Musik i Nordjylland - December 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

7 11 Frederikshavn Kirke, Kirkepladsen 6, Frederikshavn Banketten

en lokal sanggruppe

7 11 kappelborg, skagen sigurd barret & bjørnen bjørn - synger julen ind sammen med dig
7 14,30 Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, Hjørring Sæby Big Band/ Jazz By Christmas.

Til vores kommende julekoncerter er det lykkedes få den svenske. Jazzsangerinde Ellen Anderson med som solist.

Ellen Andersson har på rekordtid markeret sig som et af de største navne på den svenske jazzscene. Hendes debut-udgivelse "ll Be Seeing you" fra 2016 blev i april 2017 belønnet med den mest prestigefyldte jazzpris i Sverige, da magasinet Orkester Journalen kårede den som årets bedste jazzudgivelse og tildelte den "Gyllene Skivan". 

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Hun har en sublim tekstformidling og melodifortolkning og er desuden en dygtig improvisator. Ellen og vores vokalister Victoria og Kasper samt Bandet vil garantere for en jazzet julestemning. I år LÆGGER vi koncerterne fra øst til vest, med start i Sæby over Hjørring til Tversted.

7 19 studenterhuset, aalborg Konkhra, Valkenrag & Deadnate 07.12.19 Kr. 130 (+ gebyr) Start: 19:00

Køb billet

Konkhra:

Konkhra er tilbage. I samarbejde med Hammerheart Records udkommer bandets nyeste og ottende fuldlængde album ”Alpha and the Omega” i oktober 2019. Musikken på ”Alpha and the Omega” taler for sig selv. Den er ekstrem men afbalanceret inden for bandets patenterede grooves og grindende metalliske rødder. Det handler om død fra de levendes perspektiv. Om magt fra de trængendes syn. Om kærlighed i hjertet fra de ensomme og fortabte. Og om håb, når alt håb er forsvundet for altid. I kølvandet på den nyeste udgivelse venter koncerter, festivaller og endnu flere koncerter. Konkhra har i 2019 i den forbindelse slået pjalterne sammen med Gearbox Agency, som står for booking – både i Danmark og resten af verden. En del er sket siden det sidste album ”Nothing is Sacred” kom ud i 2009. Konkhra signede med Hammerheart Records i 2016, hvor både det nye album og hele deres bagkatalog bliver udgivet. Den første re-udgivelse ”Weed out the weak” fra 1997 kom i 2018 både som vinyl og digitalt. Derudover har Konkhra spillet nogle ret bemærkelsesværdige koncerter: - opvarmningshows for mægtige Behemoth i Sydafrika i 2014 (15.000 kilometer fra Danmark). - opvarmning til Volbeats eneste koncert i Europa i 2015. - åbning af Danmark største metalfestival Copenhell i 2015. Konkhra gjorde sig i 2015 også (mest ubevidst) bemærket på Youtube og i pressen, da den amerikanske prædikant Michael Hur fra den kristne organisation Shield of the Sun beskyldte bandet for at have stjålet 500.000 dollars for at bruge dem på ludere, stoffer, højtalere og studioptagelser. Hvis du ikke kender Konkhras biografi, tidligere udgivelser og tours, så er det en rigtig god idé at slå et smut forbi internettet.

https://www.facebook.com/KonkhraOfficial/ 

Valkenrag:

The beginnings of Valkenrag date back to 2006, when two metal maniacs from Tomaszow Mazowiecki created a studio project. The first demo - 'Nordwind' was recorded in 2008 and an EP entitled simply 'Valkenrag' followed in 2012. Both efforts were recorded at the musicians homes. After a few years the only original member still in the band was Lorghat , who changed the studio project into a full fledged band. In 2015 Art Of The Night Productions released Valkenrag's first LP - ' Twilight of Blood and Flesh'. The album was well received both in their home country and abroad. Till mid 2017 Valkenrag managed to perform at numerous clubs and festivals, sharing the stage with bands such as: Unleashed, Rotting Christ, Ensiferum, Taake, Venom, Negura Bunget and many more. Valkenrag released their second longplay called „Chasing the Gods” on October the 3rd, and started promoting their newest creation. The Polish part the of tour „Northern Forces Assault” contracted of 13 shows played as coheadliner with Welicoruss. Year 2019 brings more shows promoting newest album – „Chasing the gods tour” was played in may/june in Germany, Czech Republic and Hungary and more shows will be played until end of the year.

Valkerag's music can be labeled as melodic death metal with influenced heavily by Slavic and Viking beliefs, myths, sagas and heroic tales. The band was on occasion called the Polish Amon Amarth however black metal and folk influences are noticeable in their music as well. Facebook fanpage https://www.facebook.com/ValkenragBand 

DEADNATE

DEADNATE er et helt friskt og hårdtslående firkløver på den danske metalscene og topaktuelle med deres første udgivelse ‘Concrete Flood’ (2018). ‘Conrete Flood’ har modtaget store roser alle vegne og fra toneangivende medier som Devilution og Heavymetal.dk.

"Og med ep’en ‘Concrete Flood’ slår Fredericia-gruppen for alvor fast, hvorfor de er så satans specielle” (Deviloution.dk)

DEADNATE blev udråbt til 'årets Danske Håb 2018' af heavymetal.dk.

7 19,30 musikkens hus, aalborg VoNo Vocals 

Musikkens Hus får i december besøg af vokalensemblet VoNo Vocals. Glæd dig til et alsidigt repertoire med blandt andet korimprovisationer, koreografiske indslag og H.C. Andersens ’Den Lille Pige med Svovlstikkerne’.

VoNo Vocals blev dannet i Stockholm tilbage i 1999 af den danske kordirigent Lone Larsen, som stadig er dets leder. Vokalensemblet består af 12 professionelle korsangere, der agerer som solister og sammen i et alsidigt repertoire, som strækker sig fra renæssancens a capella-tradition, over folke- og populærmusikalske udtryk, til ny eksperimenterende musik med indslag af improvisation, koreografi og scenisk optræden.

Koret turnerer over hele verden og har vundet flere konkurrencer, ligesom det i 2008 blev udpeget som årets kor af det svenske Rikskonserter.

Aftenens forestilling bærer titlen ’Flickan med svavelstickorna – PASSIONEN’ og bygger på det Pullitzerprisvindende værk ’The Little Match Girl Passion’ af David Lang, suppleret med uddrag af Ugis Praulinš ’The Way Children Sleep’ og nyskrevet musik af den svenske komponist Martin Åsander.

Formen på forestillingen er som en traditionel Bach-passion, hvor evangelieteksten er erstattet af H.C. Andersens historie, og i stedet for de kommenterende arier og koraler indføjes aktuelle tekster sat i musik af Martin Åsander samt korimprovisationer og koreografiske indslag.

7 20 aalborghallerne Bruce Guthro Celtic X-Mas

Runrig er officielt gået på pension – men det er Bruce Guthro heldigvis ikke! Den canadiske sanger nåede knap 20 år som frontfigur i Runrig, som i fjor sagde endeligt farvel. Men Bruce Guthro har ikke sat farten ned af den grund.

