”I meget lang tid har jeg haft lyst til at komme ud – bare mig og min guitar - og møde publikum i øjenhøjde. Jeg vil præsentere publikum for sangene i deres oprindelige og reneste form. Det er sådan sangene er blevet til, og det håber jeg også at publikum vil opleve, når de hører dem akustisk”

Den 22-årige fynbo debuterede i februar forrige år, og siden da er det gået stærkt for Hjalmer der har fået sunget sig ind i vores hjerter med hans folkelige melodier og karakteristiske stemme. På trods af sin unge alder har han allerede over 11 millioner streams på Spotify, er velkendt på de danske spillesteder og festivaler, har netop vundet en Zulu Award som ”årets nye navn” og en Gaffa-Pris for ”årets danske solist”.

to 21 20 Stubhuset, støvring Johnny Logan

irsk/australsk sanger og komponist, der måske nok er mest kendt for sine 3 sejre i det europæiske melodi grandprix med henholdsvis What's Another Year og Hold Me Now samt som komponist til vindersangen fra 1992 Why Me.

Når han turnerer i Danmark, har han samlet et fantastisk dansk band ”Friends”, som ledes af Rasmus Hedeboe, og sammen leverer de et show i absolut topklasse, og overalt er publikum begejstret.

fr 22 14 - 17 maskinhallen, frederikshavn syng sammen, med trækfuglene.
fr 22 16 Skagen Bryghus kl.16.00-18.15 – Chris Andersen (Blues – CD Aktuel m/”Hammer Blues”)
fr 22 19 hotel hjallerup kro Hjalmer duo (Udsolgt)

Til efteråret 2019 præsenterer Hjalmer sine sange i et nyt og intimt set-up, når han drager ud på en 40-shows akustisk tour

Til trods for sin unge alder, har Hjalmer allerede et væld af koncerter i bagagen. Senest på hans forårstour, hvor Hjalmer og bandet spillede en lang række udsolgte koncerter over hele landet.

Nu vælger Hjalmer at skrue ned for tempoet og op for intimiteten, når han til efteråret drager ud på en omfattende akustisk tour med guitaristen Simon Luth. I et ydmygt og intimt set-up skærer Hjalmer helt ind til benet, og inviterer sine fans ind i det rum, hvor musikken begynder – nemlig med Hjalmer, en guitar og intet andet. De ydmyge vilkår som kendetegner en akustisk koncert, har altid haft en særlig plads i hjertet for den spektakulære sanger og sangskriver, som selv fortæller:

”I meget lang tid har jeg haft lyst til at komme ud – bare mig og min guitar - og møde publikum i øjenhøjde. Jeg vil præsentere publikum for sangene i deres oprindelige og reneste form. Det er sådan sangene er blevet til, og det håber jeg også at publikum vil opleve, når de hører dem akustisk”

Den 22-årige fynbo debuterede i februar forrige år, og siden da er det gået stærkt for Hjalmer der har fået sunget sig ind i vores hjerter med hans folkelige melodier og karakteristiske stemme. På trods af sin unge alder har han allerede over 11 millioner streams på Spotify, er velkendt på de danske spillesteder og festivaler, har netop vundet en Zulu Award som ”årets nye navn” og en Gaffa-Pris for ”årets danske solist”.

arrangør: hjallerup musikforening

fr 22 19,30 scandinavium, gøteborg Lars Winnerbäck

Nytt album med kommer den 27 september och i höst blir det arenaturné med stor final i Globen.

Det har gått tre år sedan Lars Winnerbäck släppte hyllade albumet ”Granit och morän”. En avskalad konserthusturné, en storslagen sommarturné 2018 och en film har han hunnit med sedan dess. Som en av Sveriges mest älskade artister är han aldrig långt borta.

2019 blir ett riktigt Winnerbäck-år. Den 27 september släpps ett nytt album och i höst blir det stor arenaturné i både Sverige och Norge. Turnépremiär i gamla hemstaden Linköping och som en stor final kommer Winnerbäck för första gången till Globen i Stockholm.

Bakom Winnerbäck på höstens turné står ett eminent band bestående av: Jerker Odelholm - bas, Staffan Johansson - gitarr, Carl Ekerstam - gitarr, Therese Johansson - gitarr/sång, Jonna Löfgren - trummor och Tomas Hallonsten - keyboard.

fr 22 (18)

20

Den Runde Pavillon, Nørregade 30-32, Brønderslev Kjeld Lauritsen med Miriam Mandipira, Caroline Bugala og Espen Laub. 

Dinner + Jazz i Den Runde Pavillon. Arrangementet består af en buffet leveret af Landboskolen og Kjeld Lauritsen og hans store hammondorgel gæstes ved denne koncert af vokalisten Miriam Mandipira og violinisten Caroline Bugala. Det bliver en aften med Swing, Blues og Funk. 

