Musik i Nordjylland - December 2019

Dag

Kl.

Sted

Arrangement

1   abildgaard kirke, frederikshavn jette torp trio - julekoncert

klassiske julesalmer fra danmark, england og USA.

Medvirkende:
jan kaspersen, live johansson og blue note choir.

on 4 20 Folkekirkens hus, gl. torv, aalborg
Vocal line synger igen i aalborg (Udsolgt)

European Voices Award 2019: Vocal Line

I snart år har Vocal Line og leder Jens Johansen sat nye standarder for a'cappella musik, der vinder mange internationale musikpriser og har ry som en af de bedste vokalgrupper i verden. 

Vocal Line har optrådt med superstjerner som Bobby McFerrin og Rolling Stones, rejst over hele verden, og indspillet otte studiealbum med komplekse, fængende arrangementer af pop-og rock.

to 5 20 vendelbohus, hjørring anders blichfeldts Christmas Gospel

''Der er lagt op til ukristeligt meget god musik, fest og ballade, når Anders Blichfeldt i julen 2019 igen tager på juleturne med ‘Christmas Gospel’. Det er de store julesange i swingenede gospel versioner, blues og rock’n roll – liv og glade dage – lige præcis som Anders aller bedst kan lide det! Anders’ julekoncerter er ikke som de andre! Her er det festen og glæden ved musikken der sætter gang i julestemningen.''

Dette kan vi kun tilslutte os, for når Anders Blichfeldt bakkes op af 'Andrews Sisters' og og 'Jønssons Fristelser' med kapelmester Martin Jønsson ved tangenterne, ja så bliver det en fantastisk oplevelse med med masser af julestemning og glæde

Koncerten er siddende med unummererede pladser. 
Dørene åbnes kl. 19.00

Arrangør: Spar Event

fr 6 20,30 hotel hjallerup kro Hyggelig Julekoncert med den verdensberømte vilinist Kim Sjøgren. Kim spiller juleklassikere og underholder med historier fra hans mange år i musikkens verden. 

Hjallerup Gospelkor vil underholde og måske får vi set koret og Kim sammen.

Født 1955 i Nakskov. Kim Sjøgren har spillet violin siden han var 3 år gammel. Da han var 12 år, blev han optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, og debutkoncerten fandt sted, da han kun var 17 år. Tre år senere blev han medlem af Det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig, den yngste i kapellets historie. Han blev i 2005 udnævnt til professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium.

Har studeret bl.a. i Tjekkoslovakiet og Rumænien samt på grund af Isaac Sterns anbefaling hos Joseph Silverstein i USA.

Har igennem årene modtaget adskillige priser, bl.a. Jacob Gades legat, Peder Møllers musikpris, og Musikanmelderens kunstnerpris, m.f.l.

Han har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio/TV, samt med samtlige symfoniorkestre i Danmark. Har givet koncerter i det meste af Europa, USA, Australien og Japan.

arrangør: hjallerup musikforening

7 20 Halkær kro og kulturhus Halkærvej 59, Halkær, 
9240 Nibe
Niels Skousen solo

Niels Skousen kender vel alle og nu kan vi præsentere denne legende i dansk musik igen på Halkær Kro.

Lige fra han for alvor dukkede op på den danske musikscene sammen med Peter Ingemann for nogle generationer siden, til han i dag stadig skriver og synger sine meningsfulde sange, har den tyskfødte sanger, digter og skuespiller sat sit helt særlige præg på dansk musik.

Vi glæder os til igen at byde Niels Skousen velkommen på Halkær Kro. Gå ikke glip af en højst interessant koncert.

8 14 Kulturcenter Jammerbugt Søparken 2, 9440 Aabybro Jul med Peter Vesth og venner:

Mange kender nok bedst Peter Vesth når man nævner sangen Veras Vinterven, eller måske fra en herlig sommerferie på Bornholm, hvor Peter og hans bror Torkild var en fast del af musikken på øen i mange år. Med sin guitar om halsen og muntre anekdoter spiller og synger han sine sange med nærhed og en tydelig glæde, der smitter af på sit publikum.

Peter Vesth har igen i år samlet et nyt og spændende hold af musikere til sin juleturné.