Celtic X-Mas er en stemningsfuld julekoncert, der rummer flere gode traditioner på én gang: Medrivende fortællinger, smukke keltiske toner og varmt fællesskab.

Bruce Guthro dykker ned i Runrigs store og populære sangkatalog, og publikum kan se frem til en koncert med legendariske minder fra Guthros tid med Runrig smukt flettet sammen med hans egne originale sange, samt irske klassikere og engelske julesange.

Blandt ledsagerne på scenen er violinisten Róisín Ryan, hvis unikke stemme både tryllebinder og sætter følelserne fri. Hun er en central del af et stærkt internationalt orkester på 6 mand, som i et par timer deler en ægte keltisk højtidsstemning med publikum. Og som traditionen byder, vil Bruce Guthro fortælle om sin egen jul på Nova Scotia og de sære og skæve liv, der leves der. Udsendte pressemeddelelser

7 20 Halkær kro og kulturhus Halkærvej 59, Halkær, 
9240 Nibe
Niels Skousen solo

Niels Skousen kender vel alle og nu kan vi præsentere denne legende i dansk musik igen på Halkær Kro.

Lige fra han for alvor dukkede op på den danske musikscene sammen med Peter Ingemann for nogle generationer siden, til han i dag stadig skriver og synger sine meningsfulde sange, har den tyskfødte sanger, digter og skuespiller sat sit helt særlige præg på dansk musik.

Vi glæder os til igen at byde Niels Skousen velkommen på Halkær Kro. Gå ikke glip af en højst interessant koncert.

8 10 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg Tubajul 2019. TubaJul 2019 8. december 2019 kl. 10.00 i Folkekirkens Hus i Aalborg Endnu engang afholder vi TubaJul, denne gang i Folkekirkens Hus i Aalborg, hvor vi inviterer alle, der spiller Tuba, Euphonium eller Baryton, til at spille med.

TubaJul 2019 8. december 2019 kl. 10.00 i Folkekirkens Hus i Aalborg

Endnu engang afholder vi TubaJul, og vi gentager succesen i Folkekirkens Hus i Aalborg. Vi inviterer alle, der spiller Tuba, Euphonium eller Baryton, til at spille med.

Overnisse: Mattias Johansson vil dirigere og lede de dybe toner til den perfekte julestemning.

Programmet: 
09.45 Chek ind 
10.00 Fællesøvning med pause 
11.45 Vi gør klar til koncert 
12.00 Koncert på Julemarkedet på Gammeltorv (ude) 
12.30 Gløgg og æbleskiver

Pris: Gratis :)

Praktisk: Der er stole til koncerten og øvningen Medbring selv nodestativ og blyant Husk Nissehuen og andet nisse udstyr

Følg med på: http://www.facebook.com/tubakraft 

Vi ses

Arrangeret af Tubakraft i Nordkraft. 

8 13 huset, hasserisgade 10, aalborg Rikke Bruhn

Det er ikke hos alle, der ringer en klokke, når man siger Rikke Bruhn. Men på Huset er vi vist ved at være klar over dette helt særlige nordjyske talent, som vi har haft på programmet over en længere årrække. Og er man til god musik, er det bare afsted. Der venter dig en dejlig oplevelse.

Rikke Bruhn er en fremragende sangerinde, der har udgivet 2 anmelderroste albums. Det første 'Dreams of Yesterday' består af klassikere fra Country og Blues-genren, mens det seneste 'Tin Box' udelukkende er Rikkes egne sange. 'Tin Box' er bygget op omkring hendes lange kamp med angsten som livsledsager. Et emne hun også fortæller om i foredrag, rundt i hele landet!

Med sig har Rikke sit vidunderlige band. Superguitaristen, og ikke mindst sangeren, Henrik Bruhn. Henrik er bl.a. forsanger i bandet 'Turnip Greens'. Rikkes tro følgesvend, Palle Hjorth, styrer tangenterne. Palle spiller også med bl.a. Poul Krebs, Peter Sommer og tidligere Savage Rose og Povl Dissing. Bag ved trommerne sidder den favnende Peter Dombernowsky og på bas ingen ringere end Henrik Poulsen. Begge spiller i det anerkendte orkester Desoto Causus.

Med andre ord, et yderst kompetent hold, hvor musikalitet og spilleglæde fylder scenen.

Koncerten vil bestå af en masse velkendte klassikere, blandet med Rikkes egne smukke sange, måske en ny sang ser dagens lys. Der vil være plads til både grinen, fnisen, alvor og tårer.

www.facebook.com/rikkebruhnmusik 

8 13,30 tannishus, tversted Sæby Big Band/ Jazz By Christmas.

Til vores kommende julekoncerter er det lykkedes få den svenske. Jazzsangerinde Ellen Anderson med som solist.

Ellen Andersson har på rekordtid markeret sig som et af de største navne på den svenske jazzscene. Hendes debut-udgivelse "ll Be Seeing you" fra 2016 blev i april 2017 belønnet med den mest prestigefyldte jazzpris i Sverige, da magasinet Orkester Journalen kårede den som årets bedste jazzudgivelse og tildelte den "Gyllene Skivan". 

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Hun har en sublim tekstformidling og melodifortolkning og er desuden en dygtig improvisator. Ellen og vores vokalister Victoria og Kasper samt Bandet vil garantere for en jazzet julestemning. I år LÆGGER vi koncerterne fra øst til vest, med start i Sæby over Hjørring til Tversted.

8 14 - 16 kulturcenter vendsyssel, sæsing dahl på Hack får besøg af niels hausgaard
8 14 Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1, Hjørring Julekoncert med Københavns Drengekor. 

Sct. Catharinæ Kirke byder velkommen til Københavns Drengekor. Københavns Drengekor er et af danmarks mest anerkendte kor med mere end 90 år bag sig.

8 14 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Jul med Peter Vesth og venner:

Mange kender nok bedst Peter Vesth når man nævner sangen Veras Vinterven, eller måske fra en herlig sommerferie på Bornholm, hvor Peter og hans bror Torkild var en fast del af musikken på øen i mange år. Med sin guitar om halsen og muntre anekdoter spiller og synger han sine sange med nærhed og en tydelig glæde, der smitter af på sit publikum.

Peter Vesth har igen i år samlet et nyt og spændende hold af musikere til sin juleturné.

Traditionen tro har han sin faste makker Kristian Rusbjerg på harmonika ved sin side men denne gang bliver det krydret med den dygtige sangerinde og sangskriver Jess Leary fra Nashville USA. Dette er 3. gang hun gæster juleturnéen og her vil hun selvfølgelig bringe julemusikken fra USA samt flere af de mange julesange Peter Vesth og Jess Leary har skrevet sammen.

Jess Leary har slået sig fast som en af de populære sangskrivere i Nashville og har haft flere kæmpesucceser med musik og tekst til nogle af de helst store kunstnere i USA som fx Blake Shjeldon. Peter Vesth mødte Jess Leary på en sangskrivertur til USA, hvor de hurtigt klikkede sammen og har siden skrevet musik og indspillet adskillige CD’er sammen.