I front er sangerinden Miriam Mandipira. Med rødder i Zimbabwe har hun de senere år været et kærkomment indslag på den danske jazz- og bluesscene. Inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald og Aretha Franklin har hun sunget sig ind i de danske hjerter. Med Miriam Mandipira venter der en oplevelse på højde med de bedste internationale stjerner! 
Violinisten Caroline Bugala dukkede spontant op til en af Kjeld Lauritsens jamsessions på La Fontaine for et par år siden og lagde publikum ned med sit fantastiske spil, og hun har siden været en kær gæst. Hendes spil er rodfæstet i mange års studier på klassisk violin, men da hun mødte jazzen var en stor kærlighed født. Hendes eminente teknik og dybe rødder i swingende sigøjnerjazz giver afsæt for denne koncert, der når vidt omkring med afstikkere til Blues, Latinamerikansk musik og måske også en lille tango. 

Så bliver det ikke dårligere af, at Kjeld Lauritsen har sit store orgel med og at trommeslageren Espen Laub på trommer (oprindelig fra Hjørring) har udviklet sig til en af landets allerbedste bag gryderne. Koncerten vil forme sig som et overflødighedshorn af følsomme og medrivende øjeblikke. Musik fra både Europæisk og Amerikansk jazztradition, og med afstikkere til det rige afrikanske rytmiske univers. 

Miriam Mandipira (DK), Vokal. 
Caroline Bugala (FR), Violin. 
Kjeld Lauritsen (DK), Hammond B3. 
Espen Laub von Lillienskjold (DK), Trommer. 

fr 22 20 1000Fryd, Kattesundet 10, Aalborg Binær (Mund de Carlo, Trepac) (DK) and support

Binær består af to enheder. Snakker vi de elektriske kredsløbs talsystem kaldes enhederne 1 og 0. Snakker vi dansk rap går de under navnene Trepac og Mund de Carlo.

Binær er et makkerskab mellem to af landets teknisk og lyrisk dygtigste rappere, og er samtidigt et samarbejde mellem to selvgjorte hiphop-labels i mulden, Echo Out og Struglaz. Dobbelt op på alt det gode.

I 2016 udgav Binær albummet "Umage", der lokkede lapperne op og nakkesveden frem landet over på en omfattende tour, der til slut brændte igennem på et udsolgt Lille Vega. I efteråret 2019 – knap tre år senere – er duoen klar med en opfølger til den anmelderroste debut, og har ligesom på den første plade produceren Xeren som musikalsk ankermand.

I november 2019 spiller Binær således sine første koncerter i mere end to år, når en håndfuld af landets spillesteder lægger rammer og mikrofoner til en tour udover det sædvanlige. Vi har at gøre med to af de absolut bedste live rappere herhjemme, så det bliver med garanti en varm aften, og mon ikke også det bliver med endnu en kompromisløs skæring med solidt gods i på repertoiret.

Mens vi venter på ny Binær-lyd, kan vi varme op med denne hårdtslående slasker: https://youtu.be/EYuMMBO_ge4 

Trepac og Mund de Carlo og Martin Melancolia og Magnus Bell og Lasse Lyd og andre træder op!

Kom hiphop og kom frisk

fr 22 20,30 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg Lakha Khan + Vesselil 

Vesselil er en dansk strygertrio med kontemporær folkemusik på programmet. Besætningen udgøres af violin, bratsch og cello, hvor endvidere sangen har en centralrolle i musikken. De tre unge musikere vægter det personlige udtryk højt og sætter et unikt præg på den nordiske folkemusiktradition. De har gravet i mulden af den nordiske sangskat, ført den til nutiden og flettet den sammen med egne kompositioner og improvisatoriske elementer. I glimt høres tilmed strejf fra varmere himmelstrøg i deres intense og delikate samspil. Med stor kvalitetsbevidsthed udforsker trioen strygeinstrumenternes muligheder og sangstemmerne som smelter sammen i livsbekræftende budskaber. Vesselil bevæger sig ofte i grænselandet mellem det glædessprudlende og det melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her.

Elisabeth Dichmann - violin, sang Clara Tesch - violin, bratsch, sang Maja Aarøe Freese - femstrenget cello, sang

www.facebook.com/vesselil 

Lakha Khan

Den indiske mester, og levende legende, Lakha Khan præsenterer og viderefører flere hundrede år gamle traditioner for folke- og sufi-musik fra delstaten Rajasthan.

Den indiske sanger og musiker Lakha Khan er muligvis den vigtigste repræsentant for strengeinstrumentet sindhi sarangi. Han blev født i en landsby i delstaten Rajasthan i en familie af traditionelle musikere fra Manganiyar-samfundet og fik fra en tidlig alder undervisning i denne tradition af sin far og sin onkel. Hans første offentlige optrædener var i slutningen af tresserne under vejledning af den højt respekterede historiker og musiketnolog Komal Kothari. I dag er Khan en af de sidste nulevende manganiyar-musikere, som mestrer det komplekse instrument og viderefører den århundredgamle tradition for rajasthani folke- og sufi-musik.

