Musik i Nordjylland - December 2020

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

6 14 Restaurant Møllehuset,  Skovalléen 45, Frederikshavn Amalie Thørholm Duo

Amalie Thørholm er sanger og sangskriver og er for alvor ved at slå sit navn fast på den danske musikscene med sin egen dansksprogede popmusik, der høster stor succes på landets radiokanaler og streamingtjenester.

Amalie Thørholm er født og opvokset i Frederikshavn, og hun glæder sig til at give hele familien en musikalsk oplevelse.

"Jeg kan huske, at jeg som barn hvert år i december var med mine bedsteforældre til juletræsarrangement i Møllehuset, og jeg glæder mig til sammen med Lasse at levere en masse dejlig julemusik, som forhåbentlig kan få Møllehusets gæster i julestemning"

Med sig på Møllethuset har Amalie sin faste guitarist Lasse Baggenæs, og repertoiret vil være kendte julesange og helt sikkert også et par overraskelser.

6 14 lendum kirke luciagudstjenesten er (Aflyst)
6 15 mosbjerg kirke julekoncerten med nordsøkoret er (Aflyst)
6 16 Vendelbohus, Nørregade 22, Hjørring Anders Blichfeldt - Christmas Gospel 2020 

Gospel/Kor/Fællessang

For vel tredje år i streg er det lykkedes os at få Anders Blichfeldt, Andrews Sisters og Jønssons Fristelser på Vendelbohus - og ingen jul i Hjørring uden Gospel & Rock'n roll

Så tag familien og vennerne med - kom i forrygende julestemning

Koncerten starter kl. 16 og dørene åbnes ca. kl. 15 - for at få folk stille roligt på plads og undgå unødvendig kødannelse, bedes man være ankommet aller SENEST en halv time før koncerten starter. NB! Hvis I ønsker at sidde sammen, skal I ankomme samlet.

Har du billet til koncerten der var planlagt til kl. 19 - men aflyst pga svigtende salg - så er din billet gyldig til denne koncert!

6 19,30 Nørresundby Kirke, Sankt Peders Gade 36, Nørresundby Akademisk Kor Aarhus

Corona eller ej: i december får vi besøg af Akademisk Kor Århus i Nørresundby Kirke. Denne gang kommer de med halv besætning; men de vil helt sikkert atter synge julestemningen frem på Solsiden!.

Der er fri entre; men reserver en plads/bænk ved at skrive til noerresundby.sogn@km.dk.

ti 8 17 og 20 Ansgar Kirke, Vesterbro 1A, Aalborg Jazz Caroline Henderson - Julekoncert 2020 

For ellevte år i træk spiller caroline henderson sine populære julekoncerter i kirker landet over. julekoncerterne annonceres midt i en svær tid, caroline henderson udtaler: 'i denne tid har vi alle brug for noget at se frem til.

Det gælder også for mig. Jeg ser håbefuldt frem til, at vi på den anden side af denne kritiske situation igen kan samles om musikken nyde hinandens selskab.

For tusindvis af danskere er det blevet en tilbagevendende tradition at opleve Caroline Hendersons julekoncerter i kirker. I november december 2020 holder Henderson traditionen i hævd besøger over 20 forskellige kirker i hele landet i selskab med sine musikalske følgesvende, pianisten Nikolaj Hess og multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren.

'Julen er hjerternes fest, hvor vi samler familie venner. Jeg glæder mig sådan til igen at opleve det særlige nærvær fællesskab, der opstår i kirkerummet mellem os publikum til julekoncerterne,' fortæller Caroline Henderson Det er netop den særlige stemning af nærhed vedkommenhed, der gør julekoncerterne til noget helt specielt for Caroline Henderson. Hendes varme vokal omfavner publikum danner rammen om de populære julekoncerter, hvor både gamle klassikere velkendte julesange er på repertoiret

Ideen med at spille julekoncerter i kirker startede i 2010 med fire udsolgte julekoncerter i Christians Kirke i København. Dette blev startskuddet til en efterhånden urokkelig juletradition for danskere i hele landet, siden dengang er koncerterne år for år blevet udvidet til en større mere omfattende turné. I 2019 blev det til hele 42 julekoncerter i Danmark med over 16.000 solgte billetter.

on 9 17 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg  FYRAFTENSJUL med Coro Misto (Udsolgt)

Coro Misto er et kammerkor bestående af sangere ved Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg Universitet og det øvrige musikliv i Aalborg.