Derudover er den dygtige violinist og kontrabassist Steffan Sørensen samt den eminente country guitarist Jens Varmløse med til at binde hele koncerten sammen.

Peter Vesth er jo især kendt for sine mange fine sange og store hits såsom ”Veras Vinterven”, ”En hel flaske rom”, ”I en lille olivenlund”, ”Bare fire linjer” og mange flere. Peter Vesth har bl.a. modtaget prisen som årets mandlige danske sanger til Dansktop Prisen 2016 og fungerede som mentor i år ved selvsamme arrangement for sangerinden Joanne Reinholdt. Kristian Rusbjerg er en af Danmarks største harmonikaekvilibrister og mange kender ham især for sine optrædener i Mariehaven.

Musikken bliver en blanding af danske og amerikanske juleklassikere såsom ”Winter Wonderland”, ”Nissernes Vagtparade”, ”let it snow” og mange flere. De vil blive krydret med Peter Vesths juleklassikere som ”Julemusen Julius”, ”Veras Vinterven” og ”Et lille lys”.

Så skulle julestemningen være sikret.

8 16 Dorf gl. Skole, Dorfgade 3, 9330 Dronninglund Julekoncert

Marianna Shirinyan, klaver 
Den smukke, stærke, fine pianist vil afslutte den 30. kammermusiksæson i den gamle prinsesseskole ved Jyske Aas. 

Beethovens sidste sonate og Chopins mesterværker, de fire ballader samt vintermånederne der omkranser juni i Tchaikovskys Årstiderne vil blive en mindeværdig markering af klaverets magt i musikkens verden.

Program:

Tchaikovsky: fra Årstiderne
Januar, Februar, Juni, November, December
Beethoven: Sonate no. 32 opus 111
Chopin: 4 Ballader

8 19 Understed Kirke, Understedvej 74, Sæby Julekoncert med Hjørring Kammerkor. 

Lad julefreden sænke sig og mød Hjørring Kammerkor til en stemningsfuld aften med julens skønne sange og salmer.

Kammerkoret synger julen ind med danske, nordiske og engelske juleklassikere i smukke, stemningsfulde arrangementer. Undervejs i koncertprogrammet vil korets dirigent, Anne Mette Vennegaard, invitere til at synge med på nogle af de velkendte julesange, så alle bliver en del af julens musik

ma 9 19 studenterhuset, aalborg Bigband-Jule-Træf 2019 

Traditionen tro samles flere nordjyske bigbands til en hyggelig aften med bigband-musik som omdrejningspunkt. Det er en meget stemningsfyldt aften fuld af god bigbandmusik, lækre julenumre og godt humør!

PROGRAM 2019 
19.00-19.25 Skt. Mariæ Skolens Bigband 
19.30-19.55 Grey Hounds 
20.00-20.25 Sæby Bigband 
20.30-20.55 Katedralskolens Bigband 
21.00-21.25 Nibe Bigband 
21.30-21.55 Nordkraft Big Band

on 11 17 Folkekirkens hus, gl. torv, aalborg FYRAFTENSJUL med Coro Misto

Coro Misto er et kammerkor bestående af sangere ved Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg Universitet og det øvrige musikliv i Aalborg.

Koret har eksisteret siden 1991. I den periode har det, gennem koncerter og radiooptagelser, markeret sig i det nordjyske musikmiljø som et kammerkor af høj standard.

Coro Misto bevæger sig indenfor det klassiske repertoire, kirkeligt som verdsligt, spændende fra tidlig musik over romantikken til nyere værker.

I 2000 blev Coro Misto optaget i Foreningen Danske Kammerkor og har desuden vundet konkurrencen “Holmboe i Horsens”. Dirigent: Søren Birch

on 11 19 Frederikshavn Kirke, Kirkepladsen 6, Frederikshavn Kirkens Julekoncert

Som det har været tradition, er det igen i år Frederikshavn bykor der vil sørge for julestemningen, med et varieret program, desuden medvirker Frederikshavn kirkes kor.

Korene synger hver for sig og sammen, og kirkens orgel vil give lyd fra sig undervejs.

Hvad der lægges i indsamlingsbøsserne går til menighedsplejen i Frederikshavn.

Efter koncerten serveres der æbleskiver og gløgg i sognehuset.

to 12 19 frederikshavn kirke Den traditionelle julekoncert

Fladstrandskoret, seniorkoret Ældre Sagen Frederikshavn/Læsø og FDF's brassband synger og underholder. Gratis arrangement. 

Ingen tilmelding.

arrangør: Ældre sagen

to 12 19 ugilt kirke ann-Mette Elten - julekoncert
on 11 19 - 21 Hals Kirke, Østergade 30, Hals Julekoncert. 

Den unikke trio består af Tina Siel, Tine Lilholt og Knud-Erik Thrane. 

Trioen består af Tina Siel, som er kendt for sin fjøjlsbløde stemme, skønne fortolkninger af salmer og sange og sit altid gode humør.

Tine Lilholt er kendt fra sine mange år i Lars Lilholt band. Tine spiller både fløjter og harpe og er et geni til at finde ind i fløjtens sjæl i sine flotte improvisationer. Tine vil ligeledes ved denne koncert spille harpe, som hun nu mestrer og vil akkompagnere på dette svære instrument. 

Pigerne vil blive professionelt understøttet af pianist Knud-Erik Thrane, som med sin indføling og smukke harmonier vil fuldende trioens ramme for en meget hyggelig og stemningsfyldt koncertoplevelse.

to 12 19,30 Trekanten, kulturhus, aalborg øst Julekoncert med Rasmus Lyberth

den store stemme fra Grønland.

to 12 19,30 musikkens hus, aalborg Messingklang Silent Night 

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

Læn dig godt tilbage i stolen og nyd den skønneste julemusik som Silent Night, Have yourself a merry, little Christmas, In the Wee Small Hours and Chestnuts Roasting og mange flere.

Koncertsalen fyldes med ægte julestemning af Aalborg Symfoniorkesters messingblæsere, slagtøjsspillere og harpenist. Sammen med sopran Susanna Andersson, Klarup Pigekor, Nordjysk Pigekor, konferencier Mads Steffensen og dirigent og solist Ian Bousfield på basun spiller vi julen helt ind under huden.

Glæd dig – det gør vi!

Dirigent: Ian Bousfield 
Solist: Susanna Andersson, sopran
Konferencier: Mads Steffensen 
Kor: Klarup Pigekor og Nordjysk Pigekor

to 12 20 skråen, nordkraft, aalborg Ib Grønbech og Containerkvartetten

20 år efter et af sine største hits "Hvorfor må jeg ikke få Beatles-hår?" og utallige koncerter på Skråen, kan Ib Grønbech stadig begejstre publikum med sine finurlige og sjove tekster og ikke mindst snakken mellem numrene hvor Ib Grønbech fortæller historier fra egnen og om hvordan sangen er blevet til . Der er også altid plads til mindst en flabet bemærkning til een af musikerne (i bedste nordjyske venskabelige mening selvfølgelig).