Lakha Khan er ikke blot en levende legende på sindhi sarangi’en, men også en virtuos sanger, der mestrer en række af Indiens forskellige sprog og dialekter. Musikalsk bygger han bro mellem folkemusik og klassisk musik, hvorom han selv udtaler: “klassiske musikere forbliver altid i kontrol, mens vi, der er selvlærte, tager friheder. Til tider stemmer vi ikke, men til tider opdager vi samtidig noget nyt.”

Udover utallige koncerter i Rajasthan og resten af Indien har Lakha Khan turneret i både USA, Europa og Japan. Albummet ’At Home’, der udkom i 2012 på Amarrass Records, blev fremragende modtaget af anmelderne og bragte for alvor musikken ud til det internationale publikum. Det britiske musikmagasin Songlines kaldte pladen “a real treasure”, mens Chicago Reader beskrev den som “et fantastisk sæt af feltoptagelser”. Sidenhen har Khan blandt andet turneret to gange fra kyst til kyst i USA og hans seneste udgivelse ’Live in Nashville’ er en optagelse fra den første turné i 2013. Denne plade indeholder både populære folkesange, sufi kalaams, kabir bhajans og klassiske ragaer.

Khan turnerer med sin søn Dane Khan, der spiller på den traditionelle indiske håndtromme dholak.

fr 22 21 Studenterhuset, aalborg Klumben & Raske Penge

Studenterhuset er særdeles glade for at præsentere kongerne af dansk dancehall, Klumben & Raske Penge!

Klumben & Raske Penge er snart ved at være færdige med deres debutalbum. Debutalbum siger du? Men har de ikke været i gang siden 2011 og været umulige at undgå i årene derefter? Haft det der dumme kæmpehit og en masse mindre? Spillet Orange Scene og tourneret i Brasilien? Jo jo det er dem. Men det er først nu de laver et album sammen. Alt hidtil har været singler og så deres respektive soloalbums.

Indtil videre er der udkommet tre sange fra pladen. Først "Hus På Bakken" som var i rotation på P3 fra den udkom i marts og indtil august. Den udkom samtidig med sangen "Ghettio", der var en slags kommentar til den på det tidspunkt verserende ghettodebat. Den og musikvideoen filmet i en flygtningelejr i Libanon og fik en del medieomtale i forbindelse med debatten (bl.a. Soundvenue, Vice og Go Morgen Danmark, hvor makkerparret spillede den live sammen med deres band) og er siden blevet en slags undergrundshit. Seneste udgivelse fra pladen er sangen "Homies & Familie" som også var P3-rotation i nogle måneder fra august, hvor den i en periode var den næsthøjest roterende danske sang på P3.

I anledning af albummet har Klumben & Raske Penge samlet et nyt band til deres liveshows. Det består af de to velsagtens højest estimerede musikere i reggaegenren herhjemme: Kristoffer Sjelberg (EaggerStunn, Natasja m.fl.) og Morten McCoy (Bremer/McCoy m.fl.). Og så det nye stortalent Justo Gambula.

De glæder sig til at komme ud og spille det nye og det gamle materiale med det nye band. Selvom forventningerne med rette er tårnhøje, da de med det gamle band høstede mange gode anmeldelser og sågar fik Steppeulven som Årets Koncert.

Pladen udkommer til sommer på vinyl og stream med en musikvideo eller flere. Det meste materiale er indspillet nu, men der kommer løbende nyt til og der mangler mix, mastering og den i vore dage notorisk langsommelige proces med vinyltryk. Næste single påtænkes i august. Og der vil komme flere singler inden albummet. Pladen er overvejende produceret i samarbejde med TopGunn som også gæster på pladen. Ligesom Eaggerman fra Bikstok/EaggerStunn og andre gør. Det er i udgangspunktet en reggae/dancehall plade, men rummer også afstikkere til både bossanova, trap og en slags disco.

23 20 skråen, nordkraft, aalborg Peter og De Andre Kopier

mulighed for julefrokostbuffet

Der var en sang... 30. september 2018 mistede hele Danmark sin stemme! Vi mistede den stemme som vi alle har sunget sammen med -lige fra børnehave til plejehjem.

Kim Larsen sagde farvel til denne jord, og efterlod sig et imponerende bagkatalog af sange. Sange som har skrevet sig ind i folks hjerter og liv og som har bundfældet sithelt eget DNA i vores fælles danske sangskat.

En stor del af de Gasolin' og Kim Larsen sange, samt anekdoterne omkring dem, fremfører Peter og De Andre Kopier med største glæde, energi og respekt, og inviterer publikum til fællessang.

 

Efter koncerten med Peter og De Andre Kopier er der Skråen By Night i Skråens louge. Der er fri entré for publikum med billet til Peter og De Andre Kopier: The Raggedy Anns 23/11/19

24 16 Kvissel Kirke, Mejlingvej 13, Kvissel, Frederikshavn

 

 


JubilæumsKoncert med lise hjørne robenhagen og Knud-Erik Thrane.

