Musik i Nordjylland - November 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

to - lø 31 - 2 > FREDDY’S BAR, Havnegade 9b, Frederikshavn Blues Heaven drysser endnu en gang stjerner på Freddy’s Bar.

Freddy’s Bar har igen i år 3 koncerter på det intime og stemningsfyldte spillested omkring festivaldagene.

Dette er til stor glæde for de lokale og de mange udenlandske tilrejsende gæster, der om torsdagen møder tidligt frem, som optakt til festivalen.

Fredag og lørdag middag er det samtidig et populært samlingsted, hvor man kommer helt tæt på stjernerne.

Tor. 31. okt. kl. 20:00 Curtis Salgado (US)

Fre 01. nov. kl. 13:00 Chris Cain (US)

Lør 02. nov. kl. 12:00 The Toby Lee Blues Band (UK)

fr - lø 1 - 2 > arena nord, frederikshavn

blues heaven 2019

 

 

2 20 Kappelborg, skagen MADS TOGHØJ & RØDDERNE

- en fed aften fyldt med folk, country og americana

Skagens ”egen” Mads Toghøj er født og opvokset i Skagen, og har siden sit album ”Alley of Faith” udkom i 2012, haft en stor fast fanskare her. - Sit 20 års jubilæum som musiker markerede Mads således i 2017 med udgivelsen af hans 3. studiealbum "Rødder", og 3 udsolgte koncerter på Kappelborg.

Med sig på scenen har Mads sit band "Rødderne", som består af de dygtige musikere 

Jens Varmløse, 
Rasmus Boje-Nielsen og 
Jan Michael Rasmussen. 

Stilen er folk, country og americana.

2 ? bangsbostrand kirke, frederikshavn mathilde og michael falch

En kirketurne hvir de optræder sammen og er fælles om at dele ud af hinandens sangkatalog - samt taler om misbrug, svigt og tro.

kirken i samarbejde med landsforeningen SIND

3 16 frederikshavn kirke

Gospel- og blueskoncert

læs mere

fr 8 20 nordsøen oceanarium, hirtshals THE SAVAGE ROSE 

For første gang nogensinde har Musik Under Trappen lejlighed til at præsentere et band, som i danske musiktermer godt kan tituleres musikalske legender.

The Savage Rose - mine damer og herrer... selvfølgelig med utrolige Annisette Koppel i den vokale front. Bandet blev dannet tilbage i 1967 og har altså mere end 50 år på bagen. Vi snakker om et band som har mere end 25 albums i bagagen, og i den grad har været med til at forme dansk musikhistorie - og nu gæster de altså Hirtshals. Det bli'r intet mindre end betagende, fremragende - og ja - vi tror vi kommer til at mangle ord.

Da Savage Rose's uforlignelige Hammond-legende Thomas Koppel døde i 2006, var der mange der troede, at det var lig med en opløsning af bandet, men de fortsætte - i Thomas Koppel's ånd - og heldigvis beriger de stadig et publikum der altid går hjem fra koncerterne - målløse og taknemmelige.

Denne aften i Hirtshals leverer The Savage Rose udpluk af deres gigantiske bag-katalog, og vi håber at du vil unde dig selv denne oplevelse.

The Savage Rose anno 2019 er:

Annisette Koppel: Vokal 
Naja Rosa Koppel: Kor 
Amina Nissen: Kor 
Nikolaj Hess: Piano, Hammond, Synth 
Anders Holm: Trommer, perc 
Jacob Haubjerg: Bas 
Las Nissen: Guitar 
Frank Hasselstrøm: Trombone, Trompet, keys.

https://musikundertrappen.billet.dk/order/tickets/13260962/the-savage-rose-nordsoen-oceanarium-2019-11-08-20-00-00

10 19 Galleri Munken, Munkensvej 11, Ingstrup, 9480 Løkken Big Butter på Mortens aften.

Big Butter spiller traditionel jazz og swingmusik. Orkesteret er kendetegnet ved stor indlevelse og spilleglæde. Repertoiret er en god blanding af traditionel jazz, swing og funky Grooves fra New Orleans.

Musikerne har alle mange års erfaring på den danske og internationale jazzscene, og har spillet i sammenhænge som Bourbon Street Jazz Band, The Dixieland Gipsy Band, Goodfellas, The Rascal Swing Band, Hede Hule Hot, Sigurd Barrett, Ib Glindemanns Orkester m.m.

Bag "Big Butter" finder du Nicholai Andersen – trompet + vokal Jens Christian Kwella – guitar Peter Friis – kontrabas Peter Lund Paulsen – trommer

to 14 16 frederikshavn bibliotek, rådhuspladsen Julekoncert med Maria Elizabeth

 Stemningsfuld og intim julekoncert med Maria Elizabeth, der akkompagnerer sig selv på klassisk guitar til vintersange og julesalmer.

Sange og salmer stammer fra hendes udgivelse af samme navn, der bl.a. er skrevet i samarbejde med Sys Bjerre.