Det er kort sagt både musikalsk, underfundigt, underholdende og morsomt at tilbringe en aften i selskab med Ib Grønbech og Containerkvartetten.

fr 13 19 Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring Amahl – og miraklet

Amahl – og miraklet er en juleopera, som Nordisk Eksperimentalscene opfører i Sct. Catharinæ Kirke, Hjørring, Skagen Kirke og Frederikshavn Kirke den 13., 14. og 15. december. Operaen er komponeret og skrevet af den italiensk-amerikanske komponist Gian Carlo Menotti i 1951 – i øvrigt som verdens første tv-opera. Den er i én akt.

Forestillingen er en familieforestilling over den bibelske fortælling om de Tre Vise Mænd, der belæsset med rige gaver følger en stjerne, som vil lede dem til en nyfødt kongesøn. På vejen får de natligt logi hos en fattig kone og hendes invalide søn, Amahl. Før natten er omme, og selskabet må bryde op for igen at følge stjernen, vil vi opleve både musik, dans og drama.

Musikken transskriberes fra symfoniorkester til et ensemble af violin, cello, fløjte, obo, fagot, horn, klaver og slagtøj.

Instruktionen står skuespiller og instruktør Mads-Peter Neumann for. Rikke M. Kursch, der til daglig er organist ved Skagen Kirke, er korleder og kapelmester. Og til at varetage scenografi og kostumer er valget faldet på den unge designer Mine Neumann. Hun har et sikkert øje for det spektakulære og kunstnerisk nytænkende altid forankret i solidt håndværk.

Medvirkende:
Amahl - Matthias Berman /Anton Skovbjerg
Moderen - Annette Bo Nielsen
Melchior - Jens Søndergaard
Balthazar - Jens Bové
Kaspar - Jens Jagd
Pagen - Jacob G. Simonsen

Instruktør - Mads-Peter Neumann
Dirigent - Rikke M. S. Kursch
Scenograf - Mine Neumann

Orkester - The Little Midnight Orchestra
Kor - Skagen Kirkes Motetkor med venner

fr 13 20 musikkens hus, aalborg Burhan G 

Kom i julestemning i selskab med Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester, og glæd dig til at høre en række af Burhans yndlingsjulesange. Så tag plads i Koncertsalen og lad julefreden sænke sig.

I 2017 skrev Burhan G titelmelodien til årets julekalender ’Tinkas Juleeventyr’. Titelmelodien ’Tinka’ indtog hurtigt positionen som årets julehit i både 2017 og 2018, og blev endda så populær at flere fans begyndte at efterlyste sangen til Burhans sommerkoncerter. Dengang var ’Tinka’ ikke på setlisten, men nu er bønnen hørt. Kom med til ’Det Store Juleshow med Burhan G & Danmarks Underholdningsorkester’.

I december 2019 inviterer Burhan G til julekoncerter over hele landet med Danmarks mest anerkendte symfoniorkester, hvor man kan glæde sig til høre nyfortolkninger af de gamle juleklassikere såvel som Burhans hitsingler ’Jeg I Live, ’Din For Evigt’ ’Kalder Mig Hjem’ og selvfølgelig julehittet ’Tinka’. Det er ikke første gang at Burhan kaster sig over sang med bjældeklang og juletemaer:

”Julemusik har altid haft en helt særlig plads i mit hjerte. Lige siden jeg som dreng sang juelsangene med Københavns Drengekor i Domkirken, har jeg savnet at synge julemusik. Så det er en kæmpe drengedrøm der går i opfyldelse, nu hvor jeg får lov at synge både ’Tinka’ og en masse andre af mine yndlingsjulesange til julekoncerterne. Og det gør det kun endnu større at det bliver med Danmarks bedste symfoniorkester."

I mere end 10 år har Burhan G leveret nogle af landets mest storslåede og ekstraordinære live shows, og julekoncerterne med et 30 mands stort symfoniorkester bliver absolut ingen undtagelse.

fr 13 20 musikkens hus, aalborg IRAH + Aalborg Symfoniorkester 

Der venter en smuk oplevelse i Intimsalen, når udvalgte medlemmer af Aalborg Symfoniorkester fortolker IRAH’s drømmende pop i selskab med den danske duo.

Gæster af huset husker måske Musikkens Miks, hvor nogle af landets bedste kunstnere fra den rytmiske scene optrådte med egne og helt nye værker under ledsagelse af Aalborg Symfoniorkester. Dét musikalske univers er denne koncert en udløber af.

Det er blot i et mere intimt format, når IRAH sammen med udvalgte medlemmer af Aalborg Symfoniorkester nyfortolker musikken fra den danske duo i Musikkens Hus’ stemningsfulde Intimsal. Om IRAH

Sangerinde Stine Grøn og pianist Adi Zukanovic mødtes i starten af 2015 på Rytmisk Musikkonservatorium i København for at spille og improvisere musik. Her fandt de hurtigt ud af, at de sammen havde en instinktiv musikalsk forbindelse, som med tiden skulle udvikle sig til bandet IRAH.

I 2016 debuterede de med deres anmelderroste minialbum ’Into Dimensions’, og i 2019 er duoen atter aktuel med ’Diamond Grid’. Det storladne album har høstet femstjernede anmeldelser hos blandt andre Soundvenue og Gaffa, som bemærker de mange nuancer og små kontraster numrene imellem.

”IRAH’s musik kan vel bedst beskrives som drømmende, alternativ pop, men det føles meget langt fra den populærmusik, man ellers møder til daglig. Det lyder stort og bombastisk og for det meste elektronisk,” skriver Soundvenue, som også hæfter sig ved albummets relativt lange numre:

”De formår at skabe nok udvikling til, at man gerne vil blive ved med at lytte. Og det er en bedrift i sig selv i en tid, hvor vi evner at holde fokus i kortere og kortere tid.”

Adi Zukanovic modtog for nyligt en af DJBFA’s traditionsrige hæderspriser.

Begrundelsen var følgende:

”Med legende alvor kaster Adi Zukanovic sig frådende over nye opgaver og skaber skud af forgreninger ind i både pop, jazz, klassiske orkestre og indie, der suger én væk til fremmede lande. En mand, som aldrig står stille, og minder os om, at vi aldrig kan passes ind i kasser”

Du kan derfor godt glæde dig til en smuk og bevægende aften, når IRAH udforsker nye elementer af deres egen musik akkompagneret af Aalborg Symfoniorkesters udvalgte medlemmer.

fr 13 20 skråen, nordkraft, aalborg Magtens Korridorer

I 2005 udsendte Magtens Korridorer albummet ‘Friværdi’ og affyrede dermed startskuddet til dét, der har vist sig at være et decideret rockeventyr. Med enorm succes har de fem herrer indtaget folkets hjerter med en række sange, der ophøjer hverdagens trivialiteter til en fest. En fest, der deles både af og med publikum og anmeldere.

Siden gennembruddet med hitsinglen ’Lorteparforhold’ har Magtens Korridorer turneret land og rige tyndt. Men glæden ved at spille live er stadig fuldstændig intakt: ’At være med i det her orkester er som at sætte sig ind i et tog og køre for eksempel til Hamburg. Man kan hverken slå græs eller gøre andre ting undervejs. Man kan lige så godt bare nyde turen, tage det som det kommer og få en fest. Det gør vi så’, som frontfigur Johan Olsen udtrykker det.