Traditionen tro har han sin faste makker Kristian Rusbjerg på harmonika ved sin side men denne gang bliver det krydret med den dygtige sangerinde og sangskriver Jess Leary fra Nashville USA. Dette er 3. gang hun gæster juleturnéen og her vil hun selvfølgelig bringe julemusikken fra USA samt flere af de mange julesange Peter Vesth og Jess Leary har skrevet sammen.

Jess Leary har slået sig fast som en af de populære sangskrivere i Nashville og har haft flere kæmpesucceser med musik og tekst til nogle af de helst store kunstnere i USA som fx Blake Shjeldon. Peter Vesth mødte Jess Leary på en sangskrivertur til USA, hvor de hurtigt klikkede sammen og har siden skrevet musik og indspillet adskillige CD’er sammen.

Derudover er den dygtige violinist og kontrabassist Steffan Sørensen samt den eminente country guitarist Jens Varmløse med til at binde hele koncerten sammen.

Peter Vesth er jo især kendt for sine mange fine sange og store hits såsom ”Veras Vinterven”, ”En hel flaske rom”, ”I en lille olivenlund”, ”Bare fire linjer” og mange flere. Peter Vesth har bl.a. modtaget prisen som årets mandlige danske sanger til Dansktop Prisen 2016 og fungerede som mentor i år ved selvsamme arrangement for sangerinden Joanne Reinholdt. Kristian Rusbjerg er en af Danmarks største harmonikaekvilibrister og mange kender ham især for sine optrædener i Mariehaven.

Musikken bliver en blanding af danske og amerikanske juleklassikere såsom ”Winter Wonderland”, ”Nissernes Vagtparade”, ”let it snow” og mange flere. De vil blive krydret med Peter Vesths juleklassikere som ”Julemusen Julius”, ”Veras Vinterven” og ”Et lille lys”.

Så skulle julestemningen være sikret.

to 12 19 frederikshavn kirke Den traditionelle julekoncert

Fladstrandskoret, seniorkoret Ældre Sagen Frederikshavn/Læsø og FDF's brassband synger og underholder. Gratis arrangement. 

Ingen tilmelding.

arrangør: Ældre sagen

fr 13 21 Kulturhus Kappelborg, skagen sing sing sing - kind of christmans

Lidt lånt, lidt nyt, lidt gammelt og lidt ’blåt’ – og helt uden vatskæg og bjældegang

Julen sig nærmer - og vi lader op til festen, ferien og alle fornøjelighederne med SING SING SINGs helt egen julekoncert! Lidt lånt, lidt nyt, lidt gammelt og lidt ’blåt’ – og helt uden vatskæg og bjældegang. Til gengæld en aften fyldt med julesange, som vi ikke vidste, at vi havde brug for, og alle sammen serveret i en skysovs á la SING SING SING, og på en bund af vokalharmonier, der vækker juleglæden til livs - selvfølgelig også garneret med lidt af dét, vi kender ...

LINE UP: 
Ivan Pedersen / Trommer & Vokal 
Alex Nyborg Madsen / Vokal 
Sascha Dupont Piano / 
Vokal Lonnie Kjer / 
Guitar & Vokal Søren Jacobsen

billettelefonen: 7020 2096 kontaktes 
eller personlig henvendelse kan ske på Skagen Turistbureau. 
Skagens Bibliotek kan være behjælpelig med online-bestilling ved personlig henvendelse.

14 16 frederikshavn bibliotek Stemningsfuld og intim julekoncert med Maria Elizabeth, der akkompagnerer sig selv på klassisk guitar til vintersange og julesalmer.

Sange og salmer stammer fra hendes udgivelse af samme navn, der bl.a. er skrevet i samarbejde med Sys Bjerre.

Der vil også blive spillet gamle julesalmer, bl.a. ”Dejlig er jorden”. Ligesom sangen ”Når Julesneen falder hvid” indgår i programmet.

Maria Elizabeth Hersing er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium i Århus samt The Manhattan School of Music i New York. Maria Elizabeth har tidligere givet koncert på Frederikshavn Bibliotek.

lø - ma 14 - 16 ? sct. catharinae kirke, hjørring og
frederikshavn kirke
og
skagen kirke
juleoperaen "Amahl and the night visitors"

lokal forestilling på dansk med orkester og sangerne:

jens bove, jens søndergaard, jens jagd, anette bo nielsen og mathias berman

15 16 Dorf gl. skole, dorfgade 3, dronninglund  Julekoncert, Marianna Shirinyan - klaver
ma 16 20 arena nord, frederikshavn Sissels Jul 2019

I tillæg til stemmen har Sissel den unikke sceneudstråling, som gør, at du som tilhører føler hun synger direkte til dig, og bare dig.