Koret har eksisteret siden 1991. I den periode har det, gennem koncerter og radiooptagelser, markeret sig i det nordjyske musikmiljø som et kammerkor af høj standard.

Coro Misto bevæger sig indenfor det klassiske repertoire, kirkeligt som verdsligt, spændende fra tidlig musik over romantikken til nyere værker.

I 2000 blev Coro Misto optaget i Foreningen Danske Kammerkor og har desuden vundet konkurrencen “Holmboe i Horsens”.

Dirigent: Søren Birch

on 9 19,30 Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1, Hjørring Julekoncert med Ann-Mette Elten 

Lad juletravlheden blive derhjemme Ann-Mette synger sine favoritter blandt julesange og salmer samt de helt store opera-klassikere - kort sagt en julekoncert med hygge og højtidelighed. Mange der indtil nu, har oplevet Ann-Mette Elten synge opera, er blevet overraskede og overvældede. Luften ligefrem sitrer, når hun med med en usædvanlig varm og en følelsesfuld indlevelse fortolker for eksempel Puccini's "O Mio Babbino Caro" og Schubert's "Ave Maria". 

Ligesom den danske julehygge for alvor breder sig, når Ann-Mette giver nyt liv til vores mest elskede julesalmer. En julekoncert med Ann-Mette Elten er ikke noget, man lige glemmer, hvilket gør, at mange år efter år vender tilbage for at opleve koncertens helt særlige jule-stemning. Så læn dig tilbage, luk øjnene og glem alt om juletravlhed i selskab med en sangerinde, hvis repertoire spænder utrolig bredt.

Arrangør: Sind Skolerne Aalborg 

Billetter købes på: https://www.tikko.dk/event/jul 

on 9 19,30 Biersted Kirke, Nørhalnevej 51, Aabybro Julekoncerten 2020 - Årets julekoncert i Biersted Kirke 

Ingen december uden en julekoncert. 19.30 åbner Biersted Kirke dørene til en julekoncert i nostalgiens tegn.

Tenor Morten Andersen Krogh, violinist Cecilie Wennerlin og pianist Christian Vestergaard, vil sammen skabe en musikalsk juleoplevelse med fokus på alt det, der gennem tiden har bidraget til julestemningen i by og på land. Vel mødt!.

on 9 20 Det Musiske Hus, frederikshavn JULIE BERTHELSEN - NORDSTJERNE 

Julie byder indenfor til en julekoncert, hvor vi skal nyde julestemningen og varmen omkring julen fra Danmark, Grønland og resten af verden. En intim og smuk vokalbaseret koncert, akkompagneret af hendes dejlige?orkester og dygtige korsanger.

Julie synger julen ind med noget gammelt og velkendt, fortolket på en ny måde, samt nogle mindre kendte- men helt særligt smukke julesange. Vi skal endnu tættere på hinanden med varme personlige historier og en julerød tråd, som får os?alle i den rette julestemning.

Julie blev taget rigtig godt imod allerede i 2018 med sine ”Nordstjerne” julekoncerter, hvilket for hende var en juledrøm der gik i opfyldelse. Hun formåede med sin store erfaring, at skabe en stemningsfuld ramme om julen, som for hende står for næstekærlighed, hjertevarme, og hvor samling af familie og venner er i højsædet.