Magtens Korridorers koncerter er en hyldest til livsglæde og energi og ender altid som én stor fest, som giver publikum et tiltrængt pusterum fra hverdagen, og siden deres omfattende og udsolgte “Halvt Til Helt” albumturne i efteråret 2018, har de glædet sig til at komme ud i på de danske landeveje igen.

fr 13 19,30 aalborghallerne Syng Med Med Kim & Hallo, Aalborg Gospel Kvartet, Jette Torp og Lene Siel 

Velkommen til nye forrygende og livsbekræftende oplevelser.

AOF Nord er utrolig glade og stolte over at kunne byde velkommen til endnu en forrygende sæson med 'Syng Med'-oplevelser i Aalborg Kongres & Kultur Center.

AOF Nord står for viden, udvikling og samvær. De bestræber sig hvert år på at sammensætte et spændende og alsidigt program, hvor de sammen med publikum gennem sangen og dens glæder netop indfrier dét, de står for.

Uden et medlevende og aktivt publikum kan 'Syng Med' ikke gennemføres. Derfor er det fra år til år en stor glæde, at så mange mennesker bakker op og i god tid sikrer sig billetter til arrangementerne.

Nu gælder det om at finde humøret frem og få rørt stemmebåndet i en herlig sang. 

Medvirkende:

Kim & Hallo 
Aalborg Gospel Kvartet 
Jette Torp 
Lene Siel

fr 13 21,30 musikkens hus, aalborg Musikkens Udvalgte 

er loungekoncerter i Musikkens Hus med nogle helt særlige talenter, som vi spår en stor fremtid inden for musikken.

Musikkens Udvalgte er et uformelt koncept, hvor vi giver vores gæster mulighed for en ekstra oplevelse efter forskellige koncerter i huset.

Der er gratis adgang og gratis musik – også selvom man ikke har været til koncert tidligere på dagen.

Vi glæder os til at forkæle dig med uformel, hyggelig loungestemning med udsigt over fjorden og ikke mindst håndplukkede, lokale kunstnere.

OBS: Kl. 21.30 er et vejledende starttidspunkt. Musikken starter, når aftenens andre koncerter er færdige. Foyeren er dog åben hele aftenen. Om GUNVA

GUNVAs musik bevæger sig inden for den poppede folk-genre. Med eksperimenterende elementer af elektronisk pop, stiler bandet efter at lave musik, der fortæller en historie for lytteren.

Denne aften skal vi høre GUNVA i et semiakustisk setup, der passer perfekt ind i den intime ramme på Øvre Foyer.

fr 13 20,30 huset, hasserisgade 10, aalborg Bull & Hjorth Julekoncert

I 2017 besøgte Gorm Bull og Palle Hjorth Huset med deres koncert med fokus på den afdøde digter Morten Nielsen i forbindelse med bog og CD-udgivelsen "Mit Liv Er Alles". En smuk koncert der modtog en fem-stjernet anmeldelse og efterlod publikum i håbet om et snarligt gensyn med de to gennem-musikalske herrer.

Og endelig kommer de forbi igen - denne gang med julen som omdrejningspunkt for koncerten. Så kom i den rette stemning, når der pyntes musikalsk op til julen. En julesang, lidt eftertænksomhed og oplæsning af den dejlige historie ”Hans Peters Jul”. Bull & Hjorth kommer hele vejen rundt i følelsernes landskab. Ikke mindst, når de spiller deres julehit ”Tag min hånd - det er jul”.

Tag en pause fra decembers stress og jag. Kom helt ind i julens orkanske øje….

Gorm Bull: Manden bag slagsangen ”Danmarks Jernhårde Ladies, deltaget i Dansk Melodi Grandprix 1993/1996 Palle Hjorth: Spiller bl.a med The Savage Rose, Poul Krebs, Krebs/Falch, Peter Sommer

De står bag pladerne ”Huskekager” og ”Noget om Voksenliv”. I 2018 udkom bogen/pladen om digteren Morten Nielsen: ”Mit liv er alles”. I 2019 udgav de bogen og musikken ”Alt er nu”.

fr 13 21 Kulturhus Kappelborg, skagen sing sing sing - kind of christmans

Lidt lånt, lidt nyt, lidt gammelt og lidt ’blåt’ – og helt uden vatskæg og bjældegang

Julen sig nærmer - og vi lader op til festen, ferien og alle fornøjelighederne med SING SING SINGs helt egen julekoncert! Lidt lånt, lidt nyt, lidt gammelt og lidt ’blåt’ – og helt uden vatskæg og bjældegang. Til gengæld en aften fyldt med julesange, som vi ikke vidste, at vi havde brug for, og alle sammen serveret i en skysovs á la SING SING SING, og på en bund af vokalharmonier, der vækker juleglæden til livs - selvfølgelig også garneret med lidt af dét, vi kender ...

LINE UP: 
Ivan Pedersen / Trommer & Vokal 
Alex Nyborg Madsen / Vokal 
Sascha Dupont Piano / 
Vokal Lonnie Kjer / 
Guitar & Vokal Søren Jacobsen

billettelefonen: 7020 2096 kontaktes 
eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. 
Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

14 11 Frederikshavn Kirke, Kirkepladsen 6, Frederikshavn Fransk orgelmusik

Thomas Kursch, orgel

i samarbejde med Alliance Francaise

14 15 Skagen kirke Amahl – og miraklet

Amahl – og miraklet er en juleopera, som Nordisk Eksperimentalscene opfører i Sct. Catharinæ Kirke, Hjørring, Skagen Kirke og Frederikshavn Kirke den 13., 14. og 15. december. Operaen er komponeret og skrevet af den italiensk-amerikanske komponist Gian Carlo Menotti i 1951 – i øvrigt som verdens første tv-opera. Den er i én akt.

Forestillingen er en familieforestilling over den bibelske fortælling om de Tre Vise Mænd, der belæsset med rige gaver følger en stjerne, som vil lede dem til en nyfødt kongesøn. På vejen får de natligt logi hos en fattig kone og hendes invalide søn, Amahl. Før natten er omme, og selskabet må bryde op for igen at følge stjernen, vil vi opleve både musik, dans og drama.

Musikken transskriberes fra symfoniorkester til et ensemble af violin, cello, fløjte, obo, fagot, horn, klaver og slagtøj.

Instruktionen står skuespiller og instruktør Mads-Peter Neumann for. Rikke M. Kursch, der til daglig er organist ved Skagen Kirke, er korleder og kapelmester. Og til at varetage scenografi og kostumer er valget faldet på den unge designer Mine Neumann. Hun har et sikkert øje for det spektakulære og kunstnerisk nytænkende altid forankret i solidt håndværk.

Medvirkende:
Amahl - Matthias Berman /Anton Skovbjerg
Moderen - Annette Bo Nielsen
Melchior - Jens Søndergaard
Balthazar - Jens Bové
Kaspar - Jens Jagd
Pagen - Jacob G. Simonsen

Instruktør - Mads-Peter Neumann
Dirigent - Rikke M. S. Kursch
Scenograf - Mine Neumann

Orkester - The Little Midnight Orchestra
Kor - Skagen Kirkes Motetkor med venner

14 16 frederikshavn bibliotek Stemningsfuld og intim julekoncert med Maria Elizabeth, der akkompagnerer sig selv på klassisk guitar til vintersange og julesalmer.