Denne kombination af stemmepragt og formidlingsevne har gjort Sissel til en af de mest eftertragtede artister i verden, og ikke mindst en artist mange andre artister ønsker at samarbejde med; Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel, José Carreras for at nævne nogle stykker. 

Sissels Jul

Sammen med Placido Domingo og José Carreras blev Sissel inviteret til at optræde til den aller første julekoncert i Moskva efter Sovjetunionens fald. Og jul har der været meget af for Sissel, både som plade – og koncertartist. Over 1 million har set hendes julekoncerter bare i Norden, en rekord der bliver vanskelig at slå.

Sissels Jul 2018 blev en stor succes med udsolgte koncerter over hele Norden inklusiv 8 danske koncerter i 6 byer.

Sissel turnerer med et stjernespækket hold af musikere og sangere fra USA, England og Norge. Sammen vil de byde på en koncert, som spænder fra klassiske julesange til soul – og gospel perler, sange som får julestemningen til at sænke sig over publikum Norden rundt.

Koncerten varer 90 minutter, der er ikke indlagt pause.

fr 20 15 Skagen Bryghus kl.15.00-18.00 – MADS TOGHØJ (Julekoncert)
21 20 vendelbohus, hjørring Årets Danske Julekoncert med Jesper Lundgaard & gæstesolist Susanne Elmark

Jesper Lundgaard er garant for sang af højeste klasse og med sin smukke stemme, smil og livsglæde indtager han scenen med orkester, kendte gæster og sit helt fantastiske sceneshow.

Jesper vil lede os igennem det musikalske julelandskab med de bedste traditionelle salmer, julehits, italienske julegodter, fællessang m.m.

Jesper og hans gæster glæder sig til at synge deres julefavoritter samman, hver for sig og sammen med publikum. Der er garanti for julestemning og godt humør - for hele familien.

Koncerten er siddende med unummererede pladser. 
Dørene åbnes kl. 19.00

Arrangør: Spar Event

fr 27 15 Skagen Bryghus kl.15.00-18.00 – Chris Andersen, Olav Poulsen & Klaus Thrane (Blues & Boogie)
28 13 Galleri Munken, Munkensvej 11, Ingstrup, 9480 Løkken Frokost og Julejazz med Advokatens New Orleans Jazzband

Advokatens New Orleans Jazzband er nærmest en institution i Nordjylland. Orkestrets store popularitet skyldes deres stemningsfyldte musik og engagerede sceneoptræden samt deres varierede repertoire, der omfatter jazz, ragtime, blues, gospel og kendte evergreens.

Orkestret er kendt for at komme helt ud over scenekanten og må nærmest betragtes som vores ”husorkester” igennem alle 15 år.

De er dygtige nordjyske jazzmusikere, anført af advokat Henrik Skaarup fra Brønderslev. Orkestret suppleres lejlighedsvis med dygtige gæstemusikere fra ind- og udland.

Inklusiv spændende frokost.

28 15 Skagen Bryghus kl.15.00-18.00 – Rockbandet.dk (Højoktan Rock - Nytårskoncert)
28 20 vendelbohus, hjørring Årets JuleBal 2019 med Version 1.0

En tradition er startet og vi gentager successen fra sidste år med bal i anledning af julen - et sted at mødes med venner og familie, et festligt gensyn med gamle og nye venner i anledning af højtiden - og ikke mindst med Version 1.0 som må siges at være vores legendariske husorkester når det gælder en god fest...

Musikken starter kl. 20.00

Inden er der mulighed for spisning - en mulighed for at gøre noget ekstra ud af aftenen eller mødes i et større selskab inden ballet starter

Koncerten er siddende med unummererede pladser. 
Dørene åbnes kl. 19.00

Arrangør: Spar Event

       
   
         

tilmeld dit arrangement

Opdateret 19. oktober 2019 af Søren Berg Olesen