Med denne julekoncert vil Julie igen i år give sit bidrag til at lade julefreden sænke sig, til at julemåneden forbliver det tidspunkt på året, hvor vi alle kan få lov til at puste lidt ud, kigge hinanden dybt i øjnene og minde hinanden om, hvor meget vi holder af hinanden og hvor godt vi har det.

to 10   ugilt kirke den unikke trios julekoncert er (Aflyst)
to 10 19 frederikshavn kirke den traditionelle julekoncert (Aflyst)

arrangør: ældre sagen

fr 11 18,30 og 21 skråen, nordkraft, aalborg Hans Philip Tour 2020 - 

OBS koncert kl. 18.30 og kl. 21 Som følge af restriktionerne ved afholdelse af arrangementer under COVID-19, SKAL koncerten være med siddepladser og Skråen må ikke lukke det antal gæster ind, der har købt billet til Hans Phillip.

Heldigvis er Hans Phillip indstillet på at optræde to gange samme dag. Dermed kan vi dele koncerten i to, så alle der har købt en billet kan komme til koncerten og vi undgår en aflysning.

Derfor afvikles der to koncerter samme dag, en kl. 18.30 og en kl. 21.00. Har du købt en billet der gælder til kl. 20 flyttes den til kl. 21. Det er vigtigt at du møder op til det rigtige tidspunkt, da billetten ellers vil blive afvist.

Vi er rigtig taknemmelige for, at det med Hans Phillip's hjælp er muligt for at så mange som muligt kan komme til koncerten. Vi takker på forhånd for din forståelse for, at det har været nødvendigt at flytte koncerttidspunktet, og glæder os til at se dig på Skråen.

Tilbage i september spillede Hans Philip sine første soloturné med hele ni udsolgte koncerter i landets fire største byer. Nu kan du glæde dig til stjerneklare nætter i musikkens tegn, når den ambitiøse kunstner til november drager på Danmarksturné.

Hans Philip spiller op til både eftertænksomhed og fest, når han indtager en scene. Hans udtryk er både enkelt og detaljerigt – og måske er det netop her, magien opstår. Med bidende integritet og en solid sans for detaljer, statuerer Hans Philip sig som en artist af dimensioner. Den ambitiøse kunstner er kendt for at levere nærvær af ypperste kaliber, low-key vokaljams og lækre visuals til sine livekoncerter. Som Soundvenue beskrev efterårets liveoplevelse på Hotel Cecil:

’Hans Philip genoplivede livekoncertens negligerede nærvær på Hotel Cecil. Umiddelbarheden er nemlig lige netop det, der gør, at det føles så berigende at komme ind under huden på Hans Philip: Intet føles forceret – alt kommer direkte fra hjertet.’

Der er en direkte connection mellem musikken og kunstneren, når Hans Philip oscillerer mellem slørede og indadvendte dagbogsagtige brudstykker til beatede og fyldige produktioner med catchy opbygning og en udadvendt vibe. Hans Philip formår, som ingen andre fra generationen, at omdanne følelser, tankestrømme og øjebliksbilleder til musikalsk poesi.

Efter gennembruddet med Ukendt Kunstner vendte Hans Philip i 2019 tilbage med soloalbummet ’Forevigt’, som har taget Spotify med storm og siden er gået Guld. På ‘Forevigt´ præsenteres en hudløst ærlig Hans Philip – ud af mørke tider og ind i vuggende ballader og fængslende r’n’b-produktioner. Med sine anmelderroste livekoncerter, samt hele tre nomineringer ved Danish Music Awards i kategorierne Årets Danske Album (‘Forevigt’), Årets Nye Danske Livenavn samt Koda–prisen som Årets Danske Sangskriver.

Glæd dig til at Hans Philip gennem genoplever livekoncertens negligerede nærvær.

fr 11 20 Gaardbogaard,  Gaardbovej 300, Ålbæk
søs Fenger - julekoncert
fr 11 20 huset, hasserisvej 20, aalborg VEST FOR VESTERBRO - #5 LATIN JAZZ BOMBA 

Vest for Vesterbro er en nyt koncertkoncept og en del af den massive vækst som finder sted i byens jazzmiljø for tiden.