Sange og salmer stammer fra hendes udgivelse af samme navn, der bl.a. er skrevet i samarbejde med Sys Bjerre.

Der vil også blive spillet gamle julesalmer, bl.a. ”Dejlig er jorden”. Ligesom sangen ”Når Julesneen falder hvid” indgår i programmet.

Maria Elizabeth Hersing er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium i Århus samt The Manhattan School of Music i New York. Maria Elizabeth har tidligere givet koncert på Frederikshavn Bibliotek.

14 16 Vor Frelsers Kirke, Annebergvej 2, Aalborg Händels Messias - lyt og syng. 

Kom og lyt til Händels dejlige musik til oratoriet Messias.

Værket består af 3 dele. Vi opfører 1. del, som omhandler Guds plan om menneskers frelse, profetierne om Messias` komme og om fødselen. Fra 2. del opfører vi uddrag; denne del omhandler Kristi død og opstandelse, evangelismens begyndelse og verdens fornægtelse heraf og om Guds sejr, som stærkt udtykkes i slutsatsen Hallelujakoret, Händels mest kendte komposition: Hallelujah! Herren vor Gud, den Almægtige, har taget magten!

3. del som ikke opføres ved denne koncert, udtrykker tak for besejring af døden.

Medvirkende:

Vor Frelsers Kirkes Kor med udvidet besætning
Solister: 
Christine Hjort Bjerre, sopran, 
Marie Keller Sørensen, alt, 
Jens Olav Heckmann, tenor, 
Søren Ohlsen, bas.

Morten Athi Lyng, dirigent. 

Strygekvartet fra Aalborg Symfoniorkester. Solveig B. Særkjær Skovgård, continuo.

Publikum indbydes til at synge med på den festlige afslutning med Hallelujakoret. 
Man kan møde op i kirken på koncertdagen eller evt deltage i en øveaften torsdag d. 5. december kl 19.00-21.00. 
Der er tilmelding til øveaften senest d. 3. december på organist@vfka.dk .

14 ? aalborg > Tim Lothar spiller 2 koncerter i Aalborg sammen med den tyske mundharpespiller, Holger HoBo Daub.

Tim Lothar er et særdeles anerkendt bluessanger, sangskriver og guitarist. 
Han bor i Frederikshavn kommune og turnerer i hele europa.

Efter en turne i Tyskland vender han hjem ved juletid:

Kl. 13: Rooftop Salling, Aalborg (Denmark) - w. Holger HoBo Daub

Aftenkoncert: House Concert "sørens Udestue", Aalborg (Denmark) - w. Holger HoBo Daub

14 20 skråen, nordkraft, aalborg Rockmaskinen

I december måned slår følgende eminente musikere sig sammen : 
Malthe Nielsen på sang og guitar, 
Jakob Mygind på saxofon, 
Klaus Thrane på trommer, 
Michael Bundgaard på keyboard, 
Mikael Bach på bas og 
Poul Ewald på mundharpe.

Så kalder de sig Rockmaskinen og spiller helt eminente fortolkninger af bl.a. sange fra Ray Charles, Little Richard, Rolling Stones, The Kinks og Elvis Presley. Det har givet dem et stort og trofast publikum, der møder op hver år til december på Skråen.

For os og mange andre er det bare ikke jul før koncerten med Rockmaskinen.

lø - ma 14 - 16 ? sct. catharinae kirke, hjørring og
frederikshavn kirke
og
skagen kirke
juleoperaen "Amahl and the night visitors"

lokal forestilling på dansk med orkester og sangerne:

jens bove, jens søndergaard, jens jagd, anette bo nielsen og mathias berman

15 13 huset, hasserisgade 10, aalborg Jul med Den Gamle Sangskat 

Vi slutter et hæsblæsende koncertår 2019 som vi startede - nemlig med et besøg af vokaltrioen DEN GAMLE SANGSKAT, som spillede en udsolgt brunch-koncert 6. januar.

Når julen sig nærmer udkommer den populære trio “Den Gamle Sangskat” med en helt ny jule-CD. Trioen har da spillet sammen i 6 år og udforsket klassikere på tværs af tid og sted fra danske ”Glemmer Du” og ”Dansevise” til amerikanske ”Mister Sandman” i egen dansk oversættelse.

Sara Grabow (vokal, ukulele), Eva Skipper (bas, kor) og Martine Madsen (guitar, kor) har forfinet samspillet år for år med et særligt fokus på 3 stemmig samklang og smukke, nordiske arrangementer. Repertoiret vil forhåbentlig falde med julesneen, og klokker og stemmer klinge med. "Jeg så julemanden kysse mor", "Hvid Jul" og "Der er ingenting i verden så stille som sne" er nogle af sangene fra det kommende album ”I julelysets og hjerternes tegn”.

En hyldest til traditioner i fornyelsens skær. Og mon ikke der bliver plads til et par af Den Gamle Sangskats egne kompositioner også.

15 15 Frederikshavn Kirke, Kirkepladsen 6, Frederikshavn Amahl – og miraklet

Amahl – og miraklet er en juleopera, som Nordisk Eksperimentalscene opfører i Sct. Catharinæ Kirke, Hjørring, Skagen Kirke og Frederikshavn Kirke den 13., 14. og 15. december. Operaen er komponeret og skrevet af den italiensk-amerikanske komponist Gian Carlo Menotti i 1951 – i øvrigt som verdens første tv-opera. Den er i én akt.

Forestillingen er en familieforestilling over den bibelske fortælling om de Tre Vise Mænd, der belæsset med rige gaver følger en stjerne, som vil lede dem til en nyfødt kongesøn. På vejen får de natligt logi hos en fattig kone og hendes invalide søn, Amahl. Før natten er omme, og selskabet må bryde op for igen at følge stjernen, vil vi opleve både musik, dans og drama.

Musikken transskriberes fra symfoniorkester til et ensemble af violin, cello, fløjte, obo, fagot, horn, klaver og slagtøj.

Instruktionen står skuespiller og instruktør Mads-Peter Neumann for. Rikke M. Kursch, der til daglig er organist ved Skagen Kirke, er korleder og kapelmester. Og til at varetage scenografi og kostumer er valget faldet på den unge designer Mine Neumann. Hun har et sikkert øje for det spektakulære og kunstnerisk nytænkende altid forankret i solidt håndværk.