Der vil også blive spillet gamle julesalmer, bl.a. ”Dejlig er jorden”. Ligesom sangen ”Når Julesneen falder hvid” indgår i programmet.

Maria Elizabeth Hersing er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium i Århus samt The Manhattan School of Music i New York. Maria Elizabeth har tidligere givet koncert på Frederikshavn Bibliotek.

to 14 20 Stubhuset, støvring Nive & the Deer Children

Nive Nielsen fik i 2017 sin første store rolle som skuespiller i Ridley Scotts nye serie, så nu står der meget mere end musiker på CV'et!

Nive & The Deer Children kan beskrives som inuit-indie med styrke og åbenhed!

Stjernedrysprismodtageren Nive Nielsens nyeste album 'Feet First' (2016) byder på noget så unikt som grønlandsk indie americana folk med eventyrlige tekster tilført ukulele. Ud over Nives band ’The Deer Children’ medvirker stærke kræfter som John Parish (PJ Harvey, Goldfrapp, Kira Skov), Teitur og Ralph Carney (Tom Waits, Marc Ribot etc.) og Howe Gelb (Giant Sand, m.fl.) på albummet.

Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde / sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet, især i USA og Canada.

Hun blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Instrumenteringen på live koncerterne er ukulele, sav, trommer, keys, bas, akk guitar, horn og evt. cello, melodika og klokkespil - eller "glockenspil", som Nive kalder det! En fantastisk og anderledes live oplevelse.

Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed. Og hun spillede sin allerførste koncert (nogensinde!) for Dronning Margrethe live på TV.

Hun har vundet en IMA independant music award i USA. Og videoen til første singlen fra albummet, 'Are You Ready' blev filmet i 37 minusgrader i byen Uummannaq i det nordlige Grønland.

https://www.youtube.com/watch?v=NcKbjP1zZJU 

16 19 knivholt hovedgård, hjørringvej 180, frederikshavn Knivholt Jazzklub arrangerer

Second Line Jazz Band Gøteborg.

https://www.youtube.com/watch?v=JJUWWpv1TjQ 

Jazz: ring 40765600 Mogens Nyeng eller mail: monyha2002@yahoo.dk 

16 20 Kulturhus Kappelborg, skagen HANNE BOEL TRIO - akustisk KONCERT

Hanne Boel slog igennem som sanger i slutningen af 1980'erne, og har siden da befundet sig på toppen af den danske soul-pop-scene med flere priser og mange udgivelser bag sig.

Hanne er nyforelsket eller måske snarere genforelsket. Genforelsket i at gøre det, hun er god til og elsker, nemlig at synge sammen med dejlige musikere for et publikum, som hun gerne vil give en god oplevelse og en lille smule at tænke over. Publikum kan forvente en kombination af det prøvede, det nye, det soulede, det bluesede og det jazzede – alt det, som Hanne Boel er gjort af.

Line up: 
Hanne Boel, vokal 
Jens Runge, guitar 
Jacob Funch, guitar

billettelefonen T: 7020 2096 kontaktes eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

ARRANGØR Kulturhus Kappelborg

to 21 20 Stubhuset, støvring Johnny Logan

irsk/australsk sanger og komponist, der måske nok er mest kendt for sine 3 sejre i det europæiske melodi grandprix med henholdsvis What's Another Year og Hold Me Now samt som komponist til vindersangen fra 1992 Why Me.

Når han turnerer i Danmark, har han samlet et fantastisk dansk band ”Friends”, som ledes af Rasmus Hedeboe, og sammen leverer de et show i absolut topklasse, og overalt er publikum begejstret.

fr 22 16 Skagen Bryghus kl.16.00-18.15 – Chris Andersen (Blues – CD Aktuel m/”Hammer Blues”)
fr 22 19,30 scandinavium, gøteborg Lars Winnerbäck

Nytt album med kommer den 27 september och i höst blir det arenaturné med stor final i Globen.

Det har gått tre år sedan Lars Winnerbäck släppte hyllade albumet ”Granit och morän”. En avskalad konserthusturné, en storslagen sommarturné 2018 och en film har han hunnit med sedan dess. Som en av Sveriges mest älskade artister är han aldrig långt borta.

2019 blir ett riktigt Winnerbäck-år. Den 27 september släpps ett nytt album och i höst blir det stor arenaturné i både Sverige och Norge. Turnépremiär i gamla hemstaden Linköping och som en stor final kommer Winnerbäck för första gången till Globen i Stockholm.

Bakom Winnerbäck på höstens turné står ett eminent band bestående av: Jerker Odelholm - bas, Staffan Johansson - gitarr, Carl Ekerstam - gitarr, Therese Johansson - gitarr/sång, Jonna Löfgren - trummor och Tomas Hallonsten - keyboard.

fr 29 16 Skagen Bryghus kl.16.00-18.30 – HP Lange (New Orleans Blues)
30 15 Skagen Bryghus kl.15.00-18.00 – BACK, LARSEN & THRANE (Classic Rock)
       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 12. september 2019 af Søren Berg Olesen