24 16 Dronninglund Slotskirke, Slotsgade 8B, Dronninglund Anders Blichfeldt - Christmas Gospel 

I julen 2019 er der lagt op til Danmarks festligste julekoncert med swingenede gospel versioner af klassiske julesange. Anders' julekoncerter er ikke som de andre! Her er det festen og glæden ved musikken der sætter gang i julestemningen.

Til denne smukke kirkekoncert kan du opleve Anders Blichfeldt i selskab med sin kapelmester Martin Jønsson, der sidder bag tangenterne på piano. Martin er særdeles godt bekendt med gospel genren, og har desuden spillet med en lang række prominente kunstnere. Med sig har Anders ydermere en gospel korpige, som er klar til at bringe den helt rette stemning ind i denne uforglemmelig julekoncert.

Gå ikke glip af denne fantastiske julekoncert

ti 26 19,30 Folkekirkens hus, gl. torv, aalborg KONCERT & FOREDRAG – Johannes Andersen med band – Tapas & Vin

Efteråret har budt på mange tematiske arrangementer i Folkekirkens Hus. Et af temaerne har været “Der er grænser”, som tilfældigvis også er titlen på samfundsforsker ved AAU Johannes Andersens nye CD.

Derfor bliver denne aften i selskab med Johannes Andersen både en aften, hvor vi møder ham som sanger og sangskriver, men også en aften hvor vi møder ham som samfundsforsker.

Musik, politik og samfund har altid gået hånd i hånd, og sådan er det også for Johannes Andersen, der på sin nye CD har sange som “Grænser”, “Skyggebokser på vejen”, “Terroristen”, “Rimelighed”, “En mand der viser mod” og “Hadet”. Sange, der alle tegner et billede af den tid, vi lever i. En spændende men også problemfyldt tid, som Johannes Andersen på næsten “protestsangersk” maner synger om i sine sange.

“Der er grænser” – og det er der også denne aften. Grænser for hvor mange vi kan være i Aalborgsalen. Vi skal nemlig også spise.

Husets egen Cafe byder på en tapastallerken og et glas vin ved dette eksklusive arrangement, hvor vi kommer helt tæt på mennesket Johannes Andersen.

to 28 17,30 og 20,30 det musiske hus, frederikshavn Stig Rossen Julekoncert 2019

Når Stig Rossen i år drager ud på sin årlige juleturné, er der ekstra grund til fejring. Det er nemlig 25. år i træk, at han og hans uforlignelige julekaravane sørger for at bringe julestemningen ud til det ganske danske land. På årets turnéplan er både intime kirkekoncerter med pianist og trio, ligesom der selvfølgelig også er en lang række af de større julekoncerter med kapelmester Thomas Jaque i spidsen for det altid velspillende orkester og det altid velklingende julekor.

Julen har en ganske særlig plads i Stig Rossens hjerte og siden han i 1998 udgav sit første julealbum, Julelys, er det blevet til i alt fire julealbums og en enkelt juledvd. Udgivelserne afspejler den alsidighed, som også kendetegner julekoncerterne. De smukkeste og mest elskede julesalmer og -sange fra den danske sangskat, ny som gammel, går hånd i hånd med et udvalg af de bedste sange fra det engelsksprogede repertoire. Hjerternes fest rummer i Stig Rossens fortolkninger alt fra energifyldte, amerikanske klassikere til afdæmpede, bevægende og danske a cappella-versioner, hvoraf 11 af de smukkeste kan nydes på det seneste julealbum, Julens stemmer, fra 2013. Julekoncerterne er en harmoni af tradition og fornyelse. Årets gæstesolist

Traditionen tro præsenteres en gæstesolist og igen i år er valget faldet på et af de nyere talenter på den danske musikscene. Vi kender Jasmin Gabays smittende humør og energi fra DR’s Den store bagedyst 2018 og hendes smukke stemme fra Dansk Melodi Grand Prix 2019, hvor hun deltog med den latininspirerede ”Kiss Like This”. Som korsanger har Jasmin optrådt med bl.a. Mariah Carey i Sverige og herhjemme på Careys juleturné i 2018. Hun har været fast korsanger for Patrick Dorgan og var i 2017 med i Kiev til Eurovison som stærk backing for Anja Nissen. Der er god grund til at glæde sig til at opleve vidunderlige Jasmin Gabay live, når hun lyser scenen op som gæstesolist ved årets julekoncert.

Det kimer nu til julefest slår stemningen an ved koncerterne, der altid er bygget op om nogle af de vigtigste af julens budskaber. Hygge, nærvær og næstekærlighed er blot nogle af de værdier, der er kernen og drivkraften, når en tætpakket kalender i november og december bringer Stig Rossen rundt i hele landet. Blandt publikum er hvert år nye koncertgængere, men også mange trofaste koncertgængere, hvoraf nogle har været med helt fra begyndelsen. Det er derfor med ekstra stor glæde, at Stig Rossen i år inviterer alle med til 25. års jubilæumsjulefest.

to 28 19,30 Skagen Kirke, Ved Kirken 2, Skagen Den traditionsrige Julekoncert i Skagen Kirke med HOLMENS KIRKES KOR & JENS-CHRISTIAN WANDT. 