Medvirkende:
Amahl - Matthias Berman /Anton Skovbjerg
Moderen - Annette Bo Nielsen
Melchior - Jens Søndergaard
Balthazar - Jens Bové
Kaspar - Jens Jagd
Pagen - Jacob G. Simonsen

Instruktør - Mads-Peter Neumann
Dirigent - Rikke M. S. Kursch
Scenograf - Mine Neumann

Orkester - The Little Midnight Orchestra
Kor - Skagen Kirkes Motetkor med venner

15 15 sognefogedgården, mellergårdsvej 3, frederikshavn


frederikshavns mandskor synger julen ind

der er gammeldags jul på 
museet i sognefogedgården fra 14 - 18

15 15 - 16 Vester Hassing Kirke, Kirkevej 1, Vodskov Koncert med Coro Misto.
15 15 - 16,30 Jerup Kirke, Ved Kirken 8, Jerup Julekoncert med Jens Chr. Wandt.
15 16 Dorf gl. skole, dorfgade 3, dronninglund Julekoncert, Marianna Shirinyan - klaver
ma 16 20 arena nord, frederikshavn Sissels Jul 2019

I tillæg til stemmen har Sissel den unikke sceneudstråling, som gør, at du som tilhører føler hun synger direkte til dig, og bare dig.

Denne kombination af stemmepragt og formidlingsevne har gjort Sissel til en af de mest eftertragtede artister i verden, og ikke mindst en artist mange andre artister ønsker at samarbejde med; Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel, José Carreras for at nævne nogle stykker. 

Sissels Jul

Sammen med Placido Domingo og José Carreras blev Sissel inviteret til at optræde til den aller første julekoncert i Moskva efter Sovjetunionens fald. Og jul har der været meget af for Sissel, både som plade – og koncertartist. Over 1 million har set hendes julekoncerter bare i Norden, en rekord der bliver vanskelig at slå.

Sissels Jul 2018 blev en stor succes med udsolgte koncerter over hele Norden inklusiv 8 danske koncerter i 6 byer.

Sissel turnerer med et stjernespækket hold af musikere og sangere fra USA, England og Norge. Sammen vil de byde på en koncert, som spænder fra klassiske julesange til soul – og gospel perler, sange som får julestemningen til at sænke sig over publikum Norden rundt.

Koncerten varer 90 minutter, der er ikke indlagt pause.

ti 17 19,30 Astrup Kirke, Bøgstedvej 302, Astrup Julekoncert med Nordjysk Pigekor i Astrup Kirke. 

Traditionen tro er der julekoncert i ugen op til jul, hvor der vil være et glædeligt genhør med Nordjysk Pigekor. Dette lokale, meget velsyngende og samtidigt internationale kor er garant for en aften med vokalmusik af højeste kvalitet. Der er fri entré.

En både varm, inderlig og festlig aften, hvor julehumøret ikke kan undgå at snige sig ind under huden!

ti 17 19,30 Byrum Kirke, Byrum Hovedgade 46, Læsø Marie Carmen Koppel Julekoncert. 

Marie Carmen Koppel spreder julestemning over det ganske land. Traditionen tro synger Marie Carmen Koppel julen ind ved en række smukke og stemningsfulde kirkekoncerter.

Igennem sin lange karriere har Marie Carmen Koppel opbygget et stort og trofast koncertpublikum med sin fantastiske stemme og var blandt de første herhjemme til at starte den hyggelige tradition med at lave julekoncerter rundt om i landets kirker. En tradition der endnu en gang bringer hende ud på en større juleturné. Med et repertoire, der spænder fra de klassiske amerikanske carols som 'Silent Night' og 'White Christmas' over smukke gospelsange til danske julesange, sikrer Marie Carmen Koppel med garanti julestemningen.

Marie Carmen Koppel udgav for nogle år siden det skønne julealbum - 'A Merry Little Christmas' - et album der emmer af jul og indeholder alle Maries yndlings julesange. Et album der for mange er blevet en sand juleklassiker, der roterer både hjemme og på de fleste radiostationer gennem december måned. Få kan som Marie Carmen Koppel få de små nakkehår til at rejse sig og taget til at lette og i år er ingen undtagelse, når hun fylder kirker landet over med en omfattende juleturné, der som altid byder på et nærvær og musikalsk intensitet der er på internationalt topniveau.

Glæd jer til en række stemningsfulde julekoncerter med Danmarks soul & gospel dronning nr. 1 - Marie Carmen Koppel.

on 18 17 Folkekirkens hus, gl. torv, aalborg FYRAFTENSJUL – med Mariagerfjord Pigekor

“De her piger leverer i verdensklasse”.

Så anerkendende flot bedømmer en ekspert og international kapacitet på sit felt de kvaliteter, Mariagerfjord Pigekor rummer.

Nemlig ingen ringere end den svenske korleder og korsanger Peder Karlsson – grundlægger af og i 25 år sanger hos den internationalt berømte a cappella gruppe The Real Group med en kåring som verdens bedste vokalgruppe på cv’et. Og han fortsætter:

“Men derudover besidder de en helt enestående rytmisk formåen og evne til at kommunikere med publikum og levere musikken i en smuk kunstnerisk helhed”.

Ved denne koncert synger de en blanding af deres normale repertoire og en række sange med tilknytning til julen.

to 19 19,30 musikkens hus, aalborg Dreamers’ Circus X-Mas 

Oplev en trio af drømmende fornyere og alsidige spillemænd, når Dreamers’ Circus til december spiller julekoncert i Intimsalen med nordisk folk.

En sen nattetime i 2009 mødtes Ale, Rune og Nikolaj til en skelsættende jamsession. Det var kærlighed ved første tone, og et nyt band var født. Siden da har de tre folkemusikere udfordret de gamle traditioner og givet den nordiske folkemusik et nyt look, som er ombejlet verden over.

Musikken er i frit fald, når Dreamers’ Circus går på scenen. Med rødder i traditionsmusikken blander trioen nutidige kompositioner med filmiske stemningsbilleder og en sound inspireret af indiekunstnere som Bon Iver, Sufjan Stevens og Loney, Dear.

I årenes løb er det blandt andet blevet til priser ved Danish Music Awards, et Ridderkors og en stjernedryspris fra Kronprinseparret – samt en voksende lytterskare, der trofast følger bandets konstant nytænkende musik.

“Det er den mest fabelagtige forestillingskraft og det mest dirrende nærvær, der er på spil, når Dreamers’ Circus fornyer folkemusikken,” har Information beskrevet, mens Fyens Stiftstidende kalder trioen af folkemusikere for en ”seksstjernet lyksalighed”.

Derfor kan du godt begynde at glæde dig til december, hvor Musikkens Hus byder velkommen til Dreamers’ Circus X-Mas. Bandet lover drømmende nordisk folk samt julesange i nye klæder.

Dreamers' Circus spillede med stor succes 2 koncereter på årets tønderfestival.
Måske har du også oplevet dem på DR TV sammen med Søren Ryge på hans rejse til færøerne.

Medvirkende:

Nikolaj Busk: flygel, harmonika, synths 
Rune Tonsgaard Sørensen: violin, guitar, synths 
Ale Carr: cittern, guitar, kanel, ukulele, træskoviolin, harmonium, synths

Nikolaj Busk er kendt i nordjylland som musiker i Laura Mos orkester under tordenskioldsdagene.

to 19 19,30 musikkens hus, aalborg Händel Messias 

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

Georg Friedrich Händel komponerede i 1741 det udødelige værk Messias. Det er ofte beskrevet som det største stykke musikdrama, der nogensinde er komponeret. Nu kan du atter opleve den musikalske fortælling om Jesu Kristi liv, som indeholder alt fra glæde og jubel, sorg og raseri til forventning, håb og trøst.