Denne aften samles et hold af specielt inviterede musikere under ledelse af saxophonist Tadas Pasaravicius for at fejre åbningen af byens jazzscener, som selv ikke en verdensomspændende pandemi kan få ned med nakken!

Denne aften kan du opleve:

Tadas Pasaravicius - saxophone 
Erik Lunde Michaelsen - Trumpet 
Agne Pasaraviciene - piano 
Casper Hejlesen- guitar 
Jan Sedlak - bass 
Yannick Balmann - drums

12 11 Frederikshavn kirke
Lørdagskoncert

Fransk julemusik

"Thomas Kursch, orgel"

Der er fri entré.

 
12 20 skråen, nordkraft, aalborg Luftens Helte

Det bliver en musikalsk oplevelse i absolut særklasse og en fest uden lige, når de 19 musikere vækker de kendte sange fra film som Løvernes Konge, Tarzan, Frozen, Aristocats, Herkules og mange flere til live – live på scenen.

Luftens Helte har spillet koncerter for fulde huse landet over og nu er de klar til at indtage Skråen d. 12. december.

Bandet startede som en sjov idé mellem to studerende på musikvidenskab i Aarhus for fem år siden. Da projektet først var kommet på benene og bandet var samlet, blev det hurtigt populært – først i hjembyen Aarhus og sidenhen spredte rygtet sig til store dele af landet.

I dag består bandet af tre karismatiske forsangere, en energisk rytmegruppe og en sprudlende blæser- og strygersektion. Nu er bandet klar med deres hidtil mest ambitiøse turné, og der er virkelig lagt i ovnen til et ordentligt brag af en koncert.

Luftens Helte er energi, fest og magi kogt ind til en helt særlig koncertoplevelse, du aldrig vil glemme.

12 14 vendsyssel teater, hjørring KLASSISK JULEKONCERT

Stemningsfuld koncert med klassiske værker, julesange, carols og overraskelser. En festlig og fornøjelig eftermiddag med sopran Maria Johannsen, Anna Johannsen, cello og Giuly Johannsen, violin.

Fotocredit: M. Knutzen og L. Østergård

13 14 Kulturcenter Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro  Jul med Peter Vesth og Venner:

Igen i år spiller Peter Vesth julen ind med sine venner her på kulturcenteret. I år er gæstesolisten Louise Espersen, som Peter igennem flere år har haft et succesfyldt samarbejde med. De har bl.a. indsunget flere sange sammen, som har været forrygende populære på Dansktoppen.

Det hele bliver bakket op af dygtige musikere med Kristian Rusbjerg på harmonika i spidsen.

Peter Vesth er jo især kendt for sine mange fine sange og store hits såsom ”Veras Vinterven”, ”En hel flaske rom”, ”I en lille olivenlund”, ”Bare fire linjer” og mange flere. Peter Vesth har bl.a. modtaget prisen som årets mandlige danske sanger til Dansktop Prisen 2016. Kristian Rusbjerg er en af Danmarks største harmonikaekvilibrister og mange kender ham især for sine optrædener i Mariehaven.

Musikken bliver en sød julebuket af danske juleklassikere. De vil blive krydret med Peter Vesths julehits såsom ”Julemusen Julius”, ”Veras Vinterven” og ”Et lille lys”.

Så skulle julestemningen være sikret!

13 16 biograferne i:

hjallerup, pandrup, hjørring, frederikshavn, hadsund, thisted, fjerritslev og hals

DR Pigekorets Jul - direkte fra DR Koncerthuset 

Oplev årets julekoncert i biografen! DR Pigekoret og Phillip Faber er klar på scenen i DR Koncerthuset og Inviterer publikum med ind i julens og musikkens magiske verden - og du kan opleve hele koncerten live i surround sound og højeste billedkvalitet fra biografens bløde sæder. 