Programmet vil naturligvis indeholde julens mest elskede salmer og sange. Korsang, solistiske indslag, og fællessang hvor alle i kirken synger med.

Koncerten er for mange blevet en smuk og stemningsfuld tradition på vej ind i december

Medvirkende: 
Jens-Christian Wandt, tenor & konferencier 
Holmens Kirkes Kor (Holmens Vokalensemble) 
med solister 
Jakob Lorentzen, dirigent & klaver 
Rikke Kursch, orgel m.fl

to 28 20 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Søs Fenger Juletour 2019:

Søs Fenger nyder den helt særlige stemning når hun spiller julen ind og åbner nu derfor som noget helt nyt dørene til hendes helt private julerepertoire.

Til koncerten vil du kunne opleve Søs helt tæt på i både julesange og salmer sammen med hendes egne og kendte sange, som selvfølgelig også vil være med på repertoiret.

Søs tilføjer sangene små anekdoter og tanker om julen, traditionerne som hun kan lide dem, og benytter anledningen til at summe op på livet, kærligheden, savn og afsavn, glæde og hendes egne erfaringer på kryds og tværs som det ser ud i juletiden og slutningen på året.

"Vores første deciderede JULETOUR var en kæmpe overraskelse for mig. Der var en enorm interesse for vores akustiske koncerter, masser af udsolgte sale hele vejen, og det fortalte mig, at folk er meget glade for den uhøjtidelige, men stemningsfulde stil, vi har valgt at følge" udtaler Søs Fenger. Og fortæller videre; ”Vi trækker salmerne ned på jorden”, så at sige.

Med det menes, at vi har en meget jordnær tilgang til materialet, hvad enten det er traditionelle julesange, salmer eller mine egne sange. Det skaber en meget intim og intens atmosfære og vores kontakt med publikum er en varm og kærlig oplevelse, som VI har haft utrolig stor glæde af, når lysene er slukket og vi rejser videre.” slutter Søs Fenger

to 28 20 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg Huun-Huur-Tu

Huun Huur Tu tager publikum med på en transcenderende rejse til Tuvas sletter, når de optræder med deres overjordisk klingende strubesang og shaman-musik.

Med deres strubesang fremstiller de overrumplende droner: Den ene tone flyder langsomt over i den anden, samtidigt med at overtonen produceres, i et på én gang massivt og nuanceret lydbillede. Teknikken trækker tråde til en ældgammel tuvansk sangtradition. Eller faktisk flere traditioner. Huun Huur Tu benytter forskellige strubesangsteknikker med hver deres karakteristika.

Vokalerne suppleres af strygeinstrumenterne igil og byzaanchi, hvis udseende er lige så distinkte som deres lyde: Igil’en er formet som en hest og byzaanchi’ens krop har en cylindrisk form. Dertil kommer den langhalsede lut, doshpuluur, den lille mundharpe khomus og slaginstrumentet, tuyug, der består af to hestehove. Den magiske shamanmusik hylder med ældgamle sange bjergene og sletterne, naturens kræfter og mysterier.

Geografisk er musiktraditionen vokset ud af området omkring Tuva-regionen på grænsen mellem den sibiriske taiga og den centralasiatiske halvørken. Og på Tuvas sletter var gruppens grundlægger, Kaigal-ool Khovalyg hyrde, før han blev verdensomrejsende musiker, der har spillet med band som Kronos Quartet og Frank Zappa.

www.facebook.com/huunhuurtu 

to 28 20 skråen, nordkraft, aalborg Alexander Oscar Fall Tour 2019

Den unge danske sangskriver Alexander Oscar har med rekordfart etableret sig som en af de mest lovende popartister, med stort international opmærksomhed.? For nylig udsendte han sit debutalbum “highs & lows” der er kulminationen på tre års arbejde, med sange indspillet i Danmark, Sverige, Tyskland og London.?

Med debutsinglerne "Ocean View" og “Number” sparkede Alexander døren ind med et brag - og med mere end 10 millioner streams blev "Complicated" et af årets mest spillede danske sange på Spotify og radio.