Nyd en smuk koncertaften med det elskede værk og lad julefreden sænke sig.

Dirigent: Olof Boman Solister: Malin Christensson, sopran Maria Forsström, mezzosopran Anders J. Dahlin, tenor Miklós Sebestyén, basbaryton 

Kor: Filharmonisk Kor Aalborg og Thisted Kirkes Drenge-Mandskor 

Program: Händel: Messias del 1-3

fr 20 15 Skagen Bryghus kl.15.00-18.00 – MADS TOGHØJ (Julekoncert)
fr 20 19,30 Sct. Hans, Sct. Catharinæ og Sct. Olai Sogne, Lille Kirkestræde 4, Hjørring Nordjysk Pigekors julekoncert. 

Nærmere info følger.

fr 20 21,30 skråen, nordkraft, aalborg Infernal & Technotombola

De seneste år har Infernal sendt Københavnerne på juleferie med en god gang vodka i blodet og bas-armen højt hævet over nissehuen. Vega har været fyldt og festen er mildest talt gået over gevind.

Paw & Lina har besluttet at tage hele scenariet videre og vil i år gi’ aalborgenserne muligheden for at få ødelagt julen med et brag af en fest lige op til højtiden.

Når Infernal entrerer scenen bliver det med fuld energi, en gennemført æstetik, smukke kostumer, specialdesignet scenografi og ikke mindst bas-arm til alle.

Efter koncerten fortsætter festen med optræden af et endnu ikke annonceret act og DJ, der vil sikre at festen fortsætter for fuld ild.

En slags hel-aftensforestilling med overskriften TECHNOTOMBOLA. What’s not to like?

21 11 Frederikshavn Kirke, Kirkepladsen 6, Frederikshavn Vokalgruppen Oktogon

Søren Rasmussen, orgel

21 20 vendelbohus, hjørring Årets Danske Julekoncert med Jesper Lundgaard & gæstesolist Susanne Elmark

Jesper Lundgaard er garant for sang af højeste klasse og med sin smukke stemme, smil og livsglæde indtager han scenen med orkester, kendte gæster og sit helt fantastiske sceneshow.

Jesper vil lede os igennem det musikalske julelandskab med de bedste traditionelle salmer, julehits, italienske julegodter, fællessang m.m.

Jesper og hans gæster glæder sig til at synge deres julefavoritter samman, hver for sig og sammen med publikum. Der er garanti for julestemning og godt humør - for hele familien.

Koncerten er siddende med unummererede pladser. 
Dørene åbnes kl. 19.00

Arrangør: Spar Event

fr 27 15 Skagen Bryghus kl.15.00-18.00 – Chris Andersen, Olav Poulsen & Klaus Thrane (Blues & Boogie)
FR 27 20 Tannishus, tversted back in black - AC/DC Rocumentary
28 13 Galleri Munken, Munkensvej 11, Ingstrup, 9480 Løkken Frokost og Julejazz med Advokatens New Orleans Jazzband

Advokatens New Orleans Jazzband er nærmest en institution i Nordjylland. Orkestrets store popularitet skyldes deres stemningsfyldte musik og engagerede sceneoptræden samt deres varierede repertoire, der omfatter jazz, ragtime, blues, gospel og kendte evergreens.

Orkestret er kendt for at komme helt ud over scenekanten og må nærmest betragtes som vores ”husorkester” igennem alle 15 år.

De er dygtige nordjyske jazzmusikere, anført af advokat Henrik Skaarup fra Brønderslev. Orkestret suppleres lejlighedsvis med dygtige gæstemusikere fra ind- og udland.

Inklusiv spændende frokost.

28 15 Skagen Bryghus kl.15.00-18.00 – Rockbandet.dk (Højoktan Rock - Nytårskoncert)
28 20 vendelbohus, hjørring Årets JuleBal 2019 med Version 1.0

En tradition er startet og vi gentager successen fra sidste år med bal i anledning af julen - et sted at mødes med venner og familie, et festligt gensyn med gamle og nye venner i anledning af højtiden - og ikke mindst med Version 1.0 som må siges at være vores legendariske husorkester når det gælder en god fest...

Musikken starter kl. 20.00

Inden er der mulighed for spisning - en mulighed for at gøre noget ekstra ud af aftenen eller mødes i et større selskab inden ballet starter

Koncerten er siddende med unummererede pladser. 
Dørene åbnes kl. 19.00

Arrangør: Spar Event

28 20 Jazzcenteret, Kjellerupsgade 12, Aalborg Copenhagen Slim & Samantha Antoinette Smith. 

Blues, Gospel og Soul. Copenhagen Slim og Samantha Antoinette Smith m. Band. To fantastiske musikere der med garanti ikke efterlader dig uberørt. Hverken under eller efter koncerten. De har begge spillet med en perlerække af musikere inden for deres felt.

Blues 'n soul 'n gospel! Samantha Antoinette Smith og Nisse Thorbjørn!! Nisse Thorbjørn aka Copenhagen Slim har turneret i det meste verden med sit Delta og Chicago blues show. I 2019 har han blandt andet været på en længere solotur i Australien. Han har derudover været sideman for en lang række blues headlinere fra især Chicago, når de besøger Skandinavien. I 2013 spillede de, som hovednavn sammen med Muddy Waters' tidligere lead guitarist, John Primer, på den store svenske Åmål Blues Festival. Nisse Thorbjørn har endvidere turneret med navne som Jimmy Burns og guitarlegenden Lurrie Bell og blev i 2009 tildelt prisen som Årets Danske Bluesnavn. 

Samantha Antoinette Smith har gennem en lang karriere gjort sig bemærket med sin kraftfulde, smukke og markante stemme samt sin evne til at levere et medrivende show. Hendes talent understreges af den perlerække af verdensstjerner som hun har sunget backing for bl.a. Depeche Mode, Jamiroquai, Luther Vandross, Maria Carey, George Michael, Simply Red, Tina Turner, Paul McCartney, Andrew Lloyd Webber m.fl.Sideløbende med arbejdet som studie- og backing vokalist forfølger hun en solokarriere inden for bluesmusikken. Med sig som backing band denne aften, har de Kasper "Lefty" Vegeberg på guitar, Mikko Peltola på trommer og Jakob Kortbæk på bas.

28 20 - 24 møllehuset, Skovalléen 45, frederikshavn
Doc Houlind International New Orleans Style Jazz Band

Lørdag den 28. december 2019 slår vi dørene op til hyggelig julejazz på Restaurant Møllehuset i Frederikshavn.

Kom og oplev den hyggelige stemning, som vi kender fra det gamle Jazzbal. Vi serverer en lækker “Jazzy Juletapas”, hvorefter Doc Houlinds New Orleans Style Jazz band spiller op til fest og dans.

Billetterne kan købes hos os på Restaurant Møllehuset fra den 4. november 2019 kl. 11.00.

kl. 20.00: Doc Houlinds New Orleans Style Jazz band går på og spiller til kl 24.00

 
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 07. december 2019 af Søren Berg Olesen