Sammen med DR Pigekoret og Phillip Faber er to prisvindende gæstekunstnere med på scenen:

Kongelig balletdanser Ida Praetorius og 
den unge mundharpevirtuos Mathias Heise, som har vundet adskillige danske og internationale priser for sit mundharpespil, bl.a. Kronprinsparrets Stjernedryspris. 

Hvert år samler DR Pigekorets julekoncerter tusindvis af danskere i Koncertsalen i DR Byen - og endnu flere står på venteliste for at få billet til koncerterne. I år må ekstra mange undvære koncerten på grund af corona-restriktioner, og derfor har DR Pigekoret besluttet at invitere publikum i hele Danmark til at opleve koncerten i biografen. 

Koncerten akkompagneres af en klassisk strygekvartet og Phillip Faber, som selv sidder ved flygelet i Koncertsalen 

Kilde: DR.

13 16 Hals Kirke Østergade 32, Hals Julekoncert med birthe kjær i hals kirke. 

Man skulle tro, at Birthe Kjær, efter 60 år i branchen, har prøvet det meste. Hun har sunget sine mange hits på næsten alle landets scener og festivaler, spillet revy og teater, været tv vært for en række programmer, sunget viser og jazz - og været med i Vild med dans. 

Men hun har aldrig givet julekoncerter i landets kirker, og den udfordring har hun givet sig selv i 2020. 

Hun bliver akkompagneret af Mickey Pless på keyboard og Morten Øberg på fløjte. Repertoiret bliver danske og engelske julesange og salmer, som hun holder af - og måske også lige et par af hendes egne dejlige sange. 

13 20 skråen, nordkraft, aalborg Anders Blichfeldt - Christmas Gospel 2020

I julen 2020 er der lagt op til Danmarks festligste julekoncert med swingenede gospel versioner af klassiske julesange. Med et af landets bedste julebands, de sejeste gospelsangere og Anders i spidsen er der dømt jul, rock'n roll, liv og glade dage. I julen 2020 bliver der lagt ekstra vægt på gospelgenren, lige som der også bliver spillet et par helt nye julesange som Anders Blichfeldt har skrevet.

Anders' julekoncerter er ikke som de andre! Her er det festen og glæden ved musikken der sætter gang i julestemningen.

ti 15 19,30 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg  JULEKONCERT med Helene Hørlyck

En flot kavalkade af nøje udvalgte internationale julesange. Det er en oplagt mulighed for at skabe rammen om en nærværende julekoncert, der bliver fremført af et friskt nyt navn, som vil betage publikum med sin smukke stemme.

Helene mestrer som få den flotte klassiske crossover sang som er en kombination af hendes fløjelsbløde og luftige popstemme og en betagende operastemme, som tager publikum med på en uforglemmelig musikalsk rejse. Ikke mindst når Helene overrasker med en Puccini Arie. – Det er magisk og fortryllende!

Men Helene er meget mere en blot en flot stemme. Hun berører mennesker dybt og frembringer ofte gåsehud eller en lille tåre frem hos hendes publikum. Gennem de sidste 20 år har Helene gjort stor karriere i udlandet med bopæl fra London. For 3 år siden valgte hun at flytte til Danmark og det giver nu muligheden for at berige det danske publikum med Helene´s smukke stemme.

Koncerten er med Helene Hørlyck og to musikere.

on 16 17 og 19 Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg  FYRAFTENS-JUL – Mariagerfjord Pigekor

“De her piger leverer i verdensklasse”. Så anerkendende flot bedømmer en ekspert og international kapacitet på sit felt de kvaliteter, Mariagerfjord Pigekor rummer.