Som liveartist har Alexander udviklet sig helt utroligt i de seneste år, og fik i forbindelse med sin optræden på Spot Festival, store roser for sin stærke soul-pop vokal og for det gode sammenspil med bandet, der af Gaffa fik prædikatet “internationalt format”

fr 29 16 Skagen Bryghus kl.16.00-18.30 – HP Lange (New Orleans Blues)
fr 29 19 Huset, Hasserisgade 10, Aalborg Jazzclub Satchmo: Susemihl Joyful Gumbo

Kom og oplev det mest autendiske og nutidige band med musik fra Classic Jazz til New Orleans Street jazz. Norbert Susemihl’s Joyful Gumbo har et usædvanlig bredt stilistisk repertoire, der repræsenterer hele spektret af New Orleans Music fra begyndelsen indtil nu: Traditionel Jazz, Ragtime, Calypso, Swing, Gospel Rhythm & Blues og Funky Brass Band stil. Bandet blander disse stilarter respektfuldt og udvikler nye rytmiske retninger, forbundet af kapelmesterens omfattende kendskab til repertoiret, kompositioner, kultur og sammenhæng med de musikalske rødder. Det store udvalg af titler og deres friske og energiske fortolkning, gør bandets optræden til en inspirerende og meget kreativ musikalsk oplevelse.

Norbert Susemihl, trompetist, sanger og trommeslager i traditionel jazz, har udlevet sin musik igennem årtier: Vidt omrejsende med New Orleans musik, pendler han mellem internationale festivaler og koncerter, sit andet hjem i New Orleans, sin fødeby Hamburg og sit danske hjem i Præstø.

Norbert Susemihl (D/DK/US): trompet, vokal Chris Tanner (AUS/DK): klarinet, vokal Hans Ingelstam (S): trombone Morten Gunnar Larsen (N): piano Jens Kristian Andersen (DK): bas Thorstein Ellingsen (N): trommer

fr 29 19,30 Musikkens Hus, Musikkens Plads 1, Aalborg aalborg symfoniorkester - Eugen Onegin

Tjajkovskijs mest populære opera - kærlighedsoperaen over alle. Aldrig før eller siden har den menneskelige kærligheds karakter med al sin herlighed og tungsindighed været mere romantisk fremstillet end i denne operaversion af Pusjkins berømte roman på vers. Kærlighed, lidenskab, jalousi, længsler, krænkelser og død i zartidens Rusland baner vejen for, at den smukke pige fra landet, Tatjana, falder for en arrogant mand fra Skt. Petersborg, som først mange år senere finder ud af, at han er lige så forelsket i hende, som hun var i ham. Men da er det for sent…

Operaen er på turné med Aalborg Symfoniorkester.

Eugen Onegin, Opera med smerte og skønhed.

Tjaikovskijs Jevgenij Onegin, som Den jyske Opera spiller landet rundt, er et vidunderligt værk.

Dirigent: Tecwyn Evans
Den Jyske Opera

fr 29 20 musikkens hus, aalborg Grarup Allstars 

fem fænomenale musikere og en helt enestående sangerinde - Grarup Allstars gæster Musikkens Hus med deres berusende blues- og soulnumre.

Med Blues Live Prisen 2019, cementerede Garup Allstars sin position som ét af Danmarks absolut bedste live-bands, også udenfor blues-genren. Et foreløbigt højdepunkt for orkestret, som vader i superlativer og fantastiske anmeldelser.

For tilhængere af blues og soul bliver det en koncertoplevelse ud over det sædvanlige at se og høre Grarup Allstars i Musikkens Hus’ stemningsfulde Intimsal. Deres navn har de nemlig ikke fra fremmede.

Margrete Grarup er uddannet sanger og sanglærer på Nordjysk Musikkonservatorium. Hun er med sin sublime kontrol, sine fraseringer og indføling landets måske bedste bluessangerinde – og ledsaget af fem fænomenale musikere. Glæd dig til at opleve Ben Webster-prisvinder Uffe Steen på guitar, orgel-fænomenet Palle Hjorth, Niels Mathiasen fra Gnags på saxofon, Johnny Madsens bassist Niels Nello Mogensen og ikke mindst Esben Bach på trommer.

”Det var simpelthen fra starten en fornøjelse at høre dette band, som må være en stærk kandidat til titlen som Danmarks mest velspillende orkester. De lignede et band, der hyggede sig med at spille sammen, og den slags stemning smitter af på publikum,” lød anmelderroserne fra BluesNews’ Jakob Wandam, da Grarup Allstars i 2017 spillede i Aalborg.

Vi tør derfor godt garantere en enestående koncertoplevelse med seriøsitet, humor og en smittende spilleglæde, som vil efterlade publikum både rørte og en smule stakåndede. 

Medvirkende

Uffe Steen, guitar 
Palle Hjorth, orgel & kor 
Niels Mathiasen, saxofon 
Niels Nello Mogensen, bas & kor 
Esben Bach, trommer 
Margrete Grarup, vokal

fr 29 20 1000Fryd, Kattesundet 10, Aalborg Spanish Love Songs (USA) support TBA 

Spanish Love Songs is a five piece punk band based in Los Angeles, CA. They formed in 2014 after the demise of a previous band and a chance Craiglist post about lonely people looking to go to punk shows. Their sound combines the energy of drunken bar shows with the immediacy of intimate, lived- in lyrics. Self released in 2015 (and later reissued on Wiretap Records), their first album, “Giant Sings the Blues,” chronicles singer Dylan Slocum’s mid-twenties through songs about apathy, anxiety, and a slowly disintegrating marriage, all told over fast drums and rousing power chords. 

Their second album, “Schmaltz” was released in spring 2018, which finds the band expanding their sound both musically and lyrically. More anthemic than ever, the band tears through ten songs in which Slocum tries to find a positive way to handle the loss of those closest to him while inching towards self-acceptance in a world that doesn’t always feel like home. "Schmaltz" became a big success in mainland Europe already where both press and fans fell in love with SLS immediately. 

All major music magazines in Germany and also some mainland punk / rock festivals let their audience discover one of America`s most underrated bands, often describing them as a mixture of the fresh and authentic sound of The Menzingers with the bitter enjoyment of life that Tiny Moving Parts carry in their music. It’s new ground for the band of so-called grouch punks. It’s also Spanish Love Songs at their absolute best, so they’ll try to enjoy it.

fr 29 20 skråen, nordkraft, aalborg Benal 

Efter massiv efterspørgsel og to legendariske koncerter i april, med over 7000 solgte billetter, lancerer Benal nu: Amazing Tour 2019.

Benal Amazing Tour 2019 bliver en fest for livet. Det bliver power, body, lights og amazing'ness. Det bliver Tina Turner i Las Vegas med de flotte ben. Det bliver en campingvogn fyldt med alt hvad du elsker, pånær din fulde onkel. Han står uden for campingvognen og kigger koldt ind ad det lille vindue, mens hans bukser fyldes langsomt med urin og vemod.

"Vi skal rundt i landet og fejre livet med the great Danes because we love the great danes, vi elsker dem virkelig, we do, men spørgsmålet er om det er nok længere at være great? Svaret et nej. Det er ikke nok. Det skal være amazing", udtaler gruppens forsanger Benjamin Hav.

"På mine travels around the globe mødte jeg disse små følelser hos disse små mennesker, ganske små følelser faktisk, men det blev til store oplevelser for mig netop fordi mit hjerte står på 'Amazing', og jeg vil gerne vise den lille dansker, at selvom du er lille og på så ufatteligt mange måder ligegyldig og du har disse små bitte følelser som du har svært ved at forstå med din lillebitte forstand, kan du stadig godt have store oplevelser, hvis du vælger at købe billetter til vores koncert", udtaler Benals producer Albert.

Benal har stadfæstet sig som et af de historisk vigtigste navne i dansk musik, og nu har du mulighed for at gøre noget godt for en gangs skyld ved at købe billet til denne NGO-agtige Benal Amazing Tour 2019.

 

Efter koncerten med Benal er der Skråen By Night i Skråens louge. Der er fri entré for publikum med billet til Benal: Aporia 29/11/19

fr 29 21 tannishus, tversted koncert med moonjam
30 15 Skagen Bryghus

 

 

BACK, LARSEN & THRANE (Classic Rock)

30 12 aalbæk gl kro JUL m. SARA GRABOW & DEN GAMLE SANGSKAT

m. den populære trio: Sara Grabow, Martine Madsen & Eva Skipper

Julemarked, Julestemning og Julehygge i Aalbæk - kig indenfor til en hyggelig jule-eftermiddag på Aalbæk gl. Kro!

Glæd jer til at opleve trioen "Den gamle Sangskat" genopfriske kendte og elskede klassikere fra 30’erne til 60’erne. - Repertoiret denne eftermiddag står dog i julens tegn, og vi glæder os til stemningsfulde julesange som "Jeg så julemanden kysse mor", "Hvid Jul" og "Der er ingenting i verden så stille som sne", velkrydret med et par af Den Gamle Sangskats egne kompositioner.

JULE-FROKOSTBUFFET Inden koncerten serverer Kroen en lille lækker jule-frokostbuffet. Menu følger snarest.

Bemærk - Alle gæster vil blive indtegnet på en bordplan vha. af billettens ordrenr., og grupper vil blive placeret samlet. - For særlige ønsker, fx. et selskab bestående af flere ordrenr., eller andet, venligst kontakt Aalbæk gl. Kro på T: 9848 9022, så vil vi forsøge at opfylde jeres ønsker.

PROGRAM 
kl. 12.00 Døren åbner 
kl. 12.15 Julebuffet'en åbner 
kl. 14.00 Koncert (m. pause) 
kl. 16.00 Tak for i dag

OM SARA GRABOW Sara Grabow, der selv er vokset om med en del af den nyere danske sangskat omkring sig, som datter af Sebastian, har i mange år også fortolket sin fars fantastiske sange, og har også tidligere optrådt på Kappelborg. Hun har de sidste 10 år haft stor succes som sanger/skuespiller i teaterkoncerterne "Come Together", “Teaterkoncert Beach Boys” og TV-2 teaterkoncert “Hele Verden Fra Forstanden” samt RYTTERIET Live på Bellevue teatret.