Nemlig ingen ringere end den svenske korleder og korsanger Peder Karlsson – grundlægger af og i 25 år sanger hos den internationalt berømte a cappella gruppe The Real Group med en kåring som verdens bedste vokalgruppe på cv’et. Og han fortsætter:

“Men derudover besidder de en helt enestående rytmisk formåen og evne til at kommunikere med publikum og levere musikken i en smuk kunstnerisk helhed”.

Koret synger en blanding af deres normale repertoire og en række sange med tilknytning til julen.

to 17 20 skråen, nordkraft, aalborg Ib Grønbech og Containerkvartetten 

20 år efter et af sine største hits "Hvorfor må jeg ikke få Beatles-hår?" og utallige koncerter på Skråen, kan Ib Grønbech stadig begejstre publikum med sine finurlige og sjove tekster og ikke mindst snakken mellem numrene hvor Ib Grønbech fortæller historier fra egnen og om hvordan sangen er blevet til. Der er også altid plads til mindst en flabet bemærkning til een af musikerne (i bedste nordjyske venskabelige mening selvfølgelig).

Det er kort sagt både musikalsk, underfundigt, underholdende og morsomt at tilbringe en aften i selskab med Ib Grønbech og Containerkvartetten.

fr 18 16 skagen bryghus MADS TOGHØJ (Julekoncert)
fr 18 18,30 og 21 skråen, nordkraft, aalborg Jung - OBS koncert kl. 18.30 og kl. 21 

Som følge af restriktionerne ved afholdelse af arrangementer under COVID-19, SKAL koncerten være med siddepladser og Skråen må ikke lukke det antal gæster ind, der har købt billet til Jung.

Heldigvis er Jung indstillet på at optræde to gange samme dag. Dermed kan vi flytte koncerten til Royal Stage og dele koncerten i to, så alle der har købt en billet kan komme til koncerten og vi undgår en aflysning. Derfor afvikles der to koncerter samme dag, en kl. 18.30 og en kl. 21.00. Har du købt din billet gennem Billetlugen får du automatisk besked på hvilket tidspunkt din billet er flyttet til. 
Har du købt din billet i Skråens billetsalg eller Salling og har du ikke fået besked, så er din billet flyttet til kl. 21. Da flytningen til Royal Stage har givet flere pladser er der ekstra billetter til salg. Koncerten er flyttet til den 18. december 2020

I oktober annoncerede jung deres debutkoncert på Hotel Cecil i København hvor alle billetterne blev revet væk på under et døgn. Kort efter annoncerede de en ny koncert i Lille Vega til foråret, som så senere blev rykket op i den store sal. I løbet april 2020 lægger Jung vejen forbi København, Aarhus, Odense og Skråen i Aalborg.

Jung er lyden af dansk 80’er rock blandet med elektroniske elementer og tankevækkende lyrik. De spillede support til Benal's udsolgte koncert på Skråen sidst i November og bandet både imponerede publikum og satte gang i en fest.

Jung er kun lige begyndt, men dømt ud fra det niveau, de har lagt for dagen indtil nu, ser fremtiden rigtig spændende ud for den danske trio.

19 11 Frederikshavn kirke
Lørdagskoncert

Vokalgruppen OKTOGON

Der er fri entré.

 
ma 28 13 Galleri munken, Munkensvej 11, Ingstrup,  Løkken Julejazz med Advokatens New Orleans Jazz Band 

Advokatens New Orleans Jazzband er nærmest en institution i Nordjylland. Orkestrets store popularitet skyldes deres stemningsfyldte musik og engagerede sceneoptræden samt deres varierede repertoire, der omfatter jazz, ragtime, blues, gospel og kendte evergreens.

Orkestret er kendt for at komme helt ud over scenekanten og må nærmest betragtes som vores ”husorkester” igennem alle 15 år.

De er dygtige nordjyske jazzmusikere, anført af advokat Henrik Skaarup fra Brønderslev. Orkestret suppleres lejlighedsvis med dygtige gæstemusikere fra ind- og udland.

Inklusiv frokost.

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 05. december 2020 af Søren Berg Olesen