30 16 og 20 musikkens hus, aalborg Oslo Gospel Choir 

I Musikkens Hus er det efterhånden blevet lidt af en tradition, at julen synges ind af Oslo Gospel Choir. Derfor lader vi igen i år julefreden sænke sig, mens du sætter dig til rette i Koncertsalens røde stole og lader den søde gospelmusik skylle ind over dig. For intet kan som gospelmusik bringe juleglæden helt ud i tåspidserne og smilet helt ud til ørerne.

Topkarakterer i Nordjyske Stiftstidende og Jyllands-Posten

Anmelderne har de sidste par år udelukkende haft rosende ord og stjernedrys i pennen, når de har gengivet de udsolgte gospelkoncerter i Musikkens Hus for deres læsere.

”Her er dirrende, glødende julenostalgi, så det næsten driver ned ad væggene – aldrig på den klæbrige måde, men altid særdeles elegant og med et væld af små, kække stil- og stemningsskift.” - Nordjyske Stiftstidende, 2016 (seks stjerner)

”Egentlig burde man kunne hælde den glød og livsenergi, der stråler ud af Oslo Gospel Choir, på flaske, så man kunne gå og nippe af den hele året rundt og ikke bare ved juletid.” - Nordjyske Stiftstidende, 2015 (seks stjerner)

”Overordnet set (eller hørt) forstår koret stadig – selv efter 26 år med skiftede besætning – at holde balancen mellem tradition og fornyelse, så man som tilhører aldrig helt kan vide sig sikker på, hvad man får i næste nummer. Udover at det vil være af høj kvalitet og båret af en meget høj musikalsk indlevelse. Og så trækker det bestemt ikke ned, at de smukke, stramt styrede stemmer lyder, som om de passer perfekt til noget, der forekommer at være ideelle lyd- og akustik-forhold i Musikkens Hus.” - Nordjyske Stiftstidende, 2014 (seks stjerner)

”Der var både nordiske folketoner, sort amerikansk gospellyd og fællessang med Tore W. Aas i spidsen for det velklingende kor.” - Jyllands-Posten, 2014 (fem stjerner) Om Oslo Gospel Choir

Oslo Gospel Choir er ét af Europas allerbedste gospelkor og kunne i 2013 fejre 25 års jubilæum. Gennem årene har korets berusende, varme stemmehav medvirket på indspilninger med nationale og internationale artister. Blandt andet har de udgivet pladen ”Live” med Sissel Kyrkjebø og er med på Stig Rossens plade ”Julelys”. Oslo Gospel Choir danner skole inden for genren og tilsætter en helt unik skandinavisk sound og charme. Koret ledes stadig af Tore W. Aas, der også startede koret.

30 20 skråen, nordkraft, aalborg Queen Machine

Julefrokostbuffet er UDSOLGT. Spisningen foregår i Skråens sal, og koncerten er i Royal Stage (med ståpladser).

I ti år har Queen Machine med stor succes begejstret publikum på danske såvel som udenlandske scener med storslåede og medrivende koncertoplevelser. Og i 2019 har du mulighed for at opleve det på nærmeste hold, når Queen Machine igen drager på turné. Der bliver helt sikkert rift om billetterne til denne episke koncertoplevelse.

Helt i Queens ånd leverer Queen Machine et show med masser af sjæl og ikke mindst et utal af Queens udødelige hits. We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, A Kind Of Magic, Don’t Stop Me Now, Somebody To Love… Listen af hits er så godt som uudtømmelig, og man finder ikke en større Queen-oplevelse i Europa end Queen Machine.

Det startede med fem unge mænds passion for Queen, og ti år senere rejser Queen Machine land og rige rundt med et show, der både musikalsk og visuelt giver følelsen af være der selv – foran scenen på Wembley, dengang da Freddie, Brian, Roger og John regerede verden.

Queen Machine er tordnet gennem den danske live-scene, og i dag spiller bandet udsolgte koncerter på de største scener over hele landet – en rejse, der foreløbigt kulminerede i august 2018, da bandet indtog Bøgescenerne under SMUKFEST 2018. En vaskeægte succeshistorie, men bandet er dog på ingen måder mætte. Fulde af spillelyst og dedikation fortsætter de mod nye højdepunkter og udvikler konstant showet, så det bliver større, bedre og flottere.

Med deres store kærlighed og respekt for Queens musik har de fem musikere fra Queen Machine skabt et univers omkring Queens musik, hvor der er plads til store følelser og også en overraskelse eller to. I lighed med originalerne består Queen Machine af mesterlige musikere og ikke mindst en karismatisk frontmand. Storsyngende Bjarke Baisner er uden sammenligning Danmarks bedste, ja måske hele Nordeuropas bedste bud på Freddie Mercury.

 

Efter koncerten med Queen Machine er der Skråen By Night i Skråens louge. Der er fri entré for publikum med billet til Queen Machine: The Real Fake Star

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 12. november 2019 af Søren Berg